Dodaj do ulubionych

514 Kbits/s ile to Mbits/s ?

24.10.05, 11:20
mam wanadoo 514K a przepustowosc mam 11 Mbits/s
czy to poprawnie ?
jak przeliczyc Kbits na Mbits ?
zamin pokloce sie w serwisie wolalabym sie wtajemniczyc :)

i czy 514 Kbits to spoko przepustowosc ? moze sobie wziasc wieksza?
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? IP: 80.48.189.* 24.10.05, 11:39
      Zalezy do czego Ci jest podtrzebne szybkie lacze.

512 kbps to ok 0,5 Mbit/s .

Na domowe potrzeby wystarczy...Chyba ze chcesz sporo rzeczy sciagac z internetu :)
      • nimeska Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 12:00
        no wlasnie, fajnie bylo by cos czasami obejzec tym bardziej ze nie mam
        telewizji

wiec na sciaganie to nie za wiele ?

512 Kbit to 0,5 Mbit ?
        to dziwne, bo mi pokazuje ze mam lacze na 11 Mbit heheh jakas
        • m.gregor Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 13:45
          11 Mbit/s to pewno masz radiowke. A 11 Mbit/s to masz do provider'a. A od
          provider'a w swiat to cholera wie ile...Pewno z 0.5 Mbit/s
          • nimeska Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 15:20
            nic mi nie mowia slowa "radiowka" ani "provider'a"

ale nic, nie wazne, chyba i tak sobie zwieksze, bo na sciagnie to mi sie troche
            zamula :)
            jeszcze raz dziekuje za pomoc
    • Gość: q Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:23
      Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? to tak jakby się zapytać - 100 groszy ile to
      jest złoty albo 1000 kilo ile to jest Ton.Ludzie czy wy chodzicie do szkoły?
      • nimeska Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 15:18
        oh przepraszam Panie przewrazliwiony !!!
        Najwidoczniej nie skoczylam szkloy inforamtycznej i nie boje sie pytac o rzeczy
        ktorych nie rozumniem !!!
        ciekawe czego ciebie w szkole uczyli ? ehh
        • Gość: b00g13 Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.10.05, 18:09
          to o przedrostkach typu mega i kilo uczy się dopiero w szkole informatycznej teraz?
      • pipen123 Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 15:49
        Gość portalu: q napisał(a):

> Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? to tak jakby się zapytać - 100 groszy ile to
        > jest złoty albo 1000 kilo ile to jest Ton.Ludzie czy wy chodzicie do szkoły?

A widzisz samzes niedouczony! 514Kbits/s to nie 0,5MBits/s! 1Mbps = 1024kbps!
        prosty rachunek i masz ze to wiecej niz 0,5Mbps bo 0,502Mbps okolo ale tez nie
        do konca :)
        • blekot Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 20:06
          no przeca napisał, że "ok" /=około/
        • Gość: doker Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:18
          pipa a co to jest za słowo samzes ? wykładowca się znalazł.
    • arius5 Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 22:40
      zalezy co i ile chcesz sciagac
      policz sobie - 512 kbps to 64 kbyte/sec, czyli jeden CD wielkosci 700 MB
      sciagniesz w ok 3 godziny, a pelen DVD ( 4,7 GB ) to ponad 20 godzin.
      Nie widze problemu, chyba ze masz zamiar ladowac dziesiatki DVD co miesiac.
      • nimeska Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 22:56
        czyli jak mi pokazuje ze lacze mam szybkosci 11 Mbits/s to ile to jest kbps ?
        moze inaczej, powiem o co mi konkretnie chodzi,
        place za 512 kbps a oni lacze mi dziala max na 11Mbits/s wiec chce sie
        dowiedziec jak to sie ma do siebie zamim dzwonie do nich i zrobie awanti ze
        jest zla przepustpwosc ... korzystam z klucza USB, bezprzewodowo, ale jak sie
        laczylam na kabel to tez bylo tylko 11 Mbits/s

Czy moze ktos mi to wytlumaczyc jak blondynce ? plizzz
        • Gość: Antek Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? IP: *.acn.waw.pl 24.10.05, 23:18
          > czyli jak mi pokazuje ze lacze mam szybkosci 11 Mbits/s to ile to jest kbps?

Bardzo to wszystko upraszczajac: 11 Mbitow to predkosc polaczenia miedzy
          komputerem a modemem. Z kolei modem laczy sie z dostawca sieci z predkoscia 512
          kbps. Jest to jak najbardziej normalne i nie ma sensu robic zadnej awantury.
          • nimeska Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 23:23
            aaaahaaaa
            to no wsio jasne, myslam tylko ze mam szanse na jakis bonusik ze mam "tylko
            11Mbits/s" i myslalam ze to wina bezprzewodowego lacza ... wiec pozostaje mi
            po pierwsze primo zwiekszy neta po drugie primo cieszyc sie z tego co mam :p

wimyka z tego ze nie mam co liczyc przy przedkosci z sieci 512 na wiecej niz
            11Mbits buuuuuu

dziekuje za pomoc,
            Udanego wieczorku :)
            • arius5 Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 25.10.05, 00:00
              > wimyka z tego ze nie mam co liczyc przy przedkosci z sieci 512 na wiecej niz
              > 11Mbits buuuuuu
              >

Dziecko, gwoli scislosci - 11 MB to ponad 20 x szybciej niz 512 kbps
        • Gość: b00g13 Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.10.05, 23:20
          Ok... nad ikonką połączenia, tą windowsową, pokazuje ci 11mbps? jeżeli tak, to
          olej to, to nie ma nic wspólnego z tym co daje ci provider, afaik to zależy od
          twojej karty sieciowej.

a 11mbps to będzie 11264kbps.
          • nimeska Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 24.10.05, 23:24
            zaczynam sie w tym wszsytkim powoli lapac :)
            to nie jest wcale takie trudne jak sie ma cierpliwych nauczycieli :)
            dziekuje
    • Gość: Art Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:50
      Żeby przeliczać relacje między Mbits i Kbits wystarczy wiedzieć, że
      1Mbits=1024Kbits.
    • osmulski Re: 514 Kbits/s ile to Mbits/s ? 25.10.05, 10:51
      Napiszę dla Ciebie jak dla blondynki hehe

Wyobraź sobie że pomiędzy Twoim komputerem a firmą która daję ci internet jesteś połączona rurą o średnicy 1 metra. Firama dalej łączy Ciebie ze światem (internetem) rurą 22 razy mnieją od 1 metra bo tyle zagwarantowała i podpisała z Toba firma od której masz internet.

Pytanie dlaczego od Twojego komputera do firmy jest taka duża rura :-) ?
      -Nie wnikaj bo i tak nie zrozumiesz.

Jakie są tego plusy?
      -Możesz z fimrą i z innymi ludzmi którzy są do Twojej firmy podłączeni łączyć się o wiele szybciej.

Co Ci to daje?
      -Filmy (lub co kolwiek) których szukasz możesz pobrać bardzo szybko.

Napisałem ten post w celu łopatpologicznym koleżance, jeżeli ktoś się z nim nie zgadza to lub napisałem źle to prosze o wykasowanie go. :-)

Pozdrawiam wszystkie blondynki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka