Dodaj do ulubionych

Fantazyjne nazwy firm

• Gość: Arak Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 80.50.134.* 30.12.10, 17:40
      - na Śląsku jest sieć sklepów monopolowych Promil. Reklamują się hasłem "zakupy u nas wejdą ci w krew" :)

- W Katowicach jest zakład pogrzebowy "Chopin". Gdy go pierwszy raz zobaczyłem, długo się zastanawiałem jaki jest niby związek Chopina z pogrzebami.

W końcu zrozumiałem: Przecież Chopin nie żyje!
      • Gość: cb Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 05:55
        Gość portalu: Arak napisał(a):
        długo się zastanawiałem jaki jest niby związek Chopina z pogrzebami.
        >
        > W końcu zrozumiałem: Przecież Chopin nie żyje!

A może chodzi o "Marsz żałobny Chopina"?
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 01.01.11, 17:14
      "BIESIADA Z HUDYM SMALCEM" (pisownia oryginalna!) to nazwa karczmy w Krakowie na ul. Dobrego Pasterza
    • Gość: eleanorrigby Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.11, 17:19
      Kraków, plac Matejki - Bar wegetariański "Glonojad"
      • heca7 Re: Fantazyjne nazwy firm 01.01.11, 21:03
        Moja matka ostatnio wypatrzyła samochód z reklamą " Salon spawalniczy" ;)
        Jadąc w góry po drodze spotkaliśmy gruszkę z napisem "General Beton" i sklep o nazwie "Galeria ogrodzeń".
        Mężowi zaś strasznie gryzie się nazwa "Zbyszko Company" czyli połączenie swojskiego Zbyszka z angielską nazwą;)
        • nessie-jp Re: Fantazyjne nazwy firm 01.01.11, 21:05
          > Mężowi zaś strasznie gryzie się nazwa "Zbyszko Company" czyli połączenie swojsk
          > iego Zbyszka z angielską nazwą;)

Bo pewnie właścicielowi głupio było napisać po polsku
    • listek_a Re: Fantazyjne nazwy firm 03.01.11, 22:36
      piórex jest wzruszający:D
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 25.01.11, 16:37
      W okolicach Nowego Sącza działa przewoźnik pasażerski o wdzięcznej nazwie Lala Bus:
      www.lalabus.pl/
      Nazwa zresztą pasuje, bo za kierownicą busów tej firmy można spotkać kobiety.
      • Gość: zakochana Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 22:51
        tak i bardzo przystojnego kierowcę który jeżdzi linią Zarzecze wie ktoś może jak ten pan ma na imię?
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 05.02.11, 14:17
      "SKLEP Z BYLE CZYM" (Zakopane)
      • aku.rat Re: Fantazyjne nazwy firm 05.02.11, 18:56
        A to czasem nie ten sam sklep, który parę lat temu nazywał się Duperele, ale ktoś się doczepił i kazali zmienić?
        • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 13.02.11, 16:25
          aku.rat napisała:

> A to czasem nie ten sam sklep, który parę lat temu nazywał się Duperele, ale kt
          > oś się doczepił i kazali zmienić?

Nie, ten sklep znajduje się w Krakowie i obecnie nazywa się Bzdetta.
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 13.02.11, 16:24
      ABRAKADABRA - ubranka i akcesoria do chrztu (Kraków, ul. Dietla)
    • Gość: fad Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 00:59
      na nazwę firmy "Translud" - gdzieś ją widuję czasami - od razu mam następujące same najgorsze skojarzenia:
      - "polskie obozy zagłady"
      - transport "ludu" robotniczego w PRL
      - odrażający transwestyci poprzebierani w damskie ciuszki
    • freeartdesign Planet Alkoholi - Inglisz Konotajszyn Najm Firm! 11.03.11, 01:08
      W Warszawie działa sieć kilkunastu sklepów alkoholowych o nazwie
      PLANET ALKOHOLI
      nizejpodpisany.files.wordpress.com/2008/11/l-640-480-2a185f86-332b-4f2c-aeb5-9198ffc81179.jpeg
      Codziennie przejeżdżam koło jednego z nich przy Radzymińskiej i zastanawiam się, jak pijany był właściciel, wymyślając tę idiotyczną, niegramatyczną w żadnym języku nazwę...
      • morgen_stern Re: Planet Alkoholi - Inglisz Konotajszyn Najm Fi 05.05.11, 14:16
        Ja też często mijam ten sklep i też mnie ten koszmar językowy zadziwia.
    • Gość: mixer Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 02:07
      Mijafury Ośrodek Szkolenia Kierowców
      Onan.pl Usługi Rozrywkowe
      Zjednoczone Przedsiębiorstwa Rozrywkowe
      (należy do nich radio Eska...)
      Gnatex
      BarwinEx
      Polmozbyt Skoda Części
      GABINET WETERYNARYJNY ANIMAL-SERVIS
      (pisownia oryginalna)
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 12.04.11, 23:42
      "Stoliczku nakryj się"
      www.stoliczkunakryjsie.pl/
      • Gość: cb Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 00:44
        Nie wiem, czy już się tu pojawiła nazwa pewnego dealera samochodów (przypuszczam, że składa się z nazwisk, więc raczej nie jest bardzo fantazyjna w sensie konceptu, ale JAK BRZMI!!!)

Szczęsny-Zjawiony :D
    • czerwona_skarpeta Re: Fantazyjne nazwy firm 30.04.11, 11:17
      Ja przedwczoraj przy drodze z Krakowa w stronę Olkusza mijałam billboard reklamujący firmę o wdzięcznej nazwie "BUTELX". Z tego co pamiętam był to po prostu skup butelek :)
    • Gość: ewa x. Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.cm-7-2b.dynamic.ziggo.nl 19.05.11, 18:26
      ja przed laty robilam szyldy i firmy byly takie: kazex, józex, zdzisex itd
      • Gość: cb Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 14:50
        Na szyldzie w mieście powiatowym zobaczyłam dwa słowa: "PAri PAri". Myślę sobie: cóż to za ciekawa nazwa, pewnie po hawajsku albo maorysku... Dopiero po chwili, kiedy skojarzyłam, że to wielkie A może oznaczać, iż na pierwszą sylabę powinno się położyć akcept, oraz że przed sklepikiem stoją manekiny reklamujące jego butikową zawartość, dotarło do mnie, że "A" jest graficznym przedstawieniem wieży Eiffela...
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 29.05.11, 18:43
      W Krakowie przy ul. Stolarskiej, znanej z tego że mieści się tam kilka placówek dyplomatycznych, znajduje się knajpa "AMBASADA ŚLEDZIA".
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 02.06.11, 13:05
      Nieco ekstrawagancka pisownia: "CAFE CULCA" na krakowskim Kazimierzu.
    • Gość: Koninianin Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.centertel.pl 27.06.11, 18:27
      W Koninie jest "Salon Optyczny Porządny Optyk" - właściciel nazywa się Rafał Porządny
      • Gość: koninianin Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.centertel.pl 27.06.11, 18:29

w Poznaniu też ma filie
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 06.07.11, 12:24
      "Ciuszek na brzuszek" - sklep dla kobiet w ciąży (Myślenice)
    • nickowa Re: Fantazyjne nazwy firm 12.07.11, 22:33
      przy drodze do Nowego Sącza ferma kurza EXODUS - dla kur na pewno
    • misself Re: Fantazyjne nazwy firm 13.07.11, 10:31
      Bus Brothers (firma transportowa)
      Anal Amar (nazwa zespołu tańca... to coś po arabsku znaczy)
      MięsPol
    • anika1983 Re: Fantazyjne nazwy firm 13.07.11, 10:57
      W Białymstoku jest firma budowlana nazwana od nazwiska właściciela: AWRUK

Niby nic, ale przeczytajcie od tyłu...
    • misself Re: Fantazyjne nazwy firm 13.07.11, 11:07
      FHU WĘGIEL - jak sama nazwa wskazuje, produkują... okna :-)
    • tygrysio_misio Awruk 13.07.11, 11:27
      chyba drzwi i okna.... co ciekawe: nie wszyscy w miescie wpadaja na pomysl,zeby odwrocic nazwe ;]
    • Gość: Tyr Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 11:45
      Biuro maklerskie "Penetrator" (Kraków)
      • Gość: pooh Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.powiat.szczecinek.PL 13.07.11, 12:38
        a u mnie w mieście jest firma DYMEX i sprzedają wózki dla niemowlaków :D
        • Gość: BezNiku Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 62.182.228.* 13.07.11, 13:14
          U nas firma handlująca meblami: Johnny Janosik.
    • Gość: obserwator Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.54.51.80.easy-com.pl 13.07.11, 13:47
      Absolutnym hitem, jest nazwa WULKAMYJ. Kto zgadnie czym się zajmują? Firma mieści się w Żarach.
      • Gość: deirdre11 Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 14:38
        W Lublinie działa korporacja taksówkarska FART :)) Ciekawe co o tym myślą anglojęzyczni studenci lub turyści. Jest także sklep MONTOWNIA PREZENTÓW, kebabownia Głodny Królik, salon kosmetyczny Yvonna (albo jakoś podobnie)
    • yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 14.08.11, 14:15
      www.4baby.pl
      Ktoś chciał nazwać firmę "światowo", z angielska, a wyszły mu z tego "cztery baby" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka