Dodaj do ulubionych

szukam stancji w krakowie

IP: *.kosmos.clubnet.pl 02.07.04, 23:07
hej! nie mieszkam w krakowie i powiem szczerze ze nie wiem od czego zaczac w
poszukiwaniu stancji. znacie jakies dobre stronki z ogloszeniami, ew. gazety,
a moze znacie konkretna osobe ktora chce wynajac jednoosobowy pokoj w
okolicach centrum za rozsadna cene? pozdrawiam i prosze o odpowiedz. kontakt:
knower@kosmos.clubnet.pl
Obserwuj wątek
    • mjb84 Re: szukam stancji w krakowie 03.07.04, 00:21
      Dziennik polski chyba w srode, rowniez Gazeta krakowska i wyborcza, stuba sw.
      Jana (?) zaraz obok bazyliki sw. Anny - kawiarnia, w ktorej na stolikach leza
      katalogi z ofertami wynajmu, mozna zajrzec tez do Dominikanow na Stolarska (w
      jakies dni tygodnia sa gieldy stancji, w pozostale mozna poprzegladac
      ogloszenia), jest tez www.stancja.pl, warto rowniez poprzegladac tablice
      ogloszen instytutow (niekoniecznie macierzystej uczelni i wydzialu...). Gdyby
      to wszystko zawiodlo mozna sie zwrocic do posrednika, ale nie polecam - drozej
      i chca z reguly miesieczna oplate za meiszkanie, no, moze jedyny sesnowny
      posrednik to Studenckie Biuro Kwater przy AGH (chyba na gorze w C-1 to
      bylo...). Jak pokoj na stancji, to radze poczekac, z reguly pod koniec wakacji
      schodza z cen, ja jednak polecam mieszkania studenckie... Powodzenia
    • Gość: ja Re: szukam stancji w krakowie IP: *.udn.pl 03.07.04, 16:01
      ty to lepiej sie zastanow czy napewno chcesz mieszkac na stancji!moim zdaniem
      lepiej poszukaj sobie mieszkania do wynajecia z kims lub ogloszen ludzi ktorzy
      szukaja wspołlokatorow. nasluchalam sie juz opowiesci o stancjach o tym ze
      wlasciciele potrafia byc niezle wscibscy,ze jak zle trafisz to bedziesz musiala
      stawiac sie w domu o okreslonej godzinie,a o zapraszaniu znajomych do domu
      mozesz zapomniec. Mam nadzieje ze nie trafisz na takich(zycze ci tego),ale
      wiedz ze wszyscy wlasciciele na poczatku sa mili i sprawiaja wrazenie nie
      wtracajacych sie do twoich spraw... Pozdrawiam;)
      • Gość: knower Re: szukam stancji w krakowie IP: *.kosmos.clubnet.pl 03.07.04, 16:17
        a znacie moze jeszcze jakies dobre stronki, ew. gazety z ogloszeniami? i kiedy
        najlepiej szukac mieszkania? czy teraz czy dopiero w sierpniu, wrzesniu?
        • Gość: marzi Re: szukam stancji w krakowie IP: *.udn.pl 03.07.04, 17:25
          mysle ze dobrym pomyslem jest zebrac sobie ogloszenia na uczelni w ktorej sie
          bedziesz uczyc. Wtedy moze znajdziesz jakas fajna osobe moze nawet ze swojego
          kierunku a wtedy mozecie sobie tez pomagac. Ale mysle ze nie ma sensu szukac
          teraz,bo pewnie najwiekszy wybor mieszkan bedzie we wrzesniu. Ceny pewnie nie
          beda wcale wieksze,tylko obejrzyj sobie mieszkanie dokladnie i wybierz okolice
          z ktorej bedzie ci dosc blisko do szkoly( albo z dobrym dojazdem) no i do
          centrum.Czasem warto sie troche nałazic ale znalesc w koncu cos odpowiedniego
          dla siebie i z fajnymi ludzmi:)
    • aphoper1 Re: szukam stancji w krakowie 04.07.04, 19:20
      witaj,

Rozgladaj sie spokojnie, ale nie trac glowy za wczesnie sie zgadzajac. Stancji,
      pokojow, mieskzan jest w Krakowie sporo i nie warto sie zgadzac na pierwsze
      lepsze. ja spanikowalam przed I rokiem i przeplacalam potem slono.
      Poza tym - dobra rada - ustal dokladnie wszelkie warunki z wynajmujacym i
      ew.wspollokatorami (czy mozna zapraszac gosci, palic, jaki podzial obowiazkow
      itp.) :)
      Pozdrawiam,
      A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka