Dodaj do ulubionych

Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...?

18.08.03, 15:34
Start ---> uruchom --> regwiz...i nic.
Wyszukałam pliki regwiz w systemie: regwiz bez rozszerzenia nie otwiera się
i nic nie gada, regwiz.dll i ten, co w tytule nie otwierają się, bo system
nie wie w jakim programie zostały utworzone...a skąd JA mam wiedzieć?????
Okienko proponuje przejrzenie programów (nie przeglądam, bo i tak nie zgadnę
którym to otworzyć) lub wyszukanie odpowiedniego w necie. Daje link, otwiera
się strona i ja dalej nic nie wiem, bo coś głupio gada:(
Pomóżcie, proszę!

Ps
Nie do końca wiem, po co mi potrzebne otwieranie twgo świństwa, ale mam
wrażenie, że może okazać się pomocne przy zmianie numeru aktywacji XP
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:29
      beata_ napisała:

> Start ---> uruchom --> regwiz...i nic.
      > Wyszukałam pliki regwiz w systemie: regwiz bez rozszerzenia nie otwiera się
      > i nic nie gada, regwiz.dll i ten, co w tytule nie otwierają się, bo system
      > nie wie w jakim programie zostały utworzone...a skąd JA mam wiedzieć?????
      > Okienko proponuje przejrzenie programów (nie przeglądam, bo i tak nie zgadnę
      > którym to otworzyć) lub wyszukanie odpowiedniego w necie. Daje link, otwiera
      > się strona i ja dalej nic nie wiem, bo coś głupio gada:(
      > Pomóżcie, proszę!
      >
      > Ps
      > Nie do końca wiem, po co mi potrzebne otwieranie twgo świństwa, ale mam
      > wrażenie, że może okazać się pomocne przy zmianie numeru aktywacji XP

Beatko, lepiej zostaw ten plik systemowy w spokoju. Kombinowanie z nim może przynieść Ci co najwyżej problem z Windowsem. Niektóre ciekawe rzeczy jakie zdarza się tutaj spotkać kopiuję sobie do Worda. Oto jedna z nich: "Poszukaj programiku XPPID i zmień kod Windowsa na YVGKQ-B7QYX-WWPBR-M7T2R-PB8BM" Mam nadzieję że istnieje ten programik i wykonuje to, co napisał autor postu /niestety, nie pamiętam kto/.
      • Gość: kk Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:31
        Jak to plik bez rozszerzenia ? Widocznie masz włączoną opcję "Ukrywaj rozszerzenia znanych plików". Podejrzewam że w tym wypadku chodzi o ".exe"
        • Gość: kk Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:40
          Gość portalu: kk napisał(a):

> Jak to plik bez rozszerzenia ? Widocznie masz włączoną opcję "Ukrywaj rozszerzenia znanych plików". Podejrzewam że w tym wypadku chodzi o ".exe"

Nie doczytałem do końca :-)Ale coś mi się nie widzi w tej nazwie.Wygląda to na nazwy dwóch plików :-)
          Wpisz do google wyraz Extensions. Jest to bardzo przydatny półmegabajtowy programik pokazujący do wyboru: albo opis rozszerzenia pliku jaki mu podasz, albo nazwę domeny w internecie. Gorąco polecam.
          A o regwiz poczytaj tutaj www.pcworld.pl/artykuly/5252_1.html
          Pozdrawiam.
      • beata_ Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? 18.08.03, 23:11

> Beatko, lepiej zostaw ten plik systemowy w spokoju. Kombinowanie z nim może
        > przynieść Ci co najwyżej problem z Windowsem. Niektóre ciekawe rzeczy jakie
        > zdarza się tutaj spotkać kopiuję sobie do Worda. Oto jedna z nich: "Poszukaj
        > programiku XPPID i zmień kod Windowsa na YVGKQ-B7QYX-WWPBR-M7T2R-PB8BM" Mam
        > nadzieję że istnieje ten programik i wykonuje to, co napisał autor
        > postu /niestety, nie pamiętam kto/.

Toteż ja nie kombinuję, bo nie mam jak:-)) Może to i lepiej...
        Programik XPPID mam - tego kodu jeszcze nie próbowałam. Mam też taki inny
        Changer, ale tyż nie działa - leci, leci na czarno w Dos'ie i nie proponuje
        niczego tylko się zamyka...od wczoraj z pomocą i bez kombinujęjak to g...no
        ruszyć - stąd moje pytanie o regwiza, zabawy (pod okiem osoby kompetentnej) z
        regeditem nie dały rezultatu)
      • beata_ Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? 18.08.03, 23:16
        Ruszyłam programik, wpsiałam kod i dostałam odpowiedź:

FATAL> Could not execute Activation Wizard, maybe your XP install is
        corrupted? ... reverting to original scripts and registry data.

------------------------------------------

The XP product key could not be changed, since a fatal error occurred!

• Gość: Obywatel Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 18.08.03, 23:56
          Bardzo łatwo jest w rejestrze zmienić klucz Windows wpisany przy instalacji. I
          nawet po tym zabiegu da się zainstalować Service Pack. Tylko Windows już nie
          wystartuje... Więc zmienianie go w rejestrze niewiele da. Tutaj masz opis jak
          to zrobić. Sam Wielki Brat Microsoft udziela wskazówek:
          support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;810892
          • beata_ Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? 19.08.03, 00:53
            Dzięki, spróbuję i tego:-)

• Gość: Obywatel Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 19.08.03, 10:28
              Daj znać jak poszło.
              • beata_ Aktywacja systemu... 19.08.03, 14:31
                Byłam tam, każą szukać opcji "aktywacja systemu" w narzędziach systemowych, a
                ja tego nie mam! Co to znaczy? Gdzie ja to mogę mieć?
                • skynews Re: Aktywacja systemu... 19.08.03, 14:57
                  Hi beata,

"Byłam tam, każą szukać opcji "aktywacja systemu" w narzędziach systemowych, a
                  ja tego nie mam! Co to znaczy? Gdzie ja to mogę mieć?"

Oczywiscie ze "tego" nie masz."To" bylo przed rejestracja XP,ale dotyczy to
                  tylko legalnych wersji XP.

Tam gdzie "bylas" jest tylko instrukcja jak zarejestrowac legalnie
                  zainstalowana wersje XP.
                  Nie mylic instalacji z aktywacja i rejestracja.

Po zainstalowaniu oficjalnej wersji XP jej uzytkownik ma (nie pamietam
                  dokladnie)30 dni na dokonanie rejestracji u Microsoft.Jezeli tego nie zrobi
                  to jego wersja zostaje "zamrozona" do czasu wykonania rejestracji.
                  Rejestracji mozna dokonac online lub telefonicznie.
                  W wersjach tzw. OEM rejestracji za uzytkownika dokonuje ten kto instalowal
                  system.

pozdrawiam
                  news-man
                  • beata_ Re: Aktywacja systemu... 19.08.03, 15:25
                    No to w zasadzie wszystko wiem...zostanę tym na 'p' do końca świata...
                    Dzięki
                    • Gość: ??? Re: Aktywacja systemu... IP: *.toya.net.pl 19.08.03, 16:08
                      a XPProCorp-keyChanger.exe ??
                      • beata_ Re: Aktywacja systemu... 19.08.03, 16:12
                        Gość portalu: ??? napisał(a):

> a XPProCorp-keyChanger.exe ??

Nie dział! Nakryli mnie najwyraźniej :-))
                        • Gość: Obywatel Re: Aktywacja systemu... IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 20.08.03, 09:08
                          Jeśli chcesz, podaj mi jakiś kontakt.
                          • skynews Aktualnie nie funkcjonuje... 20.08.03, 12:13

pozdrawiam
                            news-man
                            • skynews to co masz na mysli.Odczekac pare dni ! 20.08.03, 12:29
                              Obywatelu,

przeczytaj prosze moj ponizszy fragment:

.... - czy spotkalismy sie do tej pory z wirusem,ktory praktycznie
                              nie wyrzadzil zadnych szkod i daje sie wykasowac bez najmniejszych problemow?
                              Czy nie wprowadzil go w obieg sam Microsoft,aby wylapac i zarejestrowac
                              wszystkich "piratow",ktorzy w panice robili Security Patch-Update,a teraz
                              Windows melduje im
                              ...maybe your XP install is corrupted? ... lub your XP is Piratical copy?

Od wczoraj Microsoft (tym razem podali to oficjalnie) "wpuscil" w swiatowy
                              internet "antywirusa",ktory ma poprzednika(Blaster)wycofac z obiegu.
                              Bedzie on aktywny(wg.Microsoft)okolo tydzien.
                              Odczekac spokojnie!

pozdrawiam
                              news-man
                              • Gość: Obywatel Re: to co masz na mysli.Odczekac pare dni ! IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 21.08.03, 09:42
                                Pierwsza wesja miała się nazywać Wirus95. Jednak specjaliści od marketingu
                                uznali, że lepiej będzie brzmieć Windows i tak zostało. Jednak dla uczczenia
                                prekursora, wytyczającego sposoby postępowania, kodowa nazwa to Chicago.
                                Dlatego nie dziwi, że zachowuje się i działa jak działa. I również nie powinno
                                dziwić, że należy aktywować, a potem aktywnie uczestniczyć w ściąganiu łat i
                                poprawek. W końcu nigdzie nie jest napisane, że to produkt pełnowartościowy.
                                Dlatego trzeba dodatkowo potwierdzać nabycie, bo jest rzeczą niepojętą jak
                                można coś takiego kupić. Mimo to podobno da się zainstalować Service Pack.
                                • beata_ Re: to co masz na mysli.Odczekac pare dni ! 21.08.03, 10:51
                                  Mnie się nie daje:( Nawet free wersja z Entera - zgłasza mi wtedy błąd
                                  instalatora i tyle!
                                  • Gość: Obywatel Re: to co masz na mysli.Odczekac pare dni ! IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 21.08.03, 11:51
                                    Podaj kontakt, jeśli chcesz. Podobno da się to zrobić, ale na pewno jest to
                                    nielegalne.
                                    • beata_ Re: to co masz na mysli.Odczekac pare dni ! 21.08.03, 15:14
                                      Wiem...:(
                                      Kontakt masz w autorze - może być z kreską ("_") albo bez, lepiej działa bez...
      • Gość: piecyk gazowy Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? IP: *.visp.energis.pl 21.08.03, 21:37

> Niektóre ciekawe rzeczy jakie zdarza
        > się tutaj spotkać kopiuję sobie do Worda. Oto jedna z nich: "Poszukaj
        programi
        > ku XPPID i zmień kod Windowsa na YVGKQ-B7QYX-WWPBR-M7T2R-PB8BM" Mam nadzieję
        że
        > istnieje ten programik i wykonuje to, co napisał autor postu

Istnieje i wykonuje (kolega testował, ja z kolei robiłem to na podstawie
        tutorialu - filmu wideo, po czym zainstalowałem SP1).

> /niestety, nie pa
        > miętam kto/.

Ty nie pamiętasz??? ;-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=7471682&a=7473562
        Nie wiem jakie macie wersje XP. Ja mam XP Pro, która po zainstalowaniu w ogóle
        nie dopomina się aktywacji. Piraci chyba wyedytowali obraz płyty.
    • skynews Re: Jak otworzyć REGWIZ.EXE-006DE916.pf...? 21.08.03, 23:22
      Hi Beata,

masz poczte!

pozdrawiam
      news-man
    • beata_ JUŻ NIE MUSZĘ NICZEGO OTWIERAĆ ! :-)))) 22.08.03, 00:46
      Dziękuję wszystkim, którzy się do tego przyłożyli pośrednio i bezpośrednio:-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka