Gość: ja IP: *.aster.pl 02.03.08, 10:54 Czy ktoś z Was się cieszy użytkowaniem zewnętrznej nagrywarki DVD? Czy są duże różnice w szybkości działania między tymi sprzętami wewnątrz na taśmie a na zewnątrz przez usb? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: akodo zależy jaki napęd IP: *.chello.pl 02.03.08, 13:19 są napędy "duże" które wymagają zasilania zewnętrznego i oferują praktycznie te same prędkości co napęd wewnętrzny oraz są napędy "małe" slim które nie wymagają zasilania poza USB i oferują maksymalną prędkość zapisu np. tylko 8x. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zewnętrzny DVD IP: *.aster.pl 02.03.08, 15:08 Czy to jest przykład takiego co ma własne zasilanie?.. Nie wygląda mi na to, ale może? www.ulubiony.pl/?action=StoProd&&id_prod=178478&&u=10815 Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zewnętrzny DVD IP: *.aster.pl 02.03.08, 15:10 A to model najtańszy na rynku: www.ulubiony.pl/?action=StoProd&&id_prod=178468&&u=10815 (wybór sklepu przypadkowy, nie jestem z nim związana ani nigdy tam nie kupowałam) Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Zewnętrzny DVD IP: *.escom.net.pl 02.03.08, 16:01 Lepiej kup zwykla nagrywarke i do tego kieszen zamiast kupowac gotowy badziew. Wyjdzie Ci taniej i bedziesz mogl wybrac nagrywarke (np. Pioneer DVR-112 lub 115). Link Zgłoś
Gość: akodo tak tak... IP: *.chello.pl 02.03.08, 16:09 a potem bedzie pisał na forum: dlaczego nie działa mi lightscribe? Dlaczego nie nagrywa? itp. Sprawa jest prosta, kupujesz napęd za który gwarantuje producent a nie kombinujesz z kieszeniami i napędami by zaoszczędzić 20zł. Kiedyś może się to opłacało bo zewnętrzne napędy kosztowały prawie 2razy tyle ale teraz? Link Zgłoś