Dodaj do ulubionych

zzo-fajny link

02.05.07, 12:36
podaje wam ciekawy link dotyczacy znieczulen w tym zzo.
morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.html
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: zzo-fajny link 02.05.07, 12:48
      Morfeusz! Dobre! :-)
      Link faktycznie fajny, świetnie, że go tu wkleiłaś. Naprawdę niegłupia jest
      animacja przebiegu zzo (aczkolwiek aż się spociłam i mnie wszystko rozbolało! ;-
      P).
      Tak podsumowująco: dobrze, że mądrzy ludzie wynalezli zzo. Korzystałam z jego
      dobrodziejstw dwukrotnie i chyba i tym razem się skuszę. :-)
      • agusiajasia Re: zzo-fajny link 02.05.07, 14:31
        O cholera!
        Jak na to patrzę to mi się słabo robi.. blee
        Wolę urodzić bez znieczulenia, niż mieć świadomość, że ktoś mi zakłada cewnik w
        plecach. Wogóle nie biorę zzo pod uwagę, tak jak przy pierwszym porodzie, no
        chyba że trzeba będzie zrobić cesarkę. Tylko właśnie nie jestem pewna, czy przy
        cesarce stosuje się zzo czy ogólne? Wiecie?
        • lucy_cu Re: zzo-fajny link 02.05.07, 15:23
          E, czemu? To nie takie straszne. :-)
          Znieczulenie do cesarki- różnie, zależy od szpitala. Coraz częściej zzo, jako
          mniej obciążające organizm.
          No i, wiadomo, jeżeli coś nagłego dzieje się podczas porodu, to nikt nie bawi
          się w zakładanie zewnątrzoponowego, tylko od razu daje się ogólne, bo szybciej.
          Ale jeśli zzo już jest "zamontowane", to nie ma problemu: dodają tylko więcej
          środka znieczulającego i tną.
    • olcia.kaktus Re: zzo-fajny link 02.05.07, 14:30
      Rewelacja! bardzo obrazowe.
      No i uświadomiło mi jedną rzecz, której potwornie się bałam - że nie ma szan
      uszkodzenia rdzenia kręgowego... nie jestem lekarzem, ani biologiem, wiec nie
      za bardzo zdawałam sobie z tego sprawe.

Pozdr.
      Olcia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka