Dodaj do ulubionych

Sklep internetowy czy stacjonarny

IP: *.chello.pl 15.02.09, 16:01
Jakie są wasze doświadczenia w tym zakresie? Oczywiście pomijam Allegro, bo
tam wiele produktów jest z drugiej reki.
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo proponuje normalny ktory prowadzi takze sprzedaz p IP: *.chello.pl 15.02.09, 17:51
      proponuje normalny ktory prowadzi takze sprzedaz przez internet z mozliwoscia
      osobistego odbioru. Poszukaj w swoim miescie. W razie czego masz pomoc
      sprzedawcy na miejscu, wybierz sklep który jest długo na rynku, warto trochę
      dopłacić i kupić w pewnym miejscu z doświadczonym personelem
      • m.gregor Re: proponuje normalny ktory prowadzi takze sprze 15.02.09, 18:28
        I ktory nie zniknie za 2 miesiace a gwarancja okaze sie niewazna bo zostala zle
        wypelniona/niewypelniona/nie ma dowodu sprzedazy/towar pochodzi z nieoficjalnego
        kanalu dystrybucji i nie ma serwisu w Polsce. Wiele razy przychodzili do mnie
        klienci ktorzy kupili notebooki Sony z gwarancja Niemiecka (a sklep zniknal z
        powierzchni ziemi), drukarki HP (z niewypelniona gwarancja albo bez dowodu
        zakupu) i wprost blagali zeby im jakos pomoc. Jedynym wyjsciem niestety jest
        wtedy zaplacic za naprawe. Czesto wtedy okazuje sie ze naprawa jest nieoplacalna
        (uszkodzona matryca w notebooku to cirka 1500 PLN w serwisie producenta - w
        nieautoryzowanym ok. 800 PLN). Ale Akodo dobrze mowi. Normalny sklep (nie pokoj
        w wynajetym mieszkaniu), istniejacy juz jakis czas na rynku (nie rok albo pare
        miesiecy), z ewentualnym zakupem przez internet i odbiorem osobistym. Oczywiscie
        w takim sklepie moze byc troche drozej albo sklep moze zniknac ale
        prawdopodobienstwo jest na pewno duzo mniejsze niz w przypadku "jednoosobowych
        dzialalnosci gospodarczych".

W ostatnim czasie zauwazylem duzy wzrost ilosci sklepow internetowych (na Ceneo
        czy Skapcu) do ktorych nie mozna sie dodzwonic, nie odpisuja na maile a po
        pojechaniu na miejsce (gdzie teoretycznie powinno znajdowac sie biuro) okazuje
        sie ze jest to prywatne mieszkanie i nikt nie otwiera.
        • Gość: high Re: proponuje normalny ktory prowadzi takze sprze IP: *.chello.pl 15.02.09, 22:01
          Ja też bym popierał te stacjonarne co posiadają strone internetową.W elektronice
          jednak gwarancja i serwis grają ogromna rolę.Ja wole przepłacić nawet 100 zł na
          laptopie ale mieć spokój w głowie.Ale teraz z tego co widze jak się reklamuja te
          duże sklepy właśnie to mają towar nie droższy niż na allgro.pozdrawiam
          • Gość: doniu Re: proponuje normalny ktory prowadzi takze sprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 23:30
            zdecydowanie stacjonarny co ma internetowy. tu mi się kojarzą dwa takie sklepy:
            vobis i komputronik. ale w tym drugim to bardzo bardzo drogo
    • 3promile Re: proponuje normalny ktory prowadzi takze sprze 17.02.09, 13:21
      Tylko duże firmy! Choćby dlatego, że duże firmy zatrudniają specjalistów od
      ortografii i interpunkcji...
      ;)
      • bonin122 Re: proponuje normalny ktory prowadzi takze sprze 19.02.09, 17:27
        No właśnie, ja też myślę o większych sklepach, chociaż nie jest to ostateczność.
        O komputroniku słyszałem troszkę negatywnych opinii i nie za bardzo tam zajrzę.
        • Gość: hit Re: proponuje normalny ktory prowadzi takze sprze IP: *.chello.pl 19.02.09, 22:41
          Ja robię częściej zakupy w Vobisie jak już kupuje elektronikę, w komputroniku
          nie byłem nigdy więc nie wiem jak tam jest.ale się zgadzam i zachęcam do dużych
          sklepów.pozdrawiam
    • serwisowo.info Re: Sklep internetowy czy stacjonarny 19.02.09, 22:41
      Gość portalu: Marika napisał(a):

> Jakie są wasze doświadczenia w tym zakresie? Oczywiście pomijam Allegro, bo
      > tam wiele produktów jest z drugiej reki.

Polecam sklep, który ma porządny serwis :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka