magda.k77 23.07.08, 12:20 Kto pokrywa koszty przelotu? Czy pracodawca gwarantuje transfer z lotniska? Jeśli warunki zatrudnienia nie będą mi odpowiadac czy mogę zerwac kontrakt? I na jakich warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 23.07.08, 15:12 Witam! Koszty przelotu na trasie Warszawa-Larnaka + transferu z lotniska do miejsca zakwaterowania pokrywa uczestnik wyjazdu w wysokości 1400zł. Z lotniska w Larnace są Państwo odbierani przez osobę wydelegowaną z hotelu, która przewozi Państwa do miejsca zamieszkania. W momencie zerwania kontraktu narażają się Państwo na stratę ewentualnego bonusu wypłacanego z zakończeniem kontraktu przez pracodawcę. Jeżeli są Państwo zainteresowani, to prosimy o rejestrację na naszej stronie internetowej o adresie: www.gowork.pl, gdzie pod zakładką : "zapisz się" należy pozostawić swoje CV w wersji angielskiej. Z poważaniem, Agnieszka Zielińska Odpowiedz Link Zgłoś
eliza.duda1 Re: Pokojowka na Cyprze 28.07.08, 09:55 Czy pracujac na Cyprze jako pokojowka moge liczyc na napiwki? jesli tak, to w jakiej wysokosci? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 29.07.08, 14:13 Witam serdecznie! Pokojówki mogą również liczyć na napiwki. Ich wysokość uzależniona jest od miejsca pracy/ hotelu oraz od hojności gości, dlatego ciężko jest podać konkretną kwotę. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mesanichta Re: Pokojowka na Cyprze 17.09.08, 09:10 Nie liczylabym za bardzo na napiwki jako pokojowka.Nawet jesli ludzie zostawia,mozesz byc pewna,ze twoja szefowa,a jak nie to Cypryjki lub Ruskie kolezanki z pracy beda wczesniej wiedzialy,ze goscie opuscili pokoj czy domek i beda tam przed toba... Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 28.07.08, 12:18 Witam serdecznie! Koszta podrózy niestety pokrywa pracownik, ale po zakonczeniu kontraktu jest mozliwosc uzyskania bonusu, czyli wielu z pracodawcow refunduje koszta biletu powrotnego. Jezeli maja Panstwo jakis problem, warto zglosic sie do naszej agencji bezposrednio i wowczas postramy sie pomoc. Szczegoly dotyczace naszej oferty pracy znajduja sie na naszej stronie. Zapraszamy! Z powazaniem, Zespol GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nina2233 Re: Pokojowka na Cyprze 30.07.08, 09:46 ja mam pewnie glupie pytanie ale jednak.Chcialabym znac konsekwence jezeli wczesniej bede zmuszona np. jakims zdarzeniem losowym zrezygnowac z pracy/(zerwanie kontraktu)ale nie z mojej checi a z przyczyn losoych czy wtedy rowniez bede musiala placic jakies kary pracodoawcy...?wiadomo w zyciu bywa roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 30.07.08, 14:11 Witam serdecznie! Jeżeli będzie Pani musiała zrezygnować wcześniej z kontraktu nie musi się martwić o kwestie prawne, ale pracodawcy cypryjscy zabezpieczają się przed ewentualnym zerwaniem kontraktu. Pracodawca pobiera z Państwa pensji kaucję np 10-20% z podstawy pensji i w raz z ostatnim miesiącem kontraktu uzyskuje Pani zwrot, chyba że zrezygnuje wcześniej- wtedy kaucja przepada. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nina2233 Re: Pokojowka na Cyprze 30.07.08, 15:02 A jak jest w przypadku choroby...mowie tu nie tylko o zwyklym przeziebieniu ale rowniez o takich sytuacjach jak złamanie nogi ręki...czy jestesmy ubezpieczeni?i jezeli tak to gdzie co i jak?\ Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
nina2233 Re: Pokojowka na Cyprze 31.07.08, 14:41 ile mozna czekac na opodiwedz od pani? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 31.07.08, 16:48 Witam serdecznie! Pracodawca cypryjski gwarantuje ubezpieczenie pracownicze, czyli jest to ubezpieczenie związane z wypadkami w czasie pracy. Jeżeli np pracownik złamie nogę poza godz. pracy te ubezpieczenie już Państwa nie obejmuje. Warto jest przed wyjazdem wykupić dodatkowe ubezpieczenie od NNW i od KL. Jest kilka możliwości: 1. Karta Euro 26 lub ISIC - dla osób do 26 roku życia. 2. Karta Planeta Młodych - do 33 roku zycia. 3. Z NFZ można pobrać kartę E-111. 4. Ubezpieczenie, które można wykupić przez ubezpieczalnie. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna233 Re: Pokojowka na Cyprze 06.08.08, 09:44 Witam. A gdzie można nabyć takie karty które mnie również ubezpieczają?I rozumiem ze można mieć zwykle ubezpieczenie plus te karty które Pani proponuje. I jaki jest koszt tych kart i którą Pani zdaniem najlepiej wykupić przed takim wyjazdem...?:) Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 07.08.08, 16:33 Witam serdecznie! Proszę wpisać w wyszukiwarce nazwę karty, którą jest Pani zainteresowana, wówczas będzie mogła Pani wejść na stronę i sprawdzić wszystkie placówki, które posiadają w sprzedaży tego typu karty. Pozdrawiamy, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19600 Re: Pokojowka na Cyprze 11.08.08, 09:52 Witam. Slyszalem ze taka karte mozna nawet nabyc u Panstwa czy to prawda??(taka wiadmosc podala mi corka:)).Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 11.08.08, 16:46 Witam! Jak najbardziej kartę Planeta Młodych można nabyć w siedzibie naszej agencji w Warszawie. Zapraszamy pod adres: GoWork.pl ul. Poznanska 16, lok. 4 b 00-680 Warszawa Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
evatoja Re: Pokojowka na Cyprze 13.08.08, 09:19 Witam. Mam takie pytanie.Jestem zainteresowana praca na Cyprze jednak nie jestem dostepna w Polsce. Czy jest jakas inna mozliwosc porozumienia sie miedzy Panstwem aby dostac taka prace czy konieczna jest wizyta u Panstwa w biurze?? Bede wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 18.08.08, 11:26 Witam! Każda osoba ubiegające się o pracę na Cyprze za pośrednictwem naszej agencji musi przybyć na spotkanie rekrutacyjne, które odbywa się w siedzibie naszej agencji w Warszawie. Niestety taka rozmowa nie może odbyć się wyłącznie telefonicznie. Chcemy indywidualne sprawdzić Państwa znajomość języka oraz stosunek do pracy. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andzia55-1 Re: Pokojowka na Cyprze 19.08.08, 10:32 Witam, jak dobrze po angielsku powinna mówić pokojówka? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 19.08.08, 13:37 Witam! Aby ubiegać się o stanowisko pokojówki, wystarczy posiadać podstawę języka angielskiego. Nie wymagamy również doświadczenia. Z podstawami języka angielskiego możemy zaproponować również stanowisko pomocy kuchennej. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kryst-ian24 Re: Pokojowka na Cyprze 20.08.08, 11:06 Witam, mam bardziej techniczne pytanie jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 20.08.08, 12:06 Witam! Na pewno można spodziewać się, iż konsultant będzie pytał o Państwa dyspozycyjność oraz preferowane przez Państwa stanowisko pracy. Podczas rozmowy konsultant zadaje również kilka pytań w języku angielskim. Są to bardzo proste pytania, dotyczące Państwa ubiegłej pracy, wakacji, codziennych czynności, słownictwa branżowego. Już z podstawami języka angielskiego mogą Państwo ubiegać się o pracę na Cyprze. Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie swojego CV w wersji angielskiej na adres: cypr@gowork.pl Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kryst-ian24 Re: Pokojowka na Cyprze 29.08.08, 11:14 Witam, zastanawiam się czy można wyjechać na Cypr jako pokojowy? Moja dziewczyna już tam jest i chciałbym do niej dołączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 29.08.08, 16:38 Witam! Nie posiadamy na Cyprze stanowiska o nazwie: pokojowy, jednak jak najbardziej może Pan wyjechać za naszym pośrednictwem na stanowisko: osoby pracującej w housekeepingu. Mężczyźni pracujący na tym stanowisku przede wszystkim pomagają w cięższych pracach pokojówkom. Oprócz tego stanowiska możemy zaproponować również: kelnera, barmana, pomoc kuchenną, pomocnika basenowego, elektryka. Osoby zainteresowane pracą na Cyprze prosimy o przesyłanie CV w wersji angielskiej na adres: cypr@gowork.pl Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
emagiea Re: Pokojowka na Cyprze 03.09.08, 12:40 Witam A ile godzin w tygodniu pracuje się na takim kontrakcie w Cyprze? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 05.09.08, 11:10 Witam! Na Cyprze pracują Państwo w charakterze 8 godzin dziennie, przez 6 dni w tygodniu. Mają Państwo również zagwarantowane wyżywienie( 3 posiłki dziennie), ubezpieczenie oraz zakwaterowanie niedaleko miejsca pracy. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
only.adela Re: Pokojowka na Cyprze 08.09.08, 10:18 jak szybko można wyjechać ile trwa w goworku proces rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2 Re: Pokojowka na Cyprze 08.09.08, 16:08 a czy brak znajomości języka angielskiego dyskwalifikuje mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 08.09.08, 16:12 Witam! Aktualnie posiadamy oferty pracy na Cyprze od zaraz, także jesteśmy w wstanie bardzo szybko zorganizować dla Państwa pracę. Zależy to jednak od Państwa dyspozycyjności oraz tego, jak szybko zostaną Państwo zaakceptowani przez pracodawcę cypryjskiego. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mesanichta godziny pracy 17.09.08, 09:18 No wlasnie,dlaczego to jest 6 dni skoro na CYprze niby obowiazuje unijne prawo o 38-godz.tygodniu pracy?Prawo nie musi byc respektowane dla POlakow?Co na to Unia?Z jednym dniem wolnym naprawde trudno odpoczac po takiej harowce W UPALE! Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: godziny pracy 17.09.08, 12:05 Witam! Oferta pracy na Cyprze została stworzona na podstawie warunków pracy określonych przez pracodawcę cypryjskiego, który ustalił takie godziny pracy. Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie swojej aplikacji w wersji angielskiej na adres: cypr@gowork.pl Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mesanichta Karta NFZ 17.09.08, 09:14 Karta E111 z NFZ ubezpiecza cie tylko do momentu podjecia pracy w obcym panstwie!I tak warto ja zrobic(za darmo i bez specjalnego problemu na poczekaniu o ile pamietam),bo moze sie cos stac w czasie podrozy a na miejscu moze byc tak,ze bedziesz chciala jak najszybciej uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 09.09.08, 10:22 Witam! Koszta przelotu na trasie Warszawa-Larnaka oraz transferu z lotniska do miejsca zakwaterowania pokrywa pracownik. Zerwanie kontraktu może wiązać się z utratą kaucji pobieranej comiesięcznie przez pracodawców cypryjskich(nie wszystkich). Jeżeli nie będzie Pani podobało się stanowisko pracy, to zawsze jest możliwość rozmowy z managerem odnośnie jego zmiany. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwymichalek Re: Pokojowka na Cyprze 15.09.08, 09:46 czy pracodawca zapewnia jakieś ubezpieczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 15.09.08, 12:51 Witam! Pracodawca gwarantuje każdemu pracownikowi ubezpieczenie pracownicze w czasie godzin pracy. Po godzinach pracy należy ubezpieczyć się już we własnym zakresie. Naszym klientom proponujemy wykupienie kart: Isic, Planeta Młodych, Euro26 lub ubezpieczenie się w tradycyjnej ubezpieczalni. Oprócz ubezpieczenia, pracodawca cypryjski gwarantuje również wyżywienie( 3 posiłki dziennie) oraz zakwaterowanie niedaleko miejsca pracy. Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jurcys Re: Pokojowka na Cyprze 15.09.08, 16:20 taaaaaaak??? to pieknie to czemu pracownikowi Grand Resort... po zatruciu w pracy chemia w housekeepingu... pan melios (kadrowy) odmowil pomocy... po tygodniu wyslal go do przychodni bez tlumacza... gdy zwiazki zawodowe wyslaly go do szpitala okazalo sie ze potrzebuje antybiotykow i tygodnia w lozku... co zrobil pracodawca?? nie oddal za leki... obciol polowe i tak glodowej pensji 260 euro... (to pensja) ,,,,,,,,,, go work... ja dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
czeslaw_spiewa Re: Pokojowka na Cyprze 16.09.08, 11:54 czy mężczyzna też może pracować jako pokojówka a właściwie pokojowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 16.09.08, 11:59 Witam! Aktualnie możemy zaproponować pracę dla mężczyzny w housekeepingu, gdzie Pana zadaniem byłaby pomoc w cięższych pracach pokojówkom. Gwarantowane zarobki na tym stanowisku: 500-600 euro miesięcznie netto oraz zapewnione przez pracodawcę zakwaterowanie, wyżywienie i ubezpieczenie. Jeżeli jest Pan zainteresowany taką oferta pracy, to prosimy o przesłanie swojego CV w wersji angielskiej na adres mailowy: cypr@gowork.pl Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_gowork Re: Pokojowka na Cyprze 18.09.08, 14:42 Witam serdecznie! Jeżeli osoba ma jakikolwiek problem na Cyprze, może skontaktować się z naszą agencją i wówczas na pewno zareagujemy! Nasza agencja współpracuje ze sprawdzonymi hotelami (4 i 5 *)! Pana wypowiedź to bezpodstawne zarzuty! Z poważaniem, Zespół GoWork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jurcys Re: Pokojowka na Cyprze 18.09.08, 20:36 bezpodstawnie bral antybiotyki zamiast pracowac... ile dostaje pokojowka w gowork... houseman pomocnikam kuchenny prosze o odpowiedz nie okolo tylko hotel i wartosc pieniedzy na reke jestem w stanie podac 210 miejsce po przecinku.... bo duzo zer tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
jurcys Re: Pokojowka na Cyprze 18.09.08, 20:39 bezpodstawne?? ile macie wytoczonych spraw karnych........... zadnych?? ton co sad ma inne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.wanat90 Re: Pokojowka na Cyprze 11.01.23, 10:07 Moja dziewczyne była poznalem jak pracowala w niemczech w hotelu. Wyjechala przez work4you global. trzeba byloby sie z nimi skontaktowac i podpytac na czyj koszt przyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś