lenka30a 09.03.07, 12:24 biznes.onet.pl/0,1499948,wiadomosci.html słyszeliście o tym?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniarad1 Re: Drożeją materiały budowlane!!! 12.03.07, 22:32 oj tak, my wiosną 2006 kupowaliśmy pustaki Max za ok. 1,60, a dziś kosztują ponad 5 zl (mazowieckie). Na szczescie, my juz kupować nie musimy...zostaly tylko drobiazgi wykonczeniowe. Oby juz przestalo tak wszystko drozeć, bo place nie rosną tak szybko jak ceny i ciężki los budujących :( Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lenka30a Re: Drożeją materiały budowlane!!! 14.03.07, 15:02 nam jeszcze zostały pustaki, współczuję ludziom , którzy teraz będą kupować:( Ciekawe co jeszcze zdrożeje? Odpowiedz Link
asia255 Re: Drożeją materiały budowlane!!! 14.03.07, 16:29 Ja dopiero bede kupowac. Dopiero wniosek o kredyt złozony Współczuje sama sobie.... Odpowiedz Link
cromwell1 Re: Drożeją materiały budowlane!!! 14.03.07, 18:44 w skladach straszy nie ma bloczkow cegly i pustakow brakuje zapraw murarskich tynkarskich i klejow do styropianu ceny z soboty: pianka montazowa 13 zl lampa farel 36W 77 zl ceny dzisiejsze: ta sama pianka w tym samym skladzie 17,50 podobnie lampa 85 zl pzdr. Odpowiedz Link
lenka30a Re: Drożeją materiały budowlane!!! 16.03.07, 08:45 i co tu robić???Kupować teraz na poczet późniejszych prac, czy poczekać???? Co za kraj... zostało nam tynkowanie, wylewki, ocieplanie z zewnątrz... Odpowiedz Link
ewazak3 Re: Drożeją materiały budowlane!!! 16.03.07, 10:44 my jutro dajemy 40% zaliczkę ba maksy żeby zaklepac sobie aktualną cenę:/ a zaczynamy budowę w lipcu... Odpowiedz Link
lenka30a Re: Drożeją materiały budowlane!!! 16.03.07, 15:00 to jest chore...:( korzystacie/będziecie korzystać ze zwrotu Vat, odliczania odestek? Ktoś jest obeznany w temacie?? Chciałabym się dowiedzieć czy można jednoczesnie odliczać odsetki od kredytu i korzystać ze zwrotu Vat?Ktos wie? Odpowiedz Link
paulina.ryska Re: Drożeją materiały budowlane!!! 16.03.07, 15:23 nie zostaje mi nic innego jak zakląć siarczyście: kurwa żesz ich mać! My dopiero we wrzesniu będziemy kopać fundamenty, reszta chalupy w przyszlym roku wiosną. Odpowiedz Link
ewazak3 Re: Drożeją materiały budowlane!!! 19.03.07, 09:10 no i się zaczęło! mąż pojechał dzisiaj z zaliczką a facet w czwartek podniósł cenę maxów i jesteśmy 2,5 tys w plecy:/ ciekawe na czym jeszcze będziemy w plecy... Odpowiedz Link
aniarad1 Re: Lenka - vat 27.03.07, 21:31 Mamy zamiar odliczac vat, M jakos sie z tym grzebie. M twierdzi, ze odsetki od kredytu mozna odliczac dopiero po odbiorze domu. Odpowiedz Link
kasia_de Re: Lenka - vat 27.03.07, 22:43 a mnie się wydaje, że to inwestorzy sami nakręcają tę spiralę... wielu moich znajomych w tym roku buduje i, przepraszam za słowo, rzygam (żygam?) już tymi tekstami o podwyżkach... Miesiac temu jak dzwoniłam do hurtowni w sprawie silikatów to słyszałam, że mam natychmiast kupować, albo chociaz płącić 100% zaliczki, bo niedostępne są, potem wcale nie będzie, albo 3 miesiace wcześniej trzeba będzie zamawiać, a zdrożeją z 50 %. I co? nie kupiłąm bo nie miałam ani bardzo za co, ani gdzie skłądować, ani nikogo do ich pilnowania... Byłam wczoraj w hurtowni - silikaty sa w pełni dostępne, z 2 tyg wyprzedzeniem się zamawia i, uwaga!, niższa cena niż miesiac temu w 3 innych hurtowniach. Odpowiedz Link
lenka30a Re: Lenka - vat 29.03.07, 12:49 masz racje Kasiu, Można odliczać odsetki po zakonczeniu inwestycji, jeśli macie nie więcej niż 189 tys kredytu mozna odliczyć całą kwotę zapłaconych odsetek w danym roku. Można jednoczesnie skorzystać ze zwrotu VAT raz w roku.My poczekamy na koniec budowy i rozliczymy to wszystko na raz, bo tak można. Doinformowałam się:) Odpowiedz Link
diodone Kasiu, gdzie sprawdzałaś ?? 29.03.07, 17:32 Moj sąsiad działkowy wczoraj się popłakał,że 100% zdrożały... Już sama nie wiem, co myśleć. Nie znam wcześniejszych cen. Odpowiedz Link
kasia_de Re: Kasiu, gdzie sprawdzałaś ?? 29.03.07, 18:59 W Dolcanie na Łodygowej (Warszawa) - może dlatego, że oni dużo z tego budują więc pewnie mają duże upusty. A że mam stamtąd blisko to nie płacę za transport. Też nie wiem ile kosztowały przedtem, porównuję cenę z innymi ofertami sprzed miesiaca. Odpowiedz Link