blanka0 11.05.08, 14:00 dziewczyny czy mozna stosowac zamiennie tzn paracetamole a za 5 h np ibuprofeny? Wiem ze efferalganu moge podac tylko 4 czopki, ale nie wiem czy potem moge podac np nurofen cholera oszalec idzie ratujcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia83m Re: leki przeciwgorączkowe 11.05.08, 14:32 mozna, jak dawid byl pierwszy raz chory, lekarz kazal nam zamiennie stosowac nurofen i paracetamol. teraz jak mial trzydniowke, inny lekarz powiedzial ze efferalgan jest do kitu, niewiele daje i ze najlepsze czopki to wlasnie nurofen w czopku, ciezko dostac, ale w trzeciej aptece znalazlam, i rzeczywiscie dziala najdluzej Odpowiedz Link
ridibunda Re: leki przeciwgorączkowe 11.05.08, 14:42 Mi lekarka tak samo mówiła, że można i że nurofen lepszy niż efferalgan, i rzeczywiście tak było. Odpowiedz Link
blanka0 Re: leki przeciwgorączkowe 11.05.08, 14:54 kurcze a wlasnie podalam drugi efferalgan, po ilu godzinach moge podac nurofen? Odpowiedz Link
bobimax Re: leki przeciwgorączkowe 11.05.08, 16:46 Zobacz czy temperatura spada, jeżeli spadnie to ok i poczekaj z następną dawką 4 godziny. Najlepszy jest nurofen w syropie. Ja przetestowałam wiele środków jak starsza teraz miała paskudnego wirusa objawiającego się tylko gorączką. Nawet czopki nie pomagały. Odpowiedz Link