Dodaj do ulubionych

windows XP HE czy windows XP PRO??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 12:47
który z podanych wyzej systemów wybrać?? proszę o radę osób lepiej znających
się na tym ode mnie. mam win 98 i chcę zmienić na XP/który?/ i jak najlepiej
to zrobić - poprzez formatowanie dysku i nagranie od nowa czy też poprzez
update win98 do XP?? które rozwiązanie jest lepsze i czy przy update zachowam
istniejące programy, pliki i ich ustawienia??
Obserwuj wątek
    • Gość: baczko Re: windows XP HE czy windows XP PRO?? IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.03, 13:04
      chcąc mieć nowy system musisz z czegoś zrezygnować kosztem czegoś i tak w
      pzypadku win xp he- go nie mialem ale jak sama nazwa wskazuje... a win xp pro
      to juz na nim pracowalem: dobry system, bardzo wydajny,lecz stare programy nie
      chodza pod nim, oczywsicie jest mozliwosc aby chodzily ale to dla bardziej
      tajemniczonych po za tym system xp ten akurat ma jedna wade w ie6 brak javy
      zas w przypadku directa tylko wersja 8 i te rzeczy trzeba sobie samemu
      zaktualizowac.....
      • Gość: marek Re: windows XP HE czy windows XP PRO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:29
        Gość portalu: baczko napisał(a):

> chcąc mieć nowy system musisz z czegoś zrezygnować kosztem czegoś i tak w
        > pzypadku win xp he- go nie mialem ale jak sama nazwa wskazuje... a win xp pro
        > to juz na nim pracowalem: dobry system, bardzo wydajny,lecz stare programy
        nie
        > chodza pod nim, oczywsicie jest mozliwosc aby chodzily ale to dla bardziej
        > tajemniczonych po za tym system xp ten akurat ma jedna wade w ie6 brak javy
        > zas w przypadku directa tylko wersja 8 i te rzeczy trzeba sobie samemu
        > zaktualizowac.....

dzieki za informacje, ale chciałbym sie dowiedzieć jakie programy mogą nie
        chodzić pod nim, szczególnie interesują mnie programy architektoniczne
        /np.: Mega Cad wersja 4.8/.....
    • Gość: HomeEdit Re: windows XP HE czy windows XP PRO?? IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 13:58
      Niepodałeś czym sie chesz konkretnie zajmowac...bo jesli potrzebujesz komputera
      do poważniejszych zastosowan to kup XP Pro, a jesli potrzebny jest Ci system do
      tego co juz robisz oraz do wielu innych zastosowan, tanszy i szybszy do kup Xp
      He. Niewiem ile teraz kosztuje, ale chyba w wersji oemowej z 4 stówki. Tak
      naprawde wiekszosc uzytkowniko uzywa wersji Pro, choc niekorzysta z jej
      dobrodziejstw nawet w 20%.
      • Gość: HomeEdit Re: windows XP HE czy windows XP PRO?? IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 14:02
        Niedoczytalem, oczywsiscie Ze wszystkie Cad-y, mega cad-y beda chodzic. Niema
        chyba z tym problemow ale dla pewneosci lepiej zawsze sprawdzic, a co do
        aktualiacji, to ma je kazdy bez wzgledy na to czy ma He czy Pro.
        • Gość: marek Re: windows XP HE czy windows XP PRO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:51
          dzięki za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka