Gość: awik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 17:04 Nie ma się czym chwalic, raczej powinniście przepraszać, że będzie się Was źle czytało... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grinch Re: Gigantyczny, czy - po prostu - glupi... IP: 129.81.192.* 06.08.03, 17:10 Gość portalu: awik napisał(a): > Nie ma się czym chwalic, raczej powinniście przepraszać, że > będzie się Was źle czytało... ============================================================== Tak, to raczej wstyd dla GW. Nie znosze tej formy reklamy!!! P.S. Wiekszosc gazet amerykanskich dostepnych w internecie nie stosuje tej formy reklamy - nie zmuszaja czytelnika do ogladania 'biegajacych' po ekranie idiotyzmow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof Re: Gigantyczny, czy - po prostu - glupi... IP: *.technocom.net 06.08.03, 17:45 Chciałbym również zauwazyć, że guzik zamykający taki banner jest często dobrze ukryty. W tej sytuacji coraz rzadziej zaglądam do Gazety - po prostu mnie to męczy. W ten sposób zamiast bardziej mnie przyciągnąć - bardziej mnie odstrasza taka reklama od medium jaki jest Gazeta. Pamiętajcie o krzywej Laffera.... Tutaj ilość reklam jest podatkiem .... Pozdrawiam Prof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Gigantyczny, czy - po prostu - glupi... IP: *.icm.edu.pl / 192.168.1.* 06.08.03, 19:31 Gość portalu: Prof napisał(a): > Chciałbym również zauwazyć, że guzik zamykający taki banner jest > często dobrze ukryty. W tej sytuacji coraz rzadziej zaglądam do > Gazety - po prostu mnie to męczy. W ten sposób zamiast bardziej > mnie przyciągnąć - bardziej mnie odstrasza taka reklama od > medium jaki jest Gazeta. > Pamiętajcie o krzywej Laffera.... > Tutaj ilość reklam jest podatkiem .... Nie wiem o jakim guziku mowa (chodzi o jakiś pop-up?), bo używam linksa (nie mylić z lynxem). Gazety chcę przede wszystkim czytać i do tego przeglądarka tekstowa nadaje się najlepiej, jak sama nazwa wskazuje. Czasem uruchamiam mozillę żeby spojrzeć na zdjęcia. Być może wtedy też jestem broniony przynajmniej przed najgorszymi pomysłami - mozilla ma trochę zabezpieczeń. No i można wyłączyć automatyczne ładowanie obrazków jak już się dostanie oczopląsu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpek Re: Gigantyczny, czy - po prostu - glupi... 06.08.03, 19:33 I to jest powód do poszukania innej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davidB A kiedy Mega Giga Tetra Baner na 99% strony IP: 212.154.3.* 06.08.03, 22:17 No kiedy. bo już się niemoge doczekać....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yasny Re: Gigantyczny IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 23:16 no rzeczywiscie, jest sie czym chwalic ... to super udogodnienie dla czytelnikow ... tak trzymac ! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: Gigantyczny IP: *.crowley.pl 06.08.03, 23:46 Zadna nowosc, zaden tam najwiekszy. Na innych portalach juz dawno byly reklamy na caly ekran. Cholernie denerwujace zreszta. Ale z poprzednich wypowiedzi niesie troche PRLowskimi klimatami: ze nalezy sie i juz. I to za darmo. Calowac po rekach, ze laskawie zagladam na portal. A dziennikarze i webmasterzy to beda pracowac za darmo :-) Ja chetnie bym zaplacil, zeby mi sie nie krecily podczas czytania te kretynskie bannery. Czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Gigant pazerność 07.08.03, 00:15 Kolejny przejaw komercjalnej pazerności. Prasa za 10-50 lat faktycznie będzie tylko i wyłącznie elektroniczna (kwi pro kwo, bo prasa symbolizuje papier). Jednak narzucanie teraz takich drapieżnych, pazernych zasad gry nie jest dobrym rozwiązaniem. Poluzujcie Panowie właściciele GW ze swoją pazernością, ponieważ rozwój "gazety elektronicznej" bez zbyt dużych opłat będzie działał tylko i wyłącznie na korzyść wydawców i czytelników. dixi, Qndzia Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: Gigant pazerność 07.08.03, 00:33 qndzia napisał: > Kolejny przejaw komercjalnej pazerności. Prasa za 10-50 lat > faktycznie będzie tylko i wyłącznie elektroniczna (kwi pro kwo, > bo prasa symbolizuje papier). Jednak narzucanie teraz takich > drapieżnych, pazernych zasad gry nie jest dobrym rozwiązaniem. > Poluzujcie Panowie właściciele GW ze swoją pazernością, ponieważ > rozwój "gazety elektronicznej" bez zbyt dużych opłat będzie > działał tylko i wyłącznie na korzyść wydawców i czytelników. > dixi, Qndzia Nie licz na to, że prasa elektroniczna bedzie tania. Chyba że ją naszpikują reklamami. Troszkę w tym siedzę i wiem, że gazety, portale i inne media zarabiają reklamami. Wiesz że sprzedaż gazety (jakiejkolwiek) to ok.20% wpływów i niekoniecznie pokrywa koszt druku? (to ciekawostka taka). Dziś gazeta, żeby się sprzedać, musi być relatywnie tania. Ilość reklam spada, stan gospodarki zrobił swoje. Jakoś trzeba łatać dziury budżetowe, jakie powstały w wydawnictwach. Chociaż powiem, że ten baaaaaaner mnie wkurza. Dziękuję Bogu, że to nie pooop-uuuup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Gigantyczny IP: *.bauboden.com, 07.08.03, 06:53 A ja tam nie mam zadnych pop-upow, zadnych wielkich reklam, i nawet malych reklamek. Tylko to co powinno byc: czyli tekst + zdjecia. Mozilla+Proxomitron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Gigantyczny IP: 62.233.204.* 07.08.03, 09:07 Gość portalu: Jarek napisał(a): > A ja tam nie mam zadnych pop-upow, zadnych wielkich reklam, i nawet malych rekl > amek. Tylko to co powinno byc: czyli tekst + zdjecia. > > Mozilla+Proxomitron Jeszcze lepsze rezultaty daje firewall: zero reklam i szpiegujacych skryptow gemiusa. pozdr. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: Gigantyczny IP: *.galileo.com.pl 07.08.03, 09:49 na czyms musza zarabiac, a podejrzewam, ze za dostep do tresci pewnie bys nie zaplacil... Gość portalu: awik napisał(a): > Nie ma się czym chwalic, raczej powinniście przepraszać, że > będzie się Was źle czytało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Sezon ogórkowy w pełni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 10:21 Ręce opadaja :) No kurna pisac, ze najwiekszy baner maja :) Chyba tez umieszcze u siebie na stronie baner 1024x768 i bede o tym trąbił w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś