agusiajasia 10.06.09, 11:57 Chorera!! A już tak dobrze było. Ani biegunki ani temperatury.. Co znowu się dzieje???!!! Może jakiś nawrót. Narazie Zosia śpi. A ja idę się bawić w mechanika samochodowego z Jankiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burdziaa Re: I znowu 38,8 10.06.09, 12:41 :((( wysoko- moze niech lekarz obejrzy, nie wiem...trzymajcie się! Odpowiedz Link
mimi_mm Re: I znowu 38,8 10.06.09, 16:58 zbijaj! ja narazie testuje nowa metode: Nurofen czopki: 18.00 - 2.00 - 10.00 Panadol (plyn): 22.00 - 6.00 - 14.00 narazie dziala. na czarna godzine mam pyralgine: jak temp. skoczy do 38,5 - 1/3 czopka. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: I znowu 38,8 10.06.09, 20:38 dziwna sprawa z tą moją Zo. Wstała po drzemce z temp 37,8, dałam panadol (5ml) i jak ręką odjął. Teraz już śpi, bez marudzenia poszła się położyć na materacu i zasnęła. MOże jeszcze osłabiona po chorobie, a temperatura się wzięła stąd, że babcia ją wyciągnęłą na słońce rano jak byłam z Franiem na rehabilitacji. W każdym razie posiedzimy jeszcze w domu i poobserwujemy. Odpowiedz Link
anmroz Re: I znowu 38,8 11.06.09, 08:33 Mam nadzieję,że temperatura minęła. Napisz słówko. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: I znowu 38,8 11.06.09, 21:00 Dziś od rana było ok. W południe zrobiła się niewyraźna, zmierzyłam i okazało się, że ma 38,4. Cholera, dziecko m schudło, bo prawie nic nie je, tylko pije, i znowu robi nieciekawe kupy. Chyba znoeu lekarza wezwę do niej. Zbiłam gorączkę panadolem i Zosia znów pół dnia przespała. Jakaś osowiała się zrobiła. Niedobrze.... :( Odpowiedz Link
zabka11 Re: I znowu 38,8 11.06.09, 23:03 Coś się rozwija niestety:( Mam nadzieję, że uda się w porę zareagować i choróbsko zatrzymać. Ucho, gardło, coś sie wykluwa:( Zdrówka dla Zosi i spokojnej nocy! Odpowiedz Link
sylpal13 Re: I znowu 38,8 12.06.09, 10:55 i jak zosia? u nas od wczoraj temp 38,8 i żadnych innych objawów. od rana dzisija bez temp. dziwne te choroby, byłaś u lekarza? Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: I znowu 38,8 12.06.09, 11:18 Witam:) Przede wszystkim zdrówka dla Zosi:) Tamta wcześniejsza choroba to brzuchowo-biegunkowa?? Więc albo ciąg dalszy albo wykluwa się cos nowego. Trzeba obserwować. Może nie zbijaj gorączki jak jest poniżej 38,5. Do tego pułapu jest pożyteczna a nie obciażająca. Chyba, że Zosia to źle znosi. Nasza Pani doktor mówi, że ten pułap zbijania nie powinien być ksiażkowy, bo każde dziecko inaczej znosi podwyższoną temperaturę. I tak dla przykładu Mikołaj powyżej 38,5 pada i zasypia a Filip do 39 biega jak szalony:) My mieliśmy zapalenie gardła, ale gorączka tylko jeden dzień i mam wielką nadzieję, ze nie wróci. Życzę zdrówka, daj znac jak Zosia:) Odpowiedz Link
agusiajasia Re: I znowu 38,8 12.06.09, 13:07 No więc nie dopisałam do końca. Zosia ma cały czas objawy biegunkowo-zatruciowo pokoramowe. Bardzo mało je, pije dużo, bardzo dużo i to jest dobre. Kupy robi bardzo nieciekawe. Kurcze, nie wiem co to za cholera!! Teraz ma 37,3 i śpi znowu. Już drugi raz dzisiaj. Rozważam ewentualnie zawiezienie jej na izbę przyjęć do szpitala, ale dla niej to będzie koszmar. No i pojedzie z mężem, bo ja muszę zostać z Franusiem cyckowym. Ufff, nie wiem co robić :/ Odpowiedz Link
ridibunda Re: I znowu 38,8 12.06.09, 14:06 U nas było bardzo podobnie. Objawy te same, zerowy apetyt, dużo piła, a normalnie pije malutko. Byłam dwa razy u lekarza, w tamtym tygodniu, we wtorek i w piątek ,bo szaleńczo energiczne dziecko zamieniło mi się w piątek rano w ospałego misia siedzącego mi cały czas na kolanach. I nic, to wirus był, miałyśmy tylko gastrolit i lacidofil, teraz już prawie przeszło, ale apetyt dalej słaby. Straszne cholerstwo:/ Zdrówka życzę. Odpowiedz Link
agusiajasia WIEM!!!! 12.06.09, 20:15 Słuchajcie, wszystko jasne! Już wiem, dlaczego chłopaki nie zarazili się do tej pory. To żaden wirus. To zęby trzonowe. Właśnie wyszły. Kurcze, a ja tu wymyślałam nie wiem co... Chyba jej wywołałam te zęby ostatnim postem zębowym :) Ufff, co za ulga. Jak to niedobrze żyć w nieświadomości. Odpowiedz Link
anmroz Re: WIEM!!!! 12.06.09, 22:04 Ty to jesteś super matka.Ja bym pewnie nie odkryła,że to od zębów.Mój nie da sobie nic w buzi zobaczyć.Dobrze,że już małą zdiagnozowałaś. Odpowiedz Link
zabka11 Re: WIEM!!!! 12.06.09, 22:30 Uffff.....jak dobrze, że to tylko zęby:) Wyjdą i po kłopocie:) Ja dziś Jankowi zaglądałam do paszczy, bo ostatnio wkłada do niej ręce, szuka cos palcami i ślini sie jak niemowlak. Pewnie przed nami kolejne atrakcje;) Pozdrawiam i buziaki dla dzieciaków. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: WIEM!!!! 12.06.09, 22:44 Odkryłam to przez przypadek :) Janek i Zo bawili się w ryczące lwy i jak Zosia otworzyła paszczę mignął mi nowy ząbek :) Odpowiedz Link
madziszka Re: WIEM!!!! 12.06.09, 23:44 no kurcze, Jasiek miał doookładnie te same objawy! w tamtym tygodniu przez 3 dni gorączka, tydzień wcześniej też gorączka zero apetytu, kupy nieciekawe to samo! mam nadzieje że to zęby, bo gorączki juz nie ma (tfu tfu), ale z jedzeniem cieniutko... Odpowiedz Link