hmmm 09.10.06, 16:49 biorąc pod uwagę właśnie zmieniony layout merlina (wczesne lata 90, zero przejrzystości, kolorystyka też oldskulowa) to może się udać ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: partys Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.isw.intel.com 09.10.06, 18:26 Z mojego punktu widzenia przewaga empiku wynika z możliwości odbioru zakupionej rzeczy w dowolnej ichniej placówce nie płacąc nic za transport, płacąc przy tym taniej niż za zakup w tradycyjny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokole oko Melin.pl IP: *.cable.ubr03.hari.blueyonder.co.uk 09.10.06, 20:50 ..."działał już poważny konkurent Melin.pl." ej - kto pisze te artykoly, co? czy je wogole ktos redaguje, ... MERLIN a melin... to duza momylka!!! Na miejscu tej firmy dalbym Was do sadu!!! Bedzie sie kojarzyla z meliniarska firma, a jest naprawde dobra! pozdrawiam "tych" z poczuciem humoru i wyczuciem klawiatury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: 83.214.73.* 09.10.06, 21:33 co to za marka "dior and sephora"? jesli empik bedzie mial nizsze ceny za wysylke za granice i milszych pracownikow bok niz merlin to juz od jutra zamawiam tylko w empiku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.interkam.pl 09.10.06, 21:35 Po przeczytaniu artykułu wszedłem na stronę merlina i oczom nie mogłem uwierzyć - kto pozwolił na ten prymitywizm?? Ta strona ewidentnie odpycha, a muszę powiedzieć ze wchodziłem dotąd na merlina (i kupowałem tam) dosyć często (w tej chwili każdą przesyłkę mam za darmo)... ja rozumiem zmiany, ale to jak słusznie zauważyła 'hmmm' całe lata wstecz.... jestem naprawdę ciekaw jakie przesłanki stały za wyborem tej opcji... zupełny brak wyobraźni. Może to dla kogos głupio zabrzmi ale poszukam przyjemniejszej dla oka księgarni - dla mnie to ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 21:47 Chyba dla większości nowa strona Merlina była dzisiaj zaskoczeniem in minus. Z tym że wg mnie strona Empik wcale nie jest lepsza. Przynajmniej jak dla mnie jest mało czytelna, a co najgorsze nie jest aktualna. Np. dzisiaj Top10 muzyki jest w dalszym ciągu 2 tygodnie do tyłu ( w stosunku do tego co można przeczytać a salonach). Podejrzewam że w innych kategoriach jest tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maq Re: Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.oborniki.net 09.10.06, 22:08 Empik już prowadził kilka lat temu sprzedaż produktów przez internet, ale odstąpili od tego i nie tak dawno znów wrócili do sprzedaży on-line. W/g mnie dopóki w empik.com nie będzie niższych cen niż w merlinie, a do tego nie będzie programu lojalnościowego odnośnie przesyłek oraz nie będzie takich promocyjnych przecen ksiązek jak w merlinie to nie sądze że empik będzie numer jeden na rynku on-line. P.S. Co do tego nowego wyglądu merlina to także muszę przyznać że stary był o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: area manager Re: Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.toya.net.pl 09.10.06, 22:17 Jeśli Empik nie wyciągnie wniosków z lat 00-01 kiedy też prowadził sklep internetowy - tyle że upadł z kretesem - to może się pożegnać żeby dorównać i tak kiepsko działającemu Merlinowi. Niestety wiele ludzi w Empiku ma za gorące głowy i chciałoby zysków w 5 minut. Jak tak dalej Niemiec i Żyd będą dalej krędzić lody w Empiku to z tego nic nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evoks Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:34 A moze ktos z Was ma doswiadczenie w kwestii budowy i prowadzenie sklepu internetowego z ksiazkami, multimediami, sklepem internetowym z rzeczami dla podroznikow? Mam ciekawa domene. Moze razem udaloby sie zrobic cos ciekawego? Czekam na info: Javex_WYTNIJTOPROSZE_@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 00:21 A Ty co umiesz robić? poza tym, że masz nie promowaną domenę, która jest warta 59zł / rok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józik Raczej tylko empik.pl IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.10.06, 22:40 Po co te wielkie słowa i mydlenie oczu? Chcą robić emisję akcji? Długi ogon to ja rozumiem, że jest, jak zamówię sobie książkę niszową i ją otrzymam. Niestety empik.com nie jest w stanie takich zamówień spełnić - mam tu na myśli książki z katalogu zagranicznego na zamówienie, czyli z "długiego ogona" tych rzekomych 2 milionów, którymi się reklamowali. Po 2 miesiącach (!!!) otrzymałem informację, że niestety nie są w stanie tego zrobić. Natychmiast zamówiłem w amazon.co.uk i tego samego dnia (!!!) książka została wysłana, a dwa dni później doszła do Polski. To się nazywa obsługa klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addeem Re: Raczej tylko empik.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 23:26 Ceny za wysyłkę, przyjacielu.... Tu empik wszystkich bije na głowę. Spróbuj coś kupić w amazonie w Niemczech czy Anglii, czy w innych księgarniach. Fakt, zapakują szybko i wyślą również tak samo szybko, ale policzą tak, że się chce płakać. Też kupuję książki niszowe, ale raczej nie ma problemu z ich sprowadzeniem. A jak faktycznie ich nie było, to na zachodnich amazonach również. A jeżeli chcesz sprawdzić, czy cos faktycznie sprowadzą, to wrzuć to do schowka (czy jakoś tak to się nazywa), a nie do koszyka bezpośrednio. Po maks. 2 dniach pojawi sie info, że książka jest nieosiągalna, jeżeli nie będzie możliwe jej sprowodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józik Re: Raczej tylko empik.pl IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.06, 07:05 > Ceny za wysyłkę, przyjacielu.... Tu empik wszystkich bije na głowę. To prawda, właśnie dlatego chciałem skorzystać z empiku. Jednak przy droższych książkach upust cenowy w amazonie jest zwykle tak duży, że rekompensuje koszt wysyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
pnd Re: Empik.com chce wyprzedzić Merlina 10.10.06, 00:01 Gość portalu: area manager napisał(a): > Jeśli Empik nie wyciągnie wniosków z lat 00-01 kiedy też prowadził sklep > internetowy - tyle że upadł z kretesem - to może się pożegnać żeby dorównać i > tak kiepsko działającemu Merlinowi. Dziwna to firma, ktora tuz tuz przed swiateczno-prezentowymi "zniwami", najwazniejszym dla handlowca okresem w roku zmienia dyrektora i to na osobe, ktora z handlem, a tym bardziej internetowym nie miala dotad do czynienia. Jezeli tak ma wygladac pierwsza (personalna) odslona tej nowej strategii, to ja raczej nie zaryzykuje robienia u nich przed Swietami zakupow. Wlasciwie jest to rowniez dowod na brak jakiejkolwiek strategii, bo raczej trudno na powaznie wziac za nia deklaracje zdobycia polowy rynku za kilka lat majac za punkt wyjscia to, czym Empik.com jest dzisiaj (dwa lata od reaktywacji!) - sklepem nieestetycznym, nieprzyjaznym dla uzytkownika, z kulejaca logistyka i pozostawiajaca wiele do zyczenia obsluga klienta. Jak widac doswiadczenia lat 00-01 niewiele ich nauczyly, co tez raczej nie wrozy sukcesu, nawet w rywalizacji z Merlinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Rzeczywiscie, to po Merlinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 23:19 Dawno tam nie bylem, ale tez z przerazeniem zareagowalem na ten powrot do stylu 1996. Masakrycznie nieczytelne. Ale porazka. Dawno bardziej dennej "poprawy" nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Empik.com chce wyprzedzić Merlina IP: *.isrighthere.com 09.10.06, 23:50 Przeciez Empik juz raz probowal handlu on-line kilka lat temu, i jakos mu nie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś