kasia_de 13.12.06, 20:38 yuppi!!! za jedyne 950 zł +VAT oraz po zbudowaniu przez gazownię nowego odcinka gazociągu, co ma potrwać rok ;-))) będę miała gaz ;-)) i jak tu nie lubić 13-go ;-DD Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elena76 Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 13.12.06, 21:17 To super:) Ja nadal czekam na informacje z gazowni... Odpowiedz Link
alanta1 Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 13.12.06, 21:57 Ja też dostałam dziś, ale już umowę do podpisania :) Czyżby gazownia miała "dzień dobroci dla zwierząt" ;-PPP W umowie zagrozili karami, jak nie będe gotowa do podłączenia za rok w wakacje ;) kurde, od dwóch lat jestem gotowa do podłączenia :( Odpowiedz Link
kubanika Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 13.12.06, 21:59 Gratulejszyns :)))) Jeden krok do przodu :))) Nas też mniej więcej na tyle oszacowali... My poczekamy na nasze warunki gdzieś do końca stycznia pewnie... Odpowiedz Link
kanga_roo Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 14.12.06, 17:15 Gaz drożeje i będzie drożał, moje panie. Radzę pomyśleć jeszcze o alternatywnym żródle ciepła. Odpowiedz Link
ania.silenter Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 14.12.06, 21:25 kanga_roo napisała: > Gaz drożeje i będzie drożał, moje panie. Radzę pomyśleć jeszcze o alternatywnym > > żródle ciepła. my już mieliśmy alternatywne źródło energii - prąd. Za 3 miesiące ubiegłej zimy zapłaciliśmy trochę ponad 3000 zł. Wolę jednak gaz:). pozdrawiam Odpowiedz Link
kanga_roo Re: dostałam warunki podłączenia gazu!!! 14.12.06, 21:39 A nie, nie myślałam o prądzie. Chociaż znajomi mają piece akumulacyjne, i nie słyszałam, żeby bankrutowali. Myślałam raczej o kominku z rozprowadzeniem ciepła. A myślałam zainspirowana przez znajomą, która ma ogrzewanie gazowe, ale dogrzewa zwykłym kominkiem, bo wychodzi taniej. Odpowiedz Link
ania.silenter Kanga:))) 14.12.06, 21:52 kanga_roo napisała: > Myślałam raczej o kominku z rozprowadzeniem > ciepła. A myślałam zainspirowana przez znajomą, która ma ogrzewanie gazowe, ale > > dogrzewa zwykłym kominkiem, bo wychodzi taniej. Wszystko dla ludzi;). Jestem otwarta na nowe możliwości:))). pozdrawiam Odpowiedz Link
kasia_de Re: Kasia! 14.12.06, 22:20 my planujemy jeszcze kominek włączony w system ogrzewania (taki z płaszczem wodnym). Planuję go uzywać "dla nastroju" ale jak bieda przyciśnie to będe robić za palacza ;-) Odpowiedz Link
kanga_roo Re: Kasia! 14.12.06, 23:30 pamiętaj, że wtedy powyżej kominka trzeba taki specjalny zbiornik na wodę zamontować, i do niego musi być możliwość dostępu. ja też będę na kominkach z płaszczem wodnym robić doktorat, ale dopiero w przyszłym roku. Odpowiedz Link
kasia_de Re: Kasia! 15.12.06, 14:31 ;-) fajny temat na doktorat ;-) ja ten kominek też dopiero w przyszym roku ;-) jakiś bufor jest potrzebny, żeby podłogowego ogrzewania szlag nie trafił, nie? to to samo co zbiornik? Odpowiedz Link
kubanika Dziewczyny... 15.12.06, 18:42 My własnie o takim myśleliśmy właśnie :))) Ale, że my dopiero na początku drogi to pewnie wszystkiego szczegółowo będę szukać w przyszłym roku. Odpowiedz Link
nazuz Re: Dziewczyny... 21.12.06, 11:51 a my zrezygnowaliśmy z kominka z płaszczem tudziez rozprowadzeniem. Prosta i krótka przyczyna - oboje pracujemy dużo i intensywnie, na kominku sie oszczędza tylko wtedy jak się pali na okrągło a u nas nie ma takiej potrzeby. Uprzedzam pytanie - dziecko jest ale zachwilę pójdzie do przedszkola, potem szkoły i znowu do tej 15 nikogo w domu nie będzie. KOminek będzie do celów rekreacyjnych Odpowiedz Link
kanga_roo Re: Dziewczyny... 21.12.06, 17:54 > na kominku sie oszczędza tylko wtedy jak się pali na okrągło nie tylko. także wtedy, kiedy jesienią lub wiosną wieczory są chłodne. mówimy tu o kominku jako dodatkowym źródle ciepła, a nie podstawowym ogrzewaniu. wtedy rzeczywiście trzeba palić na okrągło, i miałam okazję się przekonać, jak kiepskie to rozwiązanie w naszym limacie. Odpowiedz Link