Dodaj do ulubionych

Awarie tramwajów

IP: *.toya.net.pl 07.04.05, 22:21
A to Ci nowosc, trzeba by raczej chwalic dni, kiedy nic sie nie dzieje. Cud
chyba trzyma niektore tramwaje i autobusy w calosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Awarie tramwajów IP: 81.168.184.* 07.04.05, 22:53
      Zanik napięcia tak? A citka 1202 to pewnie sobie tak dla jaj spychali z trasy,
      nieprawdaż? Ale zawsze łatwiej zwalić na elektrownię, że "prundu ni dowieźli..."
      • Gość: Bart Re: Awarie tramwajów IP: 217.153.156.* 08.04.05, 00:23
        Człowieku o czym dokładnie chcesz powiedzieć, bo byłem tam wtedy i wiem, co i
        jak.
        • keridwen Re: Awarie tramwajów 08.04.05, 00:23
          br, a juz myslalam, ze bedzie 'wielce szkoda...'

rotfl.

n.o.
        • Gość: Ja Re: Awarie tramwajów IP: 81.168.184.* 09.04.05, 14:07
          No to się podziel tym "co i jak", jeśli łaska. Z tego, co widziałem wagon 1202
          był spychany przez skład 1442+43. ZTCW ten drugi nie ma zasilania
          akumulatorowego, dlatego też śmiałem przypuszczać, że przyczyną zatrzymania nie
          była awaria zasilania, tylko wagonu. Oczywiście mogę się mylić (np. wagon
          uszkodził się po zaniku napięcia), ale skoro już piszesz, że byłeś - to opisz
          cóż się takiego stało.
          • Gość: Zeniu Re: Awarie tramwajów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:00
            To było tak...W wyniku zaniku napięcia stanęły tramwaje. Przyjechał pewien
            przemiły Pan z nadzoru i kazał opuścić pantografy. Motorniczy Cityrunnera
            powiedział gościowi, że On patyka nie opuści bo go nie podniesie, a jak się nie
            będzie chciał podnieść to facet z nadzoru będzie właził na dach i go ręcznie
            podnosił. Po uruchomieniu napięcia zarzucono komunikat o podniesieniu
            pantografów no i w Citku patyk nie chciał się podnieść. Wtedy znowu przyjechał
            przemiły Pan z NR. i stwierdził, że "mamy problem", zawrócił autobusy
            komunikacji zastępczej i zaczęła się kombinacja jak podnieść pantograf. Pan z NR
            próbował podnieść go ręcznie tzn. za pomocą korby i uszkodził mechanizm
            podnoszenia pantografu. Wtedy nastąpiło sychanie.
    • Gość: qwas Re: Awarie tramwajów IP: *.lodz.mm.pl 08.04.05, 00:41
      Stałem o 15:30 na przystanku al. Włókniarzy-Lutomierska i nic rzeczywiście nie
      jechało! A ja chciałem szybko na Dąbrowę! Wsiadłem więc szybko w autobus Tesco
      na najbliższym przystanku. Na Pojezierskiej w 99 i dojechałem ekspresowo na
      Kościuszki przy Zielonej. A tu czekałem jak czubek tylko pół godziny na 95,
      które nie nadjechało bo zapewne się popsuło lub zostało zabrane z linii na
      komunikację zastępczą za te tramwaje. I w końcu doczekałem się 13 na Zielonej -
      zreszta nadjechało całe stado.
      Wniosek: w takiej sytuacji nie ma co się wygłupiać z kombinowaniem
      alternatywnego przejazdu środkami MPK, szkoda nerwów! Lepiej skorzystać z
      taksówki, a rachunek przedłożyć panu prezesowi MPK.
      • dziad_borowy To dosyć absurdalne, nie uważasz? / nico 08.04.05, 01:34
        • teufel Re: To dosyć absurdalne, nie uważasz? / nico 08.04.05, 08:00
          Dlaczego?? Kasując bilet lub kupując migawkę wg. regulaminu zawierasz umowę z MPK. 3 tyg. temu np. GW pisała, że na 95 wozów z Kraszewskiego 53 miały awarie.
          Wniosek?? Ponad połowa nie nadawał się do jazdy, Czy uważasz, że MPK wywiązuje się z umowy??
    • Gość: dartles Re: Awarie tramwajów IP: 217.153.156.* 08.04.05, 18:22
      Dziś ok. 15 jechałem w stronę Andrzejowa... za Rondem Inwalidów stało 5
      tramwajów, jak wracałem... pół godziny później stało już ponad 10...
      • michal.ch Re: Awarie tramwajów 08.04.05, 19:12
        Rozkraczył się drugi wagon jednego ze składów elinowskich. Sądząc po zapachu to
        znów hamulce.
    • rkplodz Re: Awarie tramwajów 18.04.05, 13:18
      z cyklu: Co rozkraczyło się dziś? :P

Miejsce akcji: Zachodnia/Limanowskiego, tor w kierunku centrum, za
      skrzyzowaniem (na wysokiości przytstanku na Bałuty)
      Czas: 13.00
      Bohater główny: 3018+3017
      Stan zastany: rozkraczony
      Bohaterowie poboczni: W koreczku utknęła 3ka 2384, co wiecej - nie wiem, miałem
      przesiadkę. 2ki jechały oczywiście prosto w Limanowskiego tak jak 5. Co dalej
      nie wiem, poturlałem sie do domu.
      • ujji Re: Awarie tramwajów 18.04.05, 13:33
        Co dalej??

No wiec jak juz usuneli awarie i tramwaje w obie strony ruszyły. to I-wsza z
        rzedu 11 dojechała do Dolnej i tam sama sie rozkraczyła. Z tego co rzekł
        motorniczy awaria poważna - cusik z wózkiem... Przy okazji zatrzymała za sobą
        Kolejne 11, 3 i 4 ;)...

a na PS dna miejsce I awarii dojechałem 99 - Ikarusem z nie zamykającymi sie
        tylnymi drzwiami (przejechałem nim trzy przystanki z otwartą tylną parą drzwi)

pozdro
        • rkplodz Re: Awarie tramwajów 18.04.05, 20:23
          Nie powiem, całosć brzmi jak kiepski żart ale to "tylko" MPK ;P
        • Gość: J.S. Re: Awarie tramwajów IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.04.05, 20:34
          Niektorzy z was to chyba maja tzw. syndrom Midasa - jezdze KM kilka razy
          dziennie i od czasu calej tej szopki z nagonka na MPK moze raz mialem problem z
          dotarciem do celu wedlug rozkladu.
          • w.o.d.z.i.r.e.j Wspólna inicjatywa - damy rade... 19.04.05, 12:12
            No to masz kolego wyjątkowe szczęście.
            Ostatnio jechałem autobusem 57 (niskopodłogowy, przegubowy jelcz plastikowy)
            i na Zagajnikowej popsuły sie ostatnie drzwi.
            Kierowca próbował otworzyć drzwiczki mechanizmu otwierania drzwi...
            ...kluczykiem od stacyjki, bo nie miał narzędzi(!).
            Dobrze, że zawsze w plecaku wożę ze sobą komplet kluczy rowerowych.Facet sie
            przynajmniej ucieszył :-)
            Autobus oczywiście nie pojechał dalej.
            Na szczęście przyjechało sprawne 87...

PS.:
            Ludzie, bierzcie ze sobą w podróż środkami komunikacji miejskiej
            tak jak ja, rozmaite narzędzia,
            klucze, nakrętki, kanistry z olejem napędowym,
            opony, części zamienne itp...
            Wspólnymi siłami damy rade...
            Naprawimy wszystko wspólnie i pojedziemy dalej, razem!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka