Dodaj do ulubionych

Obwodnica otwarta, 731 pojedzie nią w styczniu?

19.12.07, 08:23
Tuż po godz. 13 otwarto we wtorek obwodnicę Jabłonny. W styczniu
zaczną nią jeździć autobusy 731
Obwodnica powstała na trasie nr 61 z Mazur do Warszawy. Ma 3,7 km
długości. Pozwala ominąć m.in. ciasne skrzyżowanie dróg z Legionowa
i Nowego Dworu Mazowieckiego. Dwujezdniową trasę za blisko 40 mln zł
zbudowało Warszawskie Przedsiębiorstwo Robót Drogowych. Niestety,
pozostało jeszcze wąskie gardło na granicy Warszawy. Zarząd Dróg
Miejskich nie zdążył poszerzyć kilkusetmetrowego odcinka ul.
Modlińskiej, która łączy się z obwodnicą. Tu prace zakończą się
zapewne w połowie przyszłego roku. W styczniu nową obwodnicą Zarząd
Transportu Miejskiego chce puścić jedną z trzech linii dziennych
kursujących do Legionowa. Najpewniej będzie to autobus 731.

Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
Obserwuj wątek
    • ygloo 731 pojedzie styczniu 19.12.07, 08:51
      i tak im nie wierze, juz w nic nie wierze, a najbardziej w to, ze
      bedzie ten autobus ....
      • sibeliuss Re: 731 pojedzie styczniu 19.12.07, 09:27
        Przecież Ty wozisz zadek autem, nie bądź taki społecznik, bo
        przyjadę na dożywianie.
        • ygloo Re: 731 pojedzie styczniu 19.12.07, 10:22
          możesz przyjechac, zawsze kromka chlieba się znajdzie.
          Ja woże tyłek, ale moje dziecię jedno z drgim już niekoniecznie i
          fajnie byłoby, gdyby za 2 lata same mogły do ojca przyjechac
          autobusem wtedy, kiedy będą mioały ochote ... tongue_out
          • sibeliuss Re: 731 pojedzie styczniu 19.12.07, 10:31
            Za kilka lat zrobią prawko i tatuś pomknie autobusem, a dzieci
            przyjadą autkiem tongue_out
            ps. od chleba plecy mi puchną.
            • to.ja.kas Rozmawiałam z ZTMem 19.12.07, 11:22
              również dziś. Niestety ten artykuł nie jest napisany na podstawie
              najswiezszych informacji z ZTMmu. Najprawdopodobniej dziennikarz
              oparł się na komunikacie ze strony Gminy Jabłonna który jak juz
              wiemy jest nieaktualny.

Co do faworyzowania Legionowa i traktowania Jabłonny przez ZTM jak
              przeszkoda na drodze połączeńz Warszawą.
              Mieszka tam trzech nowych guru z ZTMu: Pan Dyrektor, Pan Kierownik
              od planowania ruchem i PRowiec (wiem to od Pana Kierownika)...dla
              mnie jasne skąd wątek o skomunikowania Przylesia na forum Legionowo,
              skąd atak zetki na moje posty na tamtym forum gdy pisze o ZTMie, nie
              wiem jeszcze dlaczego tamtejszy admin społeczny sam piszacy czasem
              mało pochlebnie o ZTMie nagle tak zaczął bronić tej jednostki
              samorządowej jak lwica swoich młodych smile))))
              • naretta Kocham Cię, Kas 19.12.07, 12:54
                A zatem ciekawa sprawa, wujciowie z ZTM-u będą uszczęśliwiać swoje
                miasto.Niedziwne.I jakie szlachetne!
                Warte artykułu w jakiejś gazetce albo reportażu!
                PS podaj mi jakieś swoje namiary na gazetowego maila, oki?
                • to.ja.kas Re: Kocham Cię, Kas 19.12.07, 15:09
                  Oki, podam Ci.
                  No mnie też zastanowiła ta niechęć do Jabłonny i to, że przez jedną
                  minutę dłuższa jazda 731 spowodowała zablokowanie tego autobusu na
                  obwodnicy i przystanku przy Przylesiu.
                  Ze Panowie Ważni z ZTMu mieszkają w Legionowie wiem od Pana
                  Kierownika zamieszukjącego właśnie tam z którym juz dwa razy miałam
                  przyjemność rozmawiać.
                  Nie chcę tworzyć teorii spiskowych, ale w świetle tego co się dzieje
                  trudno o zachowanie innego sposobu myślenia.

Rozmawiałam dziś z vice wójtem no i właśnie ta JEDNA minuta dłużej
                  spowodowała veto prezydenta Legionowa pod którym ugięło się
                  ZTM....JEDNA minuta (tak twierdził dziś vice wójt).
                  Fajnie prawda?
                  Przez jedna minutę kilka tysięcy ludzi ma nie mieć autobusu...bajka
                  • zetkalg Cała prawda o to.ja.kas i linii na Przylesie 19.12.07, 17:22
                    to.ja.kas napisała:

> Oki, podam Ci.
                    > No mnie też zastanowiła ta niechęć do Jabłonny i to, że przez jedną
                    > minutę dłuższa jazda 731 spowodowała zablokowanie tego autobusu na
                    > obwodnicy i przystanku przy Przylesiu.
                    > Ze Panowie Ważni z ZTMu mieszkają w Legionowie wiem od Pana
                    > Kierownika zamieszukjącego właśnie tam z którym juz dwa razy miałam
                    > przyjemność rozmawiać.
                    > Nie chcę tworzyć teorii spiskowych, ale w świetle tego co się dzieje
                    > trudno o zachowanie innego sposobu myślenia.
                    >
                    > Rozmawiałam dziś z vice wójtem no i właśnie ta JEDNA minuta dłużej
                    > spowodowała veto prezydenta Legionowa pod którym ugięło się
                    > ZTM....JEDNA minuta (tak twierdził dziś vice wójt).
                    > Fajnie prawda?
                    > Przez jedna minutę kilka tysięcy ludzi ma nie mieć autobusu...bajka
                    >
                    Bzdura, wjazd na osiedle co strata conajmniej 4 min. w każdą stronę
                    Kobieto wygadujesz niestworzone rzeczy. Wydaje mi się, że to chyba przez to że w
                    ZTM pracuje sprzątaczka z Legionowa, nie ma autobusu na Osiedlu.(jeszcze nie
                    ma). No i miś uszatek pewnie w Legionowie też mieszka i dlatego nie ma autobusu
                    na osiedlu przy Obwodnicy.
                    A fakty są takie:
                    1) Na wjazd autobusu nie zgodził się prezydent Legionowa, który współfinansuje
                    linie 723 731 801, z uwagi na 3-4 minutowe wydłużenie przejazdu w 1 stronę. Z
                    uwagi na pewnie liczne protesty mieszkańców Legionowa w tej sprawie
                    2) Planowane jest w związku z tym inne połączenie: Legionowo - Obwodnica -
                    Przylesie - Modlińska - Mehoffera - Nowodwory/Tarchomin
                    Linia kursowałaby na początek przez cały dzień roboczy.
                    Docelowo pewnie jako całotygoniowa, ale jeśli by nie było frekwencji to pewnie w
                    święto nie pojedzie.
                    3) planowane też było wyciągnięcie 144 do Os. Przylesie, ale skoro musi być
                    linia do Legionowa no to stanęło na linii 8xx.
                    4) Co do Pani o nicku to.ja.kas to pani ta wydzwania do ZTM z pretensjami, czemu
                    nie ma autobusu na obwodnicy, (przecież wiedziała gdzie się wprowadza). Jak
                    usłyszała odpowiedź, że ma być puszczony to krzyk, że jej w ogóle nie pasuje.

Podczas rozmów z ust petentki padały słowa:
                    debil, pies, idiota,

jej się wszystko należy, najlepiej autobus do centrum co 3 minuty. podnosiła
                    głos na urzędników strasząc wypisywaniem "wyżej" do prasy itd. jednym słowem
                    słoma z butów wystawała, że hej, kompletny obciach (jak można dzwonić do urzędu
                    państwowego i rozmawiać w ten sposób?)
                    .Oczywiście wszyscy w ZTM niekompetentni (od sprzątaczki po Dyrektorasmile). A już
                    najlepsze to teorie spiskowe typu: W ZTM siedzi "układ" z Legionowa, który nie
                    chce dać autobusu na obwodnicę. W "Układ" zamieszany jest Dyrektor ZTM, który
                    doskonale współpracuje z samorządami podwarszawskimi, a szczególnie z gminą
                    Jabłonna i na pewno chciałby by ten autobus i 2-3 szeregowych urzędników.
                    Także wiarygodność postów tej Pani, która dzwoniąc podkreśla, że pracuje w
                    Polskim Radiu (no tak ważna figura, która zniszczy każdego) jest mocno
                    ograniczona. Najbardziej boli fakt, że idą święta a ktoś potrafi naubliżać
                    osobie postronnej. Wstyd.
                    • naretta A co to przed świętami 19.12.07, 17:45
                      jest jakiś okres ochronny dla pracowników ZTM-u?
                      Chodzi wam tylko o kasę i macie nas w głębokim poważaniu. No, gdyby
                      wójtowa sypnęła mamoną, to poprawadzlibyście ze trzy linie nawet pod
                      sam Pałac Kultury.
                      I co to za teksty - "nie ma autobusu na obwodnicy, (przecież
                      wiedziała gdzie się wprowadza)".

• zetkalg Re: A co to przed świętami 19.12.07, 18:07
                        naretta napisała:

> jest jakiś okres ochronny dla pracowników ZTM-u?
                        > Chodzi wam tylko o kasę i macie nas w głębokim poważaniu. No, gdyby
                        > wójtowa sypnęła mamoną, to poprawadzlibyście ze trzy linie nawet pod
                        > sam Pałac Kultury.
                        > I co to za teksty - "nie ma autobusu na obwodnicy, (przecież
                        > wiedziała gdzie się wprowadza)".
                        >
                        >
                        Masz rację nie ma żadnego okresu ochronnego. Kultura osobista obowiązuje na co
                        dzień. Jeżeli ktoś świadomie wybiera miejsce zamieszkania pozbawione
                        komunikacji, niech nie oczekuje cudów że z dnia na dzień pojedzie autobus
                        bezpośrednio do centrum i kursował bardzo często. Autobusy nie rosną na drzewach
                        na pęczki, kierowców też brakuje. Owszem na nową linię powinna być kasa, bo
                        gmina płaci za realizację obsługi komunikacyjną na swoim terenie i dla nowej
                        linii wynosi 40% kosztów pracy przewozowej ponoszonych przez ZTM. ZTM chce nie
                        ma nic przeciwko obsłudze tego osiedla, lecz są pewne czynniki (liczba
                        angażowanego taboru, pojemność/przepustowość pętli autobusowych) których się nie
                        przeskoczy. Na Żeraniu FSO i pl. Wilsona już nie ma miejsca na dodatkową linię.
                • zetkalg Re: Kocham Cię, Kas 19.12.07, 18:10
                  naretta napisała:

