Gość: ustek IP: *.ust.vectranet.pl / 212.160.158.* 10.05.04, 01:15 co to za mutant? nigdzie nie moge znalezc info na jego temat. potraktowalem go CWShredderem, a on dalej siedzi. moglby mi ktos doradzic jak sie tego konia pozbyc, please. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netsec Re: trojan.urbin 10.05.04, 08:35 Gość portalu: ustek napisał(a): > co to za mutant? nigdzie nie moge znalezc info na jego temat. potraktowalem > go CWShredderem, a on dalej siedzi. moglby mi ktos doradzic jak sie tego > konia pozbyc, please. Jaki program znalazł ci trojan.urbin ? W jakim katalogu/folderze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustek Re: trojan.urbin IP: *.ust.vectranet.pl / 212.160.158.* 10.05.04, 22:27 no to mam zagwozdke. trojana.urbin znalazl mi wczoraj mks. co ciekawe w spisie trojanow mksa nie ma urbina. w ogole nigdzie nie znalazlem informacji o tym trojanie. dzis sobie zaladowalem i przeskanowalem tym a2 ktory poleciles, i on niczego nie znalazal. co jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: trojan.urbin 11.05.04, 00:23 Gość portalu: ustek napisał(a): > no to mam zagwozdke. > trojana.urbin znalazl mi wczoraj mks. co ciekawe w spisie > trojanow mksa nie ma > urbina. w ogole nigdzie nie znalazlem informacji o tym trojanie. > dzis sobie zaladowalem i przeskanowalem tym a2 ktory poleciles, i on niczego > nie znalazal. > co jest?? Usuń Tymczasowe Pliki Interenetowe w Opcjach Internetowych i być może dla MKS'a Urbin zniknie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustek Re: trojan.urbin IP: *.ust.vectranet.pl / 212.160.158.* 11.05.04, 00:48 usunalem. mks go dalej wykrywa. wiesz cos wiecej na temat tego urbina? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: trojan.urbin 11.05.04, 08:58 Gość portalu: ustek napisał(a): > usunalem. mks go dalej wykrywa. > wiesz cos wiecej na temat tego urbina? Niestety informacje na temat tego trojana są bardzo skąpe :( www.emsisoft.net/fr/malware/?Trojan.Win32.Urbin Jeśli masz XP to: Usuń pliki tymczasowe uruchamiając system w trybie awaryjnym. Potem z menu START wybierasz Uruchom wpisz %TEMP% i OK. Dalej skasuj wszystkie pliki, które będzie można skasować. Przed kasowaniem upewnij się, że masz włączone w Opcje folderów pokazywanie ukrytych plików i folderów. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: trojan.urbin 10.05.04, 10:04 Gość portalu: ustek napisał(a): > co to za mutant? nigdzie nie moge znalezc info na jego temat. potraktowalem > go CWShredderem, a on dalej siedzi. moglby mi ktos doradzic jak sie tego > konia pozbyc, please. Trojan Urbin usuwany jest przez a2 free www.emsisoft.net/en/software/download/ W trakcie instalacji a2 free, wymagana jest rejestracja online. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: trojan.urbin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:16 tez zlapalam to swinstwo. znajduje go tylko mks vir (zarowno skaner on-line jak i pelna wersja). Skaner on line go nie usuwa, natomiast przy probie usuniecia go pelna wersja mks komputer mi sie restartuje. Mks pokazuje, ze wirus siedzi w pliku C:\WINDOWS\SYSTEM 32\msvsres.dll\d11. probowalam go znalezc i usunac "manualnie" ale nie znalazlam takiego pliku (mam wlaczana opcje pokazywania plikow ukrytych). inne programy antywirusowe urbina nie znajduja (ten a2 tez) A wogole co ten caly urbin robi? Jak zakloca prace? Czy moze mi zepsuc gg? (bo od paru dni mam z tym problem...) Bede wdzieczna za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: trojan.urbin 21.05.04, 11:35 Gość portalu: may napisał(a): > tez zlapalam to swinstwo. znajduje go tylko mks vir > (zarowno skaner on-line jak i pelna wersja). > Skaner on line go nie usuwa, natomiast przy probie usuniecia g o > pelna wersja mks komputer mi sie restartuje. > Mks pokazuje, ze wirus siedzi w pliku C:\WINDOWS\SYSTEM 32\msvsres.dll\d11. > probowalam go znalezc i usunac "manualnie" ale > nie znalazlam takiego pliku (mam wlaczana opcje pokazywania plikow ukrytych). > inne programy antywirusowe urbina nie znajduja (ten a2 tez) > A wogole co ten caly urbin robi? Jak zakloca prace? > Czy moze mi zepsuc gg? (bo > od paru dni mam z tym problem...) > Bede wdzieczna za pomoc! Czy próbowałaś skanować zainstalowanym MKS, ale w trybie awaryjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: trojan.urbin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 12:03 nie. ale dzis po raz kolejny puscilam wszystkie antyviry i okazalo sie, ze zlapal go a2 - i udalo sie bez problemu go usunac tym programem. Dzieki! I przepraszam za zawracanie glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatik Re: trojan.urbin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 23:41 Cześć czy mozesz mi dokladniej napisac co jak usunac Urbiego-bo tez go mam za pomoca tego a2.Niestety ja uczylam sie rosyjskiego i nie znam w ogole angielskiego.Prosze o pomoc.Moj adres anatik@poczta.onet.pl Z gory dziekuje i nie obraze sie jak nie otrzymam poczty Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: trojan.urbin 28.05.04, 10:31 Gość portalu: anatik napisał(a): > Cześć czy mozesz mi dokladniej napisac co jak usunac Urbiego-bo tez go mam za > pomoca tego a2.Niestety ja uczylam sie rosyjskiego i nie znam w ogole > angielskiego.Prosze o pomoc.Moj adres anatik@poczta.onet.pl > Z gory dziekuje i nie obraze sie jak nie otrzymam poczty Odpowiedziałem tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=12995360 Odpowiedz Link Zgłoś