Dodaj do ulubionych

UKE: TP SA nadal łamie prawo

09.02.07, 21:23

- Jeśli TP SA chce dorównać standardom Unii i tak często się na nie powołuje,
to powinna również zaoferować swoim klientom tani internet, a nie jeden z
najdroższych w Europie - ripostuje Strzałkowski.

Co z pozostałymi operatorami, którzy wprawdzie nie zmuszają do posiadania
telefonu, ale końcowa cena dostępu do internetu jest podobna lub wyższa?

Obserwuj wątek
    • Gość: xyz TP SA jak zawsze swoje IP: 62.233.164.* 09.02.07, 21:26
      i jak zawsze kosztem klienta nabijanego w butelkę, a jak kara to lecą ze
      skargą do komisji EU. Ciekawe czy tamci tez płacą takie rachunki jak u nas?
      Jeśli tak to jest jedno wytłumaczenie: zarabiają 5 razy lepiej od nas i stać
      ich, nas niestety nie...

www.foto-tel.pl/
      • elka1021 Re:a jakie sa ceny w Polsce?? 09.02.07, 22:00
        np. ja za internet, bez ograniczen, + telefon (rozmowy w calym kraju 0€ platne
        tylko miedzynarodowe), place 34€ na miesiac, a moge siedziec i 24 godz na dobe,
        jakie sa ceny w Polsce?
        • Gość: andrew Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.lns3-c10.dsl.pol.co.uk 09.02.07, 23:21
          moglabys jeszcze napisac jaka masz predkosc neta...
          ja za 8 megsowe lacze bez ograniczen + telefony stacjonarne na calym swiecie za
          darmola place 33 funty ~ 180 zeta...
          no nie uwzgledniajac oczywiscie tego jak ja te 33 funty miesiecznie odczuwam
          pracujac w UK, w porownaniu z tym jak to by bylo odczuwalne finansowo dla osoby
          zarabiajacej w Pl, ale to juz troche temat na inna dyskusje.
          • Gość: skeezy Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.chello.pl 10.02.07, 00:48
            Gość portalu: andrew napisał(a):

> no nie uwzgledniajac oczywiscie tego jak ja te 33 funty miesiecznie odczuwam
            > pracujac w UK, w porownaniu z tym jak to by bylo odczuwalne finansowo dla osoby
            > zarabiajacej w Pl, ale to juz troche temat na inna dyskusje.

I właśnie o to się rozchodzi. Te 33 GBP, to dla przeciętnie zarabiającego
            mieszkańca UK mniej więcej tyle, ile 33 PLN dla przeciętnie zarabiającego
            mieszkańca PL. Tylko że w PL za łącze o takiej (lub podobnej) przepustowości
            trzeba zapłacić znacznie powyżej 100 PLN, przy czym 8 Mb/s dla niektórych
            operatorów to prędkości astronomiczne.
            • Gość: jedrek Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.chello.pl 10.02.07, 08:09
              dokladnie! 33GBP dla angola to tak jak dla nas 33 zł. W TPSA za DSLa 2Mb/s
              256(upload) place ponad 300 zl, czyli dla Anglika 300GPB! Takei porownanie walut
              moze jest niedorzeczne, ale realne
              • Gość: Były abonet TPSA A kto normalny korzysta jeszcze z telefonu TPSA? IP: *.bielsko.msk.pl 10.02.07, 09:17
                W Tak-taku, bez żadnego abonamentu, w tzw. Megapakiecie, mamy rozmowy do Ery,
                Heyaha oraz wszystkich stacjonarnych w cenie 20 groszy za minutę. A jeśli ktoś
                ostatnio skorzystał z promocji "podwójne doładowanie", to wychodzi nieco ponad
                10 groszy. Jak podzielimy chociażby najtańszy abonament w TPSA przez ilość
                tzw. "darmowych minut", to otrzymujemy 28,03 : 15 = 1,87 zł za 3 minutowy
                impuls, bez naliczania sekundowego. Więc gdzie tu logika? Poza tym komórkę mamy
                zawsze przy sobie.
                Acha, jak będziecie składać rezygnację z TPSA, to uważajcie na ostatnią
                fakturę. Ci oszuści na 100% policzą wam abonament za miesiąc z góry, mimo że
                już nie będziecie mieli telefonu. Liczą, że się nie połapiecie, a w razie czego
                zawsze mogą oddać, tyle że kosztuje to wiele nerwów i czekania kilka miesięcy.
                Sprawdźcie więc, czy na ostatniej fakturze widnieje abonament i nie płaćcie
                jej, dopóki nie otrzymacie korekty.
                • Gość: 666 Ja korzystam z telefonu bo mam Neostrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:17
                  ale już niedługo jej nie będę miał bo rozwiązałem umowę, ale telekomuna jaja
                  sobie robi, normalnie jak się rozwiązuje się umowę to jest 30 dniowy termin
                  wypowiedzenia a teraz wymyślili sobie krótszy termin, w moim przypadku 7 dni.
                  Takie bzdury opowiadają na błekitenej linii że głowa boli.
                  Chyba znowu UKE będzie miało haka na telekomune:)))))
                  • frant3 Re: Ja korzystam z telefonu bo mam Neostrade 11.02.07, 08:27
                    A co 7 dni nie wystarczy Ci, żeby pożegnać się z ukochaną?!

--
                    Frant - humor, satyra, krytyka
                    • Gość: 666 Re: Ja korzystam z telefonu bo mam Neostrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 16:00
                      Nie o to chodzi, u mnie konkurencja będzie dopiero pod koniec marca a do tego
                      czasu co mam zasuwać przez modem, ciekawe jak telekomuna rozwiązuje umowy na
                      terenach gdzie już się pojawiła konkurencja??
                      • frant3 Re: Ja korzystam z telefonu bo mam Neostrade 11.02.07, 18:02
                        Gdy zerwałem umowę (podanie złożyłem w połowie lipca 2005 roku) w związku ze zmianą regulaminu usługi Neostrada z dniem 1 sierpnia, to jeszcze do około 14 sierpnia Internert działał.

--
                        www.frant.tivi.pl
                        • Gość: dudi Re: Ja korzystam z telefonu bo mam Neostrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:00
                          Dokladnie! Ciagle oprotestowuja promocje tp dogodne dla klientow. Strezynka
                          jeczy, ze ceny za wysokie, ze stoja w miejscu, a potem sama uwala obnizki
                          proponowane przez tepse. A jak juz nie uwala, to ujawnia, zeby sie konkurencja
                          zdazyla przygotowac i wiedziala co w trawie piszczy. Po co netii wywiad
                          gospodarczy. MA Strezynska!
                • Gość: magggy6 Re: A kto normalny korzysta jeszcze z telefonu TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:50
                  Tia, poczekaj az ci tele2 poprzysyla rachunki, albo zalatw cos z netia... Oni
                  oszczedzaja na serwisie i efekty sa katastrofalne!!!
                • Gość: iwo Re: A kto normalny korzysta jeszcze z telefonu TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:40
                  TP miala wypuscic fajne promocje, w tym rozmowy bez ograniczen w ramach
                  abonamentu, nowe tansze cenniki etc. I co sie stalo?! UKE stwierdzil, ze ceny
                  sa... "za niskie" i nie zezwlil na ich wprowadzenie!!! Co za bzdury! I to ma
                  być konkurencj na rynku?!
              • Gość: Tomek Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.02.07, 20:03
                Czyli samochody w Polsce są 6 razy droższe niż w Anglii... Może by nasłać na
                nich komisję?
            • Gość: Ya Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:25
              Bardzo interesujące.
              Zgaduję, że samochód, który w Anglii kosztuje dajmy na to 20 tyś funtów powinien
              w Polsce kosztować 20 tyś zł ? A te świnie dealerzy sprzedają go dużo drożej.
              Super - jestem za. Ale bądźmy realistami.

33 funty ~ 200 zł i za tyle pewnie i w Polsce znajdziesz podobną usługę.

Problem polega na wysokości zarobków. Jeśli będziesz zarabiał tyle co Anglicy to
              narzekać na polskie ceny nie będziesz.
              • Gość: :)))) Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.acn.waw.pl 10.02.07, 23:10
                Gość portalu: Ya napisał(a):

> Bardzo interesujące.
                > Zgaduję, że samochód, który w Anglii kosztuje dajmy na to 20 tyś funtów powinie
                > n w Polsce kosztować 20 tyś zł ?

Źle zgadujesz. Pewne dobra mają ceny niewrażliwe na warunki lokalne a inne zaś wręcz przeciwnie. Np.
                woda na Mazurach i Saharze. Nie przeniesiesz łączy TPSA do Anglii a więc sztywne porównanie cen jest
                bez sensu. Jesteś już na tropie czy jeszcze nie?
                • Gość: adam Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 00:35
                  a co myślisz że woda na mazurach jest tańsza od warszawskiej?? wątpie bo u nas
                  jest brana ze studni głębinowych a nie wód powierzchniowych i dodatkowo jest
                  oczyszczana porządnie... (a za wszystko zapłaciła Unia)
                • Gość: ya Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 00:48
                  Aha. Pewnie to samo tyczy się np. central czy też oprogramowania do pre i
                  postprocesingu, całego tego szmelcu komputerowego bez którego trudno się obejść ?

Nie mówmy o dobrach organicznych - te i owszem podlegają wpływom lokalnych.
                  Natomiast wyposażenie techniczne, surowce, oprogramowanie itp rzeczy, kosztują
                  takie same pieniądze tu i tam (oczywiście z drobnymi wahnięciami).

Akurat tp chlebem ani wodą z Mazur nie handluje ani tez z niej infrastruktury
                  nie buduje.

Jedyna rzecz, która tak naprawdę może wpływać na kosztu utrzymania, rozwoju itp
                  są zarobki pracowników - w jednym i drugim państwie. Przy postępujących
                  zwolnieniach i pensjach (rodem z zachodu) coraz to kolejnych dyrektorów ilość
                  pieniędzy wydana na wynagrodzenia przestaje mieć jednak aż takie znaczenie.

Mozna tp nie lubić ale to nie zwalnia z myślenia.
                • Gość: zabobon Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:42
                  Gdyby nie tepe, to nikt i tak by netu nie mial. Kto buli za infrastrukture, za
                  lacza, kto kladzie kable? Energis? Tele2? Netia? Placac tepsie przynajmniej
                  wiem, ze idzie to na infrastrukture...
              • Gość: mkcb Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 00:05
                Gość portalu: Ya napisał(a):

> 33 funty ~ 200 zł i za tyle pewnie i w Polsce znajdziesz podobną usługę.

będę wdzięczny za jakiekolwiek konkrety, bo wszystkie znane mi polskie firmy żądają sum minimum trzykrotnie wyższych za usługi mniej ciekawe niż te wymienione wyżej...
                • Gość: ya Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 00:57
                  No nie zalewaj. Przecież to tylko tp jest zdziercą. Wszystkie inne firmy
                  przecież przodem do klienta :) - nie chciałeś chyba powiedzieć, że netia, dialog
                  - a nie daj boże - tele2 zdzierają ze swoich klientów ? Przecież oni dla
                  klientów nawet za darmo dają, nie to co ta wstrętna tp :)
                  • Gość: mkcb Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 03:05
                    > Przecież oni dla klientów nawet za darmo dają, nie to co ta wstrętna tp :)

nawet gdyby chcieli, to nie dadzą, bo po pierwsze primo, tepsa nasłałaby na nich różnych tropicieli dumpingu, a po drugie primo, na wygląd ich cenników nadal spory wpływ ma monopolista, poprzez choćby te przysłowiowe studzienki, do których -cholera wie czemu- rości sobie wyłączne prawa
                    • Gość: ya Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 10:07
                      Troszkę obiektywizmu. Jak na razie to raczej inne firmy wpatrują się w cenniki
                      tp - tak jak kiedyś zakwestionowały plan zawsze za darmo, że za niski. Znasz
                      jakiś przykład kiedy tp oprotestowałaby cennik innego operatora ? Przecież by ją
                      zagryźli.

Czy zanotowałeś może jakąś znaczną obniżkę cen po tym jak tp sprzedaje innym z
                      40 lu więcej % zniżką ? Czy któryś z nich wziął sobie np 10 % zysku a o
                      pozostałe 30% sprzedaje taniej ? Nie. Każdy ciągnie jak może - a cenę ustalają o
                      1-2 zł niżej, tylko po to żeby powiedzieć, że mają taniej.

W przypadku kiedy sprzedają po łączach tp, studzienki odpadają. A z drugiej
                      strony - dlaczego firma nie ma brać opłat za korzystanie z jej infrastruktury ?
                      Czy jayś zbudował dom to oddałbyś np. 2 pokoje innym za darmo ?

• Gość: dudi Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:58
                        DOkladnie. A promocje tepsy sa ciagle oprotestowywane. A Strezynska jeczy, ze
                        ceny za wysokie, jak sama je blokuje. A jak nie oprotestuja, to ujawnia, zeby
                        sie konkurencja zdążyła przygotować...
            • Gość: Polonista Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:17
              Rozchodzą się drogi lub nogi a tutaj winno być "chodzi o "
          • elka1021 Re:a jakie sa ceny w Polsce?? 10.02.07, 16:47
            ja u mojego servera mam 8Mb/s ale za 12€ wiecej moge wziac 15Mb/s ale uwazam ze
            na uzytek nie profesjonalny nie jest mi to potrzebne, dzieki za informacje
            • Gość: eMTe Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.02.07, 08:14
              15MBs? pierwsze słyszę, że można taką predkość mieć... Ja mam 512KBs za 36 zł.
              • Gość: ja Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:43
                Ja mam 256 w neostradzie, a efektywna predkosc w domku zawsze w okolicach 500 i
                w zwiazku z tym zlego slowa na TP nie dam powiedziec!
        • Gość: ABC Re:a jakie sa ceny w Polsce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:14
          Gość xyz mówi, że płace w UE są 5 pięć razy wyższe niż w RP, a jednak 6 razy, a
          ceny usług w RP są prawie takie same w UE jak w RP. Czyli płacimy w RP jak za
          zboże.
      • color.one A moze lepiej zabrac sie za Polpak ? 10.02.07, 22:20
        DSL 2 M - 299,00
        Polpak 2M - 2179,00

- czy za symetrycznosc lacza, wlasciwa jest az tak duza "doplata" ? nie wspomne
        juz o bandyckich oplatach za pvc-e
        • Gość: xyz Re: A moze lepiej zabrac sie za Polpak ? IP: *.chello.pl 10.02.07, 22:48
          mozesz skorzystac z uslug konkurencji, np NASK oferuje symetryczne lacza gdzies
          o polowe tansze niz z tp
        • Gość: 666 Re: A moze lepiej zabrac sie za Polpak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 02:48
          Masz takie ceny za Polpaka bo telekomuna jest nadal monopolistą w większości
          rejonów a że jest to usługa skierowana wyłącznie dla firm to nie sądzę aby UKE
          tym się zainteresował.
    • Gość: jedrek Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.chello.pl 09.02.07, 22:40
      maruda.r: UKE to nie policja jak ktos do nich dzwoni i sie skarzy to wtedy reaguja
      • maruda.r Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo 10.02.07, 19:53
        Gość portalu: jedrek napisał(a):

> maruda.r: UKE to nie policja jak ktos do nich dzwoni i sie skarzy to wtedy reag
        > uja

Ciekawe, bo zachowuje się jak policja.
        • Gość: :)))) Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.acn.waw.pl 10.02.07, 23:11
          maruda.r napisał:

> Gość portalu: jedrek napisał(a):
          >
          > > maruda.r: UKE to nie policja jak ktos do nich dzwoni i sie skarzy to wted
          > y reag
          > > uja
          >
          > *****************************
          >
          > Ciekawe, bo zachowuje się jak policja.

Czyli jak? Tłumaczy, że nie da się nic zrobić i lepiej nie zgłaszać sprawy?
          • maruda.r Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo 11.02.07, 18:29
            Gość portalu: :)))) napisał(a):

> > Ciekawe, bo zachowuje się jak policja.
            >
            > Czyli jak? Tłumaczy, że nie da się nic zrobić i lepiej nie zgłaszać sprawy?

Widzisz jakieś efekty?

• Gość: Naprzód Nakazać obniżenie cen IP: *.ztpnet.pl 10.02.07, 20:29
      Nie cackać się
      • Gość: eMTe Re: Nakazać obniżenie cen IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.02.07, 08:12
        Brawo Ania... wreszcie ktoś konkretny tam przyszedł. Jestem pod wrażeniem!
    • Gość: mochnacki Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: 212.160.172.* 10.02.07, 21:00
      Każda firma pilnuje własnych interesów, tpsa również, jeśli korzystasz -
      płacisz, nie korzystasz - nie płacisz: zamiast narzekać na obecnego operatora,
      po prostu zmież operatora
      • Gość: as Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:20
        ales ty qu rwa mundry
        a jak w okolicy jest tylko TPSA i zadnej innej mozliwosci
        to co placic ile chca ????
        • Gość: x Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.broadband.pl 11.02.07, 10:18
          To się qrwa ciesz, że jest firma w Polsce KTÓRA MUSI być na twoim terenie. Bo
          gdyby tepsa nie musiała, to by jej nie było. I nie mógłbyś pieprzyć na forum,
          tak jak robisz to teraz...
      • Gość: szklane domy Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:54
        Dokladnie tak! nie rozumiem o co ten ambaras, jest wielu operatorow na rynku.
        Ja wybralem tepse, bo jest solidna i wiem za co place. I tyle. Nikomu nie
        bronie przechodzic do syfnej konkurencji. Ale dziwi mnie dlaczego UKE wali w
        tepse bez skladu i ladu. Bo na pewno nie jest to w interesie moim i innych
        uzytkownikow netu.
    • to_ti Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo 10.02.07, 21:21
      wszyscy je łamią

www.f-g.pl/index.php
    • Gość: 666 Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:11
      maruda.r napisał:

>
      > - Jeśli TP SA chce dorównać standardom Unii i tak często się na nie powołuje,
      > to powinna również zaoferować swoim klientom tani internet, a nie jeden z
      > najdroższych w Europie - ripostuje Strzałkowski.
      >
      > *******************************
      >
      > Co z pozostałymi operatorami, którzy wprawdzie nie zmuszają do posiadania
      > telefonu, ale końcowa cena dostępu do internetu jest podobna lub wyższa?
      >

Podaj mi choć jeden przykład innego operatora u którego cena jest większa niż w
      TP SA???
      • Gość: as Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:18
        taaa oddzielili neostrade od abonamentu
        ale
        za załozenie telefonu 10 zł , abonament potrzebny"60 minut za darmo" - 50 zł
        a neostrada oddzielona ;
        za utrzymanie linii ponad 30 zł , za przyłaczenie neo ponad 300 zł

A WIEC ZAMIENIł STRYJEK ....
        i nadal ru..a klkientw i w nos smoeja sie UKE
        • Gość: 666 Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:35
          Już nie ma takiego robienia klientów w balona bo jest konkurencja a bez UKE tego
          by nie było. Ja zrezygnowałem z Neostrady i pod koniec marca będę miał Multimo i
          abonament socjalny w TP. Jak obliczyłem będę płacił mniej ( łącze 1Mb ) o 35 zł
          niż teraz za 512kb. A jak będę rozmawiał przez telefon to telekomuna nie zarobi
          bo mam rozmowy rozliczane w Tele2 i tak to można wyru.. telkomunę:))))))
          • Gość: wolna konkurencja Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:04
            Jasne. Tele2 wcale nie robi klientow w balona buhahaha... Nie wiesz kiedy umowy
            podpisujesz, nie wiesz za co placisz... Super!
            W tepsie masz chociaz serwis w porzadku. Ale na to idzie kasa, tak jak na
            utrzymanie łącz, kabli etc. A po co tele2, czy netia ma za to placic? UKE zmusi
            tepse, zeby ona pokrywala koszty swojej konkurencji - paranoja.
        • Gość: bebe Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:41
          A z zcego to wynika? Z tego, ze za lacza i infrastrukture buli WYLACZNIE tepsa.
          A korzystaja wszyscy i na tym zarabiaja. Koszty rosna, ale na mocy decyzji uke,
          pokryc je musi tepsa, mimo, iz to dzialania de facto przeciwko niej. A korzysta
          netia, bo przy niewiele nizszych cenach, koszty ma 3 razy mniejsze!
      • maruda.r Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo 11.02.07, 18:36
        Gość portalu: 666 napisał(a):

> Podaj mi choć jeden przykład innego operatora u którego cena jest większa niż w
        > TP SA???

Multimedia.

• Gość: Wolak z wolski UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.chello.pl 10.02.07, 22:57
      Niemądra streżynska odszczekuje się i odgrażą , ale stracimy my wszyscy . Czy
      ta pani o mentalności sprzątaczki zastanawia się , np. czy TP będzie inwestować
      w POLSKĄ siec telekomunikacyjną , skoro nadwyżki mają iść na kary ? Francuzi
      wydoją tę firmę i zostawią nam dwa trupy : mumię starej strezynskiej i resztki
      przewodów z epoki gierkowskiej . Czy ta osobo podejrzana jak wszyscy z ekipy
      kaczyniaków wie coś na temat inwestycji , modernizacji , nowych technik etc ?
      Te jej zadymy są żenujące , a skonczą się dla nas fatalnie . Jak ta baba chce
      się wyzyc , to niech idzie do ...(ciiii....powiem jej na ucho)
      • Gość: :)))) Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.acn.waw.pl 10.02.07, 23:13
        Gość portalu: Wolak z wolski napisał(a):

> Niemądra streżynska odszczekuje się i odgrażą , ale stracimy my wszyscy . (...)

podpisano Zarząd TP S.A.
        • Gość: jedrek Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.chello.pl 10.02.07, 23:22
          zarzad czyli trol internetowy. Wiadomo, ze uke czepia sie tepsy, na nich jest
          najwiecej skarg. Przeciez nie beda jezdzic po wioskach i szukac czy ktos
          przypadkiem nie sprzedaje uslug wiazanych :)
      • Gość: Ekspert Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:29
        Idiotów nie sieją, sami rosną. Nie masz baranie zielonego pojęcia o programie
        rozwoju telekomunikacji w RP, kto go opacował i realizował od 1987 roku. Jaką
        rolę pełni UKE. Nawet gdyby Twoje dyrdymały były prawdziwe to i tak nie powinno
        się pisać takich chamskich bzdur o pani S., ponieważ jest bardzo sympatyczna,
        wykształcona i kulturalna, czego nie można powiedzieć o Tobie.
        • Gość: heh Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 14:30
          Podwładny czy Pani S. we własnej osobie :) ?
          NIe znam Pani S ale wybitnie chodzi na pasku Tele2 - pytanie tylko czy świadomie
          czy nie - co w obu przypadkach nie świadczy o niej za dobrze.
        • Gość: Zigi Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:47
          Intelektu nie mozna jej odmowic, w sumie branie kasy od panstwa z UKE i
          jednoczesnie z tele2 to prawdziwe cwaniactwo wymagajace naprawde wiedzy,
          inteligencji i sprytu!
    • Gość: :)))) Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.acn.waw.pl 10.02.07, 23:03
      > Co z pozostałymi operatorami, którzy wprawdzie nie zmuszają do posiadania
      > telefonu, ale końcowa cena dostępu do internetu jest podobna lub wyższa?

Nie są monopolistami. Mogą zaoferować nawet dostęp modemowy za sto tysięcy miesięcznie i najwyżej
      nikt im tego nie kupi. Ale też nikt nie będzie na to skazany. Już rozumiesz?
      • Gość: wissarion ceny internetu w Polsce? ABSURD! IP: *.escom.net.pl 11.02.07, 00:49
        Całe szczęście niecały rok temu zrezygnowałem z usług naszej "dobrodziejki" TP
        która zdziera na potęgę! Obecnie mam net od dostawcy lokalnego, ale nadal nie
        jest to bajka. Dla porównania, obecnie za łącze 512kb płacę 78pln na umowie na
        12 miesięcy, podczas gdy w Paryżu za łącze 10MB placisz 30Euro czyli licząc z
        górką jakeś 120pln. Robi różnicę prawda? Sczególnie, że 30euro dla Francuza to
        jak 30zeta dla polaka mniej wiecej. I niech mi nikt nie mówi, że za usługi tej
        samej jakości płaci się niezależnie od miejsca tyle samo...
        • Gość: Jasi00 Re: ceny internetu w Polsce? ABSURD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:09
          Nikt tego nie mowi. Tylko tak bedzie, dopoki UKE bedzie zajmowal sie walka z
          jedna z firm obecnych na rynku, zamiast dbac o ceny koncowe. UKE wali po
          omacku, naklada kary za promocje, bo za tanie, potem za ceny bo za wysokie. I
          tak bledne kolo.
          Na tym calym burdelu korzysta tylko netia i energiis bo bez kosztow moga sobie
          ceny wysokie zapodac...
      • maruda.r Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo 11.02.07, 18:44
        Gość portalu: :)))) napisał(a):

> > Co z pozostałymi operatorami, którzy wprawdzie nie zmuszają do posiadania
        > > telefonu, ale końcowa cena dostępu do internetu jest podobna lub wyższa?
        >
        > Nie są monopolistami. Mogą zaoferować nawet dostęp modemowy za sto tysięcy mies
        > ięcznie i najwyżej
        > nikt im tego nie kupi. Ale też nikt nie będzie na to skazany. Już rozumiesz?

Nie rozumiem, bo chyba nie wiesz, o czym jest ten artykuł. Mówimy o usłudze dsl,
        ze stałym numerem ip. Porównaj sobie ceny podobnych usług np. w Multimedii.

• Gość: Fakciarz Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:51
          Fakty sa takie, ze UKE prowadzi cala te akcje w interesie kumpli z netii i
          tele2. Nikomu nie zalezy na niskich cenach, bo to maly zysk. Gdyby UKE na
          prawde zalezalo na cenach nie uwalal by nowych cennikow i promocji TP, za to ze
          sa "zbyt tanie". Nie stosowal by cen poznizej kosztow na odsprzedaz lacz
          alternatywnym operatorom. UKE nie dziala w interesie klientow!!!
    • Gość: xxx222 Tańszy/nie tanszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 01:04
      ...ale ja bym zaapelował do TPSA, aby w iDSL dało się podnieść prędkość łącza
      powyżej 1Mbps bez konieczności zmiany adresu IP. Brak takiej możliwości jest
      jakaś paranoją i źle świadczy o ludziach układających oferty.
      To tak jakby wymagać zmiany numeru telefonu przy przejściu z abonamentu
      domowego na "darmowe weekendy i wieczory"...
    • el_bigos niestety ceny DLSa w Polsce to poprostu zwykłe 11.02.07, 01:22
      zdzierstwo.
      • maruda.r Re: niestety ceny DLSa w Polsce to poprostu zwykł 11.02.07, 18:47
        el_bigos napisał:

> zdzierstwo.

Obniż ceny dsl, a konkurencji nie zostanie kamień na kamieniu. A co robi
        konkurencja? Oferuje ceny bardzo bliskie cenom TPSA.

• Gość: y.y Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.aster.pl 11.02.07, 01:54
      Pozostali operatorzy szefie są firmami prywatnymi i mają prawo ustanawiać za
      swoje usługi takie ceny, jakie chcą, a jedynym wyznacznikiem jest dla nich
      rynek i UKE nic do tego.
      • Gość: y.y Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.aster.pl 11.02.07, 01:57
        To było do marudy:)
        A poza tym, nieźle zmanipulowany tytuł. Artykuł jest zupełnie o czymś innym, o
        niższych cenach wspomina rzecznik tylko w jednym zdaniu, cała sprawa dotyczy
        rozdzielenia usług, a nie ceny. A redaktor wali tytuł od czapy, że niby chodzi
        o to, że urząd chce zmusić TPSę do obniżenia cen w oparciu o jakieś przepisy.
        Co jest kłamstwem. Żenada
        • Gość: BuRzUj Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 10:29
          > A poza tym, nieźle zmanipulowany tytuł. Artykuł jest zupełnie o czymś innym, o
          > niższych cenach wspomina rzecznik tylko w jednym zdaniu, cała sprawa dotyczy
          > rozdzielenia usług, a nie ceny. A redaktor wali tytuł od czapy, że niby chodzi
          > o to, że urząd chce zmusić TPSę do obniżenia cen w oparciu o jakieś przepisy.
          > Co jest kłamstwem. Żenada

A nie przypadkiem po tytule przeczytales ten artykul? Jakby napisali po raz
          kolejny "wojna o rozdzielenie uslug" to raczej bys nie wszedl na ta strone.
          Tytul ma byc chwytliwy i przyciagnac ludzi. Nie zawsze ma cos wspolnego z trescia.

Nie byloby wojny z TP gdyby nie byli monopolista. A niestety monopol jest zawsze
          zlem i zawsze klienci beda poszkodowani.
          Ktos pisal o infrastrukturze tepsy...no coz z wlasnego doswiadczenia wiem, ze o
          ile w miastach jest ok, o tyle na wsi jest tragedia! Centrale analogowe z
          ograniczona liczba numerow, telefony stacjonarne bez kabla (!!!) ale z antena na
          dachu domu (jakosc rozmow tragiczna, na polaczenie czekasz dobrych kilka minut)
          a neostrady i tak nie mozna zalozyc bo "kable sa zbyt dlugie" (oficjalne
          wytlumaczenie przy zrywaniu umowy) przy czym ludzie w punktach sprzedazy
          sprzedaja wszystkim neo jak leci bez sprawdzenia czy bedzie dzialac (nie
          piszcie, ze na stronie tepsy mozna sprawdzic czy pod danym numerem mozna zalozyc
          neo bo to gowno prawda - to jest zwykla podpierdulka, wszystko powinno byc
          indywidualnie sprawdzone w dziale technicznym). Nie wspomne o tym, ze nikt nie
          poinformuje klienta, ze internet nie bedzie dzialal do poki sam nie zadzwoni na
          infolinie...
          Na szczescie nie korzystam juz z uslug tepsy, mam duzo tansze i lepsze zrodlo
          neta - regionalny dostawca (o dobrym znajomym adminie nie wspomne :P )
    • Gość: pik Jeszcze kilka dni i do niezobaczenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 08:32
      Przechodze do energis.
    • Gość: tofifi Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.chello.pl 11.02.07, 10:29
      Przeciaż to jakaś totalna amatorka. Kobieta pod pozorem walki z tp tylko umacnia
      jej monopol. Naciskając na tp w sprawie obniżania cen wykańcza jej konkurenję
      (zwłaszcza infrastrukturalną) której pozostaje coraz mniejsza marża zysku, a co
      za tym idzie brak jakichkolwiek przesłanek do inwestycji zwłaszcza na rynkach
      lokalnych. No cóż ale tak najprościej robić sobie publiciti, jako obrończyni
      przed złym monopolistą.
    • jerzy.zywiecki UKE: TP SA nadal łamie prawo 11.02.07, 11:03
      Ja tam obecnie z usług TP jestem zadowolony,konkurencja zrobiła swoje.Mogliby
      jeszcze obniżyć abonament i pewnie to zrobią.
    • luridus Francuski monopolista 11.02.07, 11:48
      Zobaczcie jak zmienia się metoda działania tej korporacji w zależności od
      rynku. U siebie w ojczyżnie France Telecom sprzedaje neta 8 mega i tel.
      stacjonarny z nielimitowanymi rozmowami do wszystkich sieci stacjonarnych i
      komórkowych niektórych firm za równowartość ok. 150 zł. Porównajcie koszty
      działalności żabojadów w ojczyżnie i w Polelandzie. Jak mawiał jeden z
      pogrobowców marksizmu: rachunek jest prosty! Chciwe, pazerne bractwo. Brawo
      Streżyńska, pogoń ich!
      • maruda.r Re: Francuski monopolista 11.02.07, 18:51
        luridus napisał:

> Zobaczcie jak zmienia się metoda działania tej korporacji w zależności od
        > rynku. U siebie w ojczyżnie France Telecom sprzedaje neta 8 mega i tel.
        > stacjonarny z nielimitowanymi rozmowami do wszystkich sieci stacjonarnych i
        > komórkowych niektórych firm za równowartość ok. 150 zł.

Chello plus za 6 Mbps (bez telefonu) żąda 219 zł. Jakieś pytania?

• Gość: jedrek Re: Francuski monopolista IP: *.chello.pl 12.02.07, 08:55
          >Chello plus za 6 Mbps (bez telefonu) żąda 219 zł. Jakieś pytania?

no właśnie "bez telefonu" - święte słowa, co niektórym robią olbrzymią różnicę.
          gdyby nie uke to tpsa by jeszcze żądała zakupu odpowiedniej wc kaczki i zestawu
          w mc donalds przy wykupie dsl....
      • Gość: raf Re: Francuski monopolista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:54
        Tiaaa... Tyle tylko, ze jak podobne promocje maja wejsc u nas, to sa zbyt tanie
        i rzekomo zbyt konkurencyjne (ocena UKE) i sie je uwala. A jednoczesnie
        Strezynska pieprzy, ze ceny sa za wysokie. To niech sie zdecyduje!
    • Gość: anqa UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:37
      No wlasnie. To jest ciekawostka! Dlaczego UKE ciagle bije po uszach TP, kiedy
      ceny koncowe u innych operatorow nie roznia sie znacznie, bo o kilka procent, a
      cena po ktorej tpsa jest przez UKE zmuszana do sprzedazy operatorom
      konkurencyjnym ponizej swoich kosztow? To jest wolna konkurencja niby?
      • Gość: x Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.broadband.pl 12.02.07, 21:31
        Bo chodzą słuchy, że Streżyńska jest na usługach Tele2.

Kurna, to jest dokładnie tak, jakby deweloper, który wybudował wam mieszkanie,
        zakwaterował w WASZYM mieszkaniu rumuńską rodzinę i kazał wam mieszkać z nimi.
        Normalnie wszyscy byście tylko jazgotali. Ale że WYDAJE wam się, że tepsa jest
        monopolistą i was okrada, to plujecie, gdzie popadnie. A najśmieszniejsze jest
        to - i gardzę wami za to - że robicie to najczęściej z IP neostrady.
        Zrezygnujcie z niej, jak jesteście takie kozaki...

...że co? Że nie macie alternatywy? To, kur­wa, dziękujcie tepsie, że jest
        zmuszona świadczyć internet tam, gdzie innym operatorom zwyczajnie się nie
        opłaca...
    • Gość: code UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.net.autocom.pl 12.02.07, 22:36
      co ciekawe, uke tyle trąbi o tanich abonamentach i tanim internecie, a roznica
      pomiedzy abo tp i tele2 to tylko 6zł, a Net24 na laczach tp wcale nie jest
      tanszy niz na zwyklych Netii
      • Gość: july Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:12
        Bo tu nie chodzi o niskie ceny, tylko zarobek netii. Gdyby chodzilo o ceny UKE
        przyjrzal by sie cenom "alternatywnych" operatorow. Gdyby wszystkich traktowal
        jedna miara juz nalozyl by im kare solidna...
    • Gość: waldi Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:27
      no właśnie! to pokazuje niechlujstwo UKE. Zamiast dbać o moje - klienta-
      interesy oni sie bawia w wojenke. A zejeli by sie wysokimi cenami, przy niskich
      kosztach konkurencji (nie musza utrzymywac infrastruktury)...
      • Gość: angie Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:31
        waldi, daj spokoj, a kto niby ma takie niskie ceny? Przeciez alternatywni placa
        za utrzymanie sieci...
        • judiwroc Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo 20.02.07, 22:56
          Placa? Dobry Wujek UKE i ciocia Strezynkska im policzyli takie ceny, ze tepsa
          na tym nic nie zarabia, a jeszcze traci. Ot cala tajemnica prorynkowych decyzji
          UKE.
          • Gość: gosciu Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:46
            No ktos przeciez musi dbac o interesy biednych alternatywnych nadawcow, ktorzy
            chca robic interesy, a nie maja infrastruktury i nie chca w nia inwestowac...
            Na szczescie mamy opatrznosciowe UKE, ktore kare naloze, ujawni promocje... Co
            by klientom za tanio nie bylo.
    • Gość: ktosiu Re: UKE: TP SA nadal łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:56
      Kto w koncu wywali z hukiem te kobiete?! PRzeciez ona szkodzi wszystkim
      klientom! DO legendy juz przeszly odrzucone propozycje promocji i nowych
      cennikow tepsy, ze wzgledu na zbt niskie ceny!!! Ona jest absurdalna do bólu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka