Gość: mw Re: Napisy nauliczne IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 18:17 Na płycie chodnikowej w pobliżu dworca PKS we Wrocławiu: " Głowa do góry!" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 28.10.08, 19:28 Pisakiem na wiacie przystankowej: "PAPIEROS TO TWÓJ WRÓG, WIĘC GO SPAL" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Napisy nauliczne IP: *.acn.waw.pl 28.10.08, 21:06 GEJE TO ZWYKŁE PEDAŁY Odpowiedz Link Zgłoś
mocten Re: Napisy nauliczne 31.10.08, 06:56 NIE KAZDY MA SZCZESCIE DO PRAWA, ALE KAZDY MA PRAWO DO SZCZESCIA (W Karlinie na plocie) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 03.11.08, 16:42 Widziane w Sosnowcu: CANABIS ŁĄCZY LUDZI, TAK JAK NOKIA CONNECTING PEOPLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizand Re: Napisy nauliczne IP: 79.97.249.* 03.11.08, 17:22 na bialym trabancie,brutalny czarny spray informowal ze: PIECHOTA ALBO CNOTA ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
babarbasia Re: Napisy nauliczne 23.11.08, 23:21 W moim miescie: "Mandarynki juz zdrozaly a ty jeszcze jestes na mnie zla" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 01.01.09, 01:11 Na drzwiach: "Proszę dzwonić, pukanie nie działa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 16.01.09, 00:59 Kraków, Las Wolski. Napisy: TUSKOLAND i DONALDTOWN Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 16.01.09, 01:01 Kraków, Las Wolski. Napisy: TUSKOLAND i DONALDTOWN ze strzałką jednoznacznie wskazującą na ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła wdówka Re: Napisy nauliczne IP: *.toya.net.pl 22.07.11, 10:12 ja widziałam coś takiego na ścianie przejścia podziemnego: wejdź na smier c.org i przedłuż sobie życie. I dopisek : ja tak zrobiłem-ojciec dyrektor;D Odpowiedz Link Zgłoś
uccello zaufały nam miliony... 22.07.11, 12:15 samorodne talenty copywriterskie: wszystkozle.pl/2009/12/handel-dzwignia-reklamy/ Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 21.03.09, 01:26 NIE BOLĄ WAS KOLANA? - na ogrodzeniu kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de em Re: Napisy nauliczne IP: 190.80.171.* 21.03.09, 03:18 w szczecinie na osiedlu zawadzkiego: my girl's on the pill so i can drill and don't have to kill Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 11.04.09, 13:54 "NIEROZJEBYWALNI - NIE DO ROZJEBANIA" - koło Tesco w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
malakatia Re: Napisy nauliczne 12.04.09, 11:32 na budynku szkoły podstawowej, do której uczęszczałam : "POMÓŻ POOLICJI POBIJ SIĘ SAM" na murach wielu kamienic: "HM" (heawy metal) lub "DM" (depeche mode) Odpowiedz Link Zgłoś
xmadzialenkax Re: Napisy nauliczne 12.04.09, 13:56 mnie rozwala napis na jakiejś starej oborze "wróć komuno rolnik kuno" :P:P:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyssawka Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:33 U nie w pracy na parterze powiesili kartkę: "Proszę wycierać buty" po paru dniach ktoś dopisał: "...o ścianę" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 15.04.09, 16:14 W czasie moich studiów na UJ w jednym budynku wisiała kartka: PROSIMY NIE ZOSTAWIAĆ ROWERÓW NA SCHODACH. Zaraz pojawił się na niej dopisek: I NIE ZAPRZĘGAĆ KONI PRZY BALUSTRADZIE. Kartka z tym dopiskiem wisiała długo ku uciesze studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Napisy nauliczne IP: *.botany.gu.se 03.11.10, 17:43 Nie na ulicy. Na mikrofalowce w kuchni, na wydziale gdzie miesci sie rowniez zaklad mykologi: "Grzyby sa fantastyczne. Ale nie tu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z tychów Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 15.04.09, 01:59 Szyld na barze przy DK1: BAR GASTRONOMICZNY "WELCOME TO HELL" dawny kultowy napis na dworcu przy wyjściu z peronów na przystanki. "SVET SE POSRAL", "OBALISTYCZNA ŚWINIA", "TYCHY ŻĄDAJĄ DOSTĘPU DO MORZA", "LASD DAY SCHOOL", "ŚCIERWO HITLERA LICZY SWOJE DNI", "MARS DLA MARSJAN. GREEN POWER", "GŁOWA DO GÓRY" obok narysowana głowa i pętla ze sznurka, "1, 2, 3 PRÓBA SPRAJU" "METAL PANUJE WY ŁYSE CH.JE", "TA SZKOŁA NIE ÓCZY" (na SP21) i aktualne, przy wyjściu z centrum handlowego w Katowicach (napis widoczny wyłącznie przez wychodzących): WITAJCIE PO RADOSNEJ STRONIE ŻYCIA Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 19.05.09, 23:30 Tabliczka na sklepie chronionym kamerami: "UŚMIECHNIJ SIĘ! TWOJA OBECNOŚĆ TUTAJ JEST REJESTROWANA". Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 09.08.09, 23:05 Rozmaite tablice z mniej lub bardziej dowcipnymi wariantami ostrzeżenia "zły pies" znamy już dobrze. Ale dziś totalnie rozwaliła mnie tablica na bramie z napisem: "UWAGA! Kot. Może być groźny". Odpowiedz Link Zgłoś
rudi_ruda Re: Napisy nauliczne 13.08.09, 14:54 yabol428 napisał: > Rozmaite tablice z mniej lub bardziej dowcipnymi wariantami ostrzeżenia "zły > pies" znamy już dobrze. Ale dziś totalnie rozwaliła mnie tablica na bramie z > napisem: "UWAGA! Kot. Może być groźny". A ja widziałam : "Są dwa psy. Jeden dobry, drugi zły" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miaumiau Re: Napisy nauliczne IP: *.182.68.86.rev.sfr.net 04.07.13, 22:12 Tabliczka przy paryskich drzwiach: 'Attention, chat bizarre' ('Uwaga, dziwny kot') Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 08.05.16, 12:31 I coś zza południowej granicy, w tłumaczeniu brzmi tak: "ZŁY PIES, ZŁY PAN, ZŁA PANI, ZŁE DZIECI, CAŁA RODZINA ZŁA...". Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Napisy nauliczne 30.07.16, 20:13 Widziałem na Słowacji, w tłumaczeniu: "Zły pies, a właściciel jeszcze gorszy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amanda Re: Napisy nauliczne IP: *.adsl.proxad.net 01.01.10, 22:28 To jeszcze lepsze - zobacz to :) www.utnij.pl/nowyrok Sie uśmiejesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 19.08.09, 21:41 Pod wiaduktem w Lubniu na zakopiance: DONALD, DOŚĆ TYCH CUDÓW, PAKÓJ SIĘ DO IRLANDII (pisownia oryginalna). Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma Re: Napisy nauliczne 20.08.09, 11:40 Pamiętam w Warszawie na ulicy Domaniewskiej, na murze kościoła (takim ceglanym) był napis białą farbą: Chcemy spać, nie dzwoń! Odpowiedz Link Zgłoś
niklodek Re: Napisy nauliczne 20.08.09, 15:19 U mnie na bloku długo wisiało ogłoszenie (pisownia oryg) „orginalne Galłany wymienię na notes z numerami ojca Świętego” może jestem ignorantem ale czy ktos wie, co to te „Galłany”?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puderniczka Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 20.08.09, 18:22 U mnie na bloku widniał napis: "Nie mam domu ani renty, jestem z deka pier...nięty" Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Napisy nauliczne 21.08.09, 00:40 Napis sprayem "edukacji fani chuligani" :) Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 Re: Napisy nauliczne 21.08.09, 18:52 w Trójmieście w tramwaju: kocham śmierć,bo tylko ona na mnie czeka i tamże w SKM (kolejce miejskiej): szanuj lasy,może i ty będziesz kiedyś partyzantem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza_211 Re: Napisy nauliczne IP: *.retsat1.com.pl 26.08.09, 14:18 w Łodzi na Dworcu Fabrycznym długo wisiał napis "Najładniejsze Warszawianki to przyjezdne" hmmm powie mi ktoś "o co kaman" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APT Re: Napisy nauliczne IP: 81.168.254.* 26.08.09, 14:39 To był element performance bodaj Cezarego Bodzianowskiego :) Sztuka wyszła na ulice :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelka76 Re: Napisy nauliczne 30.08.09, 13:58 W Konstancinie na barierce mostku nad Jeziorką: "Nie skacz debilu, zimna woda", w damskiej toalecie w konstancińskim Zespole Szkół było, ale baaardzo krótko, tak z 17 lat temu:" Kto twierdzi, że P..( tu nazwisko dyrektora)to ch... , niech postawi krzyżyk swój". Napis był naprawdę malutki, na drzwiach kabiny, ale krzyżyki jeden przy drugim. No i jeszcze taka twórczość: " Nam strzelać nie kazano, wstompiłem na działo, spojżałem na pole - nie walcze, pie..." (pisownia oryginalna). Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_babylon Re: Napisy nauliczne 30.08.09, 23:20 W Poznaniu na PKP, na boku schodów prowadzących na Most Dworcowy - "Tylko durny idzie do urny". Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Napisy nauliczne 30.08.09, 23:34 Na schodach dawnego XIV LO we Wrocławiu (na Szczytnickiej) napis: Szkoła twoim drugim domem. Dopisek - publicznym. Lata XC, skrzyżowanie Wielkiej i Garbar w Poznaniu. Wierszyk: Domowe przedszkole, na stole jabole a pani od rana chodzi najebana Zajezdnia na Głogowskiej, Poznań, w tym samym okresie Spray1: Norwegia Spray 2. Nie istnieje Spray 3. A Dania? Spray 4. Coś ty Ten sam czas, róg Hetmańskiej i 28 Czerwca 1956 Poznań. Trzeciak i Podbrożny zaj...ni. Zarząd młyna (w tym czasie przeszli do Legii) Ubikackja w pociągu. Napis: Spłukiwanie ustępu pedałem. Po dopiskach: Przez spłukiwanie ustępu zostałem pedałem. Stacja Glinnik (na linii Łódź Kaliska - Łowicz) Wycierać buty! (pod nazwą miejscowości) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 01.12.09, 13:21 "BUT.. WHERE IS THE SEX MACHINE?" (Kraków, ul. Grodzka) Odpowiedz Link Zgłoś
wioska2009 Re: Napisy nauliczne 01.12.09, 19:27 w Częstochowie na Alejach konkretnie w drugiej na chodniku w pewnym miejscu mniej wiecej zielonej apteki jest napis z szablonu: TU NIE WOLNO PRZECHODZIĆ. Podejrzewam ze to jakis zart poniewaz nie ma w okolicy zadnego niebiezieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk fantastyk Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 20:13 Z "sex machine" to dłuższa historia. Napis jest na budynku Wydziału Filozoficznego UJ. Dawniej obok napisu była wisząca budka telefoniczna, a sam napis brzmiał: "Baby... I'm like a sex machine!" Tak widniało przez całe moje studia tamże. Potem ktoś chciał dobrze i napis w ramach remontu zamalowano. Przez jakiś czas zionęła ze ściany pustka i smutno robiło się kazdemu, kto przychodził na zajęcia. Kogoś jednak w końcu ruszyło sumienie i stąd taka odezwa do narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gad.forumowy Re: Napisy nauliczne 02.12.09, 00:47 Z Lublina: Na jednym z bloków na osiedlu LSM (koło ZUSu) ogromnymi literami napisane: MISIACZEK. Teraz już się zatarło, ale kilka lat było - na wiadukcie w stronę Łęcznej koło młyna Krauzego - wielkie serce na całą szerokość jezdni (2 pasy) z napisem KOCHAM CIĘ! Ogromny billboard przed skrzyżowaniem Solidarności - Kompozytorów Pl. (już go nie ma), kilka lat był na nim napis KIEROWCO JEDŹ OSTROŻNIE. Sprawa trafiła do lokalnych gazet, bo podobno napis odwracał uwagę kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: Napisy nauliczne IP: 91.212.223.* 02.12.09, 12:10 Łódź , osiedle Lumumbowo, akademik nr 11( wówczas dla małżeństw z dziećmi) - KTO JEST OJCEM - O TYM MILCZĘ... Nie pamiętam gdzie: KOCHAM PIERDZIEĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarn.. Re: Napisy nauliczne IP: *.adsl.proxad.net 01.01.10, 22:27 Nie komentuje - zobacz to www.utnij.pl/nowyrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 17:57 nie klikajcie, to spam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opole Re: Napisy nauliczne IP: *.adsl.proxad.net 01.01.10, 22:26 A ja poprostu polecam Wszystkim sprawdzić to www.utnij.pl/nowyrok wiele wyjaśnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel w Edynburgu IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 02.01.10, 23:23 Edynburg, Szkocja, hasło na ścianie: "Krzysztof Ibisz jest przychlastem" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: w Edynburgu 27.06.10, 14:12 Gość portalu: marcel napisał(a): > Edynburg, Szkocja, hasło na ścianie: "Krzysztof Ibisz jest > przychlastem" Ibisz staje się nowym Józefem Tkaczukiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubu Re: Napisy nauliczne IP: 86.111.114.* 12.05.10, 20:44 "(Nazwa osiedla) to królestwo, inne miasta (sic) to kórestwo" :D "Zakaz patrzenia na napisy na murach" Ale najlepsze są regularne sprejowe kłótnie, jakie toczą ze sobą na murach akademików lewacy i narodowcy. Odpowiedz Link Zgłoś