Gość: xman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:08 Co jest lepsze Kaspersky czy Norton AV? A może macie inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amj77 Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) 15.07.04, 17:17 Gość portalu: xman napisał(a): > Co jest lepsze Kaspersky czy Norton AV? A może macie inne propozycje? Przeszukaj forum. Ten wątek już tu był. Nawet kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) 15.07.04, 19:15 amj77 napisała: > Przeszukaj forum. Ten wątek już tu był. Nawet kilka razy. > zabawne:)))))) warto chyba odswiezyc watek?? czy raz w zyciu norton zawsze norton ?? (norton jest tu PRZYKLADEM). ja obecnie stawiam na f-secure. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: przeszukiwanie forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:23 po pierwsze, amj77 - dzięki za super inteligentą radę po drugie, wyszukiwarka na tym forum wskazuje mnóstwo niezwiązanych z tematem postów i jest do d... po trzecie, jestem na tym forum co najmniej raz w tygodniu i takiego wątku nie widziałem od bardzo dawna po czwarte, temat jest zawsze aktualny po piąte, co trzeci wątek na Wirusach jest taki sam lub podobny Odpowiedz Link Zgłoś
amj77 Re: przeszukiwanie forum 16.07.04, 10:37 Gość portalu: xman napisał(a): > po pierwsze, amj77 - dzięki za super inteligentą radę > po drugie, wyszukiwarka na tym forum wskazuje mnóstwo niezwiązanych z tematem > postów i jest do d... > po trzecie, jestem na tym forum co najmniej raz w tygodniu i takiego wątku nie > widziałem od bardzo dawna > po czwarte, temat jest zawsze aktualny > po piąte, co trzeci wątek na Wirusach jest taki sam lub podobny > Czasami zastanawiam się, jak niektórzy funkcjonują w normalnym świecie...Czy mamusie Was ciągle za rączkę prowadzą i pieluchy zmieniają??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=13746882&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=12821296&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=12493732&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=11214763&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=10640879&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: przeszukiwanie forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 13:03 wpisałem ponownie dwa różne hasła w wyszukiwarkę i żadnym nie trafiłem w podane posty; znalazłem trochę informacji na forum "komputery" (nie wirusy), sprzed kilku miesięcy i wśród 70% nietrafionych. wiesz, amj77 - podobno wszystko już było. ty też. ===================================== Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: przeszukiwanie forum 16.07.04, 20:35 Gość portalu: xman napisał(a): > wpisałem ponownie dwa różne hasła w wyszukiwarkę i żadnym nie trafiłem w podane > > posty; znalazłem trochę informacji na forum "komputery" (nie wirusy), sprzed > kilku miesięcy i wśród 70% nietrafionych. > > wiesz, amj77 - podobno wszystko już było. ty też. > ===================================== Masz jakiś problem z kobietami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: przeszukiwanie forum 16.07.04, 19:08 Gość portalu: xman napisał(a): > po czwarte, temat jest zawsze aktualny o to chodzi. to takie typowe na informatycznych forach (nie tylko polskich), ze zamiast po prostu odpowiedziec albo zignorowac jakis pseudo-intelektualista i chcialbym-byc-hackerem sie wymadrza. zajebiscie informacyjne i rozbudowane watki podales. padlam z wrazenia i wyrobilam sobie zdanie;P haha:)) xman na rzeczowa odpowiedz tu nie licz. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) 16.07.04, 20:23 Gość portalu: xman napisał(a): > Co jest lepsze Kaspersky czy Norton AV? A może macie inne propozycje? Kaspersky mniej obciąża system, mogę jeszcze dodać McAfee równie skuteczny. Jeśli chodzi o darmowe programy to dalej preferuje AVAST 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 20:42 Dzięki :) Wypróbuję najpierw tego Avasta. Miałem już NAV, AVG Grisoftu, Pandę, MkS Vira i krótko Kasperskiego (2 lata temu). Najlepiej wspominałem Kasperskiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) 16.07.04, 23:40 wg ostatnich testow rownie dobrze mozesz nie miec ant-vir-scana jesli zdecydujesz sie na pande. mc affee ujdzie. odradzam stanowczo bit defendera. o wiele za dlugo trwaja scany, komputer jest za strasznie wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:40 Od 3 dni mam Avasta Home PL. Na razie bez zarzutu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) 18.07.04, 19:56 gdata.pl/ www.antiviruslab.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej__ Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 00:58 A moze tak byscie napisali jakie polecacie anywirusowe programy, bo sam niewiem ktory jest lepszy bo skauje roznymi i za kazdym razem znajduje inne wirusy w innych plikach i to rozne programy nawet skanery on-line. Prosze piszcie nazwy a nie jekies prechwalanki ze to juz bylo, warto to odsiwrzyc bo to jest niekonczacy sie temat. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) 20.07.04, 10:15 Komercyjne czy darmowe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil_jeszcze _śpi Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:06 Cześć, ja polecam Antivir (tak się nazywa) - jest darmowy do użytku niekomercyjnego i bardzo porządny, jak na moje oko. Wykrywa ponad 80 000 niechcianych elementow typu : wirusy, dialery,trojany, hoaxy itp. Porządna niemiecka robota. www.free-av.com Jest lekki, nie otwiera zadnych portow, a aktualizacje sa przewaznie codziennie. Dla mnie niezastapiony. Odpowiedz Link Zgłoś
amj77 Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) 20.07.04, 14:00 Gość portalu: kamil_jeszcze _śpi napisał(a): > Cześć, > ja polecam Antivir (tak się nazywa) - jest darmowy do użytku niekomercyjnego i > bardzo porządny, jak na moje oko. Wykrywa ponad 80 000 niechcianych elementow > typu : wirusy, dialery,trojany, hoaxy itp. Porządna niemiecka robota. > www.free-av.com > Jest lekki, nie otwiera zadnych portow, a aktualizacje sa przewaznie codziennie > . > Dla mnie niezastapiony. Skoro jeszcze śpisz to się obudź - ten AntiVir to jeden wielki shit!!! Skanowałąm nim komp i niby zawsze wszystko było okej. Zainstalowałam Kaspersky'ego i od razu znalazł dwa trojany. Nikomu nie polecam tego darmowego badziewia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil_jeszcze_spi Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 14:19 > Skoro jeszcze śpisz to się obudź - ten AntiVir to jeden wielki shit!!! > Skanowałąm nim komp i niby zawsze wszystko było okej. Zainstalowałam > Kaspersky'ego i od razu znalazł dwa trojany. Używam go od dwóch lat i nie mialem jeszcze zadnego problemu. Być może nie potrafiłaś odpowiednio skonfigurować antivira- np. skanowanie wszystkich plikow, a nie tylko okreslonych. To trzeba w antyvir ustawic samemu. Wiele komercyjnych av's "wykrywa" wirusy, a pozniej sie okazuje, ze to nie byly wirusy tylko pliki, ktore mialy podobna nazwe. Jeden AV (bit defender free) znalazl u mnie z siedem back-doorow i trojanów, a ja wiem na 100%, że to są zdrowe pliki. > Nikomu nie polecam tego darmowego badziewia!!! złość piękności szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Najlepszy antywirus - Wasze typy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 16:31 amj77 napisała: > Skoro jeszcze śpisz to się obudź - ten AntiVir to jeden wielki shit!!! Bardzo radykalna opinia. > Skanowałąm nim komp i niby zawsze wszystko było okej. Zainstalowałam > Kaspersky'ego i od razu znalazł dwa trojany. Trzeba by było zdefiniować co to jest trojam. MkS też się czepia byle czego, mniej obeznani użytkownicy bardzo się wtedy stresują, podczas gdy zagrożenie jest żadne. AntiVira PE używam okazyjnie, bo na stałe nie mam zainstalowanego żadnego antywirusa. Uważam że jest niezły. Mój kolega twierdzi, że jest lepszy niż NAV, bo usunął mu wirusa, z którym NAV nie dawał rady. Odpowiedz Link Zgłoś