Dodaj do ulubionych

Praca za granicą w lipcu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 00:28
Witam, mam pytanie a mianowicie chciałabym w miesiącu lipcu wyjechać do pracy za granicę, tylko że jestem niepełnoletnia (18 lat w sierpniu) chcę zarobić na 18 urodziny oraz prawo jazdy. Język angielski znam w stopniu dobrym/komunikatywnym. Czy myślicie że znajdę pracę na miesiąc, dodatkowo jako osoba niepełnoletnia ? Jeżeli macie jakieś doświadczenia bądź propozycję to proszę pisać ! Z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tommy hilffiger Re: Praca za granicą w lipcu IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.14, 11:22
      wiesz tak z gory nie bedzie jak napisalas, ze pojedziesz i pach praca na miesiac. najpierw musisz tam pojechac co wymaga pieniedzy, po drugie mieszkanie albo pokoj, kolejna kasa, dalej musisz ta prace znalezc z dnia na dzien jej nie znajdziesz no i zapoznaj sie z krajem do ktorego jedziesz przez takie proadniki jak ten uk-praca.pl/poradnik/ . ps dobrze ze znasz angielski to jest jedyny plus. pozdro
      • Gość: Asia Re: Praca za granicą w lipcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 22:34
        Rozumiem i dziękuję za odpowiedź, ale bardziej chodziło mi o coś takiego że często są ogłoszenia na internecie o jakiś pracach dorywczych, bez konieczności wcześniejszego wyjazdu w tzw. "ciemno". I jeżeli ktoś miałby jakieś strony internetowe lub doświadczenia z takimi rzeczami, to proszę o pomoc :)
    • Gość: lila5 Re: Praca za granicą w lipcu IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 23:51
      Ja w lipcu jadę do pracy jako opiekunka. Do Niemiec, to będzie mój pierwszy raz. Trochę się boję, ale firma sprawdzona, bo moja znajoma już była, także bardziej chodzi o aklimatyzacje w nowym miejscu i dogadywanie z podopiecznym...mam nadzieję, że się wszystko ułoży.
    • Gość: pracait Re: Praca za granicą w lipcu IP: *.182.27.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.14, 14:39
      Zachęcam do sprawdzenia ogłoszeń w serwisie pracodawcy.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka