Dodaj do ulubionych

XP nie wykrywa mp3

IP: *.chello.pl 24.01.07, 21:15
System XP nie rozpoznaje urządzenia USB, wyświetla komunikat ze urządzenie nie działa poprawnie, system nie może wykryć urządzenia.
sprawa jest o tyle dziwna że mp3 nie ma własnych sterowników, więc powinien być wykryty przez XP. Próbowałem działań w menedżerze urządzeń, jednak bez rezultatu. Jakieś sugestie?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: XP nie wykrywa mp3 24.01.07, 21:35
      Gość portalu: daro napisał(a):

> System XP nie rozpoznaje urządzenia USB, wyświetla komunikat ze urządzenie nie
      > działa poprawnie, system nie może wykryć urządzenia.
      > sprawa jest o tyle dziwna że mp3 nie ma własnych sterowników, więc powinien być
      > wykryty przez XP. Próbowałem działań w menedżerze urządzeń, jednak bez rezulta
      > tu. Jakieś sugestie?

jesli korzystasz z gniazda usb na froncie komputera, sprobuj wlozyc mp3 do usb z tylu obudowy - moze cos byc z podlaczeniem front-plyta.
      • Gość: daro Re: XP nie wykrywa mp3 IP: *.chello.pl 24.01.07, 21:43
        odpada, bo na panelu przednim mam podlaczone inne rzeczy i dzialaja, a jak podlaczam z przodu to reakcja kompa jest - tylko pisze ze nie urzadzenie nie moze dzialac poprawnie...
        • krzysztofsf Re: XP nie wykrywa mp3 24.01.07, 21:47

> odpada, bo na panelu przednim mam podlaczone inne rzeczy i dzialaja, a jak podl
          > aczam z przodu to reakcja kompa jest - tylko pisze ze nie urzadzenie nie moze d
          > zialac poprawnie...

Orzesz... - najpierw sprawdz.Znajomy podlaczal do przednich gniazd dysk zewnetrzny na usb i nie chodzilo, mimo, ze inne rzeczy dzialaly - dopiero jak przepial na tyl, gniazdo stale z plyty - poszlo. Nie gwarantuje, ze zadziala, ale sprawdz.
          • m.gregor Re: XP nie wykrywa mp3 24.01.07, 22:01
            Druga rzecz to wydajnosc pradowa portów USB. Czy do drugiego z pary jest cos wpiete?
          • Gość: daro Re: XP nie wykrywa mp3 IP: *.chello.pl 24.01.07, 22:01
            niestety...
            • Gość: daro Re: XP nie wykrywa mp3 IP: *.chello.pl 24.01.07, 22:07
              z pradem jest ok, nie ma nic innego podlaczonego. to jest mp3 iRiver T10, czytam wlasnie na roznych forach ze jest problem z tym urzadzeniem...
              • Gość: Greg Re: XP nie wykrywa mp3 IP: 212.76.40.* 24.01.07, 23:39
                IRivery MTP potrzebują XP SP2, na wcześniejszym nie będą dobrze działać.
                • krzysztofsf Re: XP nie wykrywa mp3 24.01.07, 23:52
                  Gość portalu: Greg napisał(a):

> IRivery MTP potrzebują XP SP2, na wcześniejszym nie będą dobrze działać.

Lub Linuxa.......;)
                  • Gość: daro Re: XP nie wykrywa mp3 IP: *.chello.pl 25.01.07, 00:04
                    mam sp2
                    • krzysztofsf Re: XP nie wykrywa mp3 25.01.07, 00:08

> mam sp2

No to sciagnij tego linuxa co mam w stopce, wypal plyte (iso - obraz) odpal z niej komputer - i bedziesz wiedzial czy problem po straonie windows czy sprzetu - zakladam, ze nie chodzi o uruchomienie programu windzianego do obslugi mp3 a o brak mozliwosci kopiowania plikow z i na oraz odsluchiwania przez komputer znajdujacych sie na nosniku plikow muzycznych.
    • damianco Re: XP nie wykrywa mp3 25.01.07, 13:01
      ja mam taki problem z telefonem. wiesz co jest przyczyną? brudne( zakurzone)
      styki w motorolce. jeżeli nie masz kabla do mp3 tylko masz usb " zintegrowane"
      z mp3 to sprawdź czy blaszki są odgięte. może się dziać tak dlatego że np. nie
      styka jedna taka blaszka, albo w kompie, albo w mp3.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka