Dodaj do ulubionych

Czy któraś z was robi tipsy?

10.11.08, 18:04
Mam do was pytanie kochane.
Robiłyście pewnie jakiś kurs.Ile takowy kosztuje?
Czy opłaca sie robić kurs ,ćwiczyć a potem np otworzyć małe stoisko np razem
z fryzjerem/solarium itp(wiele jest takich stoisk)
Czy sztuka pedicure i manicure jest łatwa do nauczenia?
Obserwuj wątek
    • azi81 Re: Czy któraś z was robi tipsy? 10.11.08, 20:51
      Pati moja kolezanka robila ostatnio i dosc tanio ja to wynioslo daj
      mi zanc jutro na gg to ci powiem co i jak
      • silvii Re: Czy któraś z was robi tipsy? 10.11.08, 21:09
        Pati ja się przekwalifikowałam w pewnym momencie mojego życia :) własnego salonu
        nie mam z wyboru :) ale jak już będę pewna gdzie będę mieszkać... ;) to pewnie
        taki otworzę :) przed ciążą pracowałam w salonach u kogoś i robiłam prywatnie,
        teraz odbudowuję bazę klientek.

Nauczyć się nie jest tak trudno :) koszty? cóż kurs możesz nawet znaleźć za
        darmo jeśli jest dotowany przez unię europejską, materiały, a zwłaszcza dobre,
        niestety trochę kosztują ale nie ma nic za darmo :) Powiem tak, praca jest
        ciężka ale jeśli sprawia Ci to satysfakcję, to rekompensujesz sobie wszystkie
        trudy ;P Powodzenia!

Silvii & Dan

ps. też zaczynałam od tipsów, akryl potem żel, zdobienia (jak znajdę fotki to
        wkleję). Teraz zajmuję się pielęgnacją naturalnych paznokci z przekonania i
        własnego wyboru ;) robię leczniczy pedicure z usuwaniem odcisków, wrastającymi
        paznokciami, prowadzę stopy cukrzycowe ;) do tego refleksologia i masaż :) i
        można żyć :) oczywiście teraz muszę koło rozpędzić od nowa, bo wypadłam z obiegu
        na 1,5 roku a to długo w tym zawodzie...
        • patrice7 Re: Czy któraś z was robi tipsy? 10.11.08, 21:11
          w zasadzie chodzilo mi wlasnie o zelowe paznokcie.
          • silvii Re: Czy któraś z was robi tipsy? 10.11.08, 21:52
            żelowe są łatwiejsze w obróbce niż akrylowe :) w sensie mniej się trzeba
            pilnikiem namachać ;PPP bo tworzywo miększe od akrylu :)

Silvii & Dan
    • silvii wkleiłam kilka zdjęć! 10.11.08, 22:54
      picasaweb.google.pl/dan.osita/Pazury#
      :)

Silvii & Dan
      • izoola Re: wkleiłam kilka zdjęć! 10.11.08, 23:02
        oj super:))).
        a czy dobrze zrozumialam? nie robisz juz wogole zelowych???
        ja czasem sobie funduje, szczegolnie, ze od porodu namietnie zaczelam obgryzac
        paznokcie i przestac nie potrafie:(. chodze do takiej jednej dzierwczyny, ktora
        robi w domu a takze dojezdza do klientek, praktycznie nie musi do pracy chodzic
        taki ma zarobek...
        • silvii Izoola 10.11.08, 23:32
          Niestety nie robię :) żelowe ostatnio robiłam przed ciążą jak jeszcze pracowałam
          w salonie :) No ja pewnie też nie musiałabym chodzić do pracy ;) gdyby nie
          przerwa na Daniela... niestety traci się kontakty bardzo szybko jeśli nie trzyma
          się przysłowiowej ręki na pulsie :)

Silvii & Dan
      • joasia83m silvii 10.11.08, 23:12
        moje komentarze:
        zakochalam sie w czanych pazurkach z tym boskim kwiatem- 5, 6 zdjecie z kolei,
        no cudo!! chyba dlatego ze uwielbiam czarne i ciemne lakiery+ jakis element
        kobiecosci= to oddaje moj charakter:)
        2. ta kobieta na zdjeciu z mega pazurem i na zdjeciu z warsztatow to jest ta
        sama kobieta= i to jestes Ty???? WOW, tylko tyle umiem powiedziec:)
        3. to co robisz, robisz super!
        • burdziaa Re: silvii 10.11.08, 23:19
          Fajnie- masz manualne zdolnosci :)
          ale piękna jestes na tych zdjeciach, normalnie kąsek ze hej!
          • silvii Burdzia 10.11.08, 23:40
            Dzięki! :) Ty mi lepiej powiedz, jak ja mam do dawnej formy wrócić co? próbuję i
            próbuję i d...pa z trupa :( nic nie chudnę a nawet tyję buuuuuuu.... już taka
            piękna to chyba nigdy nie będę... jedyne pocieszenie, że synek ładny nam wyszedł ;)

Silvii & Dan
        • silvii joasia83m 10.11.08, 23:37
          tak jak napisałam w komentarzu do zdjęcia... to chyba były najpiękniejsze pazury
          jakie sobie zrobiłam ;) oj pamiętam, że dumna byłam z nich jak paw ;) oczywiście
          są akrylowe.
          Tak, ta kobieta to ja przed! ciążą ;))) czyli prawie 20 kilo szczuplejsza... i
          bez zwisu brzusznego z przodu ;)))
          Już akryli nie robię :) zdobień 3d tym samym też nie :) poszłam w troszkę innym
          kierunku, tak jak pisałam wyżej :) teraz robię tylko zdobienie pazórków
          naturalnych przy malowaniu ;P

Silvii & Dan
          • silvii Re: joasia83m 10.11.08, 23:48
            Asia to było do 26 zdjęcia! teraz zerknęłam dopiero :) sorry...
            Jeśli chodzi o 5 i 6 zdjęcie - to taki kwiatek spokojnie można namalować na
            naturalnym paznokciu również :)

Silvii & Dan
            • joasia83m Re: joasia83m 11.11.08, 00:17
              mozna, mozna... ale trzeba umiec!
              • silvii Re: joasia83m 11.11.08, 08:36
                w brew pozorom to wcale nie jest aż takie trudne :)

żałuję tylko, że w pewnym momencie przestałam uwieczniać te "moje" pazury... bo
                po latach oglądając te zdjęcia aż miło mi powspominać ;) chyba znowu zacznę :)
                tak dla własnej przyjemności :))) w końcu zdjęcia też lubię robić :)

Silvii & Dan
                • patrice7 Re: joasia83m 11.11.08, 08:48
                  O matkp Sylwia!! Jaka laska!! W zyciu bym Cie nie poznala.
                  Przepieknie !!
                  • silvii Re: joasia83m 11.11.08, 09:08
                    Dzięki Pati! Ty to wiesz jak człowieka na duchu podtrzymać... hahahahah :) no to
                    nieźle mało atrakcyjna muszę być teraz...

Silvii & Dan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka