Dodaj do ulubionych

Brak karty gwarancyjnej do laptopa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:27
Znajoma kupiła laptopa ASUS i nie otrzymała karty gwarancyjnej tylko fakturę.
W sklepie obsługa twierdzi, że te laptopy tzn. tej firmy nie mają karty
gwarancyjnej. Czy jest tu ktos kto kupował lapka tej firmy i moze cos wiecej
powiedziec czy faktycznie tak jest? A jak to jest z laptopami innych firm?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Brak karty gwarancyjnej do laptopa 11.02.07, 14:54
      Bzdura. Jesli jest to notebook z oficjalnego kanalu dystrybucji (a nie jakas
      "firma" przywiozla go z Niemiec, Anglii czy Francji i tutaj sprzedaje) to w
      pudle powinna byc karta gwarancyjna Asus Polska. Oczywiscie podstemplowana i
      wypelniona przez sprzedawce.
      • Gość: gość Re: Brak karty gwarancyjnej do laptopa IP: *.aster.pl 11.02.07, 15:36
        Kupiłem Toshibe w Vobisie i też nie dostałem gwarancji. Ale dokupiłem
        przedłużenie o rok i się zarejestrowałem więc niby jakiś papier mam.
        Sprzedawca twierdził, że do składania reklamacji w serwisie ma wystarczyć sama
        faktura, ale jak to będzie to się okaże.
        Gla mnie to troche podejrzane, jakiś dokument gwarancyjny powinien być.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Lolek Re: Brak karty gwarancyjnej do laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 15:59
      jest to laptop kupiony legalnie w sklepie, sprzedawca twierdzi, że jesli karty
      nie ma to znaczy ze do ASUSA nie dają, a z tego co wiem serwis wymaga oprocz
      dowodu zakupu takze karty gwarancyjnej
      • legwan4 Re: Brak karty gwarancyjnej do laptopa 11.02.07, 18:54
        Kupiłam laptopa HP w Media Markt.Kartę gwarancyjną otrzymałam,gdy poszłam ją
        podstemplować.Przy zakupie dostałam tylko czek kasowy.Miałam obawy,czy nie
        wyrzuciłam.Ale kartę gwarancyjną dają,gdy przyjdzie się ją postemplować.
        • Gość: t Re: Brak karty gwarancyjnej do laptopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 19:28
          Karty gwarancyjne raz są raz ich niema - wszystko zależy od producenta.
          Do reklamacji w sklepie wystarczy paragon lub faktura. Oczywiście kupując w
          "firemkach" nie ma tej pewności. Mam nadzieję że ludzie nauczyli się kupować w
          solidnych sklepach po akcji z Net' em w Gdyni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka