ssstokrotka Re: Napisy nauliczne 08.10.05, 19:05 Prosiaczek to swinia-Kubus Puchatek :D Matko!Jedzac mieso zabijasz wlasne dzieci!!!! W Knurowie grasowala chyba banda wegetarian,napisy sa juz kilka lat ;D Odpowiedz Link Zgłoś
martyna101 szczecin dąbie 09.10.05, 16:02 na plakacie wyborczym Andrzeja Leppera dorysowany do ust penis a pod nim napis "lubie brac do pyska czerwone siusiaki" <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khas Re: też szczecin :) IP: *.internet.v.pl 09.10.05, 19:27 niedaleko turzynu " rząd na bruk, bruk na rząd". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katsumoto Re: Napisy nauliczne IP: *.ssmb.com 10.10.05, 15:19 warszawa: 1. napis na murze - "Nie mam na chleb" pod spodem dopisek - "..a na spray to miałeś" 2. napis, zapytanie na ścianie bloku - "jaki jest najskuteczniejszy środek antykoncepcyjny..? i ktoś dopisał - "..środek dupy.." hahah... Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Napisy nauliczne 14.10.05, 09:18 Napisy na murku mojego dawnego liceum: "Seks oralny? Kwestia smaku" "Seksu i narkotyków do ust nie biorę" "Nic tak zębów nie wybiela, jak mineta co niedziela" "Jako uczeń licealny praktykuję seks oralny" Napis na smietniku: "Dom Maćka M..." Napis na murku mojej dawnej podstawówki: "Ch...j i p...zda w nocy gwidza Ch...ja obciąć, p..zdę zaszyć to nie będą w nocy straszyć" Napis na jednym z budynków w Sokółce: "Seks kaleczy, miłośc leczy" Napis na dworcu w pewnej małej miejscowości: "Pozdrowienia dla chłopaków z S. od dziewczyn z L." a niżej: "Chamom - szlachcianki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly Re: Napisy nauliczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 09:49 Wrocław Róg Uniwersyteckiej i Kuźniczej kultowa knajpa studencka "Kalo ogródek" Damska toaleta Napis na suficie "Jedzcie dzieci!.....surowe!!" Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Napisy nauliczne 21.10.05, 23:38 Toaleta damska w suterenie Wydziału Neofilologii UW (!), wewnętrzna strona drzwi: "U MEAN S/M? Czy ktoś tu lubi S/M" Wspominałam już pewnie o szyldzie ze zdjęcia do Raportu Polityki o wtórnym analfabetyzmie; napis: "Zakład nieczynny z powodu, że zamknięty". Otóż dziś przechodziłam koło budynku, na którego ścianie, kilka metrów nade mną, zwisał robotnik, a na dole stał napis: "PRACUJĄ NA GÓRZE" Odpowiedz Link Zgłoś
liberata Re: Napisy nauliczne 22.10.05, 00:38 W Chojnicach na kościele: - Dzisiejszą mszę sponsoruje Panasonic - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 17:47 Na północ od Wrocławia, przy jednej z mniej głównych dróg do Trzebnicy jest miejscowość Pasikurowice, z nawzwą wymalowaną także na wiacie przystanku autobusowego. Ktoś to przerobił przez zatarcie niektórych liter i wyszło: ....Kur.wice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan na chodniku IP: *.chello.pl 27.10.05, 00:10 przy sklepie spozywczo-MONOPOLOWYM-akcent na ten 2-gi człon;o) UWAGA PIJAK! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna101 szczecin ul .gdanska 04.11.05, 12:19 "katolicyzm to szatan w przebraniu" :P pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Napisy nauliczne 11.11.05, 00:38 Na bramie przy Suligowskiego: RÓBTA CO CHCETA ALE NIE TUTAJ Na murze przy berlińskiej szosie, niedaleko przejścia granicznego we Świecku: NIE WNIKAJ BO WSIĄKNIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZielogórzaninX Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 01:59 Zielona Góra, na transformatorze: "Obowiazuje zakaz intubacji gągołów". Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Napisy nauliczne 11.11.05, 07:17 Wybraliśmy się na Słowację na narty. Gdy wysiedliśmy z autobusu w małej miejscowości powitał nas napis na barze : WYC'AP PIVA (czyta się wyciap :) Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Napisy nauliczne 11.11.05, 07:32 I jeszcze mi się przypmniał napis z lat 80-tych z ul. Traugutta w Radomiu napisany wielkimi wołami: "Siała baba mak i dostała dwa lata" Napis ten widniał przez kilka lat na murze. Po jakimś czasie ktoś dopisał : "A dziad wiedział, nie powiedział i też siedział" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściana budynku prz Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:22 ściana budynku przy kościele w Olsztynie: RORATY FOREVER Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Napisy nauliczne 12.11.05, 20:18 Autokary 2. Jeden z firmą na burcie: SZWAGROPOL a drugi z firmą na burcie: INTER MARIAN TRANS Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 22.11.05, 12:37 Może nie tyle nauliczny, co naścienny (albo nakiblowy) Kraków, kibel w Carrefour Czyżyny, na ścianie nad pisuarem: "Lać po ściance... a piana na dwa palce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzyga Re: Napisy nauliczne IP: 217.153.47.* 22.11.05, 22:39 na murze: "niech żyje Widzew" za kila dni przekreślone i napis: "niech żyje Widzew" za kolejnych kilka: "niech żyje, będzie co je*ać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Napisy nauliczne IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:05 W Łodzi na koszu na śmieci: Datki na ŁKS Odpowiedz Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Napisy nauliczne 06.01.06, 00:50 Napis sprayem na ścianie biblioteki publicznej w Pile pod plakatem wyborczym jednego z kandydatów na radnych (dawno temu): Mnij ksionszkuw - wincej piwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 23:02 Ostatnio spotkałam ciekawie napisane słowo na murze: CIFKA Odpowiedz Link Zgłoś
blumen1 Re: Napisy nauliczne 07.01.06, 02:23 Kiedyś w Łodzi na przystanku autobusowm widziałęm taki napis:Zaraz wracam.(poniżej podpis)Bumerang Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: Napisy nauliczne IP: *.e-wro.net.pl 07.01.06, 19:46 intrygujący napis na bloku: "ZOŚKA ty tego nie czujesz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena żarówkowa Re: Napisy nauliczne IP: *.e-wro.net.pl 07.01.06, 19:49 kiedyś do "pajacyków" do Mdm ktoś przysłał świstek z klatki schodowej, o takiej mniej więcej treści: "świnio! przestań wykręcać żarówki z klatek, bo cie przypilnujemy! hieno żarówkowa!" :D Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2005 Re: Napisy nauliczne 07.01.06, 20:26 Ten napis smieszny nie jest, ale piszę go: " Rząd do roboty za 600 złotych !!" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 22.01.07, 22:22 laurka2005 napisała: > Ten napis smieszny nie jest, ale piszę go: " Rząd do roboty za 600 złotych !!" Jak Jaruzelski w 1989 roku został prezydentem, przy dworcu w Krakowie pojawił się napis: "NIECH ŻYJE JARUZEL.... ZA 100 TYSIĘCY MIESIĘCZNIE" (sumy nie jestem pewny, ale chodziło o wysokość ówczesnych minimalnych zarobków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:36 1. Tablica drogowa z nazwą miasta PRZASNYSZ i poniżej dopisane "wycierać buty" 2. Napis na dworcu autobusowym w Szczytnie "Witaj Kurpiu na Mazurach" 2. Napis (boajże) na tym samym dworcu "wolność dla łotwy, kutwy, dratwy" pozdrawiam andrzej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:01 i jeszcze napis na przystanku autobudowym: "miłość i sraczka przychodzą z nienacka" :-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
azuk00 Re: Napisy nauliczne 10.01.06, 19:49 na placu Zwiszy w stolycy, na sklepie miesnym tabliczka: kielbasa, kaszanka, watrobka- pozwol sobie na luksus. namalowane (chyba) farbami jakos tak- jak ktos widzial niech mnie poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 00:26 Kartka na klatce schodowej: "Prosze nie trzepać z balkonów!" Dopisek nieco nizej na tej samej kartce: "starych kalesonów" podrawiam Trzebnice! Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Napisy nauliczne 11.01.06, 11:16 Warszawa, epoka gomułkowska, sklep rybny. Na ścianie zewnętrznej przy oknie ktoś z obsługi sklepu starannie wykaligrafował kredą "Jedz dorsze". Następnego dnia ktoś dopisał "gó.. gorsze". Ale to nie koniec, trzeciego dnia jeszcze ktoś inny opatrzył to stosownym komentarzem "kto rysował, ten próbował". Do napisów "klozetowych" z dawnych czasów mogłabym niejedno dołączyć, na razie podam jeden, kibelek w jednym z budynków należących do Uniwersytetu Warszawskiego (!), czasy, kiedy wiecznie brakowało papieru toaletowego. Osoby wrażliwe proszone są o zamknięcie oczu. Na wysmarowanej ścianie ktoś napisał: - Nie wycieraj tyłka palcem, bo to nie jest chleb ze smalcem. A co do wspomnianego tu przez kogoś napisu na budynku w Pruszkowie, to nie było "przechodniu beknij se", tylko "pszechodniu beknij se". Ortografia napisów ulicznych zawsze mnie zachwyca. Kiedyś na jednym z warszawskich przystanków, gdzie ludzie przypinali różne, pisane odręcznie, "ogłoszenia drobne", znalazłam następującą ofertę: "Spszedam błazerje zmodżewia". Długo do mnie nie docierało, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooler Re: Napisy nauliczne IP: *.trustnet.pl 11.01.06, 14:06 na jednej z czestochowskich podstawowek bardzo duzymi literami, farbą i niezgrabnie:DEREKTOR TO CH..(oryginalna pisownia) i moje ulubione na jednym z murów:TEN SIE SMIEJE KTO MA ZęBY Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Napisy nauliczne 11.01.06, 14:13 W Legnicy przez dlugi czas na pewnym bloku byl napis 'Inwazja na Glogow, 5 sierpnia 1995, Dworzec PKP'. Napis powstal z wyprzedzeniem kilkumiesiecznym. Dlugo sie zastanawialem o co chodzi i wreszcie Ktos mi to wytlumaczyl. Owego dnia Miedz Legnica grala z Chrobrym Glogow na wyjezdzie:) Powiedzial mi to zagorzaly kibic Miedzianki. Jezeli dobrze pamietam to napis jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur_ka Re: Napisy nauliczne IP: *.local / *.sabanciuniv.edu 12.01.06, 14:37 na trasie kolejowej z Zywca do Bielska Bialej, na jednej ze stacji wykaligrafowane jest duzymi, prostymi literami, na chodniku, "Jebac policje" Duzzyyy napis, pracochlonny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domo Re: Napisy nauliczne IP: *.hstl1.put.poznan.pl 13.01.06, 22:44 Ordynarnymi grubymi pociągnięciami farbą: Wódka, kurewki, dyskoteka, szkoła - oto polska młodzież spokojna i wesoła. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Napisy nauliczne 14.01.06, 18:51 Wrocław, na starym budynku policji przy drodze do gimnazjum.: 'Ludzie! Myślcie, to nie boli!' '997 - telefon zaufania' =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks igrek zet Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:33 na murze lokalu wyborczego: NIE IDŹ DO URNY ZA ŻYCIA Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Napisy nauliczne 15.01.06, 01:50 Plynac kajakiem zobaczylam napis pod mostem: PIESI GORA! Na moim LO, kiedy Kwasniewski przyjechal na rozpoczecie roku, pojawil sie ogromny napis na billboardzie: KWACHU DO PIACHU. Na lawce w tymze LO, nauczyciel historii, Arnold K., zauwazyl nastepujacy rysuneczek na lawce: domek, drozka, plotek, dym z komina, nad domeczkiem samolot i bomba. Podpis: To jest dom Arnolda. Zrzucic te bombe, czy nie? Zaglosuj! I tabelka na Tak i na Nie. Nauczyciel stwierdzil, ze wynik byl dla niego zadowalajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.jak.z.obrazka Re: Napisy nauliczne 15.01.06, 16:50 Gliwice- "Szlachta się bawi" i drugie w Sosnowcu: "Kochaj go oralnie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Napisy nauliczne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.01.06, 11:27 W Zakopanym na stacji PKP byl sobie swiezo pomalowany budynek na ladny zolty kolor. Pewnego dnia pojawil sie tam napis takiej tresci: "He, he, he byla sobie zolta sciana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 747 Re: Napisy nauliczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.06, 22:53 kiedyś na Rakowieckiej koło domu dziecka: Everybody Kombinerki Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Napisy nauliczne 17.01.06, 16:16 No to muszę koniecznie sprzedać napis klozetowy sprzed ćwierć wieku; mogę nie pamiętać wszystkiego dobrze, a zwłaszcza daty. Było to w Warszawie, w knajpie na rogu Grójeckiej i Banacha. Starsi pewnie pamiętają, że po sąsiedzku mieścił się dworzec PKS Ochota. No i jak człowiek wrócił z całodniowej niedzielnej wycieczki, to musiał coś zjeść i wypić. I "na odwrót". Weszłam do kibelka, o ile dobrze pamiętam, był w podziemiu. I zaczęłam czytać napis na ścianie: Dnia szóstego września roku pamiętnego Gierek się dowiedział, że Polska nie jego. Babiuch rządził w Polsce tylko dwa kwartały, Naród mu powiedział, że ma łeb za mały. Kto twierdzi, że Gierek i Kania to ch.., Niech tu postawi krzyżyk swój. I oczywiście cała ściana była "zakrzyżykowana". Czy jest tu ktoś, kto to jeszcze widział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babmi Re: Napisy nauliczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.06, 23:23 W toalecie na SGGW Instrukcja zakładania majtek: żółtym do przodu, brązowym do tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooler Re: Napisy nauliczne IP: *.trustnet.pl 18.01.06, 22:25 GRUNT SIE NICZYM NIE PRZEJMOWAć sr.. DO BUTóW NIE ZDEJMOWAć na jedznym z murów w jednej z dzielnic Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 12.01.07, 22:24 napis na bloku: "Nie wal konia w lesie bo cię koń poniesie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Smietnik koło szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 00:09 Smierdżę więc jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty Re: Napisy nauliczne IP: *.dsl.pipex.com 19.01.06, 00:31 gdzies na murze: 'nie mam na chleb' podspodem dopisek: 'a na spraya miales!' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Napisy nauliczne 19.01.06, 14:48 Gość portalu: Qwerty napisał(a): > gdzies na murze: > 'nie mam na chleb' > > podspodem dopisek: > 'a na spraya miales!' ;) Co za staroc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Napisy nauliczne IP: *.petrus.com.pl 19.01.06, 23:53 bydgoszcz ; Na okolu jest jak w kinie, swiatlo gasnie wszystko ginie Zakaz szczania pod kara usciecia kutasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Napisy nauliczne IP: *.autocom.pl 21.01.06, 21:28 Zawsze się zastanawiałam nad głębią napisu "Smarks łebster hooligans" (w Krakowie, niedaleko więzienia na Montelupich)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: € Re: Napisy nauliczne i w WC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:06 Darłowo, Szkoła Morska, WC "Gdy dyrektor w drzwiach zabuja rzucaj peta łap za ch..a" Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Napisy nauliczne 21.01.06, 23:29 Odkryłam rewelacyjną stronkę. Lista różnych napisów z murów (nawet tak starych jak "Junta juje" :D). Bez żadnych komentarzy, ale może ktoś rozpoznaje napisy? :) Ja już tu trafiłam kilka, które widziałam na własne oczy, zresztą zapewne były w niejednym egzemplarzu. www.koszulki.art.pl/index.php?id=335&l=92444463935738 Odpowiedz Link Zgłoś
betsaida Re: Napisy nauliczne 22.01.06, 19:26 Brama kamienicy na Starym Mieście w Krakowie, na ścianie sklepu "Kefirek", napis z cylku tajemniczych: "Dostałem w swe ręce te pijane anioły" Odpowiedz Link Zgłoś
zella_ziege Re: Napisy nauliczne 22.01.06, 21:58 Trzeba mieć priorytety - wódka ponad kobiety! Rzeczowo, konkretnie :) al. Jerozolimskie w Wwie, o ile pamiętam jest to napisane "od tyłu"... Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Napisy nauliczne 15.02.06, 14:38 Kolejne napisy... Tym razem naławkowy. Przyznaję się, dzieło moje własne. Gdzieniegdzie takie dosyć na siłę rymowane, ale chyba oryginalne... Stworzone ad hoc przed egzaminem wstępnym na germanistykę (niemiecki pisemny), gmach Neofilologii UW, któraś z dużych sal na dole: Studenci mili, którzy tu siedzicie późnym wieczorem lub o bladym świcie, wspomnijcie czasem na ciężkie niedole tych, którym być się odechciało w szkole, i na egzamin poszli wolni, sami, by stać się wreszcie - jak wy - studentami. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Napisy nauliczne 15.02.06, 14:39 I kolejne dzieło w innych klimatach... Wg opowieści kolegi napis widniał kilka lat temu na ulicy w Krakowie. Kolega mieszkał wtedy w Nowej Hucie i codziennie w drodze do szkoły przechodził koło napisu... "Lecz Swoją Duszę" Odpowiedz Link Zgłoś