> A zatem ciekawa sprawa, wujciowie z ZTM-u będą uszczęśliwiać swoje
                  > miasto.Niedziwne.I jakie szlachetne!
                  > Warte artykułu w jakiejś gazetce albo reportażu!
                  > PS podaj mi jakieś swoje namiary na gazetowego maila, oki?
                  >
                  Miś uszatek i papa smerf też mieszkają w Legionowie. A świstak siedzi..
                  Prasa bulwarowa z radością opisze wasze kosmiczne teorie.
                  • naretta Ciebie też kocham Cię, Wujciu Zetkalg 19.12.07, 18:47
                    Może też mi dasz swoje namiary, co? Please!!!
                    Miałabym ZNAJOMOŚCI w Zakładach Transportu Miejskiego! A propos, na
                    jakim stanowisku pracujeszwink)))?Domyślam się, że nie jesteś
                    sprzątaczką! Taki wykształcony, wygadany, ironiczny, choć mogłabym
                    wychwycić pojedyncze błędy ortograficzne i stylistyczne w szybko
                    kreślonych postach! Ale poza tym oki! Może PR? A może ...
                    • zetkalg Re: Ciebie też kocham Cię, Wujciu Zetkalg 19.12.07, 20:29
                      Nawet nie wiesz o jakiej instytucji piszesz. Bez komentarza
                    • to.ja.kas ale chrzanisz głupoty zetko 19.12.07, 22:00
                      dzwoniłam do ZTMu i nawet pisałam tu o tym, wiec tajemnicy nie
                      odkryłeś. Dzwoniłam dwa razy !!!!!!!
                      Rozumiem, ze rozmawiałam z Tobą?
                      Tak jestes niekompetentny i kiedy powiedziałeś mi, że to co
                      wypisujesz tu, że wiedziałam gdzie kupowałam mieszkanie,
                      powiedziałam Ci, że po pierwsze to nie Twoja sprawa, po drugie ZTM
                      jest od załatwiania połączen komunikacyjnych jak pies od szczekania.
                      Po trzecie zetko łżesz ze chce autobus co 3 minuty do centrum, skoro
                      nie rozumiesz słowa mówionego moze zrozumiesz pisane - CHCE AUTOBUSU
                      DO LEGIONOWA I ZERANIA, w każdy dzień tygodnia. Moze byc w takich
                      czestotliwosciach jak 731. I nawet nie ja chce bo ja mam samochód
                      zetko - chodzi o kilka tysiecy ludzi z Jabłonny.
                      Łżesz że nazwałam urzedników debilami - powiedziałam, że jakiś debil
                      na forum Legionowo chyba podszywa się pod pracownika ZTMu (chodziło
                      mi o ciebie).
                      Nie straszyłam prasą - nie muszę. Ale juz tu pisałam, że ta sprawa
                      śmierdzi i to bardzo....
                      I jeszcze cos zetko o tym, że MINUTA przeszkadzała ZTMowi i
                      Prezydentowi Legionowa by puscic 731 powiedział mi OSOBISCIE dzis
                      vie wójt. Zadzwon do niego i powiedz ze kłamie.

Tyle mam ci do powiedzenia ołowiany żołnierzyku.
                      • to.ja.kas Re: ale chrzanisz głupoty zetko 19.12.07, 22:28
                        I jeszcze jedno Panie zetko (rozmawialismy dzis, prawda?).
                        Dzwoniłam do urzednika ZTMu. Rozmawiałam z urzednikiem. O ile dobrze
                        rozumiem, urzednik który zdobył o swoim petencie (a własciwsze
                        byłoby słowo klient) informacje w postaci jego imienia, nazwiska,
                        miejsca zamieszkania, zawodu, miejsca pracy obowiązany jest zachować
                        informacje dla siebie. Urzednik nie reprezentował forum Legionowo i
                        zetkę a ZTM i ja dzwoniłam do ZTMu a nie do burdelu by potem jakiś
                        anonimowy zetek wypisywał na forum głupoty. I to jest
                        ciekawe....skad Pan ma takie informacje o mnie zetko? Czyzby ZTM nie
                        grzeszył etyką zawodową? Wiesz, jakbym ja wypisywała po forach
                        informacje o swoich sprawach zawodowych i klientach oj działoby
                        się...a Ty właśnie to robisz....Do tej pory zadzwoniłam do ZTMu 2
                        razy by zweryfikowac informacje pojawiajace sie na stronach Gminy i
                        GW, ale jutro zadzwonie w zupełnie innym celu....i nie do ciebie
                        zetko.
                        A wiesz dlaczego? Dlatego ze nie lubie kiedy niekompetentni
                        urzednicy nie umiejacy odpowiedziec na pytanie wycierali sobie mna
                        usta na forach publicznych. Chyba przesadziłes zetko i tylko ze
                        wzgledu na kulture i etykę nie podam na ciebie blizszych namiarów
                        tutaj.
                        Ostatnio brałam od ciebie kilka nazwisk i ostrzegam, ze jutro
                        zadzwonie w kilka miejsc...nie jako przedstawiciel mojej Firmy (bo
                        etyka nie pozwala na mieszania własnej firmy w sprawy nas
                        dotyczące), ale jako osoba która po rozmowie z urzednikiem ZTMu
                        czyta o sobie niestworzone rzeczy na forum internetowym.

Dziekuje.
                        • to.ja.kas A swoją drogą jeśli 144 19.12.07, 23:01
                          można wyciągnąć do Przylesia to dlaczego nie można 731 puscic
                          obwodnicą?
                          Tańsza jest nowa linia czyli 8XX niż np. 1 - 2 dodatkowe kursy 731 w
                          ciągu dnia?
                          Pomysł by 144 dochodziła do Jabłonny uważam za naprawdę świetny.
                          A może obecną 800setkę puścic w jedną stronę po Modlińskiej (do
                          Wawy) a z powrotem niech wraca po obwodnicy do Legionowa (zrobić 2 -
                          3 dodatkowe kursy i nawet niech do Legionowa wraca obwodnicą co
                          drugi?)
                          A 144 rzeczywiscie puscic do Przylesia?
                          Tworze może teorie dziwne, ale nie jestem profesjonalista w
                          układaniu połączeń (niestety niektórzy w ZTMie też nie), ale moim
                          zdaniem najdrozsza opcją będzie nowa linia. A chodzi o zmniejszenie
                          kosztów, przepełnione pętle, brak kierowców i pojazdów.

Co wy o tym sądzicie?
                          • to.ja.kas A jeszcze lepsze byłoby 511 19.12.07, 23:21
                            Jeden przystanek wydłużona trasa - z Bukowa do Przylesia i
                            dojezdzamy do metra w pare minut...i nie bedzie protestów ze przez
                            Tarchomin i szybko i wygodnie.
                            A mieszkańcy Jabłonny uwazają ZTM za błogosławieństwo.... teraz
                            którys w drodze powrotnej do Legionowa pusic przez Przylesie i gra i
                            buczy...i niepotrzebny nowy tabor, nie potrzebna nowa linia, nie
                            potrzebni nowi kierowcy i nowe pętle.
                            Tak to zdecydowanie najlepszy wariant.....tongue_outPP
                            • to.ja.kas 801 19.12.07, 23:38
                              w tygodniu nie byłoby złe (i zostawiamy w spokoju 700setki). Można
                              wtedy by w weekend Jabłonna miała połaczenie z Legionowem co drugie
                              731 puscic przez Przylesie.
                              I znów nie ma dodatkowego taboru.
                              Nie ma dodatkowych kierowców, autobusów i kolejnego autobusu na
                              pętli.
                              I nie ma dodatkowej linii.
                              I ja mysle ze jakby wszystko sie odbyło jak obiecała Pani wójt na
                              zebraniu mieszkańców, ze skonsultuje sie z mieszkańcami to moze cos
                              można byłoby przedyskutowac.
                              Ale dzwoniłam do ZTMu i pan który ze mną rozmawiał na każde pytanie
                              odpowiadał "nie" Dlaczego? "bo nie". I czytając tu postay tego
                              człowieka mam wrażenie ze nie o dyskusję chodzi i nie kompromis
                              i "zrobienie dobrze mieszkańcom", ale o małpią złośliwość.
                              A szkoda.
                            • naretta Re: Kas, potrzebny jest autobus 20.12.07, 00:07
                              również do Legionowa. Wiele dzieci dojeżdża tam do szkoły,matki z
                              małymi dziećmi do przychodni, niektórzy pracują w Legionowie itp.
                              • to.ja.kas Re: Kas, potrzebny jest autobus 20.12.07, 00:11
                                Przecież piszę ze powinien jezdzic ale mozna puscic którąś z
                                obecnych linii jak wraca do Legionowa przez Przylesie
                          • to.ja.kas Niestety 144 za długo 20.12.07, 00:09
                            siedze i licze czasy przjazdów na pdst strony ZTMu....144 w
                            godzinach szczytu z Przylesia do Zerania wiozłoby rano godzine w
                            porywach nawet dłużej (z Bukowa do Starzyńskiego max 44 wg
                            rozkładu...czyli zahaczając o Przylesie i urealniając poranne i
                            powrotne korki minimum godzina)...
                            Totalna masakra czasowa....
                            Policzyłam też, ze 144 kursuje średnio co 20 minut...czyli jesli nam
                            ucieknie i dojedziemy do Bukowa np 511 by przesiasc sie w 144 to
                            czas dojazdu do pracy mieszkańców wschodniej Jabłonny wydłuży się
                            nie o 4 minuty w jedną strone ale nawet o pół godziny.....
                            20 minut na przystanku dla dzieciaków jak juz ciemno (a tak jest jak
                            wracaja ze szkoły), dla chorych i starszych to chyba nie najlepszy
                            pomysł?
                            • to.ja.kas Dwie propozycje 20.12.07, 00:23
                              puszczamy 801 po obwodnicy a w weekendy puscic po Przylesiu którąś
                              siedemsetkę.

przedłuzamy 511 do Przylesia a któras siedemsetka w drodze powrotnej
                              do Legionowa zahacza o Przylesie.

I ciągle mamy ta sama ilosc autobusów, linii, kierowców, pętli i nie
                              mamy nowej linii która telepie sie po Tarchominie godzine.

Mi tam wsio rawno....
                        • zetkalg Re: ale chrzanisz głupoty zetko 20.12.07, 06:13
                          to.ja.kas napisała:

> I jeszcze jedno Panie zetko (rozmawialismy dzis, prawda?).
                          > Dzwoniłam do urzednika ZTMu. Rozmawiałam z urzednikiem. O ile dobrze
                          > rozumiem, urzednik który zdobył o swoim petencie (a własciwsze
                          > byłoby słowo klient) informacje w postaci jego imienia, nazwiska,
                          > miejsca zamieszkania, zawodu, miejsca pracy obowiązany jest zachować
                          > informacje dla siebie. Urzednik nie reprezentował forum Legionowo i
                          > zetkę a ZTM i ja dzwoniłam do ZTMu a nie do burdelu by potem jakiś
                          > anonimowy zetek wypisywał na forum głupoty. I to jest
                          > ciekawe....skad Pan ma takie informacje o mnie zetko? Czyzby ZTM nie
                          > grzeszył etyką zawodową? Wiesz, jakbym ja wypisywała po forach
                          > informacje o swoich sprawach zawodowych i klientach oj działoby
                          > się...a Ty właśnie to robisz....Do tej pory zadzwoniłam do ZTMu 2
                          > razy by zweryfikowac informacje pojawiajace sie na stronach Gminy i
                          > GW, ale jutro zadzwonie w zupełnie innym celu....i nie do ciebie
                          > zetko.
                          > A wiesz dlaczego? Dlatego ze nie lubie kiedy niekompetentni
                          > urzednicy nie umiejacy odpowiedziec na pytanie wycierali sobie mna
                          > usta na forach publicznych. Chyba przesadziłes zetko i tylko ze
                          > wzgledu na kulture i etykę nie podam na ciebie blizszych namiarów
                          > tutaj.
                          > Ostatnio brałam od ciebie kilka nazwisk i ostrzegam, ze jutro
                          > zadzwonie w kilka miejsc...nie jako przedstawiciel mojej Firmy (bo
                          > etyka nie pozwala na mieszania własnej firmy w sprawy nas
                          > dotyczące), ale jako osoba która po rozmowie z urzednikiem ZTMu
                          > czyta o sobie niestworzone rzeczy na forum internetowym.
                          >
                          > Dziekuje.
                          >
                          Łżesz
                          jakiś debil
                          ta sprawa
                          śmierdzi i to bardzo....
                          do burdelu
                          ostrzegam
                          jak pies od szczekania.

To tylko niektóre elementy twojego słownictwa zacytowane tutaj...

Proponuje żebyś od razu do Strasburga poszła z tym problemem(?)
                          Nie zapomnij wspomnieć o "układzie".
                    • naretta A ja skomentuję! 20.12.07, 00:00
                      Piszę o Twojej instytucji, o Twojej, ZETKO.I cieszę się, bo się
                      jednak troszkę wkurzyłeś, co?Jakieś babsko z Jabłonny nie wie, w
                      jakiej to WSPANIAŁEJ INSTYTUCJI JAŚNIE PAN HRABIA pracuje!!!
                      Zabolało?????I miało!Hłe, hłe.Krowy doić, a nie mnie tu pouczać!
                      ZTM - to Zakłady produkujące takich chłopców jak Ty, Mądralo!
                      Bo przecież zarządzać transportem nie umiecie.
                      • ygloo Re: A ja skomentuję! 20.12.07, 07:49
                        MASAKRA ludzie!! czytam i oczy mi z orbit wychodzą!!
                        a tymczasem nasz kochany L.Ruta jest nominowany do Stołka za .... Za
                        rozruszanie stołecznej komunikacji po fatalnym poprzedniku

hahaha, kon by sie usmial, ale nie komentuje .....
                        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4776285.html
                        Aha, i kochani, ja pasuje z autobusami. Mnie one potrzebne nie są.
                        Sorry, ale mam dosyć, niech wyręczą mnie CI, co na dupie cicho
                        siedzą i czekają, aż za nich ktoś coś zrobi.
                        Poczytam się, wewnętrznie powkurzam, ale mój zapał społecznika
                        właśnie sięgnął bruku.
                        Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was w walce.
                        RaV
                        • sibeliuss Re: A ja skomentuję! 20.12.07, 09:43
                          Ty zawsze tchórzysz?
                          • ygloo Re: A ja skomentuję! 20.12.07, 09:50
                            tchorze???? przed czym?? ja się nioczego nie boje abym miał tchórzyć!
                            Poprostu rezygnuje! dla kogo walcze? dla jednej osoby, która nie ma
                            samochodu - Naretty! Ja powiedziałem, co skutecznie mi wypomniałeś,
                            że mi zależało na moich dziewczynach, ale wiem, że stac mnie na to,
                            że kiedy tylko będa potrzebować to smigam i jade po nie, w wygodnym
                            aucie a nie zapchanym autobusie. A potem faktycznie, 17tka stuknie,
                            prawko i samochod dla nich bedzie i tym bardziej w powazaniu bede
                            mial autobus.
                            DLaczego Ty sibi nie zawalczych troche? dlaczego nie zawalczy 30%
                            mieszkańców naszych osiedli, ktorzy aut nie posiadaja a o problemie
                            wiedzą. Co oni robia?
                            I jeszcze jedno - poświecam swoj prywatny czas nie dla swojej sprawy
                            a dla sprawy WSZYSTKICH i oczekuje tego samego od innych (nie tylko
                            nas trojga z calej 4 tys spolecznosci wschodniej czesci Jablonny).
                            Skoro oni maja to w dupie, to tym bardzieju juz ja! Ot tyle
                            • to.ja.kas Re: A ja skomentuję! 20.12.07, 10:06
                              Ufff rozmawiałam z Dyrektorem Rutą.
                              O mojej sprawie z zetką również. I dziekuję Dyrektorowi za podejscie
                              do tej sprawy profesjonalnie.
                              Ale to pikuś. Zaczne o tym co powiedział mi Dyrektor na temat
                              komunikacji w Jabłonnie:
                              a wiec Pani wójt ostatnio miała zabrać Narette na spotkanie w ZTMie
                              i nie zabrała.
                              A może dlatego iż okazałoby się, że dla naszej kochanej rady gminy
                              skomunikowanie Jabłonny to nie jest priorytet....bo gmina chce dalej
                              ytrzymac te linie które są i płacic jak za linie tranzytowe....czyli
                              grosze...i tymi groszami opłacić problem komunikacyjny wschodniej
                              Jabłonny.
                              A wiec juz wiem co nalezy zrobic.
                              Sprawdzic budzet gminy
                              uderzyc znów do Urzedu Gminy i Pani wójt by komunikacja Jabłonny
                              była dla niej sprawą priorytetową.

A teraz do tego co pisał Ygloo: we dwojkę z Leśnej zbieraliśmy z
                              Ygloo petycję w batalii o przystanki....Na Przylesiu ile to było
                              osób nie wiem.
                              Nazywanie jego zachowania tchórzostwem jest nieporozumieniem.
                              Póki co rozumiem go i czekam na maile od mieszkańców Jabłonny jak
                              widzą dalsze działania do zdeterminowania Pani Wójt do tego by
                              wzięła sie do roboty. Bez maili i wsparcia nie rusze.
                              Wiec albo kochani sąsiedzi wezmiecie sie do jakiejs działalnosci w
                              tym zakresie albo .... miłych spacerów do Modlińskiej. Ja woze swój
                              tyłek samochodem. Czekam na maile i mam nadzieję, że zarzucimy Panią
                              wójt uwagami.

Pozdrawiam
                            • sibeliuss Re: A ja skomentuję! 20.12.07, 11:50
                              Nie ma okreslenia rezygnacja, jest wycofanie się.
                              ps. nie wiesz co robię, bo o tym nie piszę.
                              ps II. cena za najem zależy od dobrego dojazdu.
            • ygloo Re: 731 pojedzie styczniu 19.12.07, 11:31
              chljeb popijesz wodom i przestanie wszystko puchnąc .....

A co do prawka, to niestety jeszcze siakies 5-6 lat (od ilu lat
              teraz wydaja prawo jazdy???) a jezelio nawet, to busuik bedzie dla
              mnie poczebny, nie?? Tak czy siak, musi cos byc, no chyba ze mnie
              dzieciecia w domu zamkna i wypuszczac nie beda ....
              • agnieszkavp Re: 731 pojedzie styczniu 19.12.07, 15:44
                właśnie jak chleb popijasz wodą to puchnie.robiłeś kiedyś kotlety
                mielone?1-1
    • nomad997 Do Zetkalg`a 26.01.08, 11:00
      Powiem chłopie szczerze - i po co się tu wdajesz w pyskówki? Nie widzisz z kim
      masz do czynienia? Szkoda prywatnego czasu na tłumaczenie rzeczy, które są
      oczywiste, choć jak pokazuje życie nie dla wszystkich.
      Krzykaczy jest na tym świcie pełno - zawsze niezadowolonych, i zawsze (w ich
      mniemaniu) poszkodowanych. Takich ludzi nic nie zadowoli, chyba że będzie to
      rozwiązanie dokładnie takie jakie oni sobie wymyślą.

A damulkę co wydzwania do Ciebie proponuje nagrać, rozmowę przekazać położonemu
      i sprawa załatwiona. Za każdym razem potem jak będzie dzwonić będziesz dokładał
      natychmiast telefon, informując tylko aby swoje sugestie przesłała pocztą na
      piśmie, to się wtedy ZTM do nich ustosunkuje.
      A skargi niech sobie śle i do samego Papieża - Ja bym dopiero taką nauczył
      kultury wink
      • to.ja.kas Re: Do Zetkalg`a 27.01.08, 23:20
        Damulka rozmawiała z dyrektorem. Została przeproszona i obiecano
        jej, ze wiecej sie takie chamskie zachowania nie powtórza.
        • assessander Re: Do Zetkalg`a 28.01.08, 10:30
          kurde to się dzieje, zastanawia mnie dlaczego gmina płaci 40 % kosztów
          przejazdowych skoro jakość połaczeń (możliwość wejścia do autobusu w godzinach
          szczytu) nie jest możliwa. Wydaje mi się że raczej rozliczenia winny przebiegać
          wg kryterium ilości pasażerów.
          Pan z ZTM mimo iż próbował użyć jakiś argumentów to nic mądrego nie napisał, a
          szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka