Dodaj do ulubionych

angina - co podać?

24.11.08, 14:54
mąż od piątku miał anginę, Marysia mogła się od niego zarazić. dziś
rano nie miała apetytu, w południe była śpiąca i marudna. zmierzyłam
temperaturę: ma 37,7. obiadu nie zjadła. dałam łyżeczkę miodu, teraz
śpi. pięć dni temu skończyła brać antybiotyk na infekcje dróg
moczowych. organizm jest osłabiony... doradźcie jakieś środki, żeby
zahamować rozwój choroby
Obserwuj wątek
    • m_k8 Re: angina - co podać? 24.11.08, 17:07
      smolineczka, niestety zostaje Ci marsz do lekarza :-( jeśli to angina to
      koniecznie.
      • a.zaborowska1 Re: angina - co podać? 24.11.08, 18:09
        jeśli to angina nic nie zrobisz. Tylko musisz iść do lekarza.
        Spróbuj może oscilococinum, może tantum verde ale jak ma temperature
        to ja bym szła do lekarza

szybkiego powrotu do zdrowia życzę
        • smolineczka Re: angina - co podać? 24.11.08, 19:14
          wiem, dziewczyny, zarejestrowałam się na środę do naszej pani doktor
          tantum verde mam, podałam też panadol, bo gorączka skoczyła do 39
          czy to jest angina - nie wiem, bo do gardła nie umiem jej zajrzeć
          • metanira Re: angina - co podać? 24.11.08, 20:38
            Oj, współczuję Wam obu, Konrad też jest świeżo po anginie, tak go gardło bolało,
            że płakał przy jedzeniu, no i ta gorączka :( Eh... fatalna ta pora, u mnie
            chorzy byli lub są wszyscy: Konrad, mąż, Konrad drugi raz, ja, moja mama, ojciec
            i babcia. Niech ten cholerny listopad wreszcie się skończy...
            • smolineczka Re: angina - co podać? 24.11.08, 21:22
              dziękuję za współczucie
              rzeczywiście, dziecko fatalnie znosi wysoką gorączkę
              przed chwilą dzwoniłam do dyżurnej przychodni, bo miała 39,3
              doktor doradziła dać po 4 godzinach już nie panadol, a ibufen
              • metanira Re: angina - co podać? 24.11.08, 21:26
                Tak właśnie robiłam: co 4 godziny na zmianę paracetamol i ibufen, dziewczyny tak
                radziły i lekarka potwierdziła.
                • ankas4 Ja tam bym jechala na ostry dyzur 24.11.08, 21:38
                  Wiesz co potraktuj to jako nie panikarskiego posta.. ale rade , bo ja mialam
                  podobnie i niestety musialam wzywac pogotowie , bo maly dostal dusznosci i
                  okazalo sie ,ze to zapalenie krtani... jesli kaszle to jedzcie na ostry dyzur ,
                  jak ma temperature to poczekalabym do rana , oczywiscie zbila temperature i
                  szybko z rana szla do lekarza zeby angina nie przeszla w zapalenie krtani.
                  • smolineczka Re: Ja tam bym jechala na ostry dyzur 24.11.08, 22:05
                    ankas, ja jestem panikarą. konsultowałam się w swojej przychodni pięc
                    minut przed zamknięciem; kilka godzin temu rozmawiałam z lekarzem w
                    dyżurnej przychodni, a kilkanaście minut temu dzwoniłam tam jeszcze
                    raz, żeby dowiedzieć się do kogo można się zwrócić po 22-ej. oprócz
                    gorączki Mała nie ma żadnych objawów, ale bez lekarza i tak nie
                    jestem pewna co jej dolega
                    • andzia84 Re: Ja tam bym jechala na ostry dyzur 24.11.08, 22:51
                      jak stosujesz homeopatię to możesz kupić angin heel on hamuje rozwój
                      choroby, z moją mamą co roku miałyśmy mega anginy a od kilku lat nic
                      dzięki angin heelowi
                      • smolineczka Re: Ja tam bym jechala na ostry dyzur 25.11.08, 19:58
                        andziu, zastanawiałam się nad angin heelem właśnie, bo kiedyś bardzo
                        szybko mi wyleczył anginę, ale poszłam dzisiaj do lekarza, bo Mała
                        miała od rana wysoką gorączkę i usłyszałam, że w tej sytuacji pomoże
                        tylko antybiotyk... osobiście mam zaufanie do homeopatii, ale boję
                        się zacząć leczyć dziecko na własną rękę. może powinnam poszukać w
                        krakowie dobrego specjalistę homeopatę
                        • andzia84 smolineczka 25.11.08, 20:18
                          homeopatia pomaga jak choroba się dopiero rozwija a jakk już szaleje
                          to coś mocniejszego potrzeba, możesz poszukać homeopaty ale wydaje
                          mi się że to jest tak że może pomóc ale nie zaszkodzi
                          • smolineczka Re: smolineczka 25.11.08, 20:27
                            homeopatia nie zaszkodzi. w odróżnieniu od antybiotyku... jakbym
                            miała wybór, to nie podałabym. ale o tym, że Manię boli gardło nie
                            wiedziałam, póki nie wyskoczyła wysoka gorączka. nie byłam w stanie
                            wyłapać tego momentu, kiedy choroba się dopiero rozwijała
                            • andzia84 Re: smolineczka 25.11.08, 20:28
                              no wiem z maluchami to cieżko póki nie mówią co je boli, ale to już
                              niedługo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka