Gość: ja IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 20:57 mam dostep na ftp ale nie wiem czym sie na niego dostac.adres tego ftp to tylko sam numer i poprzez explorera nie idzie. jestem slaby w te klocki i prosze o pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ja Re: czym dostac sie na ftp? IP: 192.168.0.* 23.08.03, 21:08 z menu start uruchom, wpisz ftp i enter Link Zgłoś
Gość: ja Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 21:14 nic z tego pojawia sie okienko dos a na nim napis ftp> wpisuje numer i podaje ze zla komenda Link Zgłoś
Gość: Doki Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 23.08.03, 21:16 Gość portalu: ja napisał(a): > nic z tego > pojawia sie okienko dos a na nim napis ftp> > wpisuje numer i podaje ze zla komenda Wlasnie konczylem o tym pisac. Za kursorem "ftp>" wpisz "help", zeby zobaczyc liste komend. Ale praca z interfejsem tekstowym wymaga jednak troche wprawy. Patrz moj post zaraz powyzej. Link Zgłoś
Gość: Doki Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 23.08.03, 21:15 Sadysto, przeciez pytajacy przyznal sie do niewielkiej wiedzy. Bedzie mial czarne okno i w tym oknie: ftp> i co dalej? Z explorera idzie. Ten "sam numer", ktory masz, zakladam, ze to adres IP. Wstukaj w okienku adresowym internet explorera ftp://sam_numer. Byc moze komputer zapyta cie o login i haslo. Jesli nie wyjdzie, sprawdz w opcjach internetu, czy jest ustawiona obsluga ftp. A jeszcze lepiej znajdz sobie i zainstaluj jakiegos klient ftp z prawdziwego zdarzenia. Jest tego na kopy, freeware tez. Link Zgłoś
Gość: Jórek Sznórek Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.airlan.pl 23.08.03, 21:19 Czego wy użtwacie? Wejdź na ftepa za pomocą np. Total Commandera, albo Leech FTP. Oba programy darmowe i proste w obsłudze, pierwszy nawet po polsku. Link Zgłoś
canaba Total Commander 24.08.03, 12:04 Polecam Ci Total Commandera. Ten menadzer plików, poza wielkimi mozliwosciami pozwala na obsługę kont ftp i to chyba do 11 naraza. Link Zgłoś
Gość: ja Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 21:47 znalazlem total commander ale tylko shareware Link Zgłoś
Gość: kk Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 21:50 Gość portalu: ja napisał(a): > mam dostep na ftp ale nie wiem czym sie na niego dostac.adres tego ftp to > tylko sam numer i poprzez explorera nie idzie. > > jestem slaby w te klocki i prosze o pomoc Było to już omawiane na forum, jakiś miesiąc temu. Ale niech tam... www.google.pl/search?q=co+to+jest+FTP%3F&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl Link Zgłoś
Gość: kk Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 21:53 Gość portalu: kk napisał(a): > Gość portalu: ja napisał(a): > > > mam dostep na ftp ale nie wiem czym sie na niego dostac.adres tego ftp to > > tylko sam numer i poprzez explorera nie idzie. > > > > jestem slaby w te klocki i prosze o pomoc > > Było to już omawiane na forum, jakiś miesiąc temu. Ale niech tam... > www.google.pl/search?q=co+to+jest+FTP%3F&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl Z programów polecam szczerze SmartFTP.Używam go od dawna, nigdy mnie nie zawiódł. Jest polska wersja. Link Zgłoś
pollak Re: czym dostac sie na ftp? 23.08.03, 22:16 Dopisz przed tym adresem "ftp://" (o eksplorerze piszę rzecz jasna) Link Zgłoś
Gość: ja Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 23:37 w IE nie idzie zciaglem sobie juz total commander ale to tylko shareware wiec dlugo tym nie pociagne Link Zgłoś
Gość: kk Re: czym dostac sie na ftp? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 10:05 Gość portalu: ja napisał(a): > w IE nie idzie > zciaglem sobie juz total commander ale to tylko shareware wiec dlugo tym nie > pociagne Pociągniesz, pociągniesz. Bo oprócz kliknięcia na cyferce przy otwarciu,innych ograniczeń total commander nie ma. Link Zgłoś
Gość: kk P.S. IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 10:06 Gość portalu: kk napisał(a): > Gość portalu: ja napisał(a): > > > w IE nie idzie > > zciaglem sobie juz total commander ale to tylko shareware wiec dlugo tym n > ie > > pociagne > > Pociągniesz, pociągniesz. Bo oprócz kliknięcia na cyferce przy otwarciu,innych > ograniczeń total commander nie ma. Młody człowieku, nie mylić shareware z trialem :-) > Link Zgłoś