Dodaj do ulubionych

CIEKAWE MIEJSCA W TUNEZJI

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 12:13
MOŻE ZNACIE TAKIE MIEJSCA NIEZBYT ZALUDNIONE TURYSTAMI, CIEKAWE KRAJOBRAZOWO I
WYPOCZYNKOWO: GDZIE NAJLEPIEJ PONURKOWAĆ, GDZIE SA SPOKOJNE PLAZE I W MIARE
NORMALNE CENY. CZEGO NALEŻY SIĘ WYSTRZEGAC I KOGO? CO WARTO ZOBACZYC CZEKAM NA
OPINIE .DZIEKI BARDZO
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika Re: CIEKAWE MIEJSCA W TUNEZJI IP: 213.77.48.* 25.07.01, 09:13
      Al kaiuruan - wschodnie klimaty
      Al jam - troche mniejsze koloseum ale za to na pustyni- rewelacja
      Monastir - wspanialy meczet, wokol cmentarz- jak w "herbatce na sacharze"
      Kartagina - jak ktos troche czytal o historii tego miejsca to sie zainteresuje,
      ale radze jechac na wlasna reke, bo wycieczka to jak sped bydla- przegonic i z
      powrotem do autokaru
      Susa - fantastyczne, duze miasto, pelne egzotyki, tetniace zyciem, punkt
      wypadowy do wielu innych ciekawych miejsc
      Tunis - tez warto
      Kolo Monastiru- paszczyste rozlegle plaze -polecam goraco Tunezje
    • Gość: Majka Re: CIEKAWE MIEJSCA W TUNEZJI IP: 192.19.194.* 30.07.01, 12:34
      Aslema:))) Tak sie witaja w Tunezji:))
      Jezeli szukasz typowej oazy gdzie zycie tetni tylko w nocy i podczas zabawy z animatorami w hotelu, a poza tym
      mozna zapomniec o swiecie pelnym nerowowki, odpoczac posrod palm, szumu morza, bez halasu aut (wielblady
      bardzo spotykane na drodze jako srodek lokomocji), gdzie tradycja ma ogromny wplyw na mieszkancow, gdzie
      ludzie sa mili i spokojni - polecam Djerbe. Poza tym jest tania, hotele ladne (polecam te z sieci Miramar), pogoda non
      stop. Mieszkalam tam kilka misiecy - jednakze to za dlugo na wypoczynek:))) Mozna w leb dostac od tego spokoju,
      ale 2-tygodniowe wakacje sa OK. Fakt - daleko stamtad do atrakcji, ktore opisala moja poprzedniczka, ale
      niedaleko sa inne, rownie ciekawe. Poza tym wycieczki fakultatywne pozwalaja na dotarcie do wszelkich miejsc,
      np podczas 3 dniowego jeep safari - niesamowita przygoda!!! Niesamowita. W razie pytan prosze pytaj
      • Gość: Marta Re: CIEKAWE MIEJSCA W TUNEZJI IP: *.mancomplex.pl 31.07.01, 22:59
        Hej! Właśnie kilka dni temu wróciłam z Tunezji. Jeśli chodzi o ciekawe miejsca,
        to owszem i Tunis i Kartagina i inne większe miasta czy wyspy są godne
        odwiedzenia. Ja osobiście byłam w Sousse, na północ od Monastiru. Piękne, tylko
        że dość duże miasto (3 co do wielkości w Tunezji). 2 tygodniowy wypad napewno
        wystarczy, pogoda non stop tropikalna, chociaż raz zdarzyło sie że aż
        pokropiło, ale to chyba przypadek. Hotele są wporządku, jedzenie przybliżone do
        polskiego. Naprawdę bardzo warto odwiedzić. Najważniejsze i to co najbardziej
        bedzie mi tkwić w pamięci to to, że poznałam mnóstwo wspaniałych ludzi i to
        Tunezyjczyków a nie białych. Ciekawa jest cała Tunezja, ale ja naprawdę
        polecałabym Sousse. Co ja mówię o Tunezji, ciekawy jest cały świat.
        Pozdrowionka, Marta --
      • Gość: MARTNIEZ Re: CIEKAWE MIEJSCA W TUNEZJI IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 19:45
        NAPISAŁAS ŻE JESLI BEDE MIAŁ PYTANIA TO MAM PYTAC WIĘC:

JAKI REGION POLECAŁABYŚ NA NAJDOGODNIEJSZE MIEJSCE BAZOWE DO WYPADÓW PO CAŁEJ
        TUNEZJI? NIE MAM ZAMIARU LEŻEC NA PLAŻY TYLKO AKTYWNIE POZNAWAC KULTURE I CAŁY
        KRAJI CO TAM SIĘ JESZCZE DA !
        JAKIE MIEJSCE JEST DOBRE DLA PŁETWONURKÓW PODOBNO TABARKA? NIGDY TEGO NIE
        PRÓBOWAŁEM A BARDZO BYM CHCIAŁ.

MOŻE WIESZ KIEDY WE WRZEŚNIU ODBYWA SIĘ FESTIVAL BULLI REGII ( TANIEC, TEATR,
        MUZYKA,)W TEJŻE MIEJSCOWOŚCI?

MOZĘ BYŁAŚ W PARKU NARODOWYM ICHKEUL U PODNÓŻA GÓRY DŻEBEL ICHKEUL? CZY WIESZ
        COŚ O TYM PARKU?
        PODOBNO WARTA ODWIEDZENIA JEST RÓWNIEŻ BIZERTA NA PÓŁNOCNYM WYBRZEŻU?
        SŁYSZAŁEM, ŻE NAJBARDZIEJ LOKALNE WYROBY I CO WAŻNE PO LOKALANYCH CENACH MOŻNA
        NABYĆ W MIEJSCOWOŚCI SFAX PODOBNO TO TYPOWY SUK DLA RDZENNEJ LUDNOŚCI?
        JEŚLI JESTEŚ W STANIE ROZWIAĆ MOJE WĄTPLIWOŚCI TO BYŁBYM WDZIĘCZNY ZA FACHOWA
        RADE I POMOC

POZDRAWIAM
        MARCIN WAJZER
        MARCINWAJZER@INTERIA.PL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka