Dodaj do ulubionych

skąd to sie bierze

IP: 213.17.223.* 22.10.04, 10:48
codziennie skanuje Ad-awareSE,i zawsze mam po kilkanaście
nowych zagrożeń,usuwam je i znów,na drugi dzień to samo
nie mam P2P.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: skąd to sie bierze IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.10.04, 11:12
      1. Jeśli to cookies, to jest to praktycznie żadne zagrożenie.

2. Jeśli coś Ci się rzeczywiście instaluje, to jest to wina dziurawego systemu.
      System należy na bieżąco aktualizować – albo poprzez opcję automatycznej
      aktualizacji albo ręcznie na stronie www.windowsupdate.com
    • wojtzuch Zakładam, że używasz Internet Seksplodera... 25.10.04, 21:12
      Używaj Opery lub Firefoksa/Mozilli. Ja wchodziłem testowo (i nie tylko) na wszystkie mozliwe strony z crackami - zero adware, spyware itp.

Wykresy Secunii za 2004 rok.

(zeszłotygodniowe i dzisiejsze luki są już na tych wykresach uwzględnione, natomiast łatki do FF jeszcze nie). Tak czy inaczej stopień załatania Opery i FF jest znakomity.

Dziś (poniedziałek 25.10) odkryto nowe, niezbyt groźne (lokalne) luki w Firefoksie, Mozilli i TB. Wykresy w momencie pisania tego posta nie uwzględniają łatek, które już się pojawiły (plus uaktualnione produkty).

W każdym razie stopień załatania FF jest znakomity, w przeciwieństwie do IE. Opera ma niewiele mniej odkrywanych luk, ale zero criticali w tym roku. Z drugiej strony należy pamiętać, że Firefoks to wciąż wersja testowa, dopiero 9 października będzie 1.0 Final (teraz jest 1.0 Preview Release) i ma prawo mieć błędy.

Co do reszty, to za dużo tego na posta. Przeczytaj Wstep do bezpieczenstwa domowego XP w Internecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka