Gość: Jan IP: *.dyn.optonline.net 14.06.03, 01:59 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wytez_wzrok Re: Tech. Kolejowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 12:30 wypadaloby pisac w watkach, slepaki :P forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=398&w=1013486 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=398&w=5734186 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolek Re: Tech. Kolejowe IP: *.e / 10.21.238.* 26.06.03, 16:18 w latach 90tych tech kol.za tego kata lubczynskiego to byl oboz koncentracyjny.zreszta jedyny w kraju w tych latach.kto to przezyl ten wie.5 as gura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IHA Re: Tech. Kolejowe IP: *.dialin.kamp-dsl.de 03.08.03, 12:59 Przezylam i wiem- ale nie narzekaj - wesolo bylo. A pilniczek i chusteczke to masz? Uwazaj Lubek moze skads wyskoczyc i bedzie jazda.))) Pozdrawiam Agnieszka Maciosze.. teraz Hauke- Rozwadowski dzizas.. sie pozmienialo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolek Re: Tech. Kolejowe IP: *.nd.e-wro.net.pl 11.08.03, 16:45 Agnieszka co ty opowiadasz,bylo strasznie.kiedy ty smigalas do tego syfy-tzn w jakich latach?A pilniczek,i chusteczke to jeszcze mamy z kolesiem.Uczyl cie tucznik-Baginski? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: Tech. Kolejowe 13.09.03, 16:11 ja skończyłam D w 81 r. kiedy dyrem był Ness (nazwiska nie pamiętam!!) mąż w-f-istki Dżybertii. Wtedy to była jazda !!!!!!!!! jak nie miałeś krokiewki to koniec. Ja aż igłę zeżarłam i wylądowałam w szpitalu bo chciałam szybko przyszyć tę cholerną krokiewkę.Oj, to były czasy:)))) Czy zagląda tu ktoś kto pamięta rocznik 1976-81 ? Niech się odezwie !!! a matematyka Ziemka ktoś pamięta?? albo historyka Konia?? buuuuu, tęsknię za mlodością :((((((( i za fajkami palonymi w kiblu , choć już dawno nie palę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisch Re: Tech. Kolejowe IP: *.pkp.wroc.pl 20.09.03, 09:36 Witam koleżankę ze szkolnej ławy.Ja też kończyłem w 81 klasa AZ u prof.Dziubińskiej.Dyrektorem nie byl wtedy Łuczków vel Ness ale Stępień vel Karmel który to własnie w 81 odszedł na emeryturę i nastała era Lubczyńskiego.Czy to w twojej klasie byli Wilczyński i Dul? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: Tech. Kolejowe 21.09.03, 12:25 Pamiętammmmmmmmmmmmmmm, jej !!! jak to milo "usłyszeć" kogoś z tamtych lat!! Jurek Dul chodził kilka lat z Ewą Klatką która potem wyszła za mąz za Wilczyńskiego !! Twoja klasę też pamiętam.Chodziła do niej Bożena z Brzegu pożeraczka męskich serc:)))) chodziła w 1 klasie z Andrzejem Bartnikiem z wówczas 4 lub 5 klasy. Andrzej później ożenił się z Gośką (nie pamiętam nazwiska) która chodziła do drogówki ale rok wyżej niż ja. Wyślij mi swoje zdjęcie na pocztę.Na pewno znamy się z widzenia.Wiesz klika lat temu byłam w szkole i rekord Krzyśka Dziecinnego nadal był niepobity. A Aśke Radke z D pamiętasz.Przyjacółka Bożeny z Twojej klasy. Wyobraź sobie że będąc może ze 3-4 lata temu w NASZEJ SZKOLE rozmawialam z woźnym.NIE PAMIĘTA NASZEGO NESSA!!! A Aśke Brygider pamiętasz? z D tylko rok wyżej niż my. Wyszła za mąż za Ryśka Tarasewicza, tego piłkarza.Odezwij się koniecznie.Mieszkam teraz dalekoooooo i czasem wspominam z łezka w oku naszą szkołę Pozdrawiam serdecznie Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisch Re: Tech. Kolejowe IP: *.pkp.wroc.pl 22.09.03, 21:14 ja też czasami staram sie odwiedzac naszą budę ale niestety naszego technikum już nie ma. Teraz to tylko szkoła techniczna. Aśkę Radke pamiętam a z Markiem Wilczyńskim mam kontakt na codzień /do dzisaj są z Ewą/. Domyślam się ze matmy uczył cię Ziemek a fizyki? Pamiętasz pułkownika Burczyńskiego od p-o to dopiero był numer. Słynne kontrole Nessa w drzwiach o poranku, sprawdzanie umundurowania - nasza klasa pewnego razu weszła do szkoły w jednej czapce i nikt sie nie zorientowł - majstersztyk. Wracając do twoich kolegów to Jurek Dul jest obecnie radnym Rady Miejskiej m. Wrocławia p.s. zapraszam pod adres priv - frisch@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IHA Re: Tech. Kolejowe IP: *.dialin.kamp-dsl.de 13.05.04, 14:05 Ziemka pamietam tez uczyl mnie matematyki- kiedys powiedzial mi ze musze isc uczyc sie pingponga bo jak nie to bede stara zgorzkniala baba co to w oknie na poduszcze siedziec bedzie i przechodniom doniczki na glowe zrzucac heh skad mu to do glowy przyszlo to ja nie wiem- ale matmy mnie nie nauczyl .) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IHA Re: Tech. Kolejowe IP: *.dialin.kamp-dsl.de 13.05.04, 14:03 Kolek ja zaczelam w 1993/1994 bodajze tucznika pamietam a jakze - obrzydliwiec jeden w podartych portkach biegal z rozpietym rozporkiem i w starej brudnej marynarce.Ale tak szczerze to milo wspominam kolejowke- a wiesz dlaczego?Bo kazdy z nas czegos sie tam nauczyl- pozatym byly fajne jazdy ja i moj brat ktory chodzil do Tk zawsze jak wspominamy to az milo sie robi. A wie ktos co sie dzieje Z Jurkiem Ropieckim?? kurna chciala bym z nim zlapac jakis kontakt. a tak na marginesie.. kolek Ciebie to chyba kojarze.. z ksywki... tak mis ie cos kolacze.. znalam jeszcze Stolka - Sebastiana Matoge ksywa podobna wiec moglo mi sie popierniczyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys Re: Tech. Kolejowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 01:35 Jurka Ropieckiego spotkasz czasem na otwarciu jakiejś galerii, albo w Rynku z piwkiem w ręku... oj, gnębił mnie kiedyś strasznie, ale dzięki temu więcej pamiętam ze szkoły... a wspominam go miło - ten facet naprawdę chciał nam poukładać w głowach ;) pozdrowienia dla semaforków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2000 Re: Tech. Kolejowe IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.07.04, 01:22 Poukładać???Chyba poprzestawiać. Był moim wychowawcą przez 5 lat i źle go wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaki Re: Tech. Kolejowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 20:54 Technikum Kolejowe było super szkołą - szczególnie fajny był Antoni Winiarski a najbardziej zajefajnym gościem był Pinokio (facet z matematyki)z ogromnym nochalem niczym trąba od słonia:-)Pinokio --> Pozdro od V Tk :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaki Re: Tech. Kolejowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 21:09 Technikum Kolejowe to zajefajna szkoła była - szczególnie odlotowym gościem był pan Lebioda.Był to nauczyciel niesamowity - chyba lubował się w uczniach bo chodził ciągle z uśmiechem na twarzy:-)Lebioda --> Pozdro:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Tech. Kolejowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:19 Jest ktoś z klasy MUD gdzie wychowawcą była Sokólska od ruskiego??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Tech. Kolejowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 11:48 Ropieckiego widze czasami jak biegoa pogiełdzie elektronicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tech. Kolejowe IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.09.05, 17:12 "ropa" J. Ropiecki pracuje teraz na Borowskiej. Pozdrawiam i gratuluję pięknych wspomnień- wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_nl Re: Tech. Kolejowe IP: *.speed.planet.nl 10.02.05, 23:53 czesc, ja chodzilam tylko przez rok do tego technikum a bylo to w roku 1981 chyba tez do klasy AZ , warsztaty pamietam do dzis ( mlotki , frezarki i inne badziewie) pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaacek Re: Tech. Kolejowe IP: *.skb.pl / 62.233.177.* 20.06.05, 12:16 Kończyłem w 92..Lubek to faktycznie był kat..pamiętam palenie po okolicznych zakamarkach osiedla,gdzie człowiek stal przyczajony,wypatrując go,bo w każdej chwili mógł wyskoczyć z najblizszych krzaków,pamiętam jak wąchal palce po wejściu z przerwy do szkoly w poszukiwaniu tytoniowych oparów,pamiętam te pilniczki,chusteczki(dwie-jedna do smarkania druga jak by dziewczyna zaczęła płakać)i lusterka z grzebykami które należały do obowiązkowego wyposażenia ucznia,pamiętam jak za włosy zachodzące na kolnierz wylatywało się ze szkoły prosto do fryzjera i kiedy akurat kasy nie było Lubek dotował zwrotną zapomogę;)..oj..ile ten typ krwi napsuł ludziom,potrafił dać 5 i 2 za dwie prace z takim samym rozwiązaniem,a jakiekolwiek protesty kwitował-"bądź mężczyzną!"..ale więcej jest tych miłych wspomnień- rajdy,wypady,przyjaźnie..pamiętam tez wypisy z dziennika z rubryki uwagi w stylu"wyszedł z gąbką i nie wrócił"lub"wyrzucił koleżance czapkę sortu mundurowego przez okno i powiedział,że jak kocha to wróci".Wogóle w tej szkole kadra to były prawie same aparty..pamiętacie Stanka,Ziemka,albo prof.Łopatę u którego przepisywało się całe książki?..:)albo panią Basię,z którą miałem ochronę środowiska z imponującym biustem???:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Tech. Kolejowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:46 Co ty wiesz o rygorach panujących w Technikum Kolejowym, ja chodziłam w latach 79-82- to był obóz :). Prym w gnębieniu uczni miał Ness, wysoki świński blonyn. Pamietam te ranki pod brama szkoły i stres bo nie ma się beretu lub pieknego płaszcza kolejowego (co za szyk:) ), a Ness stoi na bramie i sprawdza! Ale mimo wszystko z łezką w oku to wszystko wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tech. Kolejowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.03, 23:05 A profesora Gąsiorka pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaada61 Re: Tech. Kolejowe 22.09.03, 08:17 Pamiętam że był ktoś taki jak Gąsiorek ale zupełnie nie umiem skojarzyć czego uczył ani które klasy.A Ty Aniu w których latach się tam uczyłaś i na jakim wydziale? Pozdrawiam serdecznie całą kolejarską brać:)))))))))) Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Tech. Kolejowe IP: *.ipt.aol.com 01.11.03, 23:25 Naprawde nikt nie ma ochoty na wspomnienia ????? Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro wspominki 14.06.04, 23:46 eh, pamiętam... matura w '97. Na kazdej matmie (Ziemek wróć - uczył nas tylko do II klasy, potem emeryturka i pojawiła się Zofia vel Sucha Bobrowicz) chodziłem do tablicy, aż w końcu nie wytrzymałem i powiedziałem, że piszę maturę z angileskiego i nie życzę sobie ciągania mnie pod tę białą dyktę (bo przecież Sucha - pamętacie??? - kazała zawijać kredę w papier, żeby nie dostała pylicy) :-D którą w końcu wypłakała u Lubka. A pamiętacie ALF'a? A - anty, L - Lubek, F - front. A może pamiętacie Mc Gyvera? tego z portierni, co potrafił z sekretariatu rozmawiać z Lubkiem (który siedział tuż za drzwiami - u siebie w gabinecie) przez tę swoją przenośną cegłę... A kto kojarzy Alexa (prof. Aleksiewicz - mosty i te sprawy) - całe lekcje potrafił przegadać na temat: "A jak ja byłem w wojsku..." No i ten gostek (Tucznik???) od AŁDJOWIDEŁO... że jak ktoś ma mikrofalówkę w kuchni, to może zabić niechcąco sąsiada z rozrusznikiem albo że gliniarze dostają raka jąder, bo trzymają krótkofalówki między nogami - masakra, temat przewodni elektrotechniki przez 2 lata. Pzdr dla D i innych klas!!! Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janZebro Re: wspominki IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.09.04, 19:48 Ałdjowideło,Tucz-pamiętam jak przedstawił się na pierwszej lekcji p.elektrotechniki:"Nazywam się: MAGISTER INŻYNIER Wacław B..." . Po kilkudziesieciu lekcjach kazał robic referaty z przerobionego materiału,co polegało na przepisywaniu książki.Im bardziej kolorowy referat(podkreślone na kolorowo tematy,staranne rysunki itp)tym wyzsza ocena. Chyba,ze ktoś podpadł, jak kolega "B" ,który wypieścił swój referacik a i tak dostał tróję.Zaś kolega "M" nie zrobił referatu ,ale był sprytny i zapytał profesora czy już sprawdził jego referat(który rzekomo dostarczył po lekcjach).Profesor okazał sie być nieuczciwy "-...A tak "M" sprawdziłem twoją pracę,lezy u mnie w domu ale zapomniałem jej zabrać,dostałeś czwórkę".Wszyscy w śmiech oprócz kolegi "B" który sie namęczył i dostał tylko tróję. AS górą! Sie-ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Tech. Kolejowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:13 Ja kończyłem 6-cio letnie Technikum w latach 90-96 Klasa TE. Zgadzam sie że Lubek to faszysta, Tucznik był smieszny a niezłe jaja były też z Jaszczurem Nowickim.MOże odezwie sie ktos z mojego rocznika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Tech. Kolejowe IP: *.sunsh1.vic.optusnet.com.au 10.02.05, 04:08 Czesc Wszystkim absolwentom Poszukuje kolegow ktorzy ukonczyli wydzial EN w roku 1974. Odezwijcie sie i nie bojcie sie. To ja ktory przez pare lat bronilem Was w chwilach gdy popadliscie w tarapaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw.wro Technikum - czy jeszcze Kolejowe? IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 14.04.05, 20:38 hej, czy to prawda, że kolejówkę przerobili na coś innego? moją / naszą kolejówkę??? wstyd się przyznać, ale nie zauważyłem, żeby był tam jakiś nowy szyld, a bywam często, bo to popularne miejsce odjazdu autokarów, a tak się złożyło, że jestem teraz pilotem wycieczek i często właśnie stamtąd odjeżdżam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Technikum - czy jeszcze Kolejowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:14 ta i ja tam chodze, 15 liceum profilowane jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastia Re: Tech. Kolejowe IP: 85.219.136.* 19.11.05, 22:55 Poszukuję kontaktu z uczniami klasy 1 RA z roku 1983-wychowawcą była prof. Wojtczak. Odezwijcie się !! Pozdrawiam wszystkich absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś