Dodaj do ulubionych

Lublinek nie ma przyszlosci!

IP: *.astral.lodz.pl 03.07.06, 17:44
Witam
Prawda jest taka, ze Lublinek to male, brzydkie i lezace na zadupiu lotnisko
ktore nawet nie ma parkingu normalnego! Kto to widzial zeby parkowac
samochody na jakims "polu"??? Na tym lotnisku nic sie nie dzieje, zauwazyc
mozna ze jest sie na lotnisku dopiero wtedy kiedy przylatuje slynny Ryanair.
A tak, widac tylko spacerowiczow z psami. Poza tym latanie z Lodzi nie jest
popularne, wiekszosc ludzi i tak lata z Warszawy. Ja za tydzien lece na
wakacje do Tunezji z Triada, ale lece z Warszawy. Po pierwsze dlatego, ze
interesuje sie lotnictwem, samolotami a tylko na Warszawskim Okeciu mozna
poczuc, ze jest sie naprawde na lotnisku. Jest duzo samolotow, wieczny ruch,
halas itp. Jak moj znajomy przylecial dwa tygodnie temu z Londynu do Lodzi to
mowil, ze jak zobaczyl to lotnisko to walnal smiechem, z reszta wielu
pasazerow ktorzy sa tu pierwszy raz tak wlasnie reaguje :) Lublinek to nie
jest zadne powazne lotnisko tylko jakas wiocha...a mowiac juz ladniej
Lublinek to po prostu prowincjonalne lotnisko w ktore szkoda inwestowac!
Wystarczy wejsc do tej pozal sie Boze blaszanej budy zwanej Terminalem hehe,
zeby czlowiekowi sie odechcialo. Jeszcze nie spotkalem sie z czyms takim, ze
jestem na Lotnisku o 17 a terminal jest zamkniety! :) To jest chore, nowych
polaczen nie bedzie, mysle tez ze przwoznicy wstydza sie latac do Lodzi, na
takie wiejskie lotnisko. Moze troche zlosliwosci jest we mnie, ale taka jest
prawda. Lublinek (sama ta nazwa wywoluje smiech :)) to lotnisko ktore nie ma
zadnej przyszlosci, jest brzydkie, male i wiejskie a takie lotniska w
dzisiejszych czasach nie licza sie w ogole! Przestancie wreszcie ludzie
pieprzyc o nowych polaczeniach bo i tak ich nie bedzie!!! NIE
BEDZIE!!!!!!!!!!! Bo to lotnisko nadaje sie tylko i wylacznie do lotow
awionetkami a nie jest dla powaznych samolotow typu Boeing czy Airbus!
Pozdrawiam wszystkich milosnikow Lublinka, czy blaszana puszka jest moze
otwarta? Chce zrobic zdjecie i wyslacx znajomym w Kanadzie zeby sie
posmiali :)
Caluski :*
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaro Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.138.rev.vline.pl 03.07.06, 17:59
      szczęśliwego lotu ....baranie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jaro Re: lotnik przez małe l IP: *.138.rev.vline.pl 03.07.06, 18:01
      Za to Etiuda jest boska!!!! i nie blaszana!! cymbale!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Michał M. Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.07.06, 18:03
      Chciałem w pierwszym momencie skomentować ten post merytorycznie. Ale się nie
      da. Gdyby głupota miała skrzydła, gość by latał jak TU-144.
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 80.51.47.* 03.07.06, 18:07
      To sie nazywa odwaga, pewnie ja za takie slowa dostał bym zjeb od reszty, no
      ale cieszy to, że ktoś jest podobnego zdania:)Czyli jest w tym troszkę prawdy,
      że Lublinek powoli się cofa do starych dziejów - aeroklub, szybowce, lotnie i
      spadochrony. Zgodzę się z poprzednikiem, wieczorem gdy nie ma lotów idąc pod
      płotem czuje się niedosyt w postaci ciszy,czasem ktoś z pieskiem przebiegnie
      czy przejdzie a tak martwa cisza:(Lotów coraz mniej a nadziei coraz więcej.
      Nowe połączenia - nie wtrącam się, chociaż jak czytam, że będzie to i owo to
      się żal robi, ale człowiek śmieje sie pod nosem, bo wielu ludzi jest
      przesadnymi optymistami, pobiją Cie bo "Oni" mają racje - a tu proszę, Central
      poszedł do Wawki i innych miast, Direct wogóle nie lata, Ryanair - hmm, aż się
      boję co będzie jak (nie daj Boże) się wycofają, ma "Lotnik" racje, nie ma co
      się łudzić - (Do końca czerwca się łudziliśmy,że ogłoszone zostaną nowe
      połączenia a mamy co mamy)..
      • Gość: S&F Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.toya.net.pl 03.07.06, 18:23
        Krakowa też nie od razu zbudowano.Fakt, że lotnisko jest małe.Fakt też, że nie
        ma prawdziwego gospodarza, który by nim odpowiednio pokierował.
        Ale kto by się tam przejmował burakami, którzy zobaczyli ze trzy lotniska w
        swoim życiu i udają światowców.( Meteo_Expert to nie do ciebie).
        Pozdrawiam
      • maxxman Re: Lublinek nie ma przyszlosci! 03.07.06, 18:24
        Moze jest za cieplo, ale nie wierze, by slowa te pisal Meteo Expert.

maxxman
        • Gość: matej Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.mad2.adsl.uni2.es 04.07.06, 14:02
          tak samo sadze
          pod tym kryja sie 1-2 faszywe osoby
      • Gość: matej Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.mad2.adsl.uni2.es 04.07.06, 14:01
        kabaret normalnie .
    • Gość: Lotnik Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.astral.lodz.pl 03.07.06, 18:21
      I co sie tak denerwujecie??? Troche slow krytyki nie mozna powiedziec? Nie
      mozna byc tak slepo zapatrzonym i widziec same zalety Lublinka a jak ktos sie
      osmieli troche wad wytknac to jest od razu oburzenie! Dalej sobie slepo
      wierzcie z te nowe polaczenia, dalej na nie czekajcie, ale nim sie obejrzycie
      Ryanair sie wycofa i co wtedy bedzie? Oj ciezko bedzie znalesc nastepce, oj
      ciezko. A w lotnictwie wszystko jest mozliwe, dzisiaj jest polaczenie a
      jutro....
      • maxxman Re: Lublinek nie ma przyszlosci! 03.07.06, 18:27
        W ogole nie patrzysz na przyczyny takiego stanu rzeczy. Jesli masz w sobie choc
        odrobine przyzwoitosci, to powinienes wiedziec, ze rachunek za taki stan rzeczy
        powinno otrzymac kierownictwo partii PZPR za PRL, a pozniej sitwa warszawsko-
        PPLowska ktora skutecznie hamowala i hamuje do dzisiaj rozwoj Lublinka.

No ale na historii jeszcze o okresie 1945-2006 nie bylo wiec jestes
        usprawiedliwiony ze tego nie wiesz.

maxxman
        • Gość: Kos Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.toya.net.pl 03.07.06, 22:49
          Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi od kilku miesięcy, obserwuje rozwój zdarzeń,
          ale brakuje mi do pełnej oceny kilku faktów, o których nie mam pojęcia gdyż nie
          interesowałem się lotami z Łodzi wcześniej. Chodzi mi konkretnie o informacje, w
          jakich okolicznościach Lublinek przestał należeć do PPL i jaki wówczas był
          bilans za/przeciw że takie a nie inne decyzje zostały podjęte (i kto je podjął).
          Poza tym nie wiem, co czynią władze miasta i lotniska w celu pozyskania nowych
          klientów (czyt. przewoźników i połączeń) bo nie mam możliwości patrzeć im na ręce.
          Padło tu kilka ostrych słów, często były to odniesienia do zaściankowości - i w
          tym akurat jest najwięcej prawdy. Mam na myśli te pielgrzynki matek z dziećmi
          "żeby pokazać dziecku samolot" i te tysiące zdjęc na tym forum z tych samych
          połączeń. Po prostu coniektórzy z Was ulegli już tak skrajnej fascynacji
          lotniskiem, że każde zdarzenie z nim związane, które nie jest otwarciem nowego
          połączenia urasta do rangi dramatu. Ja rozumiem - chcemy latać nie tylko na
          Wyspy i nowe połączenia to przede wszystkim rozwój dla miasta. Może jestem
          przesadnym optymistą, ale po prostu poczekajmy. Poza tym z innymi lotniskami też
          są związane megabzdury, jak np. polączenie kolejowe na Balice, z przesiadką w
          autobus jeżdżący przez tereny jednostki wojskowej, albo Pyrzowice, gdzie nie
          udało się na czas przeprowadzić przetargu i na lotnisko jedzie się "polną drogą".
          • Gość: jerzy Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:51
            >Mam na myśli te pielgrzynki matek z dziećmi
            >"żeby pokazać dziecku samolot" i te tysiące zdjęc na tym forum z tych samych
            >połączeń.

Kos, czego chcesz od matek z dziecmi? To wspaniale, ze samolot mozna obejrzec
            na Lublinku. Niech ogladaja. To swietnie, ze spedzaja czas ze swoimi dziecmi i
            chca im pokazac samolot. Nie rozumiem, co w tym zasciankowego. Komu, jak komu,
            ale dziecku warto pokazywac swiat.

Dla mnie samolot jest rzecza powszednia, ale jak 738 przelatuje nade mna na 25
            to zawsze jest to swietna sprawa. Fani lotnictwa sa na calym swiecie. A co do
            zdjec: zawsze liczy sie na fajne, wyjatkowe ujecie.
          • Gość: Wilczy Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.p.lodz.pl 04.07.06, 08:01
            Kos:
            > Poza tym nie wiem, co czynią władze miasta i lotniska w celu pozyskania nowych
            > klientów (czyt. przewoźników i połączeń) bo nie mam możliwości patrzeć
            > im na ręce.

Niestety, my też nie wiemy i chyba nikt nie wie - i obawiam się, że deklaracje
            urzędników, że cały czas działają pełną parą nie mają tu nic do rzeczy. To tylko
            takie gadanie.

> Może jestem przesadnym optymistą, ale po prostu poczekajmy.

No właśnie problem polega na tym, że nie możemy czekać. Właśnie teraz jest
            najlepszy czas, żeby nasze, nowe de facto, lotnisko mogło się rozwijać - sam
            zauważyłeś, że inne lotniska borykają sie z różnymi dziwnymi problemami. Jeśli
            teraz będziemy czekać, a ruszymy np. za dwa lata, to będziemy już mieli u boku
            Modlin, być może inne nowe lotniska, a do tego czasu zapewne Pyrzowice rozwiążą
            problem dojazdu, Balice kolejki itp.

Lublinek nadal będzie się mógł rozwijać, ale nie raz będziemy wzdychać: ech,
            żeby mieć tak spokojne warunki do działania, jak w połowie 2006 roku... No tak,
            ale teraz to czekamy. Tylko na co?
            • Gość: bosman Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.interserwer.pl 04.07.06, 09:09
              Kiedy zostanie otwarty Modlin to warszawiacy, ktorzy dotychczas latali Ryanem z
              Łodzi, przestaną to robić. Będą latać Ryanem z Modlina. A wtedy los polaczen z
              Lodzi stanie pod znakiem zapytania. Niektorym sie wydaje, ze Ryan juz stale
              bedzie latal z Lodzi, bo ma duze zapelnienie samolotow. Tylko nikt sobie nie
              zadaje pytania, ilu z tych pasazerow odplynie z Lodzi po otwarciu Modlina. I
              jak wtedy bedzie wygladalo zapelnienie samolotow i oplacalnosc polaczen. A
              przeciez nikt w Ryanie nie dziala charytatywnie. Oplacalnosc spadnie to
              polaczenia sie zamknie. Tylko, ze to bedzie oznaczalo powrot Lublinka do ery
              lotniska aeroklubowego. To wcale nie jest tak malo prawdopodobne, jak sie
              niektorym wydaje.
              • Gość: Albert Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 212.51.199.* 04.07.06, 11:55
                Jestem przekonany, że otwarcie Modlina nie wywoła istotnego obniżenia bookingów
                w Łodzi. Nowe połaczenia z nowych miejsc to cały czas uruchamianie nowych ludzi
                latających samolotami. Obecnie mamy do czynienia z galopującym wzrostem rynku.
                Pewnie, że być może przed uruchomieniem Modlina łatwiej będzie uzyskać lawinowy
                wzrost liczby połączeń z Łodzi, ale to nie znaczy, że te, które działają
                obecnie, nagle zostaną zamknięte, kiedy ruszy Modlin. Łódż ma duży potencjał,
                nawet bez Warszawy, warto w to wierzyć.
                Pozdrawiam,
                Albert
                • Gość: bosman Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.intersoft.pl 05.07.06, 09:05
                  Wierzyć można, byle nie ślepo.
          • Gość: matej Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.mad2.adsl.uni2.es 04.07.06, 14:40
            rozimiem ,od pewnego czasu podobnie mysle co do tego forum.
            ale jedno...
            lodzianie to z reguy pesymisci ,hoc od reguly sa odstepstwa
            kto wiecej pisze na tym forum staje sie z optymisty pesymista ale terz sa wyjatki hehehe
            pozdro
      • Gość: S&F Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.toya.net.pl 03.07.06, 18:37
        >Ryanair sie wycofa i co wtedy bedzie?

No tak wycofa się dlatego, że lata pełny.Biedny nie może podźwignąć się do góry
        i to pewnie dlatego tak sądzisz.
        • Gość: METEO_EXPERT Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 80.51.47.* 03.07.06, 18:40
          Moim zdaniem sprawa wycofania się Ryanaira to narazie plotki o ktore wszędzie
          łatwo, ale życie bywa okrutne i któregoś pieknego dnia lotnisko się obudzi z
          ręką w składowisku balastu.
          • Gość: Lotnik Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.astral.lodz.pl 03.07.06, 18:46
            Wszystko sie moze zdazyc, nie mowie ze sie wycofa! Ale nigdy niczego nie mozna
            byc na 100% pewnym. Moze sie nie wycofa a moze tak. Nie mowie ze jutro tylko w
            przyszlosci. Bo na razie to lotnisko "napedza" tylko Ryanair wiec jezeli
            staloby sie najgorsze to bylaby kleska. Fatalne jest to ze "zycie" tego
            lotniska zalezy tylko od jednej linii lotniczej...
            Trzeba myslec realnie a nie byc przesadnym optymista!
            • kriku Re: Lublinek nie ma przyszlosci! 03.07.06, 22:05
              imho wycofanie się ryana jest strasznie mało prawdopodobne ale mimo wszystko
              ewentualne, szczególnie jak się otworzy modlin, możliwe że za rok. jak dla mnie
              to powoli tracimy szansę na poważny port przez stagnację trwającą już ponad pół
              roku.
              niestety
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 80.51.47.* 03.07.06, 18:43
      Tak czepiacie się mnie czy lotnika a tu prosze w innym watku widzimy
      "A mnie ciekawi dlaczego, k...., w TYM miescie NIC sie nie udaje?! Dlaczego
      wszyscy ktorzy cos tu zaczynaja, natychmiast zwiewaja gdzie indziej? Dlaczego
      to lotnisko jest takie zadupiaste, ze zima bedzie nieczynne nocami tylko za
      dnia? Dlaczego pas tam przykrotki i nie mozna go wydluzyc itd itp...Szlag mnie
      trafia, ze towarzystwo u wladzy nie potrafi lobbowac na korzysc miasta mojego.
      Balice pekaja w szwach od natloku, Pyrzowoice tez, Okecie (niech je trafi
      szlak!) juz zapchane i "odlatuje" z Berlina, ale jeszcze chapnie to i owo! Dno
      po prostu"

• protz Re: Lublinek nie ma przyszlosci! 03.07.06, 22:59

Na pierwszy rzut oka wyglada na probe prowokacji jakiegos trolla, na ktorą az
      żal czasu by odpisywac. Choc malych sfrustrowanych zakompleksionych burakow też
      nie brakuje.

Z drugiej strony styl mi pasuje do innego grupowicza z tego forum, ale to tylko
      moje prywatne podejrzenia.
    • Gość: matej Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 85.59.113.* 04.07.06, 10:08
      poprawiasz mi humor hahahaa
      • Gość: METEO_EXPERT Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 80.51.47.* 04.07.06, 10:46
        Wiecie co mnie zastanawia. Gadania na krytykę (mowa o lotnisku). Przecież
        wszyscy widzimy, że jest katastrofalnie. Piszemy pół roku o nowych połączeniach
        których nie ma, a jak ktoś nam wygarnie , że rzeczywiście nic się niedzieje
        potrafimy go zgnoić. Obudźmy się i zobaczymy co sie dzieje - Wczoraj na
        Londynie było uwaga na 25 12 osób, podczas gdy swego czasu było prawie 30, nie
        ma sensu pisać,że to nie dzień wolny gdyż we środy czy czwartki widać było
        sporą rzeszę ludzi.Po odlocie jest istna cisza, tak jakby to nie było lotnmisko
        tylko teren ograniczony siatką,ludziska się rozchodzą i tyle, koniec.Znow
        bedziemy żyć marzeniami?? Pewnie...pomarzmy o lądowaniu wahadłowców.
        • Gość: xyz Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.4web.pl 04.07.06, 11:08
          szkoda że tak późno do niektórych doszła prawda. Pisałem o tym kilka miesiecy
          temu. Dużo ludzi bylo optymistami. I co wyszło - widać gołym okiem. Władza
          lokalna olewa Lublinek , a próby swojej bezsilności potrafi tylko skwitować "
          proszę nas nie szturchać...". Kasę kolesie p. prezudenta biorą dużą ( mowię nie
          tylko o zarz ądzie ale np. o Radzie Nadzorczej), na blokadę następna w tkzw.
          sprawie 25mln. żadnej reakcji z UMŁ, nowych lotów nie ma i chyba nie bedzie ,
          a co z rozliczeniami lotów na wschód urzędasów ( Lwów, Kijów , Odessa) i co z
          tego wyszło - po prostu nic. Czy któś z pismaków ( ponoć 4 władza ) zapyta o to
          władzę lokalną. Czytajac to forum mozna tylko zapłakać .Stowarzyszenie uwiera władzy
          • Gość: matej Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.mad2.adsl.uni2.es 04.07.06, 13:58
            kolejny zart
            niemoge sie zgodzic
            wlodzi niema jednej inwestycji ktura sie nazywa lublinek jest to oczywiste
            niekturzy mysla ze w przeciagu 3 msc otworza po 20 kilka polanczen wybuduja terminale i takie tam
            moze gdzies indziej tak ale nie w polsce nie w lodzi.
            BUDOWA PORTU I SCIAGANIE LINI POTRWA LATA DZIESIATKI LAT
            tak jak budowa autostrad czy oczyszczalni sciekow
            ale widac ze maja hec cos robic i cos robia ,terminal ,nowa droga ,inwestycje w kolo niemozna mowic ze nic sie niedzieje
            mozna stwierdzic ze za wolno ,tak jak wiekszosc inwestycji w polsce.
            • Gość: ja Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:18
              Proszę, błagam, staraj się zwracać uwagę na ortografię, gdyż czytając takie
              posty bolą mnie aż zeby od tylu oczywistych błedow. I nie traktuj tego jako atak
              na własną osobę.
              Gdzieś pisałeś, że studiujesz i nie mogę się nadziwić, że w tym wieku można tak
              olewać ojczysty język.
              • Gość: matej Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.mad5.adsl.uni2.es 04.07.06, 19:51
                przepraszam ,normalnie mam worda pod reka
                ale tutaj niemam mozliwosci ani polskich liter
                sorki za utrudnienia ograniczam sie do min wypowiedzi.
        • Gość: METEO_EXPERT Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 80.51.47.* 04.07.06, 12:25
          Najgorsze jest to, że "My" forumowicze nie możemy nic zrobić....Żyjemy
          marzeniami, niestety :(:9....
          • Gość: METEO_IGNORANT Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.retsat1.com.pl 04.07.06, 14:13
            Ty zawsze mozesz wspomoc swoimi prognozami Lublinkowie biuro meteo.
            • Gość: METEO_EXPERT Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: 80.51.47.* 04.07.06, 15:49
              Pewnie, że zawsze mogę :)
              • axx61 Re: Lublinek nie ma przyszlosci! 04.07.06, 17:51
                Wiadomo nie od dzisiaj ze przyszlosci nie ma. Ale mialby taka przyszlosc moze
                troche ograniczona gdyby sprawe w swoje rece dostal zachodni wypasiony inwestor
                ktorego jedynym celem byloby zarabianie pieniedzy ale nie wyciaganej z kasy
                miasta za nic. Jak do tej pory takiego inwestora nie ma. Zatem wynika ze
                panowie z miasta czy zarzadu w tej sprawie niewiele robia albo wcale. Po
                prostu olewaja to. Troche zapicuja ze jakas linia sie otworzy ,zaplaca za
                to,pozniej likwidacja i tak to onanizowanie trwa. Dlaczego takiego inwestora
                brakuje. Kapitalu wolnego na swiecie jest nadmiar. Bardzo chetnie inwestuje w
                komunistycznych Chinach ktore nie przestrzegaja jakoby praw czlowieka. A
                przeciez Polska popiera USA i wysyla chlopcow do Iraku czy Awganistanu.Ale to
                nie sa argumenty dla kapitalu. On widzi nieczyste uklady,korupcje i super
                biurokracje. I dlatego nie przyjdzie inwestowac w to lotnisko teraz i w
                przyszlosci. W Lodzi generalnie brakuje klimatu dla zachodnich inwestorow.I to
                nie tylko w Lodzi. Kilka dni temu byl artykul na ten temat w GW. Kapital nie
                zna Polski a Lodzi i lotniska Lublinek w szczegolnosci. I nie bedzie znal do
                momentu gdy ten caly zarzad nie zostanie usuniety. Pora go zastapic innymi
                ludzmi. Prosze pamietac ze kapitalizm w Polsce a w Lodzi w szczegolnosci ma
                morde wilka,nieprawdaz? O to sie przeciez bila"Solidarnosc"
                • Gość: Albert Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:57
                  Gratulacje! Po raz pierwszy czytam Twój w miarę konstruktywny post. I nic nie
                  ma o parku rozrywki.
                  Pozdro,
                  Albert
                  • Gość: S&F Re: Lublinek nie ma przyszlosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:09
                    Ani o kapelanach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka