11.12.05, 20:22
z mozliwoscia zapisu:
www16.big.or.jp/~seri_bis/seris/aourolax/Cage/index.html
Obserwuj wątek
    • katg1 Re: cageling 11.12.05, 21:10
      na razie wyszłam z pierwszego pokoju i trochę błądzę po tych komnatach
      • kalkos Re: cageling 11.12.05, 21:10
        ja mam 2 klucze, jajko i noz i tez bladze. aktualnie w piwnicach
        • kumorek25 Re: cageling 11.12.05, 21:14
          ja mam 3 klucze [ jeden wykorzystany ], 2 kulki [ złotą i niebieską ], jajko [
          chyba to było jajko ] włożyłam w miejsce na szkatułce i dostałam własnie jedna
          z tych kulek, mam jeszcze nóż. jestem w "basement north" i nie mogę ruszyc
          wajchy, chociaz mam na niej łapkę.
          • kumorek25 Re: cageling 11.12.05, 21:22
            nie mogę wyjsc z tych piwnic.
            zdaje się,że byłam we wszystkich,chociaż w jednej nie udało mi się otworzyc
            szafki, gdy wchodze po schodach na górę, dochodzę do obrazka i co dalej?
            • kalkos Re: cageling 11.12.05, 21:28
              z piwnic po schodach, dasz rade
              • kalkos Re: cageling 11.12.05, 21:29
                tzn. po drabinie. strzalka jest u gory
                • kalkos Re: cageling 11.12.05, 21:31
                  w ktora szkatulke wlozylas jajko?
                • kumorek25 Re: cageling 11.12.05, 21:32
                  oczywiście! byłam parę razy przed ta drabiną i nie wpadłam na to tongue_out
                  • kumorek25 Re: cageling 11.12.05, 21:34
                    zaraz na początku, pierwsza szkatułka [ u mnie pierwsza, nie wiem jaką drogą
                    szedłeś...], stoi na stole, nie pamiętam, w którym pokoju.
                    • kumorek25 Re: cageling 11.12.05, 21:35
                      juz wiem: "IF WEST"
                      • kumorek25 1WEST 11.12.05, 21:35
                        • kumorek25 sorry 11.12.05, 21:36
                          kurczę, teraz poprawnie: "1F west" smile
                          • kalkos Re: sorry 11.12.05, 21:37
                            dziekismile
                            • kalkos Re: sorry 11.12.05, 21:39
                              ok, szkatulke zidentyfikowalem, ma dziure w ksztalcie jajka, ale jak je tam
                              wlozylas??
                              • kumorek25 Re: sorry 11.12.05, 21:42
                                normalnie smile
                                "przeciągnęłam" nad szkatułkę i puściłam.
                                • kumorek25 dzwoneczki 11.12.05, 21:46
                                  udało ci się zabrac dzwoneczki? znalazłam drugi i mogę nimi tylko dzwonic, nic
                                  z tego nie wynika.
                                  o co chodzi z tymi dzwonkami?
                                  • kalkos Re: dzwoneczki 11.12.05, 21:55
                                    dzwoneczkow widzialem kilka, ale nie moglem ich zabrac. z sejfu w piwnicy
                                    zebralem jakis dziwny przedmíot. poza tym nie moge tam uruchomic tej
                                    maszynerii. te kulki pasuja do jednych drzwi u gory (okladziny)
                                    • kalkos Re: dzwoneczki 11.12.05, 22:01
                                      rozwiazalem te zagadke przy drzwiach z kratasmile
                                      • kumorek25 Re: dzwoneczki 11.12.05, 22:07
                                        a ja nie tongue_out

będę próbowac, w ostatecznosci poproszę o podpowiedź.
                                        • kumorek25 dobra 11.12.05, 22:11
                                          przyszedł czas na ta podpowiedź, nie zgadne tego.
                                          • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:13
                                            w którym pokoju te kulki pasują do drzwi?
                                            • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:18
                                              wlasnie szukam tego pokoju, nie pamietam, gdzie to bylosmile
                                              podpowiedz ponizej

ptak niedzwiedz
                                              ryba czlowiek

• kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:20
                                                dzięki, ale na szczęście zgadłam sama, zanim zajrzałam na forum smile
                                                spojrzałam na zdjęcie [ puzzle ] i pojaśniało w głowie smile
                                                • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:24
                                                  otworzylas te trzecie drzwi w piwnicy z tymi 6. lampkami?
                                                  • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:25
                                                    i czy wykorzystalas noz?
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:25
                                                    nie
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:29
                                                    nie wykorzystałam ani noża ani tego czegoś co przypomina troche miecz, ale nim
                                                    nie jest. a ty? otworzyłes te drzwi? i wykorzystales te rzeczy?
                                                  • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:32
                                                    no wlasnie nie, kamienie wklada sie w F2 southwest.
                                                    to chyba troche stoimysad
                                                    jest jeszcze 3 razy takie kolko z literami, w dwoch miejscach juz bylem, w
                                                    trzecim tez ale sobie nie spisalem i nie moge znalezcsmile tu trzeba wszystko
                                                    zapisywac...
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:33
                                                    ja sobie zapisuję te litery.ale nie moge teraz znalezc tego miejsca gdzie bylo
                                                    kółko, do którego chyba by pasowały.
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:34
                                                    litery od góry w lewo: A C F G V puste N S O P L J
                                                    nie wiem co z tym pustym polem, moze cos zgubilam,albo zle zapisalam...
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:35
                                                    zle napisalam -powinno byc od góry w dól czyli zgodnie ze wskazówkami zegara.
                                                  • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:37
                                                    pokrywa sie z moimismile szukam kolka
                                                  • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:39
                                                    te litery to chyba 2F east
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:39
                                                    a ja jestem w southwest [ F2 ] i układam te kulki, ale drzwi sie nie otwierają.
                                                    jak je ułożyc? tobie sie te drzwi otworzyły?
                                                  • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:43
                                                    tez ukladam, ale chyba blad w zapisie. od gory jadac mam a c f g v puste n s o
                                                    p j l
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:46
                                                    ja mam plj, ty pjl
                                                  • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:46
                                                    nie wiem, jaki system przyjac. litery sie nie powtarzaja, wiec probowalem
                                                    alfabetycznie, to puste zreszta nieco myli. poza tym w tym kolku jest
                                                    narysowany kielich, ktory widzialem juz w jednej z ksiag. zabij, nie wiem w
                                                    ktorej, poza tym chinskich znaczkow nie rozumiem..
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 22:48
                                                    księga w 2F southwest
                                                  • kumorek25 .. 11.12.05, 22:57
                                                    nie wiem co z tymi literami zrobic. nawet nie wiem czy to ta księga, a liter
                                                    nie odczytam [ tez nie znam chinskiego ], poza tym, w to koło nie da się
                                                    zaznaczyc 11 kólek, sam juz to pewnie zauwazyłes.
                                                  • kalkos Re: dobra 11.12.05, 22:58
                                                    super sobie bladzimy po tym palacusmile rozmawiam jednoczesnie na niemieckim forum
                                                    i tam mowia cos o windzie w piwnicy i napojach! tyle, ze tez sie zgubili i nie
                                                    wiedza juz, gdzie to bylosmile)
                                                  • kumorek25 Re: dobra 11.12.05, 23:00
                                                    oni tez w to grają? ja nie widziałam windy, napojów zresztą tez smile
                                                  • kumorek25 piwnica 11.12.05, 23:04
                                                    otworzyłam drzwi w piwnicy, te z kodem po lewej. smile
                                                  • kalkos Re: piwnica 11.12.05, 23:09
                                                    no wlasnie, ta wajha dziala do 2. drzwi o ile dobrze rozumiem. i kocowka liter
                                                    to p j l a
                                                    a to puste to e
                                                  • kumorek25 Re: piwnica 11.12.05, 23:10
                                                    nie wiem o jaką wajhę ci chodzi. ja pisałam o drzwiach w piwnicy, gdzie po
                                                    lewej stronie masz "kulki", pytałes juz mnie czy to otworzylam wczesniej.
                                                  • kumorek25 Re: piwnica 11.12.05, 23:12
                                                    wiem juz ktora wajha, ale nadal się nie rusza.
                                                  • kalkos Re: piwnica 11.12.05, 23:12
                                                    oj to nie zrozumialem.. gadaj jak, prosze oczywisciesmile
                                                  • kumorek25 Re: piwnica 11.12.05, 23:15
                                                    klikaj na dwie górne, środkową z prawej i dolna z lewej.
                                                    i powiedz co tam trzeba zrobic, bo tam to dopiero jest ciekawie, he he.
                                                  • kalkos Re: piwnica 11.12.05, 23:22
                                                    ano ciekawie to jest, ale nie wiadomo o co chodziwink
                                                  • kalkos wajha 11.12.05, 23:16
                                                    o wajhe chodzilo mi te, ktora otwiera piwnice. zmienia nieco uklad pomieszczen,
                                                    jak sie nia poruszy. raz mozesz zejsc nizej, a raz masz stol nad zejsciem do
                                                    piwnicy i klape bez mozliwosci zejscia w pomieszczeniu obok
                                                  • kumorek25 Re: wajha 11.12.05, 23:23
                                                    wiem już, którą masz na mysli.
                                                    ja juz tu chyba nic mądrego nie wymyslę, chociaz szkoda mi wychodzic.
                                                    nie napisałes mi, co z tymi kulkami przy na drzwiach. otworzyly ci się tamte
                                                    drzwi? bo mi nie. kuli pasują, ale jakby brakowało jeszcze dwóch.
                                                  • kalkos Re: wajha 11.12.05, 23:29
                                                    kul brakuje dwoch ewidentnie. ja jeszcze sprobuje z literam. teraz jest komplet
                                                    w miare poukladany. jak nie, to ide spac, mozna przeciez zapisacsmile
                                                  • kumorek25 Re: wajha 11.12.05, 23:35
                                                    ty sobie zapiszesz, ja raczej nie, bo nie sciagnęłam, tylko gram online.
                                                    jakbys cos wymyslił nowego w tej grze, to daj znac.
                                                  • kalkos Re: wajha 11.12.05, 23:39
                                                    tez nie sciagnalem, chyba mozna zapisac, jest opcja save i przy logowaniu
                                                    rozpozna ip. mam przynajmniej nadzieje. w kazdym badz razie dobranoc
                                                  • kumorek25 Re: wajha 11.12.05, 23:40
                                                    dobranoc, dzięki za towarzystwo w tym dziwnym "domu" tongue_out
                                                  • katg1 Re: wajha 12.12.05, 14:46
                                                    skąd macie nóż ?
                                                  • katg1 Re: wajha 12.12.05, 14:54
                                                    o co chodzi w pokoju 2 F North z tym pięciokątem, które lampki zapalić ?
                                                  • kalkos Re: wajha 12.12.05, 15:53
                                                    z lampkami tez jeszcze nie wiem ale sie dowiem. wieczorem
                                                  • kalkos Re: wajha 12.12.05, 19:02
                                                    mam za to zagadke z piwnicy rozwiazanasmile
                                                  • katg1 Re: wajha 12.12.05, 19:11
                                                    to napisz maila bo sama nie dam rady.
                                                    katg1@gazeta.pl
                                                    w 2 F soft nie mogę otworzyć jednych drzwi, , intryguje mnie też w 2F North
                                                    taka niby brama z dwoma przyciskami - nie daje się wcisnąć
                                                  • kumorek25 Re: wajha 12.12.05, 19:26
                                                    hej, widzę, że walka na nowo rozpoczęta smile

kalkos, jak ty to zrobiłeś, z ta piwnicą?
                                                    też proszę maila, bo nie ma szans,żebym wpadła na rozwiązanie tej zagadki.
                                                  • kalkos Re: wajha 12.12.05, 19:46
                                                    ok. nie mam pojecia, kto i jak na to wpadl, ale rozwiazanie zagadki z
                                                    pomieszczenia ze sloneczkiem:

ampulka z plynem prawa u gory,
                                                    okragly kamien calkiem z prawej
                                                    dzwignia z lewej na dole

potem mozna uruchomic wajche w pomieszczeniu obok, podpowiedz w ksiazce w tym
                                                    samym pomieszczeniu
                                                  • kumorek25 Re: wajha 12.12.05, 19:59
                                                    dzięki smile
                                                    udało się.
                                                  • kumorek25 Re: wajha 12.12.05, 20:03
                                                    a masz jakiś pomysł na piwnicę południową?
                                                    tam są 4 wajchy i [ chyba ] trzeba jakoś trójkąty ustawic. może juz to
                                                    rozwiązałeś?
                                                  • katg1 Re: wajha 12.12.05, 20:06
                                                    teraz chodzą też wsztstkie wajchy w piwnicy south - ale jak ustawić te trójkąty?
                                                  • kumorek25 Re: wajha 12.12.05, 20:07
                                                    no właśnie! też o to zapytałam smile
                                                  • kalkos Re: wajha 12.12.05, 20:20
                                                    robie chwilowa przerwe. mam nadzieje, ze trojkaty w tym czasie rozwiazeciesmile
                                                    u gory jest tez pomieszczenie z kominkiem, trzeba nacisnac guzik. bylyscie tam?
                                                  • katg1 Re: wajha 12.12.05, 20:26
                                                    jeszcze nie
                                                  • kumorek25 katg1 12.12.05, 20:35
                                                    musimy to rozwiązac [ z trójkątami ] zanim kalkos wroci, żebyśmy my raz go
                                                    wyprzedziły tongue_out
                                                    może to ma cos wspólnego z tą szkatułką, w której tez jakieś trójkąty się
                                                    ustawiało?
                                                  • 1oo Re: wajha 22.12.05, 16:49
                                                    Wpisuję dla potomnychsmile
                                                    To pomieszczenie w piwnicy, ze słoneczkiem, ma związek z pokojem, gdzie jest
                                                    nakryty stół.
                                                    Tam brakuje talerza, widelca i niebieskich kieliszków. Widziałam to już
                                                    wcześniej, ale nie wiedziałam do czego się może przydać. Tak to bywa, kiedy się
                                                    ściąga wynikismile)
                                                  • kasiula.m Re: wajha 14.02.06, 22:21
                                                    Spójrz na stół w 1F Northeast - tam jest odpowiedź smile

Ok, wiem wiem że wy już macie to za sobą, ale jakoś dziwnie być samemu w tym
                                                    miejscu (chodzi mi o ten dom), dlatego zaglądam do wątku.

Zabawa super smile
      • kumorek25 Re: cageling 12.12.05, 20:39
        chyba jednak nie
        • katg1 Re: cageling 12.12.05, 20:47
          najgorsze że jest tyle kombinacji...., na razie szukam tego pokoju z kominkiem
          • kumorek25 Re: cageling 12.12.05, 20:57
            ja nie kojarze pokoju z kominkiem,ale nie moge otworzyc jednych drzwi, moze tam
            jest. a ty znalazłaś?
            • kumorek25 pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 20:59
              jest!! [ pokoj z kominkiem ]w 1F north.
              wejdziesz tam przez pokój z lustrem, gdzie po prawej masz dwa włączniki.
              kliknij na dolny i wejdziesz do pokoju z kominkiem.
              • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:09
                to było 2 F, ale się naszukałam !
                • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:11
                  weź stamtąd coś ze stołu.
                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:18
                    nie mogę
                  • joanna210 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:19
                    Dlaczego nie chce mi się otworzyć ta gra? Zatrzymało się na 72% i cholibka nie
                    idzie dalej
                    • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:21
                      mi sie też powoli otwierała.

katg1 - użyj noża
                      • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:24
                        tam gdzie są te niebieskie kulki czy tam gdzie pudełko ?
                        • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:26
                          pudełko opakowane jak prezent. obok chyba leży książka.
                        • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:27
                          mam
                          • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:32
                            ja z tą kartką coś zrobiłam i wyświetliły mi się litery, ale nie wiem jeszcze
                            co z nimi zrobic.
                            • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:34
                              co zrobiłaś??
                              • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:37
                                włożyłam tę kartkę do miski i wyświetliły się litery
                                • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:37
                                  w 2F north
                                • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:42
                                  wiem co dalej !
                                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:44
                                    mam młotek
                                    • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:52
                                      skąd masz młotek?
                                      • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:54
                                        te literki trzeba skojarzyć z tymi świecącymi 12 przyciskami.
                                        • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:56
                                          gdzie? chodzi ci o te brązowe kólka? ja juz sie pogubiłam totalnie, nie mogę
                                          pokoju gdzie byl ten niby stolik z tymi kółkami.
                                          • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 21:57
                                            2 F East
                                            • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 22:04
                                              11 - L, 9 - P, 6 - N, 7 - S, 12 - A, 4 - V ??? tak to powinno byc?

nic sie nie dzieje sad
                                              • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 22:06
                                                po kolei tak jak napis
                                                • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 22:33
                                                  nie mam pojęcia do czego ten młotek
                                                  • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 22:53
                                                    robie chwile przerwy.
                                                  • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 12.12.05, 23:47
                                                    katg1, wykorzystałas młotek?
                                                    musisz najechac myszką na scianę w tym samym pokoju i u góry po lewej użyj
                                                    młotka.
                                                  • pawla2 Pokój w piwnicy 4 trójkąty 13.12.05, 00:02
                                                    Kulki w miseczkach z pierwszego pokoju to jest to podpowiedź do pokoju w
                                                    piwnicy. Trzeba tylko sprawdzić w pokoju 2f NORTH jak te trójkąty mają wyglądać
                                                    i odpowiednio ułożyć w piwnicy. Ot cała filozofia
                                                  • pawla2 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 00:22
                                                    czy ktoś wie jak przesunąć szafe?
                                                  • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 00:40
                                                    nie wiem, jak przesunąc szafę, układam trójkąty. niby nie trudne, ale jakos mi
                                                    nie wychodzi.
              • wojek1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 08:46
                To jest wlasnie winda. Jezdzi miedzy 1F north i 2F north
                1F- 1st floor; 2F - 2nd floor). To takie cos z niebieskimi drzwiami.
                Pozdr.
                P.S. A gdzie jest czwarty kamien i jak wyjac to cos ze zlotej kuli? Aha no i do
                czego jest potrzebny pogrzebacz (szczypce do kominka)
                • wojek1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 09:38
                  Juz wiem.
                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 12:01
                    mam czwarty kamień
                    • wojek1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 12:03
                      To ja tez mam. Ale co dalej? Jak je umiescic w drzwiach?
                      Pozdr.
                      • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 12:21
                        próbuję, napisz mi proszę jak przesunąć szafę ?
                        • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 12:49
                          kamienie wsadzone pomyślnie !
                          • wojek1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 12:50
                            O jakiej szafie mowisz?
                            I w jakiej kolejnosci wsadziles kamienie?
                            Pozdr.
                            • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 12:57
                              szafa w 1 F north, jest jakiś rysunek w środku
                              • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 12:58
                                daj numer gg lub maila bo nie chcę reszcie popsuć zabawy wieczorem
                                • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 16:27
                                  czekam na was bo ja juz nie mogę, na poziomie 3 F mam takie same rysunki jak w
                                  2 F (tam gdzie młotek) i nie wiem co z tym zrobić
                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:09
                                    witam, macie rozwiazana te zagadke z trojkatami?
                                    • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:17
                                      ok. juz mam
                                      • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:21
                                        co ze szczypcami i skad 4. kamien?
                                        • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:33
                                          ok. juz mamwink
                                          • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:46
                                            cześc.
                                            widzę, że idziecie coraz dalej.
                                            będę was gonic smile
                                            • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:47
                                              czesc, jakos idzie, ale mnie wlasnie uwiezilo w piwnicy...
                                              • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:55
                                                katg, jestem u gorysmile
                                                • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 18:57
                                                  skończyłes?
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 19:10
                                                    tu zdaje sie do konca jeszcze daleko. jest kilka nowych zagadek a wskazowek
                                                    malo. a ty gdzie jestes kumorku?
                                                  • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 19:14
                                                    aż wstyd pisac gdzie ja jestem...
                                                    ale staram się nadrobic zaległości, zaczynam reagowac na tę grę emocjonalnie wink,
                                                    tzn. zaczyna mnie denerwowac!! ale nie rezygnuję.
                                                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 19:41
                                                    kalkos, a udało ci się z tą szafą - mnie cały czas to gnębi, tzn. w pokoju 1F
                                                    North za obrazkiem z dłonią przeszedłeś ?
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 19:46
                                                    ani szafy ani obrazku nie ruszylem. na f3 jest jeszcze 5 zegarow do ustawienia,
                                                    tez nie mam pomyslu.
                                                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:01
                                                    a szyfr pod drzewkiem zrobiłeś ?
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:11
                                                    a nie. a ty?
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:11
                                                    tymczasem rysuje sobie plan sytuacyjny, bo juz sie totalnie gubiesmile
                                                  • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:15
                                                    a ja nie mogę ułożyc trójkątów.
                                                    siedzę w piwnicy od dobrych kilkunastu minut i układam i nic.
                                                    tracę nazieje, że to zrobię. nie idzie mi dziś.
                                                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:15
                                                    szyfr mam zrobiony, myślałam że to mi pomoże ruszyć dalej ale nic z tego
                                                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:16
                                                    kumorek - daj nr gg lub maila napiszę ci co robić, bo się zniechęcisz, a ja
                                                    liczę na was bo nie daję rady
                                                  • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:17
                                                    na gazetę: kumorek25@gazeta.pl
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:22
                                                    szyfr spod drzewa tez ulozylem. mam tez masc z kwiatkiem nie wiem po co
                                                  • katg1 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:29
                                                    poszło kumorek
                                                    kalkos skąd masz tą butelkę - ja mam pustą - jak chciałam podmienić - nie
                                                    chciało mnie wypuścić !
                                                  • kumorek25 Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:34
                                                    dzięki katg.
                                                    dam znac jak sie uda.
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:35
                                                    do pustej trzeba nalac z takiego bialego sloika. nie pamietam, skad go mialem
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:40
                                                    gdzie jest pokoj z zamknietymi drzwiami z zagadgka z zegarami. zgubilem sie..
                                                  • kalkos Re: pok.z kominkiem-wejscie 13.12.05, 20:41
                                                    juz mam
                                                  • kumorek25 katg1 13.12.05, 20:43
                                                    dzięki ci bardzo.
                                                    udało się.
                                                  • kalkos Re: katg1 13.12.05, 20:48
                                                    zagadka z zegarami powinna wynikac z rozwiazania z drzewa ale jakos mi nie
                                                    wychodzi. zegary wg mnie powinny byc nastawione na 10 7 2 9 i 4.
                                                  • katg1 Re: katg1 13.12.05, 20:51
                                                    ano właśnie ! też tak mi wyszło
                                                    jak zmieszać to ze słoika z butelką ? Powiększam to i to i nie wychodzi ?
                                                  • kalkos Re: katg1 13.12.05, 20:54
                                                    postaw pusty sloik w klatce i dopiero nalej. tez ci wyszly takie cyfry? ale
                                                    drzwi nie otworzylas?
                                                  • kumorek25 Re: katg1 13.12.05, 21:07
                                                    proszę, powiedzcie mi jeszcze gdzie znajde 4 kamien.mam niebieski, zielony i
                                                    złoty.
                                                  • katg1 Re: katg1 13.12.05, 21:08
                                                    nie otworzyłam. Te rysunki na drzewku na 2F cośtam są takie same jak z szafki w
                                                    3F, może to coś ma do rzeczy z zegarami ? Kombinuję ale nic nie wychodzi
                                                  • katg1 Re: katg1 13.12.05, 21:08
                                                    kumorek - wysyłam maila
                                                  • kumorek25 Re: katg1 13.12.05, 21:10
                                                    dzięki katg. ratujesz mnie dzisiaj smile
                                                  • kalkos Re: katg1 13.12.05, 21:09
                                                    mam zegary rozwiazanesmile
                                                  • kalkos Re: katg1 13.12.05, 21:11
                                                    super gra, nowe pomieszczenia, nowe zagadkismile
                                                  • katg1 Re: katg1 13.12.05, 21:13
                                                    kalkos, podpowiedz, bo nie dam rady !