qubraq 21.10.07, 16:27 Co sie stało z forum Polska-Ukraina? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romanpidlaszuk Re: Roman... 22.10.07, 06:29 Co sie stało z forum Polska-Ukraina? --------------------------- Nie mam pojecia. Zniknelo, tak jak wczesniej zniknely z podlaskiej sekcji takie fora jak "Czeremcha/Czeremcha", "Dubyczy Cerkowni/Dubicze Cerk.", "Kliszczeli/ Kleszczele" o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=68072363 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=68055855 Gazeta.pl zamyka fora jezeli ich zalozyciele nie loguja sie przez dluzej niz 3 miesiace, ale tak nie bylo w tym przypadku. Pytalem redakcje forum gazety forum@agora.pl dlaczego zniknely w/wym. fora, lecz nie dostalem odpowiedzi. Poruszylem temat ostatniego znikniecia forumo tematyce ukrainskiej tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=70833811 Proponuje abys Ty zapytal ich co sie stalo z forum "Polska- Ukraina/ Europa Wsch." ,na ktorym pisales. Moze tobie odpowiedza. Szkoda tych dyskusji jakie tam byly prowadzone, tych ciekawych linkow tam zamieszczonych. Jezeli to forum nie powroci to proponuje abys ty zalozyl tam nowe forum o tematyce polsko- ukrainskiej. Mozesz tam zamieszczac linki z tego forum jezeli chcesz. Napewno trzeba cos zrobic, nie mozna tej sprawy tak zostawic. Wlaczaj sie do dyskusji na ten temat tu oraz na forum "Podlarpacka u- Kraina" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=70833811 , pisz do redakcji i ewentualnie zakladaj nowe forum na miejscu usunietego. Pozdrawiam! P.S. Jest jeszcze niezalezne od gazety.pl, ktora juz kilka razy zawiodla zaufanie forumowiczow, forum o tematyce ukrainskiej: harazd.net/forum/list.php?f=1 Odpowiedz Link
qubraq Re: Roman... 22.10.07, 20:16 Dzięki za obszerne info; raczej sie nie zabiore za zakladanie nowego forum ale zapytam kogoś w Agorze; kiedys razem z Adamem M. robilismy pewną robotę...moze nie zapomniał... :-) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman... 24.10.07, 06:07 Dzięki za obszerne info; raczej sie nie zabiore za zakladanie nowego forum ale zapytam kogoś w Agorze; kiedys razem z Adamem M. robilismy pewną robotę...moze nie zapomniał... :-) ------------------------ Jak masz mozliwosc to sie dowiedz dlaczego skasowano forum polska- ukraina oraz fora: czeremcha/ czeremcha, dubyczy cerkowny/ dubicze cerkiewne, kliszczeli/ kleszczele. W przypadku trzech ostatnich nie daj sie zbyc opinia, ze ich zalozyciele nie logowali sie przez ponad 3 miesiace, gdyz to nieprawda. jak czegos konkretnego sie dowiesz to daj znac. Wpadaj tez na te forum kiedy tylko chcesz i masz czas, jestes tu zawsze mile widzianym forumowiczem. Pozdrowienia! Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Jak sie dowiesz to daj znac! 24.10.07, 06:36 Dzięki za obszerne info; raczej sie nie zabiore za zakladanie nowego forum ale zapytam kogoś w Agorze; kiedys razem z Adamem M. robilismy pewną robotę...moze nie zapomniał... :-) ------------------------ Jak masz mozliwosc to sie dowiedz dlaczego skasowano forum polska- ukraina oraz fora: czeremcha/ czeremcha, dubyczy cerkowny/ dubicze cerkiewne, kliszczeli/ kleszczele. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=67944968 W przypadku trzech ostatnich nie daj sie zbyc opinia, ze ich zalozyciele nie logowali sie przez ponad 3 miesiace, gdyz to nieprawda. jak czegos konkretnego sie dowiesz to daj znac. Wpadaj tez na te forum kiedy tylko chcesz i masz czas, jestes tu zawsze mile widzianym forumowiczem. Pozdrowienia! P.S. Mozesz tez zapytac dlaczego wyborcza zatrudnia w bialosrockiej redakcji redaktorow, ktorzy klamia i naginaja rzeczywistosc do PRLowskiej propagandy- ostatni przyklad tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=70871035&a=70871044 *** forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=50193816 Odpowiedz Link
qubraq Roman...probowalem ... 31.10.07, 17:22 ...ale niestety bezskutecznie, wybacz ze wywołałem nadzieję lata lecą ludzie sie zmieniają... :-( Do zobaczenia na ulubionych forach... :-) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman...probowalem ... 01.11.07, 02:31 ...ale niestety bezskutecznie, wybacz ze wywołałem nadzieję lata lecą ludzie sie zmieniają... :-( Do zobaczenia na ulubionych forach... :-) ------------------------- Hej, dzieki! No coz tak to w zyciu bywa, ja tam wycinaniem forow sie nie przejmuje- wytna te co sa to beda nowe, wiecej i lepsze. Do zobaczenia na tym forum i innych! Wpadaj tutaj i pisz najczesciej jak tylko mozesz! Pozdrowienia! :) Odpowiedz Link
markochmeleski Roman,ja 06.11.07, 05:04 ,ja jakoś nymaju odwahi kob wojty na forum Horodka i zapytaty czy im tam ne prykro szto żądziat imi (orhanizacji bierałuski) w połowini pidlaszuki i czom ny walczat kob naprykład powstaw biełlicej w Michałowie czy Sokółci Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Pewno szto warto Marko, powodzenia! 06.11.07, 05:48 ,ja jakoś nymaju odwahi kob wojty na forum Horodka i zapytaty czy im tam ne prykro szto żądziat imi (orhanizacji bierałuski) w połowini pidlaszuki i czom ny walczat kob naprykład powstaw biełlicej w Michałowie czy Sokółci --------------- Pewno szto warto z nymi jak najbulsz howoryti! Tozh my z nymy susidy, zhywemo razom po susidzku des' tysiaczu lit i mozna skazaty szto dobre zhywemo. To ne wony nam pidsubuly tuju bilorusku brechniu, to naszy janczary toje roblat. Sered etnicznych Bilorusiw je tulko paru czolowik szto maczalo palci w tomu h.wni forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=57865855&a=57865855 Jak budemo jaknajbulsz bezposerednio z soboju howoryti, a ne czerez poserednikuv, to tulko korys'c' dla nas wsich. Treba tulko zdawaty sobi sprawu szto do toji rozmowy mohut pidkluczytisia wsiaki prowokatory, jaki nechoczut kob miz etnicznymy Ukrainciamy i etnicznymy Bilorusamy na Pidlaszy buw dobryj kontakt, kob my miz szoboju peredyskutowali chto nas wsich w durnia robyt i tomu treba uwazaty na nowi nicki, jakych ransze ne bulo widno, szto sia wkluczat do toji dyskusji i budut staratysia poswaryty nas z soboju. Taka dyskusja kolis rozpoczalasia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=51605928&a=51605928 i napewno warto jiji ponowyty. Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Pewno szto warto Marko, powodzenia! 06.11.07, 05:59 Proczytaw twoje linki,wuny to toż trochu zdeprawowany,deś majut swoju biełaruskość w bolszeństwie uważajut sebe za polaków i chyba dobre znajut sztob ny chacholski neofity to dawno wże by propali a szkoda Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Pewno szto warto Marko, powodzenia! 06.11.07, 06:24 Proczytaw twoje linki,wuny to toż trochu zdeprawowany,deś majut swoju biełaruskość w bolszeństwie uważajut sebe za polaków i chyba dobre znajut sztob ny chacholski neofity to dawno wże by propali a szkoda --------------------- Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Pewno szto warto Marko, powodzenia! 06.11.07, 06:41 Odnoj z rażnic mież nami a bierałusami je toje szto szcze w Wurli,Bielśku,Hajnowci,Biłostoci,Warszawi,Brukseli i Chikago uczujesz na hulici,urzędowi czy sklepi naszu mowu a ich ,z ciełym poważaniom,nigdy,zawsze (nawet na forum Gródek)howorat po pulsku.U nas w Wurli je paru dywczyniat bierałusok kotory wyszli zamuż do Wurli,żadna nychocze dziekaty,my do ich po swojomu a wony do nas po pulsku.Je to odna z podstawowych raznic,w tym wypadku mentalnych,mież podlaszami a lićwinami(nebaczyt toho tulko toj kotory je niżej średniointeligentnej małpy) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Pewno szto warto Marko, powodzenia! 06.11.07, 06:49 Odnoj z rażnic mież nami a bierałusami je toje szto szcze w Wurli,Bielśku,Hajnowci,Biłostoci,Warszawi,Brukseli i Chikago uczujesz na hulici,urzędowi czy sklepi naszu mowu a ich ,z ciełym poważaniom,nigdy,zawsze (nawet na forum Gródek)howorat po pulsku.U nas w Wurli je paru dywczyniat bierałusok kotory wyszli zamuż do Wurli,żadna nychocze dziekaty,my do ich po swojomu a wony do nas po pulsku.Je to odna z podstawowych raznic,w tym wypadku mentalnych,mież podlaszami a lićwinami(nebaczyt toho tulko toj kotory je niżej średniointeligentnej małpy) ------------------------------------ To je prawda. Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Pewno szto warto Marko, powodzenia! 06.11.07, 06:59 Odnoj z rażnic mież nami a bierałusami je toje szto szcze w Wurli,Bielśku,Hajnowci,Biłostoci,Warszawi,Brukseli i Chikago uczujesz na hulici,urzędowi czy sklepi naszu mowu a ich ,z ciełym poważaniom,nigdy,zawsze (nawet na forum Gródek)howorat po pulsku.U nas w Wurli je paru dywczyniat bierałusok kotory wyszli zamuż do Wurli,żadna nychocze dziekaty,my do ich po swojomu a wony do nas po pulsku.Je to odna z podstawowych raznic,w tym wypadku mentalnych,mież podlaszami a lićwinami(nebaczyt toho tulko toj kotory je niżej średniointeligentnej małpy) ------------------------------------ To je prawda. Na tuju temu tozhe mozha na forum Horodok poprobuwati pohoworyti, delikatno pudmowyty ich kob ne wstydalisia swojieji mowy. Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman,ja 07.11.07, 11:11 napisaw dziś sztoś nz forum Horodka.Intieresno jaki bude odzew Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman,ja 08.11.07, 00:18 napisaw dziś sztoś nz forum Horodka.Intieresno jaki bude odzew ------------------------------ Z susidami zawsze mozna kulturalno pohoworyti. Pobaczym czy wony schoczut dyskutowati na tuju temu. Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Howoryti czy ne howoryti z susidami Bilorusami? 08.11.07, 00:26 napisaw dziś sztoś nz forum Horodka.Intieresno jaki bude odzew ------------------------------ Czytaw ja toje, z susidami zawsze mozna kulturalno pohoworyti. Pobaczym czy wony schoczut dyskutowati na tuju temu. P.S. Najszow cikawyj watek na ich temu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=59000955 Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Howoryti czy ne howoryti z susidami Bilorusam 08.11.07, 05:47 Bardzo cikawe toje forum podkarpacka ukraina,poziom dyskusji na tematy historii że ho ho.Jak możesz,bo ja newmieju,to perenesi wypowied" wolf-wwa z 15.03.07. h23:16 białorusini-katolicy,a sprawy polskie na storonu Wurli.Dopiszu komentar jak to było w Wurli Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Howoryti czy ne howoryti z susidami Bilorusam 08.11.07, 06:21 markochmeleski napisał: > Bardzo cikawe toje forum podkarpacka ukraina,poziom dyskusji na tematy historii > że ho ho.Jak możesz,bo ja newmieju,to perenesi wypowied" wolf-wwa z 15.03.07. > h23:16 białorusini-katolicy,a sprawy polskie na storonu Wurli.Dopiszu komentar > jak to było w Wurli ---------------------------- Hotowe: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44324&w=71682779 Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Howoryti czy ne howoryti z susidami Bilorusam 08.11.07, 06:39 Duże diakuju za pomoszcz.Tak jak pisaw "Hiłoczku" dostanu lada deń to wstawim,pośla sprobuju szczoś z Pidlaskoj Oseni.A z sim tematom szczo ty mniepomuh,budut wstawlony cikkawy wspomnienia starszych ludyn z Wurli Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Jak najbulsz nahrywajmo i puskajmo online! 08.11.07, 06:55 Duże diakuju za pomoszcz.Tak jak pisaw "Hiłoczku" dostanu lada deń to wstawim,pośla sprobuju szczoś z Pidlaskoj Oseni.A z sim tematom szczo ty mniepomuh,budut wstawlony cikkawy wspomnienia starszych ludyn z Wurli ---------------------------- 1. To zhodna pomoszcz. Syn Tobi pokazhe jak kopiowaty i wstawlaty teksty czy linki (prawym guzikom na myszci). Kob link buw aktywnyj to musyt pered nim stojaty taki znaki: 2. Najlepsz jak najbulsz koncertuv nahrywati i puskati w interneri. Mnuho je z toho korysti: a. ludy mohut sobi poohladati i posluchati b. to je pamiatka na cale zycie dla wystupajuczych. c. to je dokument szto nasza ukrainska mowa i pisnia na Pidlaszy ne beretsia z sufitu ono je uzywana z dawnych wikuv do teper. Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman... 17.11.07, 05:37 Wkidaj Roman tyje koncerty na Wurlu a ne tulko na Bielśk,tut wsie toho choczut i łaknut,a tam razna matież szcze hołos zabiraje Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman... 17.11.07, 05:55 Wkidaj Roman tyje koncerty na Wurlu a ne tulko na Bielśk,tut wsie toho choczut i łaknut,a tam razna matież szcze hołos zabiraje ----------------------------- Dobre! Ty tozhe wkydaj jaknajbulsz fotohrafii i audio/video z ukrainskich koncertuw. Bardzo cikawi je tozhe opisy jak bulo na imprezach, jak wrazenia itd. Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman... 17.11.07, 06:03 Relacju z podiej z Bielśka,Wurli Czeromuchi fotohraficznu majesz zapewnionu,horej z zapisioj audiowideo nymaju szcze kamery ,ale chutko kupiu.Pośla ono bude problem z wstawiniom w internet ja toho nywmieju. Maju szcze fotohrafii z sietoho lieta z:z sielskoho podwuria Czeromucha 2007,pulsko-ukraiński spotkania 2007,Kupała 2006,2007 i szcze sztoś z Mazur Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman... 17.11.07, 06:43 Relacju z podiej z Bielśka,Wurli Czeromuchi fotohraficznu majesz zapewnionu,horej z zapisioj audiowideo nymaju szcze kamery ,ale chutko kupiu.Pośla ono bude problem z wstawiniom w internet ja toho nywmieju. Maju szcze fotohrafii z sietoho lieta z:z sielskoho podwuria Czeromucha 2007,pulsko-ukraiński spotkania 2007,Kupała 2006,2007 i szcze sztoś z Mazur ------------------------- Pomalu, ne horyt, wstawitsia. Korotenkij filmik ( do 5 min. zdajetsia) to mozhna i fotoaparatom cyfrowym zrobiti. Do dowszoho treba cyfrowu videokameru. Video czy audio najlepsz wstawlati na storinkach: youtube.com video.google.com - najbulsz korystowaczuv na cilym Switi. Jak budut jakis problemy z wstawieniem nagrania to daj znati, wsi razom budemo rozbyratysia jak toje wstawiti. Podywisia jak chtos wstawil nagranie z koncertu Ukrainiansuv w Czeremsi: youtube.com/watch?v=VFTiTO63Tqg P.S. Tam tozhe mozhna komentowati nagranie ( pid spodom) Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman... 15.01.08, 22:45 maju jakiś słaby internet,syn howoryt szto kob wstawity film to treba tydeń Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman... 16.01.08, 01:43 maju jakiś słaby internet,syn howoryt szto kob wstawity film to treba tydeń -------------------------------- 1. Czy wun zawsze buw powilnyj, np. czy kolis strony odmykalisia chuczij czym teper? Jakszczo tak to mozhe jakohos wirusa majesz w komputeri? 2. Koli chodit o powilne skydanie filmiw z internetu na twerdyj dysk to pewno powilnyj internet majesz i jak syn tak skazaw to pewno znaje szto howoryt. Kwesta je takaja jakije mozliwosci zalozenia internetu majesz- skul, jak szwytkij, za skilki. 3. Ja tam ne stiahaju filmiw i muzyki na twardyj dysk ono dywlusia czy sluchaju online z np. z youtube.com . Chaj im zajmaje miscie na serweri a ne meni w komputeri chyba szto to je prywatnyj film np. z jakujs uroczystosci rodynnuj, to insza sprawa, takoho filmu ne budesz stawiti online. Odpowiedz Link
markochmeleski Re: Roman... 16.01.08, 07:15 Mnie chodyt szto ja maju uże paru cikawych,o interesujuszczej nas tematyci ,korotkich filmów a ne mohu wstawity Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman... 16.01.08, 07:44 Mnie chodyt szto ja maju uże paru cikawych,o interesujuszczej nas tematyci ,korotkich filmów a ne mohu wstawity ------------------------------- Ne mozhesz wstawiti na tuju storonku: youtube.com abo tuju: http:video.google.com kob wsie mohli podiwitisia tak jak np. tut: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=71969830&a=72165287 ? Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Roman... 16.01.08, 07:45 Mnie chodyt szto ja maju uże paru cikawych,o interesujuszczej nas tematyci ,korotkich filmów a ne mohu wstawity ------------------------------- Ne mozhesz wstawiti na tuju storonku: youtube.com abo tuju: video.google.com kob wsie mohli podiwitisia tak jak np. tut: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=71969830&a=72165287 ? Czomu? Odpowiedz Link
romanpidlaszuk.1 Re: Roman... 06.01.11, 03:21 Wszystkiego najlepszego w Nowym 2011 Rokuu! :) Zdrowia, szczescia , pomyslnosci! :) Odpowiedz Link