Dodaj do ulubionych

Ratunku !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:22
Pojawiają się u mnie samoczynnie strony
z1adserver.com
adservinternetfuel.com
nitrous.exitfuel.com
nitrous.internetfuel.com
advnt01.com
jakieś popupp, CLICCA

i różne inne wirusy.

Skanuję ad-aware usuwam dziadostwo a one co chwila wracają.
Obserwuj wątek
    • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:25
      Jak najszybciej zainstaluj łatki do Windows
      • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:34
        Co ? Jak mam to zrobić ?
        I dlaczego jak najszybciej ?
        • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:37
          Powtarzam jeszcze raz:
          Aktualizacja systemu
          - uruchom START/PROGRAMY/WINDOWS UPDATE - połączysz się ze stroną Microsoftu.
          Postępuj według wskazówek zamieszczonych na stronie. Zainstaluj WSZYSTKIE !!!
          aktualizacje krytyczne
          • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:44
            Hej MD ! On mnie pyta czy zainstalować jakiś element wyłączny czy wszystkie
            inne. Co mam zrobić ? Help please !
            • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:47
              Instaluj wszystko. Pierwsze, co należy zrobić, to zainstalować WSZYSTKIE
              możliwe aktualizacje systemu. Trwa to trochę, ale bez tego ani rusz.
              • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:49
                No tak, ale tam jest:
                Chcesz element wyłączny - kliknij ZAINSTALUJ TERAZ
                Chcesz wszystkie inne - usuń element wyłączny, kliknij USUŃ

To co mam kliknąć ?
                • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:54
                  Wybierz najpierw jedną z opcji. Po zainstalowaniu, wybierz pozostałe.
            • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:52
              Możesz spróbować ściągać:

www.download.microsoft.com/download/3/b/0/3b0062ab-3627-498d-b05e-
              04a5b56eaf82/WindowsXP-KB835732-x86-PLK.EXE

www.download.microsoft.com/download/4/8/0/4801e427-5d62-4bbb-9d94-
              d4c80fbca744/WindowsXP-KB828741-x86-PLK.EXE

www.download.microsoft.com/download/f/f/3/ff39c62a-6903-4393-baa5-
              ce95f6ee846f/OE6.0sp1-KB837009-x86-PLK.exe

www.download.microsoft.com/download/6/a/3/6a370b8e-1d81-4b7c-a666-
              7e0c85d2cc1a/WindowsXP-KB837001-x86-PLK.EXE

Są to linki do łatek dla Win XP. Po ściągnięciu na dysk uruchom kolejno.
              • Gość: Duncan Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:56
                Zainstalowałam wszystkie aktuwlizacje krytyczne jakie sie pojawiły na stronie.
                Co mam dalej robić ?
                • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:59
                  Zależy, co masz zainstalowane. Aktualizacje krytyczne łatają tylko dziury w
                  Windows, przez które najczęściej następują ataki.
                  Teraz zainstaluj lub uaktualnij antywirusa, jakąś zaporę ogniową i unikaj
                  stronek, gdzie zagrożenie atakiem jest bliskie 100%.
              • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:58
                Co dalej po zainstalowaniu aktualizacji krytycznych ?
                • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:01
                  Przeczytaj, co odpisałem Duncanowi.
                  • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:04
                    OK. Przeczytałam, ale jakiego antywirusa ? Bo ja ma ad-aware. Jaką zaporę
                    ogniową ? Skąd mam to sciągnąć, podpowiedz. A stron www to ja już w ogóle
                    unikam, ale to jak na razie nic nie daje bo i tak co chwila się coś przypałęta.
                • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:03
                  Co ty masz pod maską Twojego blaszaka? Mnie instalacja kilku poprawek zajmuje
                  trochę czasu. Ty uwinęłaś się w 5 minut. Sprawdź, czy na pewno zainstalowałaś
                  do końca co trzeba.
                  • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:09
                    O jejku było coś takiego:

"Wśród wszystkich wybranych aktualizacji znajduje się element wyłączny, którego
                    nie można zainstalować razem z innymi aktualizacjami. Aby zainstalować element
                    wyłączny, kliknij łącze Zainstaluj teraz. Aby zainstalować inne aktualizacje
                    krytyczne, usuń element wyłączny, klikając przycisk Usuń."

To dawała po kolei Usuń, Usuń itd.
                    • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:13
                      Spróbuj ściągnąć w inny sposób. Przedtem przesłałem Ci linki do plików.

www.download.microsoft.com/download/3/b/0/3b0062ab-3627-498d-b05e-
                      04a5b56eaf82/WindowsXP-KB835732-x86-PLK.EXE

www.download.microsoft.com/download/4/8/0/4801e427-5d62-4bbb-9d94-
                      d4c80fbca744/WindowsXP-KB828741-x86-PLK.EXE

www.download.microsoft.com/download/f/f/3/ff39c62a-6903-4393-baa5-
                      ce95f6ee846f/OE6.0sp1-KB837009-x86-PLK.exe

www.download.microsoft.com/download/6/a/3/6a370b8e-1d81-4b7c-a666-
                      7e0c85d2cc1a/WindowsXP-KB837001-x86-PLK.EXE
                      • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:18
                        Nie no, kiedy wpiszę te całe adresy po kolei do IE do żadnego nie odnajduje.
                        One jakieś takie długie są.
                        • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:28
                          Wracamy do punktu wyjścia:
                          1.Uruchom Windows Update
                          2. Po połączeniu się ze stroną Microsoft wybierz: "Skanuj w poszukiwaniu
                          aktualizacji"
                          3. Wybierz "aktualizacje krytyczne....."
                          4. Wciskaj kolejno wszystkie ptrzyciski "DODAJ"
                          5. Wybierz "Przejrzyj i zainstaluj aktualizacje"
                          6. Wciśnij "Zainstaluj teraz"

Ot wszystko
                          • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:37
                            No dobrze, coś mi się tam teraz pobiera, jakieś pliki, a potem pewnie INSTALUJ ?
                            To chyba długo potrwa ? No i czy to w ogóle coś pomoże ?
                            • netsec Re: Ratunku !!! 02.06.04, 19:41
                              Gość portalu: ania napisał(a):

> No dobrze, coś mi się tam teraz pobiera, jakieś pliki, a
                              > potem pewnie INSTALUJ ?
                              > To chyba długo potrwa ? No i czy to w ogóle coś pomoże ?

Aktualizacja jest wskazana, jednak na to chyba trzeba inaczej podziałać :)
                              • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:46
                                Ale jak ?
                                Ad-aware ?
                                • netsec Re: Ratunku !!! 02.06.04, 20:05
                                  Gość portalu: ania napisał(a):

> Ale jak ?
                                  > Ad-aware ?

Możesz zainstalować jeszcze kilka programów bez skutku, na początek popatrz w
                                  Dodaj/Usuń programy i odinstaluj wszystko czego nie znasz :)
                            • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:44
                              Nie trzeba uruchamiać Instaluj, właśnie rozpoczęłaś proces aktualizacji
                              systemu. Pytasz, czy to pomoże - to powinnaś robić regularnie, aby zabezpieczyć
                              swój system przed niespodziankami, zwłaszcza, że jak widzę, korzystasz z
                              bankowości internetowej. Tym bardziej powinnaś wykorzystać wszelkie możliwości,
                              by jak najtrudniej było dotrzeć włamywaczom do Twoich zasobów. NIezbędny
                              antywirus, pomyśl też o zaporze ogniowej.
                              • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:49
                                > Nie trzeba uruchamiać Instaluj, właśnie rozpoczęłaś proces aktualizacji
                                > systemu.

No dobrze, już mi się to zainstalowało.

Pytasz, czy to pomoże - to powinnaś robić regularnie, aby zabezpieczyć
                                >
                                > swój system przed niespodziankami, zwłaszcza, że jak widzę, korzystasz z
                                > bankowości internetowej.

Korzystam z bankowości ? To znaczy jak ? Nic mi na ten temat nie wiadomo.

NIezbędny
                                > antywirus,

Ale jaki i skąd go wziąć

>pomyśl też o zaporze ogniowej.

No juz pomyślałam i co ? Chyba muszę coś jeszcze podziałać ?
                                • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:53
                                  Sorki za bankowość, miałem gorące kilkadziesiąt minut i już mi się zaczynają
                                  mylić adwewrsarze.

Co do antywira, to możesz wybrać darmowego, lub kupić jakiś sprawdzony. Ważne,
                                  by go aktualizować na bieżąco. Darmowe aktualizowane są rzadziej. Płatne
                                  codziennie.

Skoro pomyślałaś o zaporze, to po prostu ją zainstaluj.

• Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:01
                                    Ale jak !?
                                    Ja tylko pomyślałam, ale jej nie posiadam.
                                    • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:04
                                      Możesz pobrać z sieci, lub zainstalować z płyt CD sprzedawanych razem z
                                      czasopismami komputerowymi. NIektóre są darmowe, niektóre shareware i na końcu
                                      oczywiście płatne. Do wyboru do koloru.
                                      • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:08
                                        A z sieci to jak ?
                                        Adresik prosze. I w ogóle jak się instaluje. Download ...?
                                      • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:09
                                        ... aha, i chcę bezpłatne.
                              • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 19:52
                                Ad-aware nadal wykrywa mi jakieś bugi więc chyba to nic nie dało, co ?
                                • Gość: MD Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:02
                                  Już pisałem, że Ad-Aware w wersji Personal nie zabezpiecza, tylko usuwa.
                                  Pisałem o tym wcześniej. Zabezpiecza Ad-Aware w pełnej wersji i to nie przed
                                  wszystkimi rodzajami zagrożeń. Nie możesz powiedzieć, że instalacja poprawek
                                  nic nie dała, bo zawsze podnosi ona poziom bezpieczeństwa Twojego systemu.
                                  Aktualizować trzeba również programy pocztowe i przeglądarki. Musisz mieć
                                  również świadomość, że jeżeli surfuje po internecie, to cały czas jesteś
                                  narażona na ataki. Aby się przed nimi obronić, musisz zainstalować zaporę
                                  ogniową. Ryzyko, że padniesz ofiarą ataku jest większe, gdy używasz Gadu Gadu,
                                  Kazy, E-Mule itp. Ataki przeprowadzane są także na forach dyskusyjnych.
                                  • Gość: ania Re: Ratunku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:05
                                    O kurcze ! Ale ja już praktycznie przestałam surfować na tym komputerze.
                                    Korzystam jedynie z tego forum, ale podejrzewam, że to co mi czasem zaśmieca
                                    ekran ciągnie sie jeszcze z dawien dawna.
    • Gość: Maja Re: Ratunku !!! IP: *.chello.pl 02.06.04, 19:05
      Ściągnij z tej strony: www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html
      programik CWShredder i przeskanuj nim swój komp. Mnie pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka