kaisa81 12.11.10, 14:01 witam mam dylemat czy w przedpokoju połączonym z kuchnią dać gres polerowany. Ślicznie on wygląda, ale czy przy 2 dzieciaków nie jest on niebezpieczny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: gres polerowany jak się sprawdza 12.11.10, 20:41 mam w przedpokoju,teraz bede klasc gres polerowany na powierzchni 60m2(przedpokoj,salon,jadalnia,kuchnia).Jak do tej pory przez dwa lata uzytkowania przy malym dziecku wszystko super i dlatego ze wiem jak sie sprawdza bede go klasc znow. Gdy bedziesz kupowac to zapytaj pana czy wymaga on jakiejs konserwacji bo sa odmiany,ktorym trzeba to zaserwowac. Odpowiedz Link
ma2ma Re: gres polerowany jak się sprawdza 13.11.10, 13:36 sprawdza sie ok, tylko jest dosc slisko...i maluchy musza uwazac-moj juz mial rozcieta warge, guzy itd...nic powaznego ale zawsze jakis wypadek maly...a po za tym-ja mam akurat jasny i nie polecam zwlaszcza przy dzieciach-a tu sie cos wyleje a tam popisze i td...w wiecznei brudny i trzeba z mopem ganiac -moj nastepny wybor to owszem gres ale juz nie polerowany i w ciemnym kolorze-szary (ja mam swoj w przedpokoju, kuchni i lazienkach) Odpowiedz Link
bei Re: gres polerowany jak się sprawdza 22.11.10, 22:45 Mam jasny w holu i w kuchni - dziecko wychowalo sie na nim bez wiekszej wywrotności niz na innych powierzchniach. Kolor bardzo jasny- ale to zaleta- rozswietla wnętrze. Myć trzeba jak kazda powierzchnie, kazda brudzi sie a tu efekt świeżości doskonały:) Mokry- jest bardzo śliski- najbardziej wtedy, gdy ktoś nie zauważa, ze powierzchnia jest mokra i jest nieostrożny:) Ale po mokrej po myciu staramy się nie chodzic, prawda?:) Odpowiedz Link
graiyetea Re: gres polerowany jak się sprawdza 23.11.10, 13:27 Dla dzieci to świetna zabawa w ślizganie. Najwyżej sobie guza nabiją. Ja mam ciemny gres polerowany i niestety to był mój błąd. Jest prawie czarny, więc często trzeba go polerować. Odpowiedz Link
leda16 Re: gres polerowany jak się sprawdza 23.11.10, 22:29 Mam 10 lat w kuchni w bloku kremowy, polerowany gres. Wygląda pięknie, nie wyciera się, optycznie powiększa i rozjaśnia kuchnię a dzieci można nauczyć, że podłoga to nie ślizgawka. Dobrym rozwiązaniem są też pantofle na gumowych podeszwach, wszyscy ich używamy, gdyż są łatwe do utrzymania w czystości. Zamiast mopu, który moim zdaniem jest b. niehigieniczny ponieważ bynajmniej nie zbiera tylko rozmazuje brud i zarazki po podłodze, używam małej miski, gąbki i bezpośrednio po umyciu dwóch rzędów płytek wycieram je do sucha pieluchą. Kolana też mam jeszcze sprawne :). Odpowiedz Link
ma2ma Re: gres polerowany jak się sprawdza 23.11.10, 22:44 wybacz ale myc 50m2 podlogi na kolanach i do tego jeszcze wycierac sucha pieluch to zajecie raczej dla kogos kto sie nudzi albo ma 10 plytek gresu 30 x 30 _________________________ UBRANKA 68-92, NOWE BUTY NA SPRZEDAZ ZABAWKI Odpowiedz Link
leda16 Re: gres polerowany jak się sprawdza 27.11.10, 15:21 Co prawda moja kuchnia ma zaledwie 8 m. Ale tak samo robię z parkietami ok.30 m, WC i łazienką, przy czym lakierowane parkiety myję 2x do roku, sanitaria i kuchnię 1x2 tygodnie. Raz w tygodniu wycieram z kurzu a dywany elekroluksem. Mam nadzieję, że przy centralnym odkurzaczu będzie to wystarczyło zrobić raz na tydzień. Odpowiedz Link