kresca 17.02.07, 15:42 Macie jakieś sprawdzone przepisy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kashiashtheone Re: Cappucino 17.02.07, 15:51 robisz dobre espresso, spieniasz mleko wlewasz i masz cappucino. Mozesz posypac kakaem lub czekoladą, dodac amaretto lub malibu Odpowiedz Link
jadwiszka Re: z cynamonem? 23.02.07, 12:01 nie! ja łamie kawalek laski cynamonu- no nie mielonego- i wkladam na spod siteczka. na to kawa. nie daje mielonego, bo mielony przechodzi razem z esencja i w kawie plywaja male syfki, a tego nie lubie:) Odpowiedz Link
jadwiszka Re: z cynamonem? 23.02.07, 12:16 niesamowicie:) pachnie w calej kuchni. przeciez tego cynamonu daje sie wiecej niz normalnie dalabys szczypte! nie dawalas nigdy laski cynamonu do grzanego wina? tez nie lubie jak mi w nim co s plywa- wiec daje caly cynamon, to samo do kaszy na slodko.... jesli wrzatekprzejdzie prze taki cynam to go "zaparzy" aromat jest niesamowity:) Odpowiedz Link
krewetka Re: z cynamonem? 23.02.07, 12:19 a jak wielki to ma byc kawałek? daje go na dno sitka, czy miedzy sitko a kolbe? Odpowiedz Link
jadwiszka Re: z cynamonem? 23.02.07, 12:24 kawalek 2cm, jak Ci sie urwie:)dajesz na dno tego ustrojstwa gdzie sypiesz kawe. po prostu taka kolejnosc: cynamon, na to kawa, przygniatasz i zamykasz do ekspresu:) ja zaparzam teraz w kafeterce, ale w cisnieniowym tez tak robilam, jest tak samo dobra:) Odpowiedz Link