Dodaj do ulubionych

bylysmy na kontroli

05.06.08, 12:21
Iga wazy 9460 g, kawal baby z niej. Lekarka zauwazyla, ze ma czesciowo zlepione wargi sromowe, przez 2 tygodnie ma miec tam smarowane clotrimazolem, potem posiew z moczu i kalu, a jesli sie nie rozkleja trzeba bedzie to zrobic chirurgicznie. Brrr, mam nadzieje, ze wszystko sie samo zrobi, bo jesli nie - biedna malutka. Czy ktoras z Waszych dziewczynek miala cos takiego???
Obserwuj wątek
    • dziunia27 Re: bylysmy na kontroli 05.06.08, 12:26
      ojej biedna malutka;( mam nadzieje że jej sie tam samo "naprawi";) i
      niepotrzebna będzie interwencja chirurga;)
      moja pani doktor jeszcze nigdy niesprawdzała tego u Julki;/
      • lilianak1 Re: bylysmy na kontroli 05.06.08, 12:33
        Moja lekarka też nie sprawdzała, ale któraś dziewczyna pisała już o
        tym problemie. Podobno zabieg nie jest taki straszny.
        • olus-ia80 Re: bylysmy na kontroli 05.06.08, 14:15
          mojej kolezanki corka tak miala nie zauwazylam aby mala cierpiala a
          widzialam ja nastepnego dnia i przewijalam osobiscie nie bylo sladu
          miala wtedy niecaly rok nie martw sie pozdrawiam
    • asuzi Re: bylysmy na kontroli 05.06.08, 17:51
      moja też nie sprawdza, a można to samej sprawdzić?
      • klaudia020707 asuzi 05.06.08, 19:56
        spójrz na tę "dziurkę" gdzie jest błona dziewicza, to tam sie skleja od dołu.
        jak porzadnie rozchylisz to widac blone dziewicza. jesli zauwazysz ze dziurka
        jest sklejona, tzn tak jakby delikatna blonka łaczyla dwie scianki ze soba
        inaczej nie umiem tego wytłumaczyć:)
    • klaudia020707 My 05.06.08, 19:50
      Jak mała miał 6 mies. pisałam kiedyś o tym i wkleiłam link z innego forum, poszukaj.
      Tyle że nie trzeba chirurgicznie rozklejać a udać się do ginekologa dziecięcego, on nabiera jakies mazidło na palec, lekko porusza i już po sprawie, to nawet nie boli, może pierwsze oddawanie moczu.
      No i uwaga to powraca, więc trzeba sprawdzć. Moja mała tak wierzga że nie idzie jej tam porządnie zajrzeć. Zauważyłam po 2 mies że znowu zaczyna sie to samo poszłam do lekarza szkockiego i on mi na to jest ok i teraz nic nie mogą zrobić dopiero jak będzie miała problem z miesiączką czy np w wieku 10 lat. Szoku doznałam. Smarowałam to oliwką bo wyczytałam że nawilżanie pomaga i rozkleiło sie.
      Kurcze te maśc tez mam co Ty (stosowałam 5 dni po zabiegu) ale nie wiedziałam że moge tego użyć, mam też Linomag-to podobnież jest dobre.
      Nie wiadomo od czego to sie dzieje ale przypuszczam że od balsamów, bo jak ja smaruję małą to nie żałuję, od stóp do głowy porządnie wysmarowana i tam też, jak mąż smaruje to tak jakoś oszczędniej (a przez pewien czas on ją smarował)i wróciło wszystko do normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka