Dodaj do ulubionych

jaki kolor fugi

05.12.11, 21:23
Witam,
Mam pytanie jaki mam dać kolor fugi do płytek do łazienki. Mam w łazience płytki koloru kremowego oraz ciemna czekolada,podłoga jest cała w ciemnym brązie. Na jednej ściane mam jasne płytyki i jeden pionowy pas ciemnych od podłogi do sufitu.Natomiast ściana na której jest ceramika typu toaleta oraz umwyalka i pralka jest do połowy w ciemnobrązowych płytkach.A reszata kremowe od połowy w górę.Komin zabudowany będzie z jednej strony w brazowych płytkach a z drugiej strony w kremowych. I teraz moje pytanie: CZY MOGĘ ZASTOSOWAĆ DWIE FUGI? FUGA W KOLORZE JASNEGO BEŻU DO JASNYCH PŁYTEK,A FUGA W KOLORZE BRĄZU CIEMNEGO DO CZEKOLADOWYCH PŁYTKEK? I NA PODŁODZE W CIEMNYCH PŁYTAKCH TYLKO CIEMNA BRĄZOWA FUGA
Obserwuj wątek
    • edziakrys Re: jaki kolor fugi 05.12.11, 22:01
      Ja tak mam: podłoga czekoladowa i taka sama fuga. Na ścianach kremowa płytka i pasek czekoladowy ze wzorkiem i tu fuga kremowa. Jedyne zdjęcie jakie mam jest kiepskawe, ale może uda się podejrzeć. Moim zdaniem wygląda dobrze, choć myslałam, aby na pasku dać fuge czekoladową. Małżowi się nie podobała ta opcja. Może i dobrze.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2968632,2,1,lazienka.html
    • robitussin Re: jaki kolor fugi 06.12.11, 11:15
      > I teraz moje pytanie: CZY MOGĘ ZASTOSOWAĆ DWIE FUGI? FUGA W KOLOR
      > ZE JASNEGO BEŻU DO JASNYCH PŁYTEK,A FUGA W KOLORZE BRĄZU CIEMNEGO DO
      > CZEKOLADOWYCH PŁYTKEK? I NA PODŁODZE W CIEMNYCH PŁYTAKCH TYLKO CIEMNA
      > BRĄZOWA FUGA

Ja bym tak właśnie zrobiła.
      Nie cierpię jasnych fug do ciemnych płytek i na odwrót.
      • edziakrys Re: jaki kolor fugi 06.12.11, 21:01
        Moja szwagierka ma jasne płytki i ciemne fugi i to ona właśnie uświadomiła mi że to nie jest fajne rozwiązanie, szczególnie przy myciu, bo te ciemne fugi zachodzą białymi zaciekami. Sama już dobierała się pilniczkiem do paznokciżeby wyskrobać i zmienić na jasne;)
        • lopi1 Re: jaki kolor fugi 07.12.11, 10:04
          Jasne fugi na podłodze to nieporozumienie. Pomimo mycia po miesiącu są czarne.
          • rozka26 Re: jaki kolor fugi 07.12.11, 12:16
            Dzięki za odp
          • robitussin Re: jaki kolor fugi 07.12.11, 13:01
            > Jasne fugi na podłodze to nieporozumienie. Pomimo mycia po miesiącu są czar
            > ne.

Wystarczy raz na jakiś czas odświeżyć choćby Vanishem czy innym Chloroxem.
            W poprzednim mieszkaniu miałam płytki i jasne fugi - nic nie czerniało :)
            • aqua48 Re: jaki kolor fugi 07.01.12, 13:01
              robitussin napisał:

> > Jasne fugi na podłodze to nieporozumienie. Pomimo mycia po miesiącu są czarne.

Wystarczy zdejmować buty. Mam jasne fugi na podłodze w kuchni (karmel) i łazience (beż). Szoruję je raz na pół roku.
        • rozka26 Re: jaki kolor fugi 07.12.11, 12:17
          ok dzięki za odp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka