Dodaj do ulubionych

problem z rozdzielczością

27.06.07, 14:01
Witam, mam taki problemik. Przy uruchamianiu kompa pojawaił mi się komunikat w
tym stylu : błąd przy ładowaniu nie znaleziono WINDOWS/NEWDOT~1.DLL,
postąpiłem wg tej instrukcji
forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t19199.html odinstalowałem New.net
Domains., uruchomiłem ponownie i pojawiło mi się onko instalacji jakiegos
sterownika, zainstalowałem i zmniejszyło mi rozdzielczość do 800x600 pikseli i
nie da się wiecej przesunąć. Jest to dość uciązliwe posiedziałem ok 15
minut,dodatkowo miga ekran i zaczyna mnie boleć głowa. Co poradzicie?? Z góry
dzięki :)
Obserwuj wątek
    • Gość: p2p Re: problem z rozdzielczością IP: *.acn.waw.pl 27.06.07, 14:11
      Zainstaluj jeszcze raz sterowniki do karty graficznej.
    • Gość: Kolobos Re: problem z rozdzielczością IP: *.escom.net.pl 27.06.07, 14:11
      Przeinstaluj sterowniki do karty graficznej, a nastepnie ustaw poprawna rozdzielczosc i odswiezanie.
      • celeronik86 Re: problem z rozdzielczością 27.06.07, 15:08
        a jak te sterowniki przeinstalować ?? bo w tych tamatach to trochę ciemny jestem...
        • Gość: lajosz Re: problem z rozdzielczością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 18:30
          Jeśli masz kartę graficzną z chipem Nvidia np. Geforce, to wchodzisz tu:
          www.nvidia.pl/page/drivers.html
          pobierasz najnowsze stery do twojej karty, instalujesz i po problemie.
          Jeśli masz kartę graficzną z chipem Ati np. Radeeon, to wchodzisz tu:
          ati.amd.com/support/driver.html
          pobierasz najnowsze stery do twojej karty, instalujesz i po problemie.
    • Gość: celeronik86 Re: problem z rozdzielczością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:03
      sciągnąłem sterowniki odpowiednie do mojej karty i w trakcie instalacji pojawił
      się komunkat :"Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych
      z aktualnym sprzętem. Prgogram instalacyjny zakończy pracę". dodam że mam kartę
      Geforce 2 MX-400 64 MB i system Win 2000
      • Gość: Kolobos Re: problem z rozdzielczością IP: *.escom.net.pl 27.06.07, 21:18
        Musisz sciagnac sarsza wersje (sa dostepne na stronie nvidii).
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: problem z rozdzielczością IP: *.toya.net.pl 27.06.07, 23:50
        to nie pobieraj najnowszych sterów NVIDI tylko wersje np 77.77 - będzie działała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka