Dodaj do ulubionych

skąd macie Internet- do starszych stażem

30.03.07, 19:07
Proszę o informacje na temat możliwych dostawców Internetu na terenie
osiedla. Interesuje mnie:
1.Cena,
2.Transfer
3.Jakości ( stabilność łącza, braki w połączenia itp.)

Piszcie skąd macie Internet i jak go oceniacie?
Obserwuj wątek
    • diskojsky Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 31.03.07, 02:56
      Witaj,

Ale jakie osiedle Ciebie interesuje?
      Ja mieszkam na osiedlu Przylesie i korzystam z internetu z firmy GVT i powiem
      szczerze, że chodzi to świetnie. Prędkość nie spada poniżej wykupionej, umowa na
      czas nie określony.
      1. Ceny masz na stronie internetowej www.gvt.pl
      2. Transfery również masz na stronie
      3. Jakość bardzo dobra

Pozdrawiam i polecam internet z GVT!!!

• tniewoli Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 19.02.08, 09:22
        Witam, odświeżam wątek bo ciągle stoję przed dylematem, jaki internet polecacie
        na Leśnej 17E? Interesuje mnie łącze około 1Mb, najlepiej symetryczne, mało
        zawodne, w dobrej cenie z umową na 1 rok lub na czas nieokreślony.
        Jak na razie sprawdzałem GVT, Netmaniaka i Neostradę. I wyszło mi tak: GVT się
        poddało z instalacją bo stwierdziło, że nie jest w stanie dojść do niczego w
        burdelu jaki zrobił z kablami Netmaniak. Netmaniak dał klika razy plamę (umówili
        się na konkretny dzień i godzinę, po czym nie przyjechali i nawet nie
        zadzwonili, że ich nie będzie), a ostatnio stwierdzili, że najwcześniej będą za
        2 tygodnie. Neostrada odpada bo jest droga, musiałbym założyć telefon, którego
        nie potrzebuję i nie ma łącza symetrycznego. W akcie desperacji zastanawiam się
        już nad internetem z sieci komórkowych iPlus lub blueconnect (z orange już
        miałem i zrezygnowałem, bo niestety w domu miał tylko dostępną łączność po
        GPRS). Nie jestem pewny, ale mogą mieć one łączność poprzez UMTS lub HSDPA.
        Jeżeli ktoś z Was wie czy mamy w Jabłonnie zasięg UMTS lub HSDPA dla iPlus lub
        blueconnect to proszę dajcie mi znać. Jeśli macie jakieś inne propozycje na
        internet to też napiszcie.
        • tniewoli Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 07.03.08, 09:13
          W końcu się udało i od wczoraj mam internet z Netmaniaka smile
          • diskojsky Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 09.03.08, 13:34
            i jak dziala?

• tniewoli Re: skąd macie Internet- do starszych stażem 09.03.08, 21:30
              Heh, zaraz na drugi dzień była awaria, ale dzisiaj jest już ok.
              Transfer jest dobry, więc mogę powiedzieć, że jestem zadowolony.
              Zobaczę tylko, jak często będą powtarzać się takie awarie.
              • pseudo-echo Re: netmaniak - absolutnie nie 05.04.08, 01:28
                tniewoli awarie będą się powtarzać bardzo bardzo często. Z firma
                netmaniak "współpracuje" od 2 lat raz było lepiej raz gorzej, ale od
                kilku miesięcy jest tragicznie w ostatnich miesiacach miarka sie
                przebrala. Moja praca wymaga stałego łącza a oni, co tydzień robili
                sobie przerwy dwudniowe absurdalnie się tłumacząc zepsutym
                nadajnikiem na dachu domu, do którego nie maja dostępu aż prywatny
                wlascieciel posesji nie wróci z pracy smile Za miesiąc podpisuje nowa
                umowę z innym dostawca (zastanawiam się nad gvt lub bezprzewodowym
                łączem )mam nadzieje ze będzie lepiej.
                Ps. Pozdrawiam sasiada wink
    • naretta A ja mam Internet z GVT 11.04.08, 22:44
      i nie narzekam, choć transferek nieduży, ale to mój wybór, na
      palcach jednej ręki mogłabym policzyć te chwile, gdy połączenia nie
      było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka