summerhead Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 09.08.11, 15:57 kolega Małolepszy mówiliśmy mu przewrotnie dużogorszy :) fizyczka Śniegocka - Zawieja - zimna byla, to fakt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtyu Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.da-projekt.com.pl 09.08.11, 16:35 Zapowiedzi w kościele: ....Małgorzata Nalegała i Tomasz Musiał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonek Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.zb.osi.pl 09.08.11, 19:55 W wojsku znałem szeregowych Mieszałę i Gotowałę imion juz nie pamiętam. "hehehehe szeregowi Mieszała i Gotowała Wy obejmiecie dyżur w kuchni".. Pamiętam tez nazwisko: Kiełbasa Te nazwiska z hasłem "kuchnia" budzą uśmiech.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ally Och IP: *.atkinsglobal.com 11.08.11, 14:02 Na studiach jednym z moich wykladowcow byl (znany z reszta) politolog, pan Jaroslaw (o ile mnie pamiec nie myli co do imienia) Och - Jaroslaw Och :) Och Jarek...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ally I jeszcze jedno IP: *.atkinsglobal.com 11.08.11, 14:03 Przypomnialo mi sie jeszcze, w pracy mam kolege, ktory nazywa sie Ough (Anglik) - czyta sie "oł". Odpowiedz Link Zgłoś
czytacz.1 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 11.08.11, 18:36 mam nazwisko marucha i nie zamierzam go zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechantloup Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: 80.50.237.* 08.09.11, 15:16 Ostatnio na tablicy informacyjnej (budowa domu jednorodzinnego) wypatrzyłam architekta, niejaką Adriannę o wdzięcznym nazwisku Łapaj-Trepka. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 09.09.11, 01:45 Prosto od naszych południowych sąsiadów: Vladislava H U J O V A www.praha3.cz/volene-organy/vedeni-radnice/starostka/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 28.09.11, 23:53 Widziane na ciężarówce: Transport Towarowy - Ryszard Cham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deirdre11 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 10:31 Moja znajoma miała na uczelni Iwo Zmyślonego jako jednego z wykładowców. Ja z kolei miałam na studiach koleżanki o nazwiskach Kwiecień-Głaz i Pluta-Grenda. Brałam raz fakturę ze sklepu z m.in. dewocjonaliami, którego właścicielem był pan Jezusek (Władysław albo Wojciech, bodajże).W "moim" urzędzie skarbowym kierownikiem był Mariusz Pociupany (!) - parę lat temu. Na życiowej drodze zetknęłam się też z ludźmi o nazwisku Szaleniec, Malowany, Kręcichwost :) PS. A w TVP info produkuje się pogodynek Ziemowit Pędziwiatr :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 08.10.11, 14:33 W pewnym programie muzycznym, który leci obecnie w TV, występuje duet wykonawców, którzy mają na nazwisko: Miesiączek (dziewczyna) i Niedojadło (facet). Prezenterka ledwo może się powstrzymać od śmiechu (jakoś się nie dziwię). Ale przynajmniej przyjemnie się ich słucha i ogląda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 11.10.11, 01:33 moj przebój Faustyna Albert - Albert Faustyna kobieta czy mężczynza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jw 23 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.connected.pl 29.10.11, 15:24 Multum nazwisk macie tu www.kishka.pl/48/nietypowe-nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 08.11.11, 16:58 a tam jedno to znac z zycia , a isc na latwizne i popatrzec na spic, to juz nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 19.11.11, 00:00 Zofia Wódka - kandydatka w ostatnich wyborach i jej hasło: wszechpolska.pl/1206/Mimo-natloku-nazwisk-w-tych-wyborach-zapomnielismy-o-tej-Pani Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 09.12.11, 21:27 Inny kandydat z ciekawym hasłem - Łukasz Fiutek: demotywatory.pl/3446102/Lukasz-Fiutek Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 30.12.11, 04:20 Burmistrz pewnego miasta w zach-pom nazywa się Frankenstein;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 16:08 Adolf Bobusia - autentyk z książki telefonicznej po godzinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwuznacznie Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.itsa.net.pl 12.12.11, 16:21 Nazwisko "Warga" brzmi dosyć dwuznacznie...:D apropos: www.youtube.com/watch?v=-57pSjBmBUA&feature=youtu.be :D Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 12.12.11, 17:37 Widziałem dziś plakat informujący o koncercie w filharmonii, a na nim nazwisko instrumentalistki: Czubek-Davidson. Niezłe połączenie. Prawie jak Harley-Davidson :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cha cha Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 18:44 Nazwisko "Kosztowna" mnie intryguje :) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl2091 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 30.12.11, 20:23 śmieszne nazwisko potworek.com/obrazki/pokaz/nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl2091 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 30.12.11, 20:25 a to coś z cyklu: lista nietypowych polskich nazwisk potworek.com/obrazki/pokaz/lista-nietypowych-polskich-nazwisk Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 16.02.12, 23:14 Jan i Bronisława K U R W A wszechpolska.pl/2284/Nadal-uwazasz-ze-masz-glupi-nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 16.02.12, 23:16 A wątek niepostrzeżenie skończył 10 lat i jest chyba najstarszym na tym forum. Pozdrowienia dla tropicieli dziwnych nazwisk! Nie dajmy temu wątkowi zginąć! Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 29.02.12, 22:53 Jest taki biznesmen o nazwisku Varisella - zdaje się, że po łacinie znaczy to "ospa". Odpowiedz Link Zgłoś
marianne11 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 04.03.12, 19:32 Pani z mięsnego o nazwisku Kiełbasa. Dr Kolka - gastrolog. Dziewczyna nazywająca się Maja Osa - w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utututu Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.toya.net.pl 08.11.12, 14:53 Stomatolog o nazwisku PapieRZ (tak, przez "rz"). Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 09.12.12, 20:13 Helena Pipka. Jak widać, nie wstydzi się swojego nazwiska: wszechpolska.pl/4887/Pipka-u-Heleny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszka Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.toya.net.pl 03.01.13, 20:09 Znam kobietę, która nazywa się Eufrozyna Boruta Odpowiedz Link Zgłoś
kreszendo Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 13.01.13, 09:42 w Krakowie jest prof. dr hab. Joanna Pociask-Karteczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patol Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.06.13, 20:40 piąteczek Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 11.06.13, 01:45 Widziane na cmentarzu: Niemęski Odpowiedz Link Zgłoś
wu0 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 24.04.14, 01:41 Kiedyś służbowo poznane nazwisko, dość osobliwe: Procipa. Ostatnio u stomatologa: - pani godność poproszę? (pani się schyla i po cichu przestawia) - Ciper! Ce - I - Per! Ciper! Odpowiedz Link Zgłoś
wu0 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 24.04.14, 01:47 Jeszcze jedno. Rodzice często dają dzieciom śmieszne zestawienia typu Michał Michałkiewicz itp. Jednak nie rozumiem, jak można chcieć by dziecko nazwać Romana Romaniuk, a niejedna osoba tak się w Polsce nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ibanez77 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 06.02.15, 22:25 znam Eneasza Karzełka -policjant Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 07.02.15, 08:09 Znane artystki: Kurdej-Szatan, Ciupa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? IP: *.226.50.226.landtech.com.pl 02.04.15, 13:09 Wykładowca na uczelni Pan Tylec. Nawet śmiał się sam z siebie, ponieważ często opowiadał że musicie ładnie napisać kolokwium żeby dostać "zaliczenie od Tylca" :-p Odpowiedz Link Zgłoś
marylap4 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 07.04.15, 01:30 Gęsigóra i Surma - znajome ze szkoły. I jeszcze Ograbek. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 13.04.15, 16:00 bash.org.pl/4859806/ <Phaet> nie masz tak że widzisz w bazie głupawe nazwisko i od razu szukasz kogoś podobnego? <zerco> coś jak nazwisko Zimny i szukam kogoś o tym nazwisku ale imieniu Lech? <zerco> lub nazwisko Poniedziałek i Środa to szukam reszty dni tygodnia? To tak ale nie znalazłem <Phaet> Coś w tym stylu. <Phaet> Kobieta nazywała się Rolnik i wyszła za kolesia o nazwisku Leśnik <Phaet> ja natknąłem się na Białko i myślę by zeswatać ją z kolesiem o nazwisku Żółtko (bo jest taki) <zerco> tak jak wtedy przyprowadziłeś kolesia z tekstem: "Poznajcie się: Maria Buda, Krzysiek Peszt" ? <Phaet> no właśnie, są razem? <zerco> nie, a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
bycjakbijons Re: A moze tak o najobciachowszych nazwiskach? 20.07.15, 15:51 Lech Zimny ;) -- baterie do laptopów warszawa Odpowiedz Link Zgłoś