Gość: rider IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:11 Ciekaw jestem gdzie w tym pięknym mieście są fotoradary Wiem o dwóch: a Piłsudskiego przy Geant i na Włókniarzy przy wiadukcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STUDI Re: fotoradary w Łodzi IP: *.pl 01.03.05, 15:46 Stanowczo za mało. Patrząc na debili za kierownicą tych urządzęn powinno być minimum grubo ponad stówa w samej Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaciarz Re: fotoradary w Łodzi IP: 81.219.126.* 01.03.05, 19:26 Tym razem nie moge sie calkiem zgodzic.Wszystkich "Debili" w ten sposób raczej nie wylapiesz,a wielu "normalnych" kierowców bedzie musialo placic za przekroczenie predkosci o pare kilometrów,czym akurat zadnego zagrozenia nie stwarzaja.A juz fotoradary na takich ulicach jak Pilsudskiego czy Wlókniarzy (chodzi mi oczywiscie o dlugie odcinki bez swiatel) maja sens jedynie wtedy,gdy sie je nastawi przynajmniej od 85km.Ponad setka ,jak mówisz, w samej Lodzi to jednak znaczna przesada. Co nie zmienia oczywiscie faktu,ze w niektórych miejscach fotoradary maja sens i ze nie popieram piractwa drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
belyall Re: fotoradary w Łodzi 01.03.05, 18:53 O! To nie wiedziałem, że już w Łodzi jakieś postawili. Na samej Rokicińskiej powinny stać co 300 metrów. I nie trzeba by estakady za 50 baniek stawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaciarz Re: fotoradary w Łodzi IP: 81.219.126.* 01.03.05, 19:32 Jezeli chodzi o wiadukt przy Kaliskim nad Mickiewicza to zupelny bezsens.Przeciez wiadukt zrobiono wlasnie po to,zeby usprawnic ruch i ominac skrzyzowanie-doprawdy nie wiem po co lapac tam na predkosc,skoro po to jest wiadukt.Chyba ze te fotoradary sa w okolicach dolnej nitki przy skrzyzowaniu- wtedy jak najbardziej maja sens. Swoja droga bezsensownych ograniczen predkosci z samego tylko województwa mozna by znalezc mase-niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: fotoradary w Łodzi IP: *.toya.net.pl 01.03.05, 19:49 > Swoja droga bezsensownych ograniczen predkosci z samego tylko województwa mozna > by znalezc mase-niestety... Nie można się z tym zgodzić. Nie ma "bezsensownych ograniczen predkosci", to bzdura wygadywana przez niepoprawnych kierowców, którym nie chce się jechać na trójce, albo "po co 50km/h skoro samochód potrafi 180km/h"... A później są tragedie. Brak dyscypliny wymusza kolejne ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: fotoradary w Łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.03.05, 08:18 Owszem, są. Były sobie roboty drogowe, postawili tymczasowo "40". Roboty się skończyły, znak stał jeszcze przez pół roku aż ktoś sobie o nim przypomniał, a policjanci się cieszyli... Więc nie pleć andronów, że wszystkie ograniczenia na drogach stoją sensownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaciarz Re: fotoradary w Łodzi IP: 81.219.126.* 04.03.05, 10:52 Nic dodac nic ujac-zgadzam sie w zupelnosci-jako kolejny przyklad podam 50 w lesie przy wjezdzie do Zgierza od strony Kutna.Zachodze w glowe ale nie moge znalezc uzasadnienia dla znaku "teren zabudowany" w miejscu,gdzie nie ma zadnych zabudowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: fotoradary w Łodzi IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 11:11 A wiesz, co to jest uspokojenie ruchu przy wjeździe do miasta? Widze, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaciarz Re: fotoradary w Łodzi IP: 81.219.126.* 04.03.05, 14:43 Jakie "uspokojenie ruchu"-wjezdasz faktycznie w teren zabudowany,jest 50 i ok-a po co duzo wczesniej wstawaic 50 w lesie.Zreszta skoro tak to pokaz mi inne przyklady jak to nazywasz "uspokojenia".Osobiscie jak widze,ze wjezdzam w zabudowania to odpowiednio zwalniam i wystarcza mi to,ze je widze.Nie wiem zatem po kiego grzyba ograniczac predkosc w lesie. Idac tym tokiem argumentacji moze w ogóle najlepiej zrobic 10km w miescie,poza miastem 70,a 80 na autostradach-tylko jaki bedzie wtedy sens jazdy samochodem. Owszem zgadzam sie,ze wiekszosc ogromna wypadków wynika z brawury,nieraz wrecz glupoty kierowców,ale to nie jest powód,zeby wstawiac znaki w nieodpowiednich miejscach. Zreszta podejrzewam ze pirat drogowy nawet w centrum miasta nie przestaje byc piratem i tego nie zmienia nawet ograniczenia do 10.A tak naprawde karac wysokimi mandatami powinno sie wlasnie takich kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: fotoradary w Łodzi IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 11:12 To nie jest argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewiór Re: fotoradary w Łodzi IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.03.05, 01:49 z tego co mi wiadomo to policja w łodzi posiada jeden fotoradar, który jest na całe województwo, jeśli miasto kupiło drugi straży miejskiej to w takim razie dwa. a co do tych skrzynek to one są po to by wstawić tam fotoradary. powiem szczerze że najwięcej takich skrzynek ma elbląg jak sie niechcący wleciałem w miasto. i chcąc z niego wyjechać minołem przynajmniej 20 takich skrzynek. na pierwszej przekroczyłem prędkość o 30 km, było to rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: fotoradary w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 11:26 Nie wszystkie kamery przy drogach, to fotoradaary. www.traxelektronik.pl/pogoda/kamery/cam_rej.php?Dir=g_lodz&type=2 Odpowiedz Link Zgłoś