Dodaj do ulubionych

Dlaczego Microsoft zatopił Polskę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 10:32
Jak zwykle Microsoft...
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 10:41
      ale durnie wszystko jest w porządku
      • frant3 Re: Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? 28.10.06, 10:45
        Kaczki nie toną.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
        • Gość: Mc Re: Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.radioalfa.pl 28.10.06, 11:24
          A we Włoszczowej będzie port pełnomorski :)
          • mis22 Jaka część Polski będzie zatopiona przez Busha? 28.10.06, 15:44
            Ciekaw jestem jaka część Polski będzie zatopiona gdy stopią się lody na
            Grenladii i Antarktydzie wskutek ocieplenia klimatu? Mieszkańcy jednej z
            wysepek, kóra powoli znika pod falami oceanu skarżą w sądzie rząd Busha jr, bo
            USA emituje najwięcej gazów cieplarnianych i odmawia ograniczenia ich emisji.
            Może Microsoft eksperymentuje zatapiając Polske używając jedynie Windows zamiast
            rzeczywistej wody.
            • Gość: Mazen Re: Jaka część Polski będzie zatopiona przez Bush IP: *.nyc.res.rr.com 29.10.06, 01:14
              Baran sie jakis zawsze znajdzie, co "misu"?
      • Gość: aaaaaa wow - to juz od dawna wiadomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:23
        GW znowu ma goraca wiadomosc WOW to juz od dawana wiadomo
    • zupa_wolowa Dlaczego w Linuxie takie rzeczy się nie zdarzają? 28.10.06, 10:43
      Dziwne...
      • Gość: SSEE Re: Dlaczego w Linuxie takie rzeczy się nie zdarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 11:02
        > Dlaczego w Linuxie takie rzeczy się nie zdarzają?

"Bo Linux jest lepszy". Taką chciałeś usłyszeć odpowiedź? Zadowolony? Już? ;)

Notabene: nazwa tego systemu operacyjnego w języku polskim odmienia się z
        końcówką -ks.
        so.pwn.pl/lista.php?co=Linux
        www.rjp.pl/?mod=kr&type=ort&subtype=37&id=93
        • Gość: l33t Re: Dlaczego w Linuxie takie rzeczy się nie zdarz IP: *.indymedia.org 28.10.06, 11:41
          Nie. Nazwa tego systemu to gnulix czy jakoś tak. Tak więc nie ma gnuliksa.

:P
          • nelsonek Re: Dlaczego w LinuKSie takie rzeczy się nie zdarz 28.10.06, 14:00
            Skoro system nazywa sie gnulix to czemu piszesz o linuksie?
          • Gość: Cherry Re: Dlaczego w Linuxie takie rzeczy się nie zdarz IP: *.solidex.com.pl 28.10.06, 14:39
            Poprawna nazwa systemu operacyjnego to "GNU Linux".
            Słowo GNU (akronim : GNU's Not Unix - www.gnu.org) oznacza, że system korzysta z
            bibliotek stworzonych w ramach projektu GNU - są to główne biblioteki systemu,
            jak np. libC, kompilator gcc i wiele, wiele innych
            Słowo Linux pochodzi od jądra systemu (www.kernel.org) i jako pojedyncze słowo
            odnosi się tylko do niego.
            Ciekawostka : słowo Linux powstało jako połączenie dwóch słów - Linus (to jest
            imię twórcy tego jądra - Linusa Torvaldsa) oraz Unix (rodzina systemów
            operacyjnych do której należą np. systemy BSD, HP-UX, System V).
            Co do stosowania słowa w języku polskim to jest to Linux, ale już w dopełniaczu
            Linuksa i tak dalej. Wynika to z odmiany słów pochodzenia obcego.
            • Gość: es Dzizas, wszedzie o tym Goovnixie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 21:26
      • Gość: l33t Re: Dlaczego w Linuxie takie rzeczy się nie zdarz IP: *.indymedia.org 28.10.06, 11:39
        ROTFL.

Pranie mózgu nieźle działa na nieuświadomioną, niewykształconą hołotę.
      • Gość: vhost bo po kliknięciu w zegarek IP: *.icm.edu.pl 04.11.06, 12:17
        wyskakuje core dumped?
    • Gość: rek Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.globalconnect.pl 28.10.06, 10:44
      to macie chyba windowsa pirata, dziwne ze u mnie na xp'ku jest normalnie.
      • Gość: fsdf Re: Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 11:02
        A świstak siedzi...

Oryginalnego windowsa to ty moze w sklepie widziales, zreszta i w nim polska
        jest zalana.
        • Gość: es Re: Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 21:28
          Gość portalu: fsdf napisał(a):

> polska
          > jest zalana.

W sobote wieczorem na pewno.
          Niestety.
    • Gość: Dezajnero czy mi sie wydaje czy cześć USA tez? IP: *.chello.pl 28.10.06, 10:51
      mam wrazenie ze polnocna czesc USA tez jest "zalana", tam gdzie jest kraina
      wielkich jezior. Tzn wiem ze tam sa jeziora, ale chyba nie az takie.. ;)
      • Gość: xxx222 Re: czy mi sie wydaje czy cześć USA tez? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 10:55
        Wręcz przeciwnie. Usunęli wielkie jeziora ;) Pewno zasypali ziemią z polski. A
        ta duża woda w Ameryce Płn. to Zatoka Hudson w Kanadzie (USA zajmują tylko
        połowę Ameryki Płn. ;) )
    • plugh Co to za bzdura??? 28.10.06, 11:00
      W czasie premiery Windows 95 w Polsce obowiązywał czas urzędowy identyczny jak w
      większości krajów EWG (tzw. europejski czas letni). Został on wprowadzony w
      Polsce w 1988 i obowiązuje nieprzerwanie do dzisiaj.
      • Gość: paweł Re: Co to za bzdura??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:17
        Oczywiście ze tak... Microsoft jak zwykle dał ciała i teraz się tłumaczy czym
        popadnie.
        • Gość: hm Re: Co to za bzdura??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:56
          dopiero od kilku lat przesuwamy czas w pazdzierniku.
          nie wiem dokladnie do kiedy ale wczesniej przestawialismy sie w ostatni weekend
          wrzesnia.
          byc moze na ten okres wypadla premiera?
          • plugh Re: Co to za bzdura??? 28.10.06, 22:40
            Owszem, była taka zmiana, ale w tym samym momencie zrobili ją wszyscy nasi sąsiedzi.
    • Gość: gro Re: Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.10.06, 11:10
      dość ciekawy sposób na poinformowanie, że w niedzielę zmieniamy czas na zimowy ....
    • Gość: adalbert Myslalem, ze to robota Niemcow ! IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.06, 11:19
      • japico Re: Myslalem, ze to robota Niemcow ! 28.10.06, 11:37
        ... a ja myślałem, że to znowu coś PO zawiniło.
        • Gość: wyborca a mi to się zgadza. przewidzieli że pójdziemy IP: 62.233.211.* 28.10.06, 13:13
          z kaczkami na dno.

tera tu jest naprawdę jedno wielkie bajoro.
    • Gość: ja wiem To dlatego, że tu na okrągło wszyscy są zalani. IP: *.tpnet.pl 28.10.06, 11:23
      Wiadomo, tu jest Polska tu się pije.
    • Gość: kkk Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.thebestmedia.pl 28.10.06, 11:55
      Ale jakie to ma w ogóle znaczenie...?
    • Gość: profeta Bo to jest mapa pokazująca nieodległą przyszłość i IP: *.tpnet.pl 28.10.06, 12:00
      uwzględnia skutki ocieplenia klimatu i związanego z tym podniesienia się poziomu
      wody w oceanach i morzach. Microsoft myśli przyszłościowo, nie będzie co chwila
      zmieniał mapy w miarę jak zalewane będą kolejne kraje.
    • Gość: Bill Gates To jest oznaczenie ,gdzie teraz jesteście głąby . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:01
      Zresztą co mnie obchodzi jakaś bananowa republika . Dawać kaske na moje
      jachty ,ale to już .
    • Gość: gier-lepp-kacz Czas stworzyć komisję śledczą i zakazać Windowsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:03
      w Polsce .
    • Gość: biały murzyn Wow po tylu latach odkryli wielką aferę . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:04
      Polacy to jednak najbystrzejszy naród na Ziemi .
      • badjuk Microsoft spelnia zachcianki... 28.10.06, 12:28
        Po prostu Microsoft udostepnil Czechom dostep do morza.
    • januszz4 Naturalne środowisko 28.10.06, 12:33
      W końcu woda, to naturalne środowisko dla kaczek. A poza tym minister Wiechecki
      może być dumny - dzięki nowemu położeniu Polski jego Ministerstwo staje się
      najważniejszym urzędem w Polsce. Odpada także problem z rurą bałtycką, może już
      iść na skróty po dnie dawnej Niziny Mazowieckiej.
    • vortex21 W Viscie nie ma mapki, jest tylko menu z lista... 28.10.06, 12:46
      stref czasowych, nie ma zatem czego 'zatapiac'. Uzywam CR1 Build 5600.

Pozdrawiam
    • Gość: FreakyMisfit Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.dialog.net.pl 28.10.06, 12:56
      To wytłumaczenie kompletnie do mnie nie przemawia. To jakieś wciskanie kitu. Wystarczyłoby wraz z którąś poprawką do XP zaktualizować ten obrazek i po temacie.
    • Gość: motor20 Nie ma to jak swieze newsy... IP: *.chello.pl 28.10.06, 12:57
      sprzed 10 lat
    • olex5 mam linuxa suse 10.1 28.10.06, 12:59
      mam linuxa suse 10.1
      Jest technologicznie lepszy od visty.Polecam go dla wszystkich ,ktorzy umią myslec samodzielnie.Pozostali ciemniacy niech zostają przy windowsie.
      • Gość: michal Re: mam linuxa suse 10.1 IP: 82.146.248.* 28.10.06, 14:05
        olex5, od takich tekstów zwolenników linuxa nie przybędzie. też jestem fanem
        wolnych systemów ale daleko mi do obrażania windowsowców.
        pozatym stwierdzenie "lepszy" tylko prowokuje do kłótni, każdy system ma swój
        obszar zastosowań (i częściowo grupę użytkowników) w którym jest lepszy od tego
        czy innego a uogólnianie jest pozbawione sensu.
        • olex5 Re: mam linuxa suse 10.1 28.10.06, 18:39
          widac nie zrozumiałes mnie.Chodziło mi o to,ze dla zwykłego uzytkowanika nie ma wiekszego znaczenia jaki ma system na swoim PC aczkolwiek w zakresie uzywania internetu linux ma duzą przewage nad windowsem.Generalnie chodziło mi o wydatki i koszta.Linux jest darmowy i wiekszosc progranow do niego tez.Przeliczając zysk wynikający z darmowych programow i systemu zwykły uzytkowynik linuxa oszczedza przecietnie na dzien dobry około 2000 do 3000 zł.W przypadku windowsa uzytkownik płaci haracz dla microsofta jak mafii.Cena windowsa jest sztucznie zawyzona tak jak cena innych jego produktow wykorzystując nieuczciwie swoją pozycje praktycznie monopolową.Dlatego kto nie mysli ten płaci.
      • Gość: waga71 Re: mam linuxa suse 10.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:47
        "ktorzy umią myslec samodzielnie" - ROTFL
      • Gość: cp/m Re: mam linuxa suse 10.1 IP: 82.103.132.* 28.10.06, 20:19
        Dobrze towarzyszu komunisto.
        • kaczylechu Re: mam linuxa suse 10.1 28.10.06, 20:35
          zebys ty chociaz wiedział małolacie o czym piszesz.Moze jak przestaniesz walic w pampersy to wydoroslejesz
    • Gość: G2 Re: Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: 62.148.87.* 28.10.06, 13:03
      To jest zenujace....
    • Gość: uzytkownik a może ktoś wie dlaczego kolory zadań w okienku IP: 62.233.211.* 28.10.06, 13:10
      wyboru na zakładce terminu w "ałtluku" kompletnie nie pokrywają sie z kolorami
      na kalendarzu?

w kolejnych wersjach jest to samo. żenada. przeciez to jest do poprawienia w 10
      minut.
    • Gość: tiggy Ale NEWS .. hehehehehe IP: 81.219.157.* 28.10.06, 13:12
      Moze kolejny bedzie o premierze Windows 3.11?
    • nexen strasznie zimny kotlet. 28.10.06, 13:28
      Nawet po tym jak gw go odgrzała. Cały flame o tym był... Ale parę lat temu :D
      A jakie jaja były w ms Encarta - encyklopedii ms! Tam to dopiero polska była...
      W średniowieczu :D

Swoją drogą, ten art coś mi pachnie podgrzewaniem atmosfery przed premierą
      śmieciovisty.
    • Gość: Henryk Dlaczego Microsoft zatopił Polskę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:32
      Ten amerykański monopolista to Swinia dziwne ,ze do tej pory nikt tego nie
      zauwazył powinno sie wytoczyc złobom proces o niechlujstwo
    • Gość: mjrmjr A cóż to za byt: "deweloper Windows"? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.10.06, 13:52
      Znowu za pisanie wziął się jakiś stażysta, który maturę z polskiego zdał tylko
      dzięki ściągom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka