mackow1 09.12.07, 00:34 jak zrobic żeby moja strona wyskakiwała jako powewsza w wyszukiwarce w google?? mam z tym problem pomocy!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocur_1 Re: jak pozycjonować w google?? 13.12.07, 13:58 temat też mnie ciekawi - czy ktoś odpowie??? Odpowiedz Link
vintec Re: jak pozycjonować w google?? 13.12.07, 15:07 To sie nazywa prosze Panstwa "pozycjonowanie" Krotka mowiac aby strona pokazywala sie w google.pl na slowo "szkola" trzeba ja wypozycjonowac.. Jeszcze krocej piszac : link,link,link - czym wiecej linkow prowadzi do Panstwa strony tym wyzej sie Ona znajduje... Technik pozycjonowania raczej nikt nie zdradzi gdyz temat jest dosc drogi i kazdy pozcyjoner ma rozne sposoby pozycjonowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link
lukasz57-90 Re: jak pozycjonować w google?? 13.12.07, 20:56 popieram kolege nizej. mi sie udalo kilka razy wrzucic na 3 miejsce strone Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: jak pozycjonować w google?? 14.12.07, 10:25 Brawo Lukaszu, wydaje mi sie ze to forum odkad istnieje i tak jak napisal jego zalo9zyciel jest po to zeby pomagac ludziom. Nie wiem jak uczyles sie pisac srtrony internetowe ale domyslam sie ze kozystales z tutoriali ktore ktos z wlasnej nie przymuszonej woli wrzucil do interentu i nie chcial za nie pieniedzy. Czy nie kozystasz moze z Joomli ktora 100 developerow zapalencow pi8salo bo to jest ich pasja? Nie dziel sie wiedza jak nie chcesz ale nie odpisuj moze tez na temat w ktorym nie masz nic kostroktywnego do powiedzenia i to samo tyczy sie tego postu powyzej. Jak widzicie tamat forum to nie "jak zarobic pieniadze" tylko "tworzeie stron www" gdzie stara sie ludziom pomagac a nie zarabiac na wszelki sposob pieprzac przy tym robote bez zastanowienia. Zawsze bedziecie uzytkownikami windowsa... A co do tematu postu to kilka rad: Umiesc ja w jaknajwiekszej liczbie katalogow, darmowych i platnych jesli mozesz, Wykonaj mape witryny i zglos ja googlom, wymieniaj sie linkami do Twojej strony z innymi Czesto przeprowadfzaj aktualizacje strategiczne slowa te po ktorych chcesz zeby ludzie Cie znalezli umieszczaj w tagach naglowkow jak <h1> oraz takich jak <strong> czy <b> Uzywaj atrybutow title(dla odnosnikow) i alt rowniez starajac sie umieszczac slowa kluczowe Zadbaj o rozgraniczeni tresci od wygladu, niech gooogle widza tylko informacje a nie ozdobniki Jesli masz mozliwosc i umiesz sam wlacz mod_rewite na serwerze, zrob przyjazne URLe, niech link zawiera maksymalnie jeden parametrniezalezni czy to zwykly HTML czy PHP czy JAVA czy cokolwiek innego. Zajzyj na forum: forum.optymalizacja.com/ Zycze powodzenia i pozdrawiam! Odpowiedz Link
lukasz57-90 do tommy_from_cracow 17.01.08, 22:45 Jestes "cwaniak" bo masz ogromna wiedze - gratuluje i podziwiam. Tak sie sklada, ze joomli nie uzywam. Nauczylem sie sam na wlasnych bledach moje strony napewno nie sa tak fantastyczne jak Twoje ale zapewniam Cie ze nie piepsze roboty WAM prawdziwym WEBMASTEROM. Nie robie stron po 50 zl czy 100 zl. Nie naleze do grona osob ktorym zalezy na stworzeniu strony za kilka zloty aby bylo... . Robie strony dla znajomych majacych firmy i napewno nie psuje stawek. Jesli nie wiesz to nie oceniaj. Nie bede tez z Toba dyskutowal bo masz wieksza wiedze w tej dziedzinie i niemam co swirowac. SZACUNEK tommy_from_cracow pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: do tommy_from_cracow 18.01.08, 00:53 OFFTOP Lukaszu nie wiem ile przekory w tym bylo co napisales ile nie. Ja przyznaje moze wypowiedzialemsie ostro ale jak zobaczysz po moich postach to staram sie pomoc na ile tylko wiedza pozwala. Wiem juz ze Twoj CMS to PHPnuke czy postnuke jak dobrze pamietam ;). Napisalem dlatego ze jestem na tym forum 2.5 roku, wiec prawie od poczatkow, kiedy lameriada byl adminem i to co tu doceniam to to ze ludzie nie wysmiewaja innych za to ze myla Jave z JavaScriptem i ze delikatnie zazwyczaj daja znac ze strona np. powinna zawierac DTD. Post od ktorego sie zaczela byl dosc prosty: pytanie jak poprwaic SEO, jesli wiemy to dzielmy sie wiedza tak mysle i nie traktuj tego jako pouczajace slowa a tylko moja opinie. Co do mojej wiedzy jest taka sama jak wszystkich osob tu piszacych prawie(stalych bywalcow) tzn bierze sie z rozwijania pasji i to jest najwazniejsze. Dziekuje ludiom ze rozwijaja PHP, ze mam Linuxa ze komus chce sie cos robic i widzi wtym cos poz pieniedzmi, stad staram sie na moja skale postepowac podobnie. mam nadzieje ze rozumiesz i jesli choc troche poczules sie urazony to szczerze przepraszam i mam nadzieje ze wymienimy sie w przyszlosci niejednym milym postem tu. Pozdrawienia. Odpowiedz Link
icservice Re: jak pozycjonować w google?? 09.03.10, 10:52 Proponuję katalogowanie stron ( najtańsza i najbardziej efektywna forma pozycjonowania ). Katalogowanie zarówno w katalogach jak i stronach na których pisze się tzw. precle z ukrytymi linkami. Starczy w google wpisać " spis katalogów " i można zaczynać. Odpowiedz Link
papigo Re: jak pozycjonować w google?? 07.05.10, 00:49 Dlaczego polecasz ludziom forum.optymalizacja.com doskonale wiedzac, ze na nim sa praktycznie sami oszusci. Odpowiedz Link
ponury.szlifierz Re: jak pozycjonować w google?? 15.11.10, 13:46 Podeprzesz czymś swoje twierdzenie? Odpowiedz Link
unhappy Re: jak pozycjonować w google?? 15.11.10, 14:07 A weźmy taki wątek: www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=100314&st=0 Mi, szczerze mówiąc wiszą relacje między seowcami a adminami. Ale wkur*ia mnie niemożebnie zasyfianie googli. Szukam czegoś i trafiam na pierdy generowane po to, żeby wyd*mać algorytmy googla. To może wkurzyć :D Nie od dzisiaj wiadomo, że kwalifikacje merytoryczne to NIC wobec kwalifikacji etycznych. Te pierwsze zawsze można uzupełnić. Odpowiedz Link
kamilpiano Re: jak pozycjonować w google?? 06.01.12, 00:29 Witam, Dzięki za informacje Tommy. Naprawdę warto było z nich skorzystać. Jestem amatorem, jeśli chodzi o komputery, ale moją stronę (link poniżej) udało mi się wypozycjonować po Twoich wskazówkach nawet nieźle ;-) Pozdrawiam Kamil www.interplay.art.pl Odpowiedz Link
gsortyn Re: jak pozycjonować w google?? 06.02.13, 13:38 Wepchnę się tutaj, bo muszę coś sprawdzić tutaj a w pozycjonowanie sklepu Odpowiedz Link
seamoon Re: jak pozycjonować w google?? 28.03.10, 22:31 dodawac linki dodawac i jeszcze raz dodawac do róznych storn i katalogów..tak jak ja w tym momencie..:D Odpowiedz Link
waldetruda Re: jak pozycjonować w google?? 27.02.13, 12:36 Jej, to ja juz nic nie kumam! Rozmawiam z fachowcami, przeglądam fora i wszędzie mówią piszą o linkach, o frazach - niby wszystko jasne ale wchodzę tu: seodot.pl/eksperci-o-marketingu-internetowym-czesc-i/ i się kurcze dowiaduję, że nie tędy droga. No to komu wierzyć? Czego wymagać? Odpowiedz Link
sadurska.com Re: jak pozycjonować w google?? 14.11.09, 02:01 To bardzo proste! Wpisz w google interesującą się frazę. Np. jeśli sprzedajesz kwiaty w Krakowie, to wpisz kwiaty Kraków. Wyświetli się lista wyników. Przy każdej pozycji sa trzy ikonki - Comment, Prompte, Remove. Klikaj na wszystkie ikonki remove od góry do dołu, aż Twoja strona znajdzie się na pierwszej pozycji. To najszybszy sposób:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
polinfor Re: jak pozycjonować w google?? 01.03.10, 17:21 Dobre. Pewnie jeszcze ktoś spróbuje Twojego sposobu... ale co jeśli nawet nie ma zaindexowanej strony? Będzie biedaczek klikał w kółko;) Tak serio - likować, linkować i jeszcze raz linkować - oczywiście ze słowami kluczowymi w treści linka. Można stronę dodawać do katalogów stron - dobre są zwłaszcza renomowane płatne katalogi. Można pisać na forach i dawać linka w podpisie itp. Samemu to chyba się wiele więcej nie zrobi. Oczywiście można zlecić pozycjonowanie również firmie takiej jak moja - profesjonalnie zajmującej się pozycjonowaniem - wybór jest spory. Odpowiedz Link
spoleczny.live Re: jak pozycjonować w google?? 26.10.11, 11:12 Proponuje zajrzeć na forum.optymalizacja.com oraz śledzić seo-blogi (spis na planeta-seo.pl). Pozdrawiam Odpowiedz Link
gregory2013 Re: jak pozycjonować w google?? 05.11.15, 19:09 Polecam poradnik seobloczek.pl Odpowiedz Link
lolyta Re: jak pozycjonować w google?? 09.01.08, 20:26 najpierw zdecydowac, przy szukaniu _czego_ ona ma wyskakiwac pierwsza (zatem wejsc w skore uzytkownika i zastanowic sie co bedzie wpisywal w google). A potem te kluczowe slowa dopieszczac (linki, tagi <h1> etc, tak, jak tommy napisal) tak, zeby je gugiel zobaczyl. Odpowiedz Link
kosmik_1 jak pozycjonować w google?? 22.01.08, 15:26 1.aby w google wysoko się wyświetlała musi się wyświetlać również wysoko w innych przeglądarkach - google czasami to sprawdza. 2.linki powinny zawierac slowa kluczowe. powinny być opisane altem i miec title 3.jak znajdziesz strone z darmowymi katalogami (a bedzie ich tam pewnie tysiace) dodawaj sie do nich sukcesywnie po góra 4 ale za to codziennie, wpisuj opisy krótkie długości smsa, ale za to unikalne, tylko takie zainteresuja google 4wejdź na serwisy : Linkor, Link Vault, Linkuj Pro- tam umieszczamy artykuły długie i z 2-3 aktywnymi linkami 5. www.keyworddiscovery.com, boksy.onet.pl 6. skozystaj z Presell Page 7 pamietaj o opisywaniu obrazkow(alt) 8. kiedy google wrzuci twoją stronkę wysoko (a zwykle tak robi zeby zobaczyć czy się opłaca) klikaj w swoją stronę przez słowa kluczowe, ale pamietaj, że im wiecej rozproszonych zrodel tym lpiej - popros najomych, tez tych z zagranicy 9. im wiecej podstron tym lepiej 10. na kazdej podstronie optymalne jest 1000znakow w tym 8-10%to słowa kluczowe hehehe i wyszedł dekalog:) Odpowiedz Link
maciek1975.pl Re: jak pozycjonować w google?? 11.06.09, 21:30 Linki, linki i jeszcze raz linki. Ale nie wszędzie gdzie popadnie. Najlepiej wstawiać linki, w powiązanych tematycznie stronach, czy katalogach, oraz nie bać się umieszczać na swojej stronie linków do innych stron, zwłaszcza z wysokim page-rank. Jak sprawdzić page-rank, należy wejść tu: www.pagerank.net/pagerank-checker/ Odpowiedz Link
kamilpiano Re: jak pozycjonować w google?? 06.01.12, 00:31 Witam, Dobry dekalog, Kosmik! Dziękuję za pomoc. Moja strona już się pozycjonuje. Więcej takich bezinteresownych ludzi jak Ty i świat będzie piękniejszy! Pozdrawiam Kamil www.interplay.art.pl Odpowiedz Link
trynus Re: jak pozycjonować w google?? 06.01.12, 00:36 Albo poczytac darmowe artykuly i porady z SukcesStrony.pl :) Odpowiedz Link
trampowski Re: jak pozycjonować w google?? 27.05.08, 00:58 w pozycjonowaniu pomocna jest wymiana linków z innymi, np tutaj wymiana linkami Odpowiedz Link
thomeck55 Re: jak pozycjonować w google?? 23.08.08, 13:54 Zacznij ją katalogować. Polecam zacząć od dodania jej do katalogu: www.katalog.biznet.easyisp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
itg.net.pl Re: jak pozycjonować w google?? 20.12.08, 17:39 Dodaj swoją stronę do katalogów stron. Więcej informacji o pozycjonowaniu znajdziesz na stronie www.forum.optymalizacja.com/ Odpowiedz Link
gala_54 Re: jak pozycjonować w google?? 09.01.09, 09:04 No, zapomnieliście o optymalizacji..... Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: jak pozycjonować w google?? 11.01.09, 10:44 Witam, temat na pewno nie na jeden post, ale... Bardzo dużo zależy od frazy na którą dana strona ma być pozycjonowana. Jeśli nie są to zbyt konkurencyjne słowa, często wystarczy optymalizacja strony. Od tego proponuję zacząć. Bo skoro zadajesz takie pytania, wnioskuję że nie masz w tym doświadczenia. Jak zoptymalizować stronę? Na pewno osiągniesz to stosując odpowiedni kod html, tzn. nagłówki w odpowiednich miejscach, znaczniki używane zgodnie ze ich przeznaczeniem, odpowiednio wyróżnone ważne słowa, opisy alternatywne przy obrazkach i wiele innych. Ważne jest też linkowanie wewnętrzne. Odpowiednio ułożone tytuły i wiele innych elementów. Proponuję pogooglować trochę. Mnóstwo informacji jest na blogach. Na forach takich jak wymieniane, też można się sporo dowiedzieć, ale po pierwsze trzeba się przedrzeć przez tonę postów napinających mięśnie pozycjonerów a po drugie logicznie myśleć, bo nie do każdego zawartego tam postu trzeba się stosować. Słowa kluczowe logicznie umieszczone w treści strony... To o czym pisali przedmówcy czyli linki zewnętrzne, to oczywiście bardzo ważna sprawa, ale często też tym ważniejsza im bardziej oblegane przez pozycjonerów frazy w wyszukiwarce. Na takich nie radzę się uczyć, bo zbyt szybko można się zniechęcić. Jeszcze słowo na temat wymiany się linkami. Pewnie dość szybko spotkasz się z czymś takim jak SWL - system wymiany linków Na razie omijaj to z daleka. Kiedyś sam zdecydujesz trzeba czy nie i kiedy używać takich narzędzi. O zainteresowaniu się katalogami już wspomniano, proponuję tylko dodawać stronę do kilku katalogów dziennie i nie korzystać z programów typu "dodamy cię do 1000 katalogów", wcale nie dlatego, że tego nie zrobią. Ale najczęściej umieszczą ten 1000 linków jednorazowo a przyrost linków powinien być jak najbardziej naturalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ldaniel7 Re: jak pozycjonować w google?? 28.01.09, 17:24 Dobrze jest mieć stronę organizacji charytatywnej lub pożytku publicznego. Apracownicy wyszukiwarek na całej ziemi lepiej spojżą na linki twojej strony:) Odpowiedz Link
truepol Pozycjonowanie w katalogu stron 09.06.09, 22:13 Jedna z najskuteczniejszych metod podniesienia swojej pozycji oraz pagerank jest bez wątpienia pozycjonowanie. Jednak nie każdy kto oferuje tego typu usługi w sieci jest specjalista. To zabieg szczególnie ważny, gdyż nieprawidłowo wykonywany może naprawdę zaszkodzić. Decydując się na tego typu usługi warto dobrze zapoznać się z ferta oraz oferentem. Dla tych którzy nie maja czasu idealnym rozwiązaniem jest również katalog stron - Odpowiedz Link
bronka13 Re: jak pozycjonować w google?? 10.11.09, 15:44 tutaj w prosty sposób jest opisane jak pozycjonować własną stronę www: www.spameo.pl Odpowiedz Link
sprzedmonitora Re: jak pozycjonować w google?? 10.11.09, 17:05 Temat jest bardzo, bardzo obszerny. I gdybyś użył narzędzia w którym chcesz się wypozycjonować to znalzałbyś taki link: www.forum.optymalizacja.com/index.php?s=7445e2289c234bc173827268ea902277&showforum=5 Odpowiedz Link
4find.eu Re: jak pozycjonować w google?? 12.11.09, 16:14 może zacznij od kilku wpisów w katalogach stron. Można dodawać wpisy pojedynczo albo automatycznie do wielu za pośrednictwem jakiejś tam firmy. Proponuje na początek tą pierwszą metodę. Efekty może nie będą takie jakie być chciał, przynajmniej nie od razu, ale zawsze masz pewność, że w katalogu jest taka treść jaką chciałbyś tam zobaczyć. Ja polecam swój katalog www.4find.eu Na pozycjonowanie składa się również publikowana treść strony i zawarte w niej słowa kluczowe, oraz wiele innych czynników jak dostępność dla robotów, zgodne standardy tworzenia www itp. Podsumowując. Gdy skupisz się na tworzeniu dobrej treści, oraz gdy Twoją stronę będzie linkować bardzo wiele innych stron, Twoja pozycja będzie rosła sama. Odpowiedz Link
unhappy Re: jak pozycjonować w google?? 09.05.10, 17:42 > jak zrobic żeby moja strona wyskakiwała jako powewsza w wyszukiwarce > w google?? Ale oczywiście wiesz PO CO ma wyskakiwać jako pierwsza? Kwestię frazy pomijam bo to jest druga kwestia dopiero :D Odpowiedz Link
webskiestrony.pl Re: jak pozycjonować w google?? 15.11.10, 16:15 Jako darmowe rozwiązanie polecam modlitwę, nie wiem jednak jak jest ze skutecznością tego typui rozwiązań. Jeśli chodzi o zainwestowanie w swój biznes doradzałabym skorzystanie z usług firmy zajmującej się pozycjonowaniem. Ale, żeby jednak pozycjonowanie miało sens wypadałoby przygotować przyzwoitą witrynę ;). Joanna Odpowiedz Link
voodoo_x Re: jak pozycjonować w google?? 20.01.11, 13:34 1. Zbieraj wartościowe linki, dodawaj się do katalogów tylko z wysokim Page Rank (mocne linki z silnych stron dają kopa) 2. Bloguj!!! Załóż sobie tematycznego bloga np: wordpress.com i tam w treści umieszczaj linki głębokie czyli te do podstron. 3.Ściągnij sobie Addera 6 lub kup Addera 7. W internecie znajdziesz informacje jak tego używać. Spis precli najlepiej pobierz ze spisu mara: www.katalogiseo.info Powodzenia Odpowiedz Link
artblogi Re: jak pozycjonować w google?? 10.07.11, 11:30 Bardzo dobrym sposobem na pozycjonowanie jest dodawanie tematycznych artykułów z linkiem zwrotnym do twojej strony www. Takie artykuły można umieszczać w wielu katalogach artykułów, które można bez problemu znaleźć w Internecie. Odpowiedz Link
polinfor Re: jak pozycjonować w google?? 31.08.11, 12:24 Ja polecam blogi - pisanie dobrych notek na temat związany z pozycjonowaną stronę i sensowne linkowanie wszystkiego. W ten sposób pozyskuje się solidne linki tematyczne. Za to zdecydowanie odradzam systemy wymiany linków - umieszczenie tego na pozycjonowanej stronie to samobójstwo. Linkowanie tymi systemami nie ma sensu z tego względu, że wykazują niską skuteczność. Odpowiedz Link
futroznorek Re: jak pozycjonować w google?? 24.10.11, 19:58 linkuj spamuj buduj zaplecze, linkuj spamuj buduj zaplecze, a jak to sie robi to sa już branżowe fora gdzie ci pokażą od kuchni prace pozycjonera Odpowiedz Link
swpc Re: jak pozycjonować w google?? 25.10.11, 00:34 nowy katalog stron moderowany tylko zadbane strony - www.swpc.pl/ Odpowiedz Link
minor25 Re: jak pozycjonować w google?? 25.10.11, 15:11 Widać że nie masz o tym pojęcia, dlatego polecę Ci takie narzędzie co się nazywa Adder. Najnowszy jest chyba w wersji 8. Spokojnie możesz się przebić przy jego pomocy do top 10. Jeżeli twoja strona jest wartościowa dla użytkowników. Programik jest automatem, bezpiecznym, inteligentnym generalnie fajny. Poszukasz w googlu to na stronie masz wszystkie szczegóły. Odpowiedz Link
mateuszi21 Re: jak pozycjonować w google?? 26.10.11, 12:29 Minor a ty masz pojęcie o czym mówisz ? Adder automat o strasznie niskiej skuteczności. Jeżeli zależy Wam na odpowiednim Pozycjonowaniu Strony interneowej zapraszam do Kontaktu ze mną. Przez link w mojej stopce. Pomogę każdej osobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mateuszi21 Re: jak pozycjonować w google?? 26.10.11, 12:31 Minor a ty masz pojęcie o czym mówisz ? Adder automat o strasznie niskiej skuteczności. Jeżeli zależy Wam na odpowiednim Pozycjonowaniu Strony interneowej zapraszam do Kontaktu ze mną. Przez link w mojej stopce. Pomogę każdej osobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fajny_katalogwww Re: jak pozycjonować w google?? 27.10.11, 13:10 Ja polecam dodawanie do katalogów www Polecam zacząć od tego www.kataloguj.net Odpowiedz Link
postomaniac Re: jak pozycjonować w google?? 06.01.12, 12:23 A co sądzicie o linkach z automatu Xrumer ,czy to dobrze działa na naszą stronę ? Odpowiedz Link
fn1984 Re: jak pozycjonować w google?? 07.01.12, 17:58 Witam Bardzo istotna jest konstrukcja tekstów na stronie internetowej uwzględniającej zasady funkcjonowania algorytmu Google Panda kliknij żeby sprawdzić jak powinny wyglądać profesjonalne teksty na www zawierające frazy SEO Po implementacji właściwie zredagowanych tekstów po 2-3 miesiącach efekty przekroczą Twoje oczekiwania - Twoja strona będzie wyskakiwała wysoko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dorabiam24 Re: jak pozycjonować w google?? 26.01.12, 04:04 musisz pozycjonowac, najlepszą metodą jest własne zaplecze. katalogi precle i inne zabawy tez ale tylko zaplecze dobrze postawione ma swoją siłę. Tu narzędzie ułatwiające postawienie go. na cene nie patrz są 3 wersje tego majstersztyku za drogie to poszukaj na tej stronie na dole inne wersje, jest nawet darmowa ale baner wkleja czy cos... link: adf.ly/50bvq Odpowiedz Link
domija74 Re: jak pozycjonować w google?? 29.01.12, 17:47 Ja używam programów ze strony www.polseo.com i uważam, że jest to najlepsza strona do takich rzeczy. Odpowiedz Link
nocnycopywriter Re: jak pozycjonować w google?? 31.01.12, 12:55 Pozycjonowanie to między innymi optymalizacja tekstów na strony www. Dobrze zredagowane teksty na stronę internetową zdziałają bardzo wiele. Już po 2 miesiącach strona powinna pojawić się wysoko w Google. Pozdrawiam, NocnyCopywriter Poznań www.nocnycopywriter.pl www.tekstynastrone.com Odpowiedz Link
legiono-wianka nocnycopywriter odpowiec proszę. 15.02.12, 23:18 Proszę o podpowiedź w temacie pozycjonowanie domowe. Tekst na stronie po tygodniu jest wyżej niż strona , to normalne? Pociągnie stronę? Odpowiedz Link
placematik.pl Re: jak pozycjonować w google?? 07.03.12, 12:56 W domu to możesz zupe pomidorową ugotować (bez urazy) a jak masz firmę i chcesz mieć dobrze wypozycjonowaną stronę to zapraszam: Pozycjonowanie stron PLACEMATIK.PL Pozdrawiam. Odpowiedz Link
indzoj Re: jak pozycjonować w google?? 31.03.12, 10:21 Nie do końca tak jest bo wypozycjonować się "na stałe" można tylko domowym sposobem. Podpisywanie umów z firmami to skazywanie się na nie. Jeżeli się skończy umowa firma na pewno (i słusznie) odetnie swoją "moc" od Twojej strony i strona poleci, jednak jeżeli się nie znasz na rzeczy i/lub nie masz czasu i tak polecałbym taką firmę. Poza tym trzeba mieć zaplecze. Firmy to mają, pojedyncze jednostki, szczególnie prowadzące firmy w innej branży rzadko. Odpowiedz Link