Dodaj do ulubionych

dostałam warunki podłączenia gazu!!!

13.12.06, 20:38
yuppi!!! za jedyne 950 zł +VAT oraz po zbudowaniu przez gazownię nowego
odcinka gazociągu, co ma potrwać rok ;-))) będę miała gaz ;-))
i jak tu nie lubić 13-go ;-DD
Obserwuj wątek
    • elena76 Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 13.12.06, 21:17
      To super:)

Ja nadal czekam na informacje z gazowni...
      • alanta1 Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 13.12.06, 21:57
        Ja też dostałam dziś, ale już umowę do podpisania :) Czyżby gazownia
        miała "dzień dobroci dla zwierząt" ;-PPP
        W umowie zagrozili karami, jak nie będe gotowa do podłączenia za rok w
        wakacje ;) kurde, od dwóch lat jestem gotowa do podłączenia :(
    • kubanika Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 13.12.06, 21:59
      Gratulejszyns :)))) Jeden krok do przodu :))) Nas też mniej więcej na tyle
      oszacowali... My poczekamy na nasze warunki gdzieś do końca stycznia pewnie...
      • kanga_roo Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 14.12.06, 17:15
        Gaz drożeje i będzie drożał, moje panie. Radzę pomyśleć jeszcze o alternatywnym
        żródle ciepła.
        • ania.silenter Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 14.12.06, 21:25
          kanga_roo napisała:

> Gaz drożeje i będzie drożał, moje panie. Radzę pomyśleć jeszcze o
          alternatywnym
          >
          > żródle ciepła.

my już mieliśmy alternatywne źródło energii - prąd. Za 3 miesiące ubiegłej zimy
          zapłaciliśmy trochę ponad 3000 zł. Wolę jednak gaz:).
          pozdrawiam
          • kanga_roo Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 14.12.06, 21:39
            A nie, nie myślałam o prądzie. Chociaż znajomi mają piece akumulacyjne, i nie
            słyszałam, żeby bankrutowali. Myślałam raczej o kominku z rozprowadzeniem
            ciepła. A myślałam zainspirowana przez znajomą, która ma ogrzewanie gazowe, ale
            dogrzewa zwykłym kominkiem, bo wychodzi taniej.
            • ania.silenter Kanga:))) 14.12.06, 21:52
              kanga_roo napisała:

> Myślałam raczej o kominku z rozprowadzeniem
              > ciepła. A myślałam zainspirowana przez znajomą, która ma ogrzewanie gazowe,
              ale
              >
              > dogrzewa zwykłym kominkiem, bo wychodzi taniej.

Wszystko dla ludzi;). Jestem otwarta na nowe możliwości:))).
              pozdrawiam
              • annasza33 Kasia! 14.12.06, 21:55
                Gratki! <dzika zazdrość> ;-))))))))))))
                • kasia_de Re: Kasia! 14.12.06, 22:20
                  my planujemy jeszcze kominek włączony w system ogrzewania (taki z płaszczem
                  wodnym). Planuję go uzywać "dla nastroju" ale jak bieda przyciśnie to będe
                  robić za palacza ;-)
                  • kanga_roo Re: Kasia! 14.12.06, 23:30
                    pamiętaj, że wtedy powyżej kominka trzeba taki specjalny zbiornik na wodę
                    zamontować, i do niego musi być możliwość dostępu. ja też będę na kominkach z
                    płaszczem wodnym robić doktorat, ale dopiero w przyszłym roku.
                    • kasia_de Re: Kasia! 15.12.06, 14:31
                      ;-) fajny temat na doktorat ;-) ja ten kominek też dopiero w przyszym roku ;-)
                      jakiś bufor jest potrzebny, żeby podłogowego ogrzewania szlag nie trafił, nie?
                      to to samo co zbiornik?
                      • kubanika Dziewczyny... 15.12.06, 18:42
                        My własnie o takim myśleliśmy właśnie :))) Ale, że my dopiero na początku drogi
                        to pewnie wszystkiego szczegółowo będę szukać w przyszłym roku.
                        • nazuz Re: Dziewczyny... 21.12.06, 11:51
                          a my zrezygnowaliśmy z kominka z płaszczem tudziez rozprowadzeniem. Prosta i
                          krótka przyczyna - oboje pracujemy dużo i intensywnie, na kominku sie oszczędza
                          tylko wtedy jak się pali na okrągło a u nas nie ma takiej potrzeby. Uprzedzam
                          pytanie - dziecko jest ale zachwilę pójdzie do przedszkola, potem szkoły i
                          znowu do tej 15 nikogo w domu nie będzie. KOminek będzie do celów rekreacyjnych
                          • kanga_roo Re: Dziewczyny... 21.12.06, 17:54
                            > na kominku sie oszczędza tylko wtedy jak się pali na okrągło

nie tylko. także wtedy, kiedy jesienią lub wiosną wieczory są chłodne.
                            mówimy tu o kominku jako dodatkowym źródle ciepła, a nie podstawowym
                            ogrzewaniu. wtedy rzeczywiście trzeba palić na okrągło, i miałam okazję się
                            przekonać, jak kiepskie to rozwiązanie w naszym limacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka