Dodaj do ulubionych

Co zrobić z włosami?

26.01.12, 12:36
Chodzi o Majkę, może mi podpowiecie co mogę zrobić z jej włosami, jutro ma bal w przedszkolu i chciałabym jej jakoś ułożyć włosy ale nie wiem jak się za to zabrać. Zaplatanie nie wchodzi w grę bo nie umiem niczego zrobić poza zwykłym warkoczykiem. Majka ma proste lejące się włosy, bez grzywki i bez wyraźnego przedziałka. Zdjęcie trochę niewyraźne ale może będzie łatwiej chociaż z takim zdjęciem
fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rg/hd/e1pb/wx5yH5H6YNq88jRLCB.jpg
dodam, że będzie miała opaskę z tiarą i boję się, że będzie jej na tych prostych włosach zjeżdżać. Poradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • domatorka.amatorka Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 12:50
      jedyne co mogę to współczuć, he he he
      Majka ma typ włosów taki sam jak Ada, żadne loki, fale itp cuda nie trzymają się dłużej niż 2 godzinki, więc już się nie wysilam;) Przerzuciłam się na zaplatanie wszelakich warkoczyków i różnych kucykowych wariacji, a próbowałaś podpiąć tiare wsuwkami lub spinkami?
    • aga_junior Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 14:11
      kurczę moja Andżela też ma takie włosy i niestety nie pomogę. Zakręcane są proste w godzinę :-/ nawet spinki się zsuwają takie ma gładkie. Jedyne co mi przychodzi do głowy to może papiloty (takie dawne babcine) uczesać palcami i związać np. w 2 kucyki
      • m_k8 Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 18:50
        może taka grzywka i reszta luźno? Tam gdzie przyczepiłabyś warkocze miałabyś miejsce do przymocowania tiary.
        picasaweb.google.com/113083964239069970157/Fryz?authkey=Gv1sRgCJm4_YTPoaumhgE#5701999201405554066
    • alcea3 Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 21:34
      O kurcze Ela!!!!!!!!!! Jakie ona ma piękne długie włosy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      I jaka ona jest podobna do Ciebie... skóra ściągnięta!!
      • aurinko Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 22:06
        Dzięki :) Na zdjęciu nie widać całych włosów, właśnie jej umyłam głowę, rozczesałam i tak jak spojrzałam to brakuje jej 2-3cm do pasa.
        Zaplotłam 7 warkoczyków żeby miała trochę pofalowane włosy i rano będę myśleć co dalej. Spinki jej zjeżdżają taki typ włosów do kitu :-/ kręcić nie dam rady, raz że rano mało czasu to jeszcze nie mam czym. Oby tylko opaska z tiarą się trzymała przez 2 godziny :D
        • alcea3 Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 22:19
          Jak to do pasa???!!! 1,5 roku temu miala takie jak Malwina!!!!!!!!! Malwina nawet nie ma do ramion jeszcze!!!
          Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
          • olus-ia80 Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 22:34
            Włosy zepnij wysoko gumka w kitkę , weż po niedużym kosmyku zawijaj w kółko na swoich wskazujących palcach do samej gumki zsuń z palca dołóż do kitki tak zeby tworzył koło jakby lok wsówkę wepnij na srodku tego kółeczka jak zrobisz tak całe włosy to będzie miała jakby kok z loków , wygląda ślicznie .
            Maja jest śliczna
            • aurinko Re: Co zrobić z włosami? 26.01.12, 22:50
              Olusiu dziekuje, pokombinuje jesli czas na to rano pozwoli bo mozliwe ze wstaniemy za pozno- Majka z wrazenia dopiero zasnela ;)
              • aurinko Re: Co zrobić z włosami? 27.01.12, 09:12
                No niestety nic mi nie wyszło, został więc zwykły warkoczyk, tiara zapewne spadnie ale najważniejsze, że z sukienki Maja jest zadowolona :)
                • burdziaa Re: Co zrobić z włosami? 28.01.12, 08:32
                  No i jak się Księzniczka bawiła :) pokaz jakies zdjecie
                  • aurinko Re: Co zrobić z włosami? 29.01.12, 11:56
                    Fotki dopiero za jakiś czas dostaniemy z przedszkola :)
    • lucy_cu Re: Co zrobić z włosami? 29.01.12, 08:26
      Już "po ptokach", ale podrzucam link:
      pinterest.com/source/girlydohairstyles.com/
      Ja moim dziewczynom robię takie "przeplatanki", jak na pierwszym zdjęciu- banalnie proste, a w różnych kombinacjach się da zrobić. Np góra przepleciona, a dół w ogonek albo w warkoczyk. Albo cała taka "korona" przeplatana. Banał, naprawdę- spróbuj. Normalnie włosy w kitkę, mniejszą czy większą, ściągasz gumkę leciutko w dół i przeplatasz włosy górą, potem gumkę podciagasz z powrotem.
      Twoja córa ma przepiękne włosiska- ech, moje babki mają ładny blond, ale włosy jak piórka (po teściowej, hehehe).
      • ridibunda olusia, lucy 29.01.12, 09:07
        Dzięki za podpowiedź, fryzurki super!
        W Olusinej fryzurze moja księżniczka wystąpiła wczoraj na balu, a to Lucy jest super i też się tak będziemy czesać. Moja ma straszne włosy do czesania, śliskie, nieukładające się, rosnące w różne strony, trzeba jej właśnie takich pospinanych fryzur, dzięki!
        Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
      • aurinko Re: Co zrobić z włosami? 29.01.12, 11:58
        Ale fajne pomysły :)) Na pewno coś wykorzystam, zwłaszcza te, gdzie nie ma kombinacji z dobieranymi warkoczami :)
      • asiasinka Re: Co zrobić z włosami? 05.02.12, 18:26
        Ciekawe pomysły!
        :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka