gumis1978 30.03.07, 19:07 Proszę o informacje na temat możliwych dostawców Internetu na terenie osiedla. Interesuje mnie: 1.Cena, 2.Transfer 3.Jakości ( stabilność łącza, braki w połączenia itp.) Piszcie skąd macie Internet i jak go oceniacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diskojsky Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 31.03.07, 02:56 Witaj, Ale jakie osiedle Ciebie interesuje? Ja mieszkam na osiedlu Przylesie i korzystam z internetu z firmy GVT i powiem szczerze, że chodzi to świetnie. Prędkość nie spada poniżej wykupionej, umowa na czas nie określony. 1. Ceny masz na stronie internetowej www.gvt.pl 2. Transfery również masz na stronie 3. Jakość bardzo dobra Pozdrawiam i polecam internet z GVT!!! Odpowiedz Link
tniewoli Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 19.02.08, 09:22 Witam, odświeżam wątek bo ciągle stoję przed dylematem, jaki internet polecacie na Leśnej 17E? Interesuje mnie łącze około 1Mb, najlepiej symetryczne, mało zawodne, w dobrej cenie z umową na 1 rok lub na czas nieokreślony. Jak na razie sprawdzałem GVT, Netmaniaka i Neostradę. I wyszło mi tak: GVT się poddało z instalacją bo stwierdziło, że nie jest w stanie dojść do niczego w burdelu jaki zrobił z kablami Netmaniak. Netmaniak dał klika razy plamę (umówili się na konkretny dzień i godzinę, po czym nie przyjechali i nawet nie zadzwonili, że ich nie będzie), a ostatnio stwierdzili, że najwcześniej będą za 2 tygodnie. Neostrada odpada bo jest droga, musiałbym założyć telefon, którego nie potrzebuję i nie ma łącza symetrycznego. W akcie desperacji zastanawiam się już nad internetem z sieci komórkowych iPlus lub blueconnect (z orange już miałem i zrezygnowałem, bo niestety w domu miał tylko dostępną łączność po GPRS). Nie jestem pewny, ale mogą mieć one łączność poprzez UMTS lub HSDPA. Jeżeli ktoś z Was wie czy mamy w Jabłonnie zasięg UMTS lub HSDPA dla iPlus lub blueconnect to proszę dajcie mi znać. Jeśli macie jakieś inne propozycje na internet to też napiszcie. Odpowiedz Link
tniewoli Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 07.03.08, 09:13 W końcu się udało i od wczoraj mam internet z Netmaniaka Odpowiedz Link
tniewoli Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 09.03.08, 21:30 Heh, zaraz na drugi dzień była awaria, ale dzisiaj jest już ok. Transfer jest dobry, więc mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Zobaczę tylko, jak często będą powtarzać się takie awarie. Odpowiedz Link
pseudo-echo Re: netmaniak - absolutnie nie 05.04.08, 01:28 tniewoli awarie będą się powtarzać bardzo bardzo często. Z firma netmaniak "współpracuje" od 2 lat raz było lepiej raz gorzej, ale od kilku miesięcy jest tragicznie w ostatnich miesiacach miarka sie przebrala. Moja praca wymaga stałego łącza a oni, co tydzień robili sobie przerwy dwudniowe absurdalnie się tłumacząc zepsutym nadajnikiem na dachu domu, do którego nie maja dostępu aż prywatny wlascieciel posesji nie wróci z pracy Za miesiąc podpisuje nowa umowę z innym dostawca (zastanawiam się nad gvt lub bezprzewodowym łączem )mam nadzieje ze będzie lepiej. Ps. Pozdrawiam sasiada Odpowiedz Link
naretta A ja mam Internet z GVT 11.04.08, 22:44 i nie narzekam, choć transferek nieduży, ale to mój wybór, na palcach jednej ręki mogłabym policzyć te chwile, gdy połączenia nie było. Odpowiedz Link