Dodaj do ulubionych

gres polerowany jak się sprawdza

12.11.10, 14:01
witam
mam dylemat czy w przedpokoju połączonym z kuchnią dać gres polerowany. Ślicznie on wygląda, ale czy przy 2 dzieciaków nie jest on niebezpieczny?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: gres polerowany jak się sprawdza 12.11.10, 20:41
      mam w przedpokoju,teraz bede klasc gres polerowany na powierzchni 60m2(przedpokoj,salon,jadalnia,kuchnia).Jak do tej pory przez dwa lata uzytkowania przy malym dziecku wszystko super i dlatego ze wiem jak sie sprawdza bede go klasc znow.
      Gdy bedziesz kupowac to zapytaj pana czy wymaga on jakiejs konserwacji bo sa odmiany,ktorym trzeba to zaserwowac.
      • ma2ma Re: gres polerowany jak się sprawdza 13.11.10, 13:36
        sprawdza sie ok, tylko jest dosc slisko...i maluchy musza uwazac-moj juz mial rozcieta warge, guzy itd...nic powaznego ale zawsze jakis wypadek maly...a po za tym-ja mam akurat jasny i nie polecam zwlaszcza przy dzieciach-a tu sie cos wyleje a tam popisze i td...w wiecznei brudny i trzeba z mopem ganiac -moj nastepny wybor to owszem gres ale juz nie polerowany i w ciemnym kolorze-szary (ja mam swoj w przedpokoju, kuchni i lazienkach)
        • bei Re: gres polerowany jak się sprawdza 22.11.10, 22:45
          Mam jasny w holu i w kuchni - dziecko wychowalo sie na nim bez wiekszej wywrotności niz na innych powierzchniach. Kolor bardzo jasny- ale to zaleta- rozswietla wnętrze. Myć trzeba jak kazda powierzchnie, kazda brudzi sie a tu efekt świeżości doskonały:)
          Mokry- jest bardzo śliski- najbardziej wtedy, gdy ktoś nie zauważa, ze powierzchnia jest mokra i jest nieostrożny:)
          Ale po mokrej po myciu staramy się nie chodzic, prawda?:)
    • graiyetea Re: gres polerowany jak się sprawdza 23.11.10, 13:27
      Dla dzieci to świetna zabawa w ślizganie. Najwyżej sobie guza nabiją. Ja mam ciemny gres polerowany i niestety to był mój błąd. Jest prawie czarny, więc często trzeba go polerować.
    • leda16 Re: gres polerowany jak się sprawdza 23.11.10, 22:29
      Mam 10 lat w kuchni w bloku kremowy, polerowany gres. Wygląda pięknie, nie wyciera się, optycznie powiększa i rozjaśnia kuchnię a dzieci można nauczyć, że podłoga to nie ślizgawka. Dobrym rozwiązaniem są też pantofle na gumowych podeszwach, wszyscy ich używamy, gdyż są łatwe do utrzymania w czystości. Zamiast mopu, który moim zdaniem jest b. niehigieniczny ponieważ bynajmniej nie zbiera tylko rozmazuje brud i zarazki po podłodze, używam małej miski, gąbki i bezpośrednio po umyciu dwóch rzędów płytek wycieram je do sucha pieluchą. Kolana też mam jeszcze sprawne :).
      • ma2ma Re: gres polerowany jak się sprawdza 23.11.10, 22:44
        wybacz ale myc 50m2 podlogi na kolanach i do tego jeszcze wycierac sucha pieluch to zajecie raczej dla kogos kto sie nudzi albo ma 10 plytek gresu 30 x 30
        • leda16 Re: gres polerowany jak się sprawdza 27.11.10, 15:21
          Co prawda moja kuchnia ma zaledwie 8 m. Ale tak samo robię z parkietami ok.30 m, WC i łazienką, przy czym lakierowane parkiety myję 2x do roku, sanitaria i kuchnię 1x2 tygodnie. Raz w tygodniu wycieram z kurzu a dywany elekroluksem. Mam nadzieję, że przy centralnym odkurzaczu będzie to wystarczyło zrobić raz na tydzień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka