ata2007 14.07.07, 18:42 Poszukuję pilnie producenta,sprzedawcy,sklepu,pośrednika,... drzwi przesuwnych.Najlepiej Marki i okolice,również Warszawa.Jeśli ktoś może polecić zaufaną firmę, proszę o informacje.Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cromwell1 Re: Drzwi przesuwne 14.07.07, 19:18 jezeli masz w domu osobe niepelnosprawna na wozku to drzwi przesuwne maja sens w przeciwnym wypadku to tylko fanaberie drzwi kosztuja krocie za te sume kupisz zwykle uchylne w najwyzszym standardzie zastnow sie przesuwne zajmuja duzo miejsca wiem kaseta ale i tak cos musisz przesunac do ceny doloz kurz ktory drzwi wyciagaja z kasety przymierz sie do drzwi uchylnych jaka sila je otwierasz? jestes konduktorka z pkp? zeby sobie jeszcze zycie utrudnic zamontuj galki w miejsce klamek bedzie komplecik;) pzdr. Odpowiedz Link
ata2007 Re: Drzwi przesuwne 14.07.07, 21:29 Dziękuję za porady.Każda, bardzo mile widziana.Drzwi mogą być tylko na górnej szynie, tak więc sprawa kurzu odpada.Koszty i tak muszę ponieść, bo narazie mam tylko goły otwór.Oczywiście nie bawi mnie myśl większego wydatku, ale po wielu przemyśleniach, w tym wypadku jest to chyba najlepsze rozwiązanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
mifff Re: Drzwi przesuwne 14.07.07, 22:39 > Dziękuję za porady.Każda, bardzo mile widziana.Drzwi mogą być tylko na górnej > szynie Drzwi chodzą na dolnej, a górna je stabilizuje. Otwór powinien być 2x większy od szerokości wejściowej. Jest kilka rozwiązań: 1 -Drzwi lekko się cofają na pokój i przesuwają. Mają opcję uchylną, jak okno. 2 -Drzwi przesuwają się bez cofania. Część przesuwna jest jest już cofnięta. Skrzydło nie ma opcji uchylenia pionowego. > przemyśleniach, w tym wypadku jest to chyba najlepsze rozwiązanie O tyle lepsze od otwieranych, że - nie niszczą firanek (u góry) - nie wymagają odsunięcia firanek (firanka może spełniać rolę zasłony przed muchani i innymi "insektami". - Większa powierzchnia oświetlenia, ale większa powierzchnia przenikania zimna przez szyby, mimo, że są szczelne. Mam, jak w pkt 1 i sobie chwalę. Łatwiej przesuwać drzwi z pkt 2, ale nie można ich uchylić w pionie, dlatego odpadły. Mają być z drewna, czy z czegoś innego? Odpowiedz Link
kanga_roo Re: Drzwi przesuwne 14.07.07, 23:10 ale o czym właściwie mówimy, o drzwiac tarasowych, drzwiach wewnętrznych, czy zabudowie szafy, bo chyba każdy ma na myśli coś innego :-) systemowe rozwiązania drzwi przesuwnych ma firma laguna, poszukaj w guglach Odpowiedz Link
mar100 Re: Drzwi przesuwne 15.07.07, 06:27 www.laguna.pl/ w systemach wyszukaj: gustavson mnie to jakos przywiezli, kurierem chyba skrzydlo chowa sie w scianie, prowadnica tylko gorna, po otwarciu gladka podloga, w prowadnicy jest rodzaj zatrzasku Odpowiedz Link