IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:48
Zamierzam kupić nawigacje GPS.Zwracam się z prośbą,jakiej firmy urządzenie
jest najlepsze?Jaką mapę?Zależy mi na dokładnej i czytelnej mapie z planami
polskich miast.Z góry dziękuje za radę!
Obserwuj wątek
    • witkacyp Re: jaki GPS? 08.03.07, 11:50
      co chcesz kupi?palmtopa? ile masz kasy?
      podstawowe pytania...
      • Gość: gość Re: jaki GPS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:54
        Do 2000tyś.palmtop
        • witkacyp Re: jaki GPS? 08.03.07, 12:01
          przejdz sie do MediaMarkt- rozpoznawczo.
          Zobacz sprzet co i jak. Zwroc uwage czy jest zapamietywanie zapisanej trasy,
          wielkosc wyswietlacza. Co do oprogramowania to polecam TOMTOM ktora wersje to
          juz sie nie orientuje, oczywsicie z powiadaniem glosowym.
          A jak czesto bedziesz korzystal? Bardziej jako narzedzie pracy czy gadzet,
          nowosc?
          Ja wykorzystuje laptopa i do niego odbiornik GPS dokupilem (ok 300zl) i kiedy w
          aucie to GPS i mozna filmy ogladac i wiele innych.
          • Gość: gość Re: jaki GPS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:32
            jako narzędzie pracy.jaka mapa jest dokładniejsza?navigo 2 czy auto mapa
            • Gość: darek Re: jaki GPS? IP: 212.2.101.* 15.05.07, 22:33
              to zalezy o jakim rejonie Polski by mowic. Navigo na pewno jest dokladniejsze w
              aglomeracjach miejskich, poza tym caly czas sie rozwijaja i co miesiac nowe
              aktualki sa.
            • Gość: gosc Re: jaki GPS? IP: *.foebud.org 16.05.07, 18:41
              navigo jest dokladniejsze i ma bardziej szczegolowa mape.
    • Gość: Primo555 Re: jaki GPS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:20
      Polecam Palmtopa z wbudowanym GPS-em Fujitsu Siemens Loox n-560 + Automapa Xl

www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=498
      www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=58

Polecam, bo tego zestawu uzywam i jestem B.zadowolony

Poczytaj na www.pdaclub.pl/forum/
      • Gość: Primo555 Re: jaki GPS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:21
        www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=498

www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=58
        • Gość: witkacyP Re: jaki GPS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:56
          Lepiej poczytaj troche o roznych modelach. Pelno tego jest w sklepach
          inetretowych badz na forach.
          Nie sugeruj sie tymi linkami bo to moze byc jakis sprzedawca.
          Poprostu zorientuj sie, poogladaj w sklapach i sam zdecydujesz.
          tak powinno byc najlepiej
          • Gość: Primo555 Re: jaki GPS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:17
            podalem mu model jaki ja posiadam, obecnie lepszego nie ma

i podalem tez link do forum dotyczacy palmtopow

• tadek4u Re: jaki GPS? 14.05.07, 23:29
      Ja ze swojego doświadczenia mogę polecić Navigo - mapki te same co papierowe
      Copernicusy. Czytelne i wiadomo, firma działa od 80 lat, to polskie mapy mają
      opracowane raczej porządnie.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: jaki GPS? IP: *.toya.net.pl 15.05.07, 00:46
        jednak polecam PDA PALMTOP a nie NAWIGATORY!!

np z najtańszych MIO (MITAC) P350 - ok. 900 PLN + AUTOMAPA XL (ok 400 PLN)
        z lepszych jakiś ASUS lub FS (FUJI SIEMENS) ok 1500 PLN + AUTOMAPA XL
        • Gość: kz0 Re: jaki GPS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:26
          Ja mam to:www.mapamap.pl/index.php?go=mmtp . To jest typowe navi, bez
          wodotrysków i gadżetów, dobrze widać i słychać. Ostatnio ściągnąłem
          uaktualnienie za darmo. Jestem bardzo zadowolony.
          Pozdrawiam.
          • marex59 Re: jaki GPS? 15.05.07, 18:19
            Poszczególne modele się tak mocno między sobą nie różnią ale za to najnowszych
            map Polski to wogóle nie ma a te co są to mają wiele nawet poważnych błedów co
            w konsekwencji wywołują wielką flustrację często
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: jaki GPS? IP: *.toya.net.pl 16.05.07, 01:10
              nie ma dla NAWIGATORÓW dla palmtopów jest AUTOMAPA XL i działa całkiem całkiem
              • marex59 Re: jaki GPS? 16.05.07, 15:21
                Ale automapa xl już jest dosyć stara i wielu dróg nowopowstałych nie ma np
                autostrada do Strykowa prawie rok temu oddana a nie ma jej naniesionej
                • m.gregor Re: jaki GPS? 16.05.07, 18:53
                  A ktora wersje mapek masz?
                  • Gość: nuvi Re: jaki GPS? IP: 89.241.157.* 16.05.07, 21:27
                    Na rynku liderami (i to nie bez powodu) sa 2 firmy Garmin i Tom Tom.
                    Wybierz ktory model Ci pasuje i bedziesz zadowolony.
                    Sam mam nuvi 660 (wczesniej Quest) i mimo braku kilku funkcji (dla bardziej
                    zaawansowanych uzytkownikow czy urzadzen) do normalnej pracy na codzien jest
                    idealny. Polecam.
                    • Gość: niktabc@vp.pl Re: jaki GPS? IP: *.toya.net.pl 17.05.07, 00:28
                      taxówkarze wybierają AUTOMAPE - czyli miasta lepiej są w niej zrealizowane i
                      pozwala ona nanosić sobie poprawki minimalne (typu wyłączenie odcinka) samemu

a co do wersji właśnie - zresztą za niedługo AUTOMAPA 4 powinna być
                      • Gość: Tomek Re: jaki GPS? IP: *.net 18.05.07, 14:58
                        Taksowkarze wybieraja Automape - rzecznik prasowy? :)

Ja jestem kurierem i zdecydowanie wole mapki Navigo, bo jak jezdzilem na
                        Automapie to np. na Ursynowie nigdy nie moglem znalezc adresu bo zle pokazuje.
                        Navigo ma dokladnie zaznaczony kazdy numer domu wiec dla mnie nie ma lepszych map.
                    • czlowieniuxxx Re: jaki GPS? 19.05.07, 00:27
                      Przykro mi, ale ja nie jestem zadowolony z Garmina. Drogi, pobieżnie
                      potraktowana Polska, brak nowych osiedli i płatne aktualizacje. Do kitu.
                      Dołączam się do wcześniejszych głosów i polecam Navigo2.
                      • Gość: nuvi Re: jaki GPS? IP: 89.243.183.* 19.05.07, 07:15
                        >Przykro mi, ale ja nie jestem zadowolony z Garmina. Drogi, pobieżnie
                        >potraktowana Polska, brak nowych osiedli i płatne aktualizacje. Do kitu.
                        >Dołączam się do wcześniejszych głosów i polecam Navigo2.

Jakie urzadzenie i jaka mapa??? W pierwszym quescie mialem cala europe ale bez
                        polski w nuvi 660 z CN 9.0 sa i adresy w katowicach i w Wawie i malutkie ulice
                        w Bieslku - wszystko sie zgadza. A dodtakowo mam cala europe i co wazniejsze
                        (Londyn). Dodatkowo we wtyczce jest odbiornik TMC (nie stoje juz w korkach),
                        wiem gdzie sa kamery (dzieki bazie danych z netu), mam odtwarzacz mp3 z
                        nadajnikiem FM wiec moge sluchac swoich mp3'jek w aucie bez dodatkowych kabli.

I wydaje mi sie , ze mapy Navteq'a (Tom Tom i Garmin) sa rownie dobre jesli nie
                        lepsze niz polske produkty a dodatkowo oferuja reszte kontynentu.
                        • Gość: ewd Re: jaki GPS? IP: *.com 21.05.07, 22:58
                          ja mieszkam na nowym osiedlu w wawce i wg Tom Toma mieszkam wsrod drzewek :) a
                          kumpel z Navigo ma swieze aktualizacje i trafil do mnie bezblednie.
                          • Gość: nuvi Re: jaki GPS? IP: 89.243.190.* 22.05.07, 06:45
                            jakiego masz tom tom'a i jaka wersje mapy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka