ilhan 16.03.05, 14:22 Do ściągnięcia teledysk singla "It Ended On An Oily Stage" (niezła jakość, 11 MB). www.sanctuarynewmedia.com/roughtrade/BSP_oily_hi.wmv Opinie o płycie "Open Season" również pożądane. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
digsa Re: Nowe British Sea Power 16.03.05, 21:56 Dzięki za link do teledysku :) Płyty jeszcze nie słyszałam (eh, ten zapchany Soulseek :D), ale jak już przesłucham to może coś skrobnę :) Odpowiedz Link
digsa Re: Nowe British Sea Power 16.03.05, 22:21 aha i Marta (forum Interpol) jeszcze kazała mi koniecznie Ci podziękować, hehe :) dobra, koniec off-topicu Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe British Sea Power 16.03.05, 23:11 digsa napisała: > aha i Marta (forum Interpol) jeszcze kazała mi koniecznie Ci podziękować Ale o co chodzi? (napisz może na priva, żeby już tu nie off-topikować dalej) Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Nowe British Sea Power 18.03.05, 08:25 jest to moje pierwsze BSP jakie w życiu słyszę, więc nie wiem jak to wypada na tle wcześniejszych dokonań, ale wiem że tym kawałkiem to wiosnę przyspieszą na pewno Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe British Sea Power 22.03.05, 15:56 Wczorajsza sesja dla londyńskiej rozgłośni XFM - dwa utwory: www.redpenguin.net/british-sea-power.php Odpowiedz Link
tasiorka Re: Nowe British Sea Power 22.03.05, 20:28 Okropne. Dobrze ze Roxy Music sie reaktywuja, wreszcie bedzie czego posluchac. Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe British Sea Power 22.03.05, 22:16 tasiorka napisała: > Okropne. Dobrze ze Roxy Music sie reaktywuja, wreszcie bedzie czego posluchac. "Pierdu pierdu". Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe British Sea Power 02.04.05, 15:35 www.saltywater-mm.net/2005-03-31%20-%20Radio%202%20Session%20(FM)/ BBC Radio 2 Session. Odpowiedz Link
ilhan Ktoś jeszcze nie słyszał singla roku? 07.05.05, 10:57 To może sobie teraz zobaczyć :) www.sanctuarynewmedia.com/roughtrade/pleasestandup_hi.wmv Odpowiedz Link
ilhan Re: Ktoś jeszcze nie słyszał singla roku? 07.05.05, 10:58 (oczywiście najlepiej zapisać prawym, to jedyne 9 MB) Odpowiedz Link
digsa Re: Ktoś jeszcze nie słyszał singla roku? 07.05.05, 21:16 Obejrzałam. I brak mi słów, bo nie umiem się otrząsnąć. Nie wiem co ta piosenka w sobie ma... i cała płyta. Słucham jej niemal codzennie (Ja chyba chora jestem, czy coś). Odpowiedz Link
ilhan Re: Ktoś jeszcze nie słyszał singla roku? 07.05.05, 22:06 digsa napisała: > Obejrzałam. I brak mi słów, bo nie umiem się otrząsnąć. Nie wiem co ta piosenka > w sobie ma... i cała płyta. Słucham jej niemal codzennie (Ja chyba chora jestem, czy coś). Fajna choroba, zaraziłem się ze dwa miesięce temu. A teledysk nie jest wybitny, ale miło popatrzeć. Odpowiedz Link
grrrg Re: Ktoś jeszcze nie słyszał singla roku? 08.05.05, 16:52 Przyjemna płyta, choć bez rewelacji. Osobiście w piosenkach British Sea Power nie mogę się jakoś doszukać podobieństwa do Roxy Music, prędzej Psychedelic Furs. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 15:27 OPEN SEASON. Zapoznałem się. Wnioski w punktach. 1) Muzyka: Luna + Cinerama + Grant Lee Phillips na wokalu 2) Wrażenia: skoro 1), to jak najbardziej pozytywne oczywiście :) 3) Uwagi końcowe: skoro jednak to ma być płyta roku, to chyba nie będzie to szczególnie udany rok :)) Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 15:35 grimsrund napisał: > OPEN SEASON. Zapoznałem się. Wnioski w punktach. > > 1) Muzyka: Luna + Cinerama + Grant Lee Phillips na wokalu Jak to jednak skojarzenia zależą nie od muzyki jaką gra zespół, ale od płyt, których słucha porównujący :) Na wokalu jest przecież David Bowie! > 3) Uwagi końcowe: skoro jednak to ma być płyta roku, to chyba nie będzie to > szczególnie udany rok :)) Eee tam, na pewno za mało słuchałeś :) Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 15:56 ilhan napisał: > Na wokalu jest przecież David Bowie! Bowie? Mnie już prędzej kojarzy się on z którymś z wokalistów brit-popowych, którego nazwiska w tej chwili nie pomnę :( Kurde, bo ja wiem? Zdyszany zdziebko Jarvis Cocker? :) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 16:30 Jak dla mnie w nielicznych chwilach, kiedy pan Yan nie śpiewa Phillipsem, śpiewa Deanem Warehamem. Z Luny oczywiście :)) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 16:47 Aha, zapomniałem dodać, że jak dla mnie IT ENDED ON AN OILY STAGE to w ogóle po prostu esencja lunowo-weatherpropetsowo-cineramowa :)) Oczywiście zaraz wpada w ucho, muszę przyznać. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 16:51 No i tym Cockerem też coś jest na rzeczy chwilami, gdy wokalista zaczyna jakby podszeptywać. A Grant Lee Phillips też się na Bowiem w pewnym stopniu wzorował, więc jakoweś pierwiastki bowiowe też uznać możem :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 18:07 Wg mnie Bowie bez dwóch zdań, to wieczne śpiewanie na wdechu, natchniona maniera. Co do muzycznych "korzeni": Joy Division, Psychedelic Furs, Echo & The Bunnymen, Suede, The Auteurs (muszę ich więcej posłuchać), Yo La Tengo (tak! check "I Heard You Looking" i jakieś "Lately", czy coś). Oni sami wymieniają raczej dziwne rzeczy - np. przyznają się do fascynacji The Wurzels, ale tych wariatów nigdy nie słyszałem :)) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Nowe British Sea Power 09.05.05, 23:13 Auteurs fajni - polecam :) A zapoznanie się z Phillipsem polecam szczególnie w kontekście utworu LIKE A HONEYCOMB - podobieństwo zarówno wokalne, i jak muzyczne do twórczości tego pana jest raczej niezaprzeczalne. Odpowiedz Link