Dodaj do ulubionych

...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki???

17.07.07, 10:17
Mój Mateuszek kąpany jest około 20, potem zjada kolacyjkę:)) i około 21 kładę
go do łóżeczka. Śpi różnie do 1 lub 2. Potem budzi się znowu zjada i śpi dalej
do momentu aż obudzi go wschodzące słoneczko. około 6 wybudza się i troszkę
sie bawimy, czasem z rana boli go brzuszek.
Dzisiaj mały pobił rekord i spał od 21 do 4 rano!!! Może stopniowo sen będzie
mu się wydłużał i mamusia będzie wyspana:))
Obserwuj wątek
    • smolineczka Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 17.07.07, 14:22
      a.l.a.s.k.a77 !
      moja córcia dzisiaj skończyła pierwszy miesiąc :)
      tak samo jak twój synek śpi od 21-tej do 1-ej w nocy, ale przed wschodem słońca
      budzi mnie jeszcze raz: mniej więcej o 4-tej
      czy stosujesz jakieś chwyty, by twoje dzieciątko spało coraz dłużej? mam
      książke "Sekrety niemowląt" i zastanawiam się właśnie czy posłużyć się
      wyczytaną z niej metodą
      a ile Mateuszek śpi w dzień?
      pozdrawiam
      • a.l.a.s.k.a77 do smolineczka 17.07.07, 15:10
        Nie stosuję żadnych chwytów. A w dzień Mateuszek śpi różnie, nie ma ustalonych
        pór snu ale zawsze po południu śpi jakieś 2-3 godziny. A co to za metoda o
        której piszesz? Ostatnio podaję mu herbatkę z kopru na kolkę i zauważyłam że
        rano nie napina się z bólu jak było dotąd. Zmieniłam też dietę bo przyznam, że
        na początku kompletnie nie wiedziałam co jeść. Może to ma też jakiś wpływ na
        jego długi sen w nocy. Pozdrawiam!
        • smolineczka Re: do smolineczka 19.07.07, 09:33
          My próbójemy wprowadzić metodę Tracy, która ma stopniowo doprowadzić malucha do
          spania od 19 do 7, polega na stosowaniu ścisłego harmonogramu karmienia,
          przewijania, bawienia się, kontrolowanego wyciszania i spania. Teraz
          zastanawiamy się czy nam się uda, bo jak karmiłam na żądznie, to Marysia
          budziła się w nocy co 3 - 4 godziny, a jak a według harmonogramu to na razie
          budzi się częściej i cały harmonogram sie sypie. Nie wiem, czy warto
          kontynuować?
    • a090707 Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 17.07.07, 14:45
      moj ma tylko pare dni i w sumie nie sypiam po nocy,troche go kolysze, musze dac
      smoczka, karmic co 2 godz, za to w dzien probuje troszke sie zdrzemnac razem z nim
      zazdroszcze wam i mam nadzieje, ze u mnie to tez tak bedzie wygladalo juz niedlugo
    • azbestowestringi Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 17.07.07, 14:59
      mlody jest w wannie o 20, zaraz potem go karmie
      budzi sie okolo 23 na karmienie, potem okolo 1, potem o 5 a potem dopiero okolo
      8 rano.
    • boazeria Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 17.07.07, 15:32
      normalnie mnie pocieszylyscie.........
      moj maly 5 dniowy zarlok zje o 23ej i budzi sie dopiero o 5 rano.... 6 godz
      snu!!!!!! a ja przerazona ze cos nie tak- w spzitalu kazali mi malego wybudzac
      co 3 godz na sile i karmic.......

[URL=www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/830627d8b769dc42.html]images24.fotosik.pl/29/830627d8b769dc42m.jpg" border="0" alt=" images24.fotosik.pl/29/830627d8b769dc42m.jpg">[/URL]
    • ab_78 Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 17.07.07, 16:48
      moj zasypia okolo polnocy, budzi sie o 4 w nocy a potem okolo 7 lub 8 rano.
    • magda7717 Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 17.07.07, 17:11
      Moja Mala jak w zegarku co 3 h
      kolo 20 zaspypia po kapaniu potem ok 24 je , potem ok 3-4 i ok 7-8
      ale super jesli spi wiecej, czasem spi ponad 4 h
    • latortura Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 17.07.07, 17:40
      dziewczyny jakie to metody na dluzszy sen ?

a jaka dieta dla karmiacej zeby byla prawidlowa?

moj malutki ma 3 tygodnie, na poczatku spal po 3 godziny, bylo super - moglam
      cos zawsze zrobic itd

a teraz jest roznie, w nocy budzi sie od 1,5 do 3 godzin, tak wiec raz wstaje
      np 3-4 razy a czasem tylko 2,
      czy to sie unormuje?

najgorzej jest nad ranem - nie chce pozniej juz spac az do 12-13 czasem dluzej,
      napina sie, kurczy nozki-macha nimi strasznie i placze - czy to moga byc te
      cholerne kolki?

nie jem niczego niedozwolonego, niepije gazowanych napojow - z czego to wiec
      wynika?

aha, czy moge Mu podawac juz taka herbatke z koperku?
      narazie sama pije takie herbatki - tak powiedziala mi polozna,

poradzcie cos,
      pozdrawiam
      • a.l.a.s.k.a77 do latotura 17.07.07, 17:51
        Jeśli pręży się nad ranem to właśnie są kolki, u mnie było to samo. Ja mu już
        podałam herbatkę z kopru Hippa (jest od 1 tygodnia). Od tego momentu rano jest o
        niebo lepiej. Kolka atakuje właśnie z rana i wieczorem i tak było u mojego
        dziecka. A z dietą sama mam problem, wypisałam sobie listę obiadków,które uważam
        że są ok i będę jadła to na okrągło (niestety:((()
        • latortura Re: do a.l.a.s.k.a77 17.07.07, 21:18
          kochana a kiedy podajesz ta herbatke, tzn o jakich porach ?

ja dzis kupilam i koperkowa i rumiankowa i sprobuje jutro Mu dac,
          tylko nie iwem czy np juz rano ?

bo wyczytalam na tych herbatkach, zeby nie podawac na noc,
          jesli mozesz to odpowiedz mi prosze,

swoja droga...tak szkoda tych Malenstw, ze maja kolki ;(
          nie sadzilam, ze moje dziecko tez to dopadnie ;(
          • e-millie do a.l.a.s.k.a77 17.07.07, 21:30
            i ja się podłączam - wprawdzie kolek moja córeczka nie ma, ale ja nie mam
            zupełnie pomysłów na obiady :((( stąd prośba do alaski o listę tych obiadków,
            którą sobie zrobiłaś!!! please! co do snu, to dzisiaj będę patrzyła w nocy na
            zegarek, bo zupełnie nie mam pojęcia, ile razy moje dziecko w nocy budzi się na
            cycusia. a w ciągu dnia, to właściwie cały czas śpi między karmieniami :)))
            • modeko Re: do a.l.a.s.k.a77 17.07.07, 22:23
              moj Filipek śpi w dzien jak " zabity", za to w nocy budzi sie co 1,5h-2hi trzyma
              mnie tak z pół godziny zanim uśnie. Dopiero nad ranem dobrze zasypia.

w dzien ciagle nie mam czasu odespac, bo sprztanie, albo starsza corka zajmuje
              mi czas.

Niedługo padnę nieżywa :(

Chyba że synuś w końcu da mi się wyspac.

Ja oprocz herbatki podaje mu tez Espumisan.

Pozdrawiam
            • a.l.a.s.k.a77 do e-millie 17.07.07, 22:42
              Moja lista to żadna rewelacja- uprzedzam:))
              1. Ryż zapiekany z jabłkami.
              2. Pierogi z jabłkami lub jagodami (jeszcze nie próbowałam)
              3. Pierś gotowana + ziemniaki + sałatka zielona
              4. Zupy: krupnik, jarzynowa, rosół, barszczyk z jajkiem
              5. Jajko sadzone + kasza gryczana + sałata zielona
              6. Udko gotowane + ziemniaki + marchewka duszona lub surowa
              7. Naleśniki z twarożkiem lub jabłkami
              8. Makaron z twarożkiem
              To tyle ale intensywnie myślę nad bardziej ambitnymi obiadkami więc jak cos
              wymyslę to napiszę:))))))
              A wy macie jakieś lepsze pomysły????
          • a.l.a.s.k.a77 Re: do a.l.a.s.k.a77 17.07.07, 22:28
            Herbatkę podaję mu kilka razy dziennie, wypija po około 10-20 ml jednorazowo.
            Robię 100ml i starcza na cały dzień. Teraz jak jest tak gorąco to dodatkowo gasi
            jego pragnienie. Dodam, że nie podgrzewam tej herbatki i mały chętnie ją wypija.
            Spróbuj podać mu trochę rano i potem przez cały dzień.
    • annullka Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 18.07.07, 08:59
      u mnie na początku tzn przez pierwsze dwa-trzy tygodnie spał i jadł, a teraz
      pręży się, mało śpi ciężko mu zasnąć a jak zaśnie to na godzinkę, w nocy trochę
      lepiej ale nie dużo, chyba też zaczne mu podawać te herbetkę, juz nawet nie
      chodzi o to, że jestem nie wyspana ale o to, że on tak cierpi
    • dmgr Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 18.07.07, 09:58
      U nas ogólnie w dzień było co 3 godziny ale wczoraj wybudzał się częściej,
      myślę, że to ten upał i tyle pije, że mi mleka juz brakuje. W nocy to nawet już
      mu się zdazyło prawie 5 godzin spac a tak na ogół po 3-4 budzi się , przewijam
      go, karmię i spi dalej.
    • boazeria Re: ...Jak długo śpią w nocy Wasze dzieciaczki??? 18.07.07, 09:59
      no to sie pochwalilam wyzej ze spi 6 godzin i jak na zlosc teraz wogole nie spi
      prawie...... my z mezem zasypiamy a on nic....
      wogole to tlumaczlam mu ze lozko jest NASZE czyli meza i moje a on ma swoje
      obok ale jakos sobie nie wzial tego do glowy.... zasnie przy cycku, pooze go do
      lozeczka i juz udaje ze placze.... po kilku godzinach takiego przekladania mam
      dosc i wreszcie zasypia z nami ale cwaniak jeszcze co pare minut jedno oko
      otwiera i sprawdza czy jestem obok...........

wczoraj wykapalismy o 20tej, zjadl i poszedl spac o 22ej... spal 3,5 godz i od
      1ej w nocy do 4 rano byl zeski i wyspany i sie rozgladal i chcial cycka (w
      ktorym nie wiem czemu w nocy mam sucho wiec sie darl...) a od 4 rano znowu
      zjadl i przysypia tylko na godzinke.......

nie wiem moze w dzien trzeba go jakos umeczyc i nie dac spac zeby w nocy spal
      dluzej>?????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